Tid!!!

Vilken tid det tar här på bloggen för tillfället! Det är sjukt segt. Som att sitta med modemet igen fast lite värre ändå... Det verkar som att hela Sveriges befolkning och några till är inne på sidan eller nåt. Var nästan på väg att ge upp, men då helt plötsligt kommer sidan där man skriver inläggen upp. Det var helt enkelt meningen att jag skulle skriva lite idag iaf. Jag har inte så himla mkt intresant att skriva om, men jag gör väl ett försök att få ur mig det lilla jag har i huvudet.

 Segt som kola gick det. Eller kanske rättare sagt, går det!

Läggningen av PBP verkar gå bättre och bättre dag för dag. Tralala... Idag tog det mellan 15 och 20 minuter. Helt ok tycker jag! Hon sov efter 15, men gnydde till några gånger till så jag vet inte riktigt hur lång tid man kan säga att det tog, men det tog ju iaf betydligt kortare tid än de andra gångerna. I kväll så låg hon även ner i sängen hela tiden. Det har hon inte gjort förut. Hon har stått upp i sängen med armarna utsträckta över kanten. Stort steg att hon låg ner alltså. Det känns bra att det går bättre och framför allt att man märker så stor skillnad på hur bra hon sover på natten. Där har det verkligen blivit stor skillnad!!! Annars skulle jag inte kunna genomföra det här. Det känns lite, eller kanske inte så lite hemskt när hon gråter så där. ´Men det är ju för hennes eget bästa och det gäller bara några kvällar i hennes liv. Jag tror som sagt att mkt har att göra med att vi har tagit bort nappen under insomnandet oxå. Fast å andra sidan så är det ju jätteskönt om hon inte är beroende av den när hon ska somna! Bra för tänderna oxå att inte ha den i munnen dygnet runt!

         Är inte det här det fulaste ni sett? Napp med framtänder...


Tittar lite disträ på extreme home makeover. De skulle kunna få komma och bygga ett hus till mig. Vore inte helt fel. Ok, jag bor i fel land. Jag har pengar och bostadsyta så jag klarar mig. Jag eller ngn i familjen har inte ngn livsfarlig sjukdom (peppar peppar, ta i trä...). Jag har inte deltagit i ngt krig (tack och lov!!!). Jag har inte adopterat halva Sverige. MEN, jag skulle bra gärna vilja ha ett fint nybyggt hus men fin inredning och en härlig tomt. Jag skulle gärna få det gratis och skulle jättegärna vilja träffa den där gråhårige inredaren. Han är ju bara för härlig! Typiskt att jag inte kommer på vad han heter nu då. Jaja, han är iaf med för det mesta och gör oftast barnrum. Det enda negativa vore ju att jag skulle vara tvungen att vara med på TV, men fick jag ett hus så skulle jag kunna ställa upp även på det.

           


Leksaker.

PBP verkligen älskar sina leksaker som hon fick när hon fyllde år! Speciellt "sparkbilen" som spelar en massa saker och som har fina lampor som tänds. Även "CD-spelaren" går hårt. Annars så är även lastbilen med alla djur en klar favorit! Det är så skönt med nya leksaker, för då kan hon minsann underhålla sig själv ett bra tag. Vi får väl se hur länge jag står ut med allt som låter bara. Fast sakerna var helt ok, de lät inte så himla högt som vissa ljudleksaker kan göra. 

Måste kolla in busstiderna ill imorgon. Jag har en svag känsla av att vi måste våldgästa svärmor och svärfar väldigt tidigt i morgon bitti... Men som svärfar så klokt sa- då kommer de ju upp i bra tid en morgon åtminstonde. Ja, vi ska nog få upp dem i bra tid vi. :-)

Börjar bli lite smånervös inför plockningen imorgon, men jag ska försöka att inte tänka på det så mkt. Men tänker man på att man inte ska tänka på, då tänker man ju på det för fullt ju... Men jag ska göra mitt bästa. :-) 

Sovmorgon.

