Våran duktiga lilltjej!

Baby Bjorn Potty Chair
Idag har våran lillskrutta bajsat på pottan för första gången. Hon har tom varit där två gånger idag och gjort nr två. Det är ju inte så att hon går dit själv och sätter sig. Hon är ju bara 10 månader liksom... Utan jag har tagit dit henne efter att hon har ätit. Det är ganska så vanligt att hon bajsar då nämligen. Hon tyckte att det var jätteroligt när vi klappade händerna och sa att hon var sååååå duktig! Ingen pottfobi där inte! Jag tror att hon tycker att det är lite extra roligt att få sitta på pottan eftersom storastyer brukar göra det och det tycker ju lillfisen är himla intressant!

En liten rolig nyhet mitt i allt. :-)


Ingenting.

Det har varit fruktansvärt lugnt här på bloggen den senaste tiden. För tillfället händer det lite tråkiga saker runt mig, vilket gör att jag inte är ett dugg sugen på att dela med mig av någonting helt enkelt. Så kan det vara och kommer kanske att fortsätta ett tag till. Det återstår att se. Jag kan inte gå in närmare på några detaljer, men det är lite tunga saker... Hoppas ni har överseende med detta!

Krax!

Så låter jag idag. Jag har fått en förkylning som mest har satt sig på rösten. Skönt på ett sätt, men lite jobbigt när man tänker sig att man ska vara tyst i några timmar för att spara på den lilla röst man har kvar och barn och karl tydligen tycker att man ska prata och gorma mest hala tiden. Kan ju vara så att de vill ha bort varenda liten gnutta av min röst så att de får det lite lugnt och skönt i några dagar.

Det blev iaf inget jobb idag. Skulle ha jobbat i Uppsala i natt, men brukaren mår nog bättre av att inte träffa några sjuka människor. Nästa jobbpass är på onsdag natt. Vet ni vad det betyder??? LEEEEDIGT! Jag är ledig i flera dagar. Känns härligt! Jag behöver verkligen det nu! Jag har jobbat för mycket och sovit för lite den sista tiden. Men det ska jag försöka ta igen de kommande dagarna. I morse fick jag faktiskt sova till 08.30 (sommartid). Det är inte illa för att vara hemma hos oss!

Nu till månadens absolut minst roliga sak. Att betala räkningarna.

Sov så gott!

Första natten i sängen.

Vilken härlig känsla i kroppen jag har nu! Första natten på väldigt länge i min egna sköna säng. Tillsammans med sambon oxå. Det är inte alls lika mysigt att gosa ner sig i sängen på dagtid. Barnen har sovit länge idag oxå. Kanske kan det hjälpa till med den sköna känslan. Stora tjejen har väckt mig två gånger och minstingen en. Lillskruttan ville inte gå upp förrän tio i sex och PBP sover fortfarande och klockan är ju kvart i sju nu. Så länge har hon inte sovit på år och dar...

Det har börjat lukta lite skumt här i vardagsrummet, så jag tror att jag har annat jobb än just bloggande framför mig nu. :-)

Det ser ut att bli en fin dag, så passa på att vara ute alla ni som har möjlighet!

Tack och god natt!

Ja idag blev det inte många vakna timmar direkt...
Jag gick upp vid två och kommer nu att gå och lägga mig straxt efter tio. Jaja. Ibland får det bli så. Jag jobbade ju i naqtt så jag har ju faktiskt varit vaken hela natten. Somnade vid tiotiden imorse, så jättemånga timmar med sömn blev det ju ändå inte om man tänker efter. Men det känns lite kort att bara vara vaken mellan två och tio. Det är väl bara att vänja sig vid att vissa dagar blir sånna nu när jag jobbar natt.

På tal om jobbet, så har jag fått min eller ska jag kanske säga mina första löner. (Jag har ju två olika jobb). Jag fick lite mera än jag hade trott och det känns ju sldrig fel. Man vet ju inte riktigt med brytpunkter och så och sen snurrar det ju i mitt huvud för jämnan nu för tiden så jag hade väl inte någon jättekoll på vilka datum jag hade jobbat. Skönt var det iaf eftersom vi annars hade fått leva på sparprngar den här månaden och det känns ju inte så himla roligt... Sambon ska ju få lite pengar från jobbet och sen från försäkringskassan oxå. Kan meddela att fk strulade till det lite och det var ju helt åt skogen att försöka komma fram dit på telefonen idag. Vi har hög belastning för tillfället. Var god försök igen lite senare... Alltså kändes det extra skönt att jag fick lite extra pengar!