I natt har PBP sovit hur bra som helst! Jag tror att det tar extra lång tid att få henne att somna eftersom att vi slutar att ha nappen vid insomnandet oxå. Men jag tror även att det är därför som att hon sover så bra på natten. Hon tappar ju inte nappen och måste vakna för att hitta den eller skrika för att få hjälp med att hitta den. Förhoppningsvis blir läggningstiden lite kortare för varje dag nu.

Det kommer nog att bli väldigt mkt sovsnack här de närmaste dagarna. Lovar att sluta när det går smärtfritt med läggningarna.

Måste verkligen beställa en klipptid den här veckan. Ser ju för tusan inte klok ut! Och på lördag är det ju inflyttningsfest hos S&G och då vill man ju känna sig lite finare än vad jag gör nu i denna stund iaf. Iof sitter jag i min morgonrock. Oduschad och med oborstat hår och har inte heller borstat tänderna än. Kanske inte så himla svårt att känna sig frächare än så, kanske. Men en lite uppgradering är väl inte helt fel.

I morgon blir jag fattig. Jag ska göra den största kontanta betalningen som jag någonsin har gjort. 22 000:- fattigare blir jag. Det är dags för äggplockningen. Tog sista sprutan igår. Det känns skönt att slippa sticka hål på sig själv nu ett tag framöver! Nu ska jag bara hålla tummarna för att det lyckas på första försöket oxå.

Äntligen har PBP somnat. Idag tog

29072010af56ada5ecebfbff9f1e9263.png

Äntligen har PBP somnat. Idag tog det drygt en timme. Nu e det dags att kela med katten.


Länge sedan.

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev ett inlägg.

Igår firadevi alltså PBP. Det var riktigt trevligt och hon fick så många fina presenter!!! Jag tror att vi kommer att få köpa ett jättehus om hon ska få lika mycket saker varje gång hon fyller år. Och tänk då om vi lyckas få ett barn till, då borde det ju bli typ dubbelt så mkt saker. Ngn som vet ett slott som reas ut här i närheten?

Vi håller ju på med 5 minutersmetoden om det är ngn som har missat det. Igår kväll tog det bara 20 min innan hon sov. Helt klart en förbättring mot första kvällen som tog 1,5 timmar! Vi var så glada att vi tänkte testa på dagtid oxå. Inte helt smart kan jag säga så här i efterhand. När PBP hade skrikit i en timme och 45 minuter så gav vi upp. Hon verkade inte alls vara på väg att somna så hon fick sin napp och sen satte sig sambon där inne tills hon somnade. Inte direkt lyckat. Det kanske kan ha förstört för oss i kväll, men det märker vi. Vi har iaf bestämt oss för att bara köra det här på kvällen fram till dess att det fungerar utan problem. Då ska vi föra över det till dagtid oxå. Det jag kan säga efter två nätter är det att hon verkar sova bättre under själva natten. Vet inte om det är av utmattning efter att ha gråtit och skrikit under så lång stund eller on det är det att hon inte tappar nappen. Eller kanske att hon somnar om av sig själv. Jag tror på en kombination av de två första sakerna och att hon pga dessa saker kan somna om själv. Det blir spännande at se hur lång tid det tar att få henne att somna idag!

Tjejmilen gick ju av stapeln idag. Utan mig dock. Systeryster blev ju dunderförkyld och Sandra hade fortfarande ont i benet sen sist vi var ute och sprang. Sambon var inte så sugen på att åka dit och heja på och jag var inte så pass laddad att jag ville åka dit själv så jag sket i det det här året. Kanske nästa år istället. Vi får väl se. Jag känner mig lite besviken på mig själv, men det var ju en grej att göra tillsammans med andra och att göra det själv är ju inte riktigt samma sak. Kanske blir vårruset i Uppsala istället eller ngt. Vi får se.

Jag har varit fruktansvärt trött idag! Jag trodde att jag var på väg att bli sjuk, men sambon påminde mig om att jag höll ganska högt tempo hela dagen igår och jag tror att han har alldeles rätt, för efter lite vila så kändes det mkt bättre!

Nu ska jag samla krafter till sänggåendet för våran lilla älskling. Återkommer kanske senare om hur det har gått.


Mitt uppe i förberedelserna.

Håller på för fullt och fixar inför i eftermiddag. Har skalat potatis, "rensat" och skurit köttet, satt en bröddeg på jäsning och satt en bulldeg på jäsning. Sambon  har satt upp nya toadörren under tiden och PBP har varit jättesnäll och suttit och mumsat äpple sakta men säkert. Hon börjar dock tröttna ihop nu. Inte så himla konstigt kanske...

Nu ska jag skala och skära rotfrukter och sen är det dags för att göra dning pannacottan. Undra när jag ska hinna borsta igenom håret och duscha. Systeryster dyker nog snart upp och hjälper till oxå.

Ha en bra dag!

Änligen sover hon!

En och en halv timme tog det lite drygt. Från det att jag lade ner PBP på kudden för första gången till det att hon somnade. Ingen höjdare att sitta och lyssna på sitt förtvivlade barn så länge, men förhoppningsvis hjälper det henne i längden. BVC sköterskan sa att det skulle ta ungefär hälften så lång tid dag två. Jag ser fram emot endast 45 min med en jätteledsen tjej imorgon. Dag tre ska visst de flesta barn somna lugnt och stilla på en gång. Jag känner mig lite skeptisk inför just det, men vi får väl se. Kanske blir det så. Bara tiden förkortas varje kväll så är jag nöjd. Men bäst vore det ju så klart om hon verkligen somnade av sig själv redan på söndag kväll!

Är det ngn som har erfarenhet av metoden, så skriv gärna och berätta hur det har gått för er.

Nu väntar TVn på att jag ska komma och titta ett slag,men jag tror inte att det blir så länge. Känner mig nämligen lika slut som PBP var på slutet.

Inköpslista.

Dags att skriva en inköpslista för vi ska gå och köpa mat till i morgon. Då är det alltså sista dagen som vi kommer att fira PBP på. Vi blir 16 personer inklusive barn. På gränsen till hur många som PBP klarar av tror jag. Måste prata med systeryster om när hon ska komma och så oxå.

Det är ju tjejmilen på söndag oxå. Det har jag nästan förträngt. Får se hur det går... Jg har ju inte varit så himla duktig på det där med träningen. Fick dock friskis och svettis tidningen igår och jag känner mig riktigt laddad inför höstens täning där. Det har kommit ett nytt pass med jogging och lite sånt. Det ska jag prova på. Det var ett perfekt pass för de som inte kommit igång med sin joggingträning ännu och det kan man ju inte direkt säga att jag har gjort än. Det är roligare att träna i grupp och till musik.

Lyssnar just nu på PBPs favoriter som finns under augusti tidigare i bloggen. Hon svänger ordentligt på ben och rumpan när man höjer volymen lite. Hon ser så himla härlig ut!!! Man blir på så bra humör av att se henne!

Den här dagen.

Idag var det dags för att gå till BVC. Vi har fått byta sköterska. Det gjorde inte så mkt för jag var väl inte så himla förtjust i den vi hade tidigare. Nu fick vi samma som Agnes går till. Sandra har sagt att hon är jättebra, men man vet ju inte förrän man har varit där. Det kan ju handla om personkemi och sånt oxå. Det visade sig att hon var hur bra som helst och väldigt lättpratad. Det tycker jag är jätteskönt! Eftersom att jag inte är så lättpratad alla gånger så är det skönt om den andre är det!

Frågade lite om mat bland annat. Hon ska börja dricka mjölk nu, äta så mkt hon vill, kan äta allt som vi äter. Allting blir helt enkelt lite enklare nu.

Väger 11 kg och är 78 cm lång.