Imorgon ska vi till min kära mormor och fira hennes födelsedag. Ska bli trevligt,men jag hade lyckats glömma bort det. Min hjärna är nämligen gjord av teflon för tillfället. Ingenting fastnar liksom... Jag började fråga barnen vad de ville hitta på imorgon. Själv var jag lite sugen på att ta en långpromenad i det förhoppningsvis fina vädret. Kanske stanna någonstans och grilla lite korv eller äta äggmackor och dricka varm choklad. -Hinner vi verkligen det sa karln? -Vi har ju hela dagen på oss. Jag ska ju bara träna mellan 10-11 svarade jag. Men vi skulle ju till gammelmormor Bettan svarade han. Men Ååååh! Dethade jag glömt! Hej då härliga vårpromenad! Hej fyra timmar i bilen. Bläää! Fast det ska väl bli trevligt när vi väl kommer dit, men jag har ju verkligen längtat efter att vara ute en hel dag. Jag har ju sovit bort alla soltimmar de senaste veckorna.

Ni kan väl ta och hålla tummarna för att solen tänker skina på oss v.14, för då jobbar jag bara två nätter. Då ska jag väl hinna med några promenader oxå hoppas jag. Nu när jag har jobbat runt fem nätter i veckan så känns det inte som jag hinner med någonting.

Nepp, nu ska jag gå och knyta mig. Har börjat läsa en ny bok. Det är bok nummer två den här veckan. Man hinner med sånt när man har lugna nätter. Det är ganska skönt faktiskt. Jag har ju nästan inte läst någonting de senast 2,5 åren. Om man inte räknar Håkan bråkan, Benny och den vilda bebin såklart...

God natt på er alla!

Så kan det va.

dsc00577 (MMS)

Så kan det va.


Så sant.

dsc00576 (MMS)

Så sant.


På toaletten på jobbet sitter de här uppsa...

dsc00575 (MMS)

På toaletten på jobbet sitter de här uppsatta.


Nattens sällskap. Tur att Homer finns! :-)

dsc00574 (MMS)

Nattens sällskap. Tur att Homer finns! :-)


Tjoho!:-)

dsc00573 (MMS)

Tjoho!:-)


Besikta bilen.

Idag är det då dags för besiktning utav min kära gamla ford. Förra året gick den igenom galant. Dessvärre tror jag inte att jag har samma tur i år igen...

Jag verkligen hatar att åka och besikta bilen. Jag blir skitnervös och skäms lite för att bilen inte direkt är i toppskick. Jag tycker att det är värre att åka till besiktiningen än till gyn. Dock så är det inte lika hemskt som att gå till tandläkaren. Dit ska jag om inte allt för länge oxå. Hu!

Håll nu alla tummar ni kan för att min bil ska vara utan en endaste liten prick i eftermiddag.

Livet.

Just nu är det väldigt mycket runt omkring mig. Den mesta tiden tar ju så klart jobbet. På andra plats komer barnen. De tar nästan mera tid nu än de gjorde när jag var hemma hela dagarna. Konstigt, men så är det. Stora tjejen har en trotsperiod som jag inte har sett maken till tidigare. Hon kan bete sig riktigt hemskt ibland! Jättejobbigt för alla inblandade och framför allt henne själv!

Även lillasyster har en liten period just nu. Jag tror att hon protesterar lite mot att jag inte är hemma. Samtidigt så håller hon på att träna på att krypa, gå och resa sig mot saker, vilket gör att hon är konstant frustrerad eftersom hon inte riktigt har fått kläm på det än... Hon har även kommit på att man ska vara vääääldigt avundsjuk på sin storasyster när hon får uppmärksamhet osv osv.

Vi har haft det väldigt jobbigt med PBPs läggningar på kvällen tidigare. Detta jobbar vi med och har nu kommit fram till ett sätt som fungerar helt ok, även om det var en del tjafs och skrik nu senast när hon skulle gå och sova. lillskruttan har vi kört fem-minutarn med samt att hon har haft öroninflammation oxå. Det tar liksom aldrig slut känns det som...

Jaja, vi hoppas på att åtminstonde trotsen tar slut inom en inte alltför lång tid.

Det som är lite trist är att min träning har glömts bort lite. Förra veckan tränade jag bara på måndagen och nu har jag gått och blivit förkyld med hosta så det får nog vänta några dagar till känns det som... Men sen blir det till att ta tag i det där igen och det ordentligt!

Inte som vi trodde...

Jag har jobbat väldigt mycket den senaste tiden och har därför inte riktigt haft tid och ork att uppdatera här på bloggen. Hoppas att jag kommer igång lite med det nu iaf!