Vi har även bestämt oss för att lära PBP att somna själv. Jag som har sagt att jag inte skule klara att köra en sån här metod, har nu efter samtal med BVC-sköterskan blivit lite peppad och bestämt mig för att nu ska det gå. Hon förklarade på ett sånt bra sätt. Vi hoppas att det går som för de flesta. Att hon somnar av sig själv på direkten den tredje dagen. Fast jag bävar lite... Skönt att det är fredag och att PBP går och lägger sig tidigt på kvällarna. Hon har ju lite röstresurser den där damen... Skriver väl i kväll och berättar hur det går. Jag kan tänka mig att det kan ta ngr timmar så här första kvällen.

Frågade även lite om influensan. Hon visste ingenting om vaccinet, men man bör söka läkarvård om man inte kan få ner barnets feber eller om man inte får i barnet tillräckligt med vätska. Fem till sex kissblöjor om dagen ska det vara.

Sen var det väl lite prat om PBPs humör som har blivit väldigt tydligt, om jag uttrycker mig på ett fint sätt. Hon får utbrott så fort hon inte får som hon vill. Det har kommit bara de senaste dagarna. Hon sa att det bara var att fortsätta på samma sätt som vi gör och inte ge med sig. Har man sagt nej så är det ett nej. Det är nästan lite skrattretande hur arg hon kan bli över ingenting. Jag vet inte vem hon kan ha fått humöret ifrån. Jag sa till sambon att han inte skulle berätta det för min pappa, för då skulle han bara skratta. :-) jag kan nog hålla med honom om att det kan finnas en liiiiiten gnutta mer av mitt humör i PBP än vad det finns kännetecken från hans humör. Hon smäller verkligen av på två röda nu. Det är roligt att se! Fast om det eskalerar och håller i sig så kommer jag nog inte att tycka det samma... Spännande att se hur det blir.

Blankt.

Nu har jag världens möjlighet att sitta här och skriva en massa saker och ha så många åsikter jag bara vill. Tvätten är hängd, PBP sover, allt är undanplockat osv. Då har jag minsann ingenting i huvudet. Det är helt blankt! Tänkte att jag kanske kommer på ngt om jag sätter mig ner och börjar skriva. Ibland kan jag fungera på det sättet, men det verkar inte vara så idag. Alla dagar är väl olika kan jag tänka mig.

Ska kanske ta och kolla runt lite efter inflyttningspresenter. Vi ska ju på inflyttningsfest nästa vecka. Som sagt så har jag inte så himla koll på det här med att fixa presenter. Men jag ska göra mitt bästa!

Förresten så verkar det som att systeryster har lagt ner sin blogg nu. Himla synd tycker jag!!!! Starta en ny tycker jag!

Kram på er alla och ha en trevlig torsdagskväll! För visst e det väl torsdag?!?

Trist!

Det känns så himla trist! Hade tänkt ut den perfekta presenten till systeryster. Ute i sista sekunden som vanligt och kollar vad saken kostar. Tyvär typ dubbelt så mkt som jag hade tänkt. Är inte det skittråkigt. Jag hade ju för en gångs skull hittat den perfekta saken att ge bort. Jag är verkligen inte bra på presenter i vanliga fall. Typiskt! Det blir till att börja tänka om. Hmmm... Inte det lättaste just nu känns det som. Jag får spara ihop lite pengar och ge henne den nästa år istället. Jag kan ju lova att hon kommer att bli populär när hon har en sån! Många beundrare kommer att t ycka att hon är bland de  coolaste som finns. Men men, det blir hon alltså inte i år. Om jag inte vinner en himlarns massa pengar så klart. Då ska hon nog få en tre, fyra stycken.

Du e inte lite nyfiken nu eller??? :-)


Sambon städade i datorskåpet idag. Inte en dag för tidigt. Då hittade han ett kort på PBP  och hennes morfar. Det är verkligen jättefint! Jag skulle tro att hon är kanske två-tre månader på bilden. Jag vet nämligen vilken storlek det var på byxorna hon hade på sig... Ett par utav mina favoriter nämligen! :-) Det här kortet skulle jag kunna tänka mig att göra en förstoring på och sätta upp. kanske ska ge några förstoringar till oss själva i julklapp. Ska även göra en canvasförstoring är det tänkt. Får väl se när det blir.


Kom precis på att det var tid för att ta kvällens spruta. Jag är inte så bra på att komma ihåg sprutorna den här gången. Men det har inte blivit så farligt än. Har bara missat tiden med tjugo minuter. Det viktigaste tror jag är att ägglossningssprutan tas på rätt tidpunkt.


Nästa vecka blir det mkt barnvakt. Först på tisdagen då vi ska på äggplockning. Sen på torsdagen då jag ska sätta in ett ägg. Kanske blir det sambon som tar henne. Vi får se. Sen på fradagen så åker jag till Eskilstuna med PBP, för då är det dags för inflyttningsfest hos S och G!!! Det ska bli sååååå roligt! Hoppas bara att alla håler sig friska och så. Det var lite snopet att inte åka till Elona i helgen! Men jag antar att det kanske kommer fler tillfällen. Hoppas det iaf!


Jo, till det här med klassträffen som börjar närma sig. Jag sket i att anmäla mig. Det var bara en eller ett par från klassen som skulle gå och då kånns det inte så himla roligt. Jag väntar tre år och går på återträffen för gymnasiet istället. Då kommer det nog flera. Klassen i gymnasiet var lite roligare. Eller hade ngt bättre sammanhållning iaf. Trist bara att inte träffa de som jag hade sett fram emot att se, men om de inte kommer så är det ju ingen vits med att jag gör det heller.

Sovmorgon!

Idag fick vi sova fram till 07.04!!!! Set var väl en halv evighet sen PBP sov så länge. Dessutom har jag bara varit tvungen att gå upp en gång under natten. Hon har väl kännt på sig att jag har börjat tänka på olika metoder och tänkt att hon nog har det ganska så bra som hon har det. Bäst att sköta sig kanske?!? ;-) Skönt var det iaf! Om det bara kunde fortsätta på det sättet så vore jag fruktansvärt glad!

Hon har varit så himla snäll och glad nu på morgonen! Dels tror ajg att det är för att hon mår så mkt bättre nu och sen tror jag även att hon njuter för fullt av att ha oss båda hemma. Det vore inte helt fel att vinna 100 000:- i månaden i 25 år på triss. Då kunde vi ju lugnt vara hemma båda två hela tiden. Kanske jobba halvtid eller lite extra bara för att träffa folk och komma hemifrån ibland. Tänk vad man kuinde hitta på om man vann så mkt pengar. Eller som han som vann den där megavinsten i Italien. 150 miljoner euro!!! Man skulle ju tro att ngn skojade med en och när man väl förstod att man visst hade vunnit alla de där pengarna så skulle man väl dö i en hjärtattack eller ngt. Man skulle kunna ge en miljon till alla man känner och det skulle iaf inte kännas så speciellt mkt i plånboken. Jag lovar att om jag någonsin vinner så mkt pengar så ska alla ni som läser det här inlägget idag få varsin miljon. LOVAR! Inte allt för stor chans eftersom jag spelar extremt sällan. Men vem vet. Kanske är det min tur nästa gång.


Spelade in true blood igår. Ska snart titta på det och se om det är ngt som jag kommer att följa eller inte. Jag är ju lite harig när det kommer till sånt där med vampyrer och andra hemska varelser som brukar vara i skräckfilmer. Jag är jättelarvig! Fråga sambon. Om han har hyrt en skräckis så tar jag och vänder på  mig en stund och sover eller så får han titta på den på datorn med hörlurar. Ljuden från filmerna kan vara minst lika hemska som att se filmen förstår ni. Men de pratade iaf om true blood på radion igår och en av dem sa att den var mer som en dramaserie än som en läskig skräckserie så jag kanske tittar på den iaf. Fast å andra sidan så kan ju den personen vara som sambon och inte tycka att någonting är skrämande. Jag å andra sidan tycker ju verkligen att allt som man ser på tv är läskigt. Hmmm. Men jag ska ju ge serien en chans iaf. Ser man den på dagtid så blir det ju inte lika skrämmande heller. Gud vad larvig jag är! :-)


Vi ska förbi träaffären och köpa lister till våra nya skåpdörrar. Sen ska de målas oxå och sen ska de förhoppningsvis bli lite finare. De fyller iaf sin funktion som det är nu. Det är himla skönt att inte behöva springa och säga nej till PBP hela tiden. Hon kunde ju bara inte låta bli att dra ut så många skivor som möjligt...