Jag berättade ju tidigare att våran katt Gustaf hade blivit sjuk igen. Det var inte han utan våran yngsta hona Abby som kissade blod. Idag var det en vecka sedan vi var hos veterinären så idag är det dags att samla in ett urinprov till och kolla om hon har blivit bättre med medicinering. Det hela kan bli lite komplicerat då det med största sannolikhet beror på stress. Den enda stressfaktor som jag och sambon kunde komma på vara att hon inte har fri tillgång till maten längre. Det var vi tvugna och ändra på då när Gustaf blev sjuk. Abby tycker att det är fruktansvärt jobbigt att bara få äta tre gånger om dagen och sitter allt som oftast utanför skåpdörren där de har sin mat och skriker.

Skulle hon inte vara bra nu så ska vi testa feromon"spray" och fungerar inte det heller så blir det till att försöka omplacera henne. Inte roligt, men vi har inget annat val känns det som. Vi kan ju inte ha en av katterna instängd i ett rum för resten av deras liv. Det är inget alternativ.

Håll tummarna för att hon har blivit bra nu efter medicineringen!


Abby med Gustaf i bakgrunden.

Här står jag och kokar ägg. Klockan är hal...

dsc00572 (MMS)

Här står jag och kokar ägg. Klockan är halv fyra på morgonen...


Plask i en mindre insjö utanför Coop.

dsc00570 (MMS)

Plask i en mindre insjö utanför Coop.


Den här boken läser jag just nu. Den verka...

dsc00566 (MMS)

Den här boken läser jag just nu. Den verkar riktigt bra!


Blir inte alltid som man har tänkt.

Jag hade tänkt att skriva lite mera i föregående inlägg, men jag känner att luften gick ur mig efter Gustaf och hans eventuella sjuksommar. Det får ta och bli lite mera bloggningar en annan dag.

Här kommer några bilder som kan muntra upp mig lite iaf.



 


Dagen.

Idag var det väl ett helt underbart väder!?! Iaf det som jag såg genom fönstret när jag vaknade till lite då och då... Jaja, jag missade dagens solsken, men det ska väl kanske ta och vara några soliga dagar till det här året, eller hur!?!

Det gick bra att jobba igår. Att sova jour där var inget problem. Jag fick nog ihop fyra sovtimmar av de sex som jag sick sova på. Helt ok för att vara första natten på nytt ställe och i ny säng!

När jag kom hem så gick vi en sväng till veterinären öfr vi har hittat kissklumpar i lådan som är rödfärgade. Blod i urinen antagligen... Inge roligt alls! Vi gick dit för att höra oss för lite och köpa plastkulor till lådan så att vi skulle kunna ta ett urinprov. Vi misstänker att det är våran hankatt Gustaf. Han hade ju problem med urinvägsinfektion före jul och blev medicinerad och går nu på specialfoder för restren av livet då hans njurar är lite småtrötta. När vi pratade med djursjukvårdaren så sa hon att det tyvärr är vanligt att sånna här problem återkommer. Det vore riktigt hemskt faktiskt om det vore så. Vi har nämligen pratat om det och om det är så att han måste må dåligt med bara några månaders mellanrum för resten av livet och gå på mediciner och så vidare så kommer han nog inte få fortsätta detta jordelivet. Det känns lite hemskt, men det är nog så som det får bli. Det är ju inte direkt gratis heller. Katterna har kostat oss åtskilliga tusenlappar bara sedan jul och det var ju inte så länge sedan.

Han är ju verkligen världens mysigaste och snällaste katt! Att behöva tänka på att han kanske är det första djuret som jag behöver besluta om han ska avlivas eller inte känns ärligt talat SKIT! Men det är ju inte ok att låta honom fortsätta om han ska gå och må dåligt hela tiden. Det tycker iaf inte jag.

Håll nu alla tummar ni har för att han ska bli helt bra och fortsätta att vara det tills han bara lugnt somnar in av ålder.

Här kommer några bilder på våran stora ålskling.





Lägg mårke till den snygga tapeten som satt i köket när vi flyttade in. Kan tillägga att under fönstret så var det upptejpad!!!

Visst är han fin våran kisse!?!


Dags att sussa. Sov gott!

dsc00565 (MMS)

Dags att sussa. Sov gott!


Nytränad, nyduschad och ett är äldre. Idag...

dsc00564 (MMS)

Nytränad, nyduschad och ett är äldre. Idag tar jag med tårta till jobbet.


Idag blir det kroppkakor med skirat smör o...

dsc00563 (MMS)

Idag blir det kroppkakor med skirat smör och lingonSylt. Rivna morötter till det och middagen är fullbordad. Smaskens!


Förkyld!

Den kom bara helt plötsligt. Förkylningen alltså. Jag kom hem från jobbet och sen hux flux så går jag omkring och nyser och snorar. Konstigt! Brukar det inte smyga sig på lite i taget?

Det har varit en bra vecka med jobb och fint väder. Hemma har vi härliga ungar och glada vuxna! En bra vecka alltså!