Jo det har jag ju glömt att berätta. Jag är ju mammaledig och får pengar från försäkringskassan. För det mesta iaf. Det har ju varit en gång förut som det har strulat lite. Även denna månad strulade det. Jag har automatisk överföring från mitt konto till ett gemensamt som vi betalar räkningarna ifrån. Sen brukar jag ha typ en tusenlapp över. Kollade hur mkt pengar jag hade på mitt konto och det var lite drygt tusen kronor. Bra tänkte jag då är det draget och så. Kunde bara inte förstå varför pengarna på det gemensamma inte skulle räcka till räkningarna. Kollade kontoutdraget och då har jag bara fått drygt 1000:- från försäkringskassan! Fick då ringa och jaga pengarna. Ska man verkligen behöva göra det? De hade missat att betala ut fjorton dagar om jag kommer ihåg rätt. Det är ganska så mkt pengar! Skitförsäkringskassa. Konstigt att man alltid får sitta i telefonköi typ tjugo minuter när man ringer dit. Det är väl alla föräldrar som måste försöka betala sina räkningar i tid som ringer dit och vill ha sina pengar. Hur svårt kan det vara att bara betala ut pengarna. Allt ligger ju på datorerna. Ok jag har väl inte riktigt inblick i hur allt går till. Kanske kan det behövas lite mer personal så att alla kan få sina pengar i tid. Räkningarna väntar inte... Pengarna kommer till mig på fredag by the way.




Ännu en dag full med innehåll.

Efter skönsång för den lilla som fyllde hela 1 år idag, så var det full fart. Frukostmys först, sen tog jag och sparkade ut PBP och sambon så att jag kunde göra mig färdig samt städa lite eftersom det skulle komma gäster på em.

De gick till affären där PBP fick välja vad hon ville i present. Hon valde ett lejon som man drar efter sig när man går. Hon gillar sånna skaer nu!

Jag tyckte jag hade hur mkt tid som helst på mig när det gick så jag passade på att ta en lång och skön dusch. Alltid skönt att glöta ordentligt innan man ska upp i en gynstol! Undrar om de får dit folk som inte tvättat sig ordentligt och liktsom bara skiter i att det luktar gammal fiskaffär när de slänger isär benen? Det får de säkert. De tänker säkert att personalen minsann är van eller har betalt för att göra det eller nåt. Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag inte kände mig helt nytvättad när jag kom dit! Jobba med kvinnor i gynstol skulle jag nog ha väldigt bra betalt för att göra!

Hur som helst så gjorde läkaren ett ultraljud på mina äggstockar för att se hur pass mogna äggblåsorna hade blivit. Det såg bra ut sa hon, men jag tyckte att det såg ut att vara färre än tidigare gånger, men det kanske inte gör ngt, för då var jag på gränsen till överstimulerad. Vi ska dit för äggplockning och sånt på tisdag. Fy, det ser jag verkligen inte fram emot. Att ta hormoner och få vallningar och sånt är ingenting mot äggplockningen. Det gör ont när de kör upp en typ dildo med en lång nål på som de kör ut igenom slidväggen för att komma åt äggblåsorna som de tömmer genom nålen. Det känns som att de håller på att tillverka ett durkslag av ens underliv... Sen tycker jag att jag har känt mig så himla utlämnad när jag har legat där. Framför allt första gången då jag inte riktigt visste vad som väntade.

Då ska iaf PBPs farmor och farfar vara barnvakter för första gången. Det kommer nog att gå jättebra! Hon tycker verkligen om dem nu. Hon har ju varit lite rädd och blyg för dem tidigare, men nu har det släpt och det är skönt för alla parter!

När jag kommit hem så hann jag med typ en halvtimme i soffan innan det var dags för att laga mat och fixa iordning innan gästerna kom. Sen har vi haft en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap!

Full fart!

Idag känns det som att det har varit full fart i stort sätt hela dagen! PBP har varit hur glad och pigg som helst under dagen. Ingen feber alls i morse och bara lite nu på kvällen. Fick dock en alvedon att sova på. Hon mår ju inte heller bra av att inte få sova ordentligt.

Vi åkte till Ö&B direkt på morgonen när de öppnade. Skulle kolla in en soffgrupp som de sålde till extrapris den här veckan. Visste inte ens att de sålde sånna grejor. Men det gjorde de iaf och vi bestämde oss för att slå till. Det var varken den snyggaste eller absolut bekvämaste som jag har suttit i, men med tanke på att den kostade under 4000:- kronor så var den helt klart värd priset! Vi får hem den på tisdag. Ska bli riktigt skönt att slänga ut den gamla och inte behöva vara rädd för att väcka grannarna så fort man behöver röra lite på sig. Den soffan vi har nu knakar ngt fruktansvärt mkt bara katterna går i den, så ni kan ju tänka er hur det låter när inte alltför smidiga och smäckra jag sätter mig i den... Äntligen ny soffa alltså!

Sen åkte vi till svärföräldrarna för att hämta nya bilbarnsstolen som PBP har fått av dem. Trodde att det skulle gå  lite snabbt och lätt att bara slänga in den, men ack vad jag misstog mig. Det tog nog närmare en timme att få dit den rätt. På slutet hade PBP ruttnat ihop totalt på att vara där. Hon var ju utsvulten. Maten var drygt en timme sen... Så det var bara till att åka hem och ge henne mat fort som bara den. Sen somnade både hon och jag på två röda! Jag som skröt om hur utvilad jag kände mig i morse. Det höll alltså inte i sig alltför länge... men, men jag var ju pigg ett tag iaf!

Jo just det. Vi inhandlade ju en splitter ny askkopp oxå. Så alla ni som röker på våran balkong har fom nu någonting annat än en gammal burk att fimpa i. Eller alla förresten, ni är väl typ två st. Men en askkopp finns det i vårat hem nu iaf.

Efter klockan tre så var det dags att gå till apoteket igen. Det var väl bara typ hundrafemtioelfte gången de senaste dagarna känns det som. De skulle ha ngt bonussystem för oss som är där ofta. Eller räknas kanske högkostnadsskyddet som det kanske. Det var ju ett tag sen jag kom upp i det taket. Det var ju bara första gången som jag behövde betala vad medicinerna kostade. Andra gången betalade jag 28,50 kr för mediciner värda några tusen och de två senaste gångerna har jag inte behövt betala någonting. Det är skönt att bo i Sverige och inte behöva oroa sig för om man har råd att bli sjuk eller inte. Vi har det fruktansvärt bra! Jag hade en arbetskamrat vars man klagade på hur mkt skatt han betalade hela tiden. Sen blev deras son svårt sjuk och var tvungen att medicinera sig varje dag livet ut med mediciner som kostade skjortan varje månad. Då sa frun att hon absolut inte ville höra ett ord till om att han betalade mkt i skatt och det klagade han inte heller på ngn mer gång. Jag kan inte annat än att hålla med. Vi behöver inte belåna oss upp över öronen om våra barn eller vi själva blir sjuka. Vi behöver inte fundera på om vi har råd att operera oss eller gräma oss för att vi inte har en sjukförsäkring som täcker allt. Nej vi kan sova rätt gott på nätterna och rikta all våran kraft på at bli friska istället. Jag gillar att betala skatt! Den tryggheten är skön att leva med!

Efter apoteket gick vi och storhandlade. Får ju besök av svärisarna och sambons syster och svåger imorgon. PBP fyller ju ett! Det blir fläskfilépanna med kantareller och ris. Till efterrätt blir det plommonpaj. Vi