Veckan som kommer så ska jag jobba här i Enköping. På riktigt alltså. Jag börjar med en kort introduktion av morgonrutinerna på tisdag och sen jobbar jag fyra nätter den här veckan. Varför börja med någon natt här och där när jag kan köra för fullt på en gång???  :-)

Idag slutade jag klockan fyra i Uppsala. På vägen hem var jag tvungen att svänga förbi affären. Det slutade med att jag inte kom hem förrän straxt efter halv sex. Det var sjukt trist, för jag fick bara en timme tillsammans med barnen. Dessutom kan jag tillägga att det inte är den roligaste timmen på dagen. De är ju lite smått slutkörda då om man säger så... Jag är glad att jag mest kommer att jobba natt framöver. Då får jag ju träffa dem från klockan fyra iaf om jag behöver sova i åtta timmar. På ett ungefär iaf...

Vad händer mer den kommande veckan? Jo, imorgon fyller moi år. 18, 45, 23? Vem vet... Sen så ska det väl tränas en del oxå. Tror att veckan kommer att se ut så här:

må-afrikansk dans
ti-body pump
on-zumba
to-spinning eller pump
fr-vila
lö-badhuset?
sö-vila

Får väl se hur bra jag följer det här. Det återstår väl att se hur pass trött jag blir av att jobba på nya stället. Spännande ska det iaf bli!



Titta vad jag gick förbi. Det är vår idag!

dsc00558 (MMS)

Titta vad jag gick förbi. Det är vår idag!


Vad händer idag?

Här hos oss har lördagen pågått i några timmar. PBP tyckte att det var dags att gå upp vid 04.20! Hu vad tidigt! Mitt morgonhumör var inte det bästa idag känner jag. Hade gärna haft sovmorgon till 6-tiden iaf! Men vad gör man. Jag hade lovat karln att han skulle få sovmorgon idag, så det var bara att vakna och försöka vara så trevlig som det går vid den tiden på dygnet.

Vid åtta väntar vi finbesök av mormor och morfar. De skulle till båtmässan och frågade om de fick svänga förbi med lite regnkläder som de har inhandlat till stora tjejen.

Sen blir det badhuset. Ska försöka simma några längder oxå. Det värsta är ju att det är så förbaskat kallt i den bassängen. Men drar sig gärna för att hoppa i den om man säger så.

Efter det blir det promenad till svärföräldrarna som ska bjuda på mat. Hoppas det blir fint väder! Nu när jag har jobbat så sover jag ju liksom bort halva dagarna. Fast det blir ju bättre framåt sommaren när det är ljust mest hela tiden. Jag har ju tänkt att gå eller cykla till jobbet när jag jobbar här i stan och då kommer jag ju att få lite frisk luft oxå.

Idag är det min enda helt lediga dag den här veckan. Ska bli skönt. Jobbar ett dagpass imorgon. Ska bli trevligt att se hur det är!

Hoppas ni alla får en fin dag!

10 liter med vildsvinsgryta. Köttet är så ...

dsc00552 (MMS)

10 liter med vildsvinsgryta. Köttet är så mört att det bara smälter i munnen. Smaskens!


Skönt!

Det är så himla härligt att vara hemma nu! Allting är bara så harmoniskt för tillfället! Att sambon blev hemmapappa och jag började jobba var nog det bästa som kunde hända våran familj!

Både barnen och vi vuxna är så otroligt mycket gladare nu! Jag tror att jag verkligen behövde komma hemifrån och sambon behövde verkligen vara hemma och lära känna barnen på riktigt. Eller kanske att de skulle lära känna honom på riktigt. Det blir inte samma sak om man bara träffas några timmar på kvällen när alla är som tröttast. Bara så ni vet så fungerar det nästan lika bra med pappa som med mamma nu för lillfisen och det är jätteskönt!

Samtidigt som jag tycker att det är jättebra att det fungerar så bra med baren och deras pappa så kan jag känna ett liiiiiitet stygn av, ja, avundsjuka kanske.... Jag kan känna mig lite överflödig nästan när barnen vänder sig till karln först när de vill ha tröst. Får jag tänka efter i två sekunder så är det ju superbra att de även vill till sin pappa vid dessa tillfällen! Det har blivit lättare för mig när jag väl är hemma, eftersom jag kan gå ut ur rummet där barnen befinner sig utan att det låter som brandlarmet går igång. Både Stora tjejen och lillskrutan har blivit mera självständiga och kan leka bättre själva.

Jag kan bara sammanfatta det så att hela familjen är gladare!

Det stämmer nog som de säger att bara mamma (och pappa) mår bra så mår barnen bra!


I väntan på lillskruttan.


I väntan på PBP.

RSS 2.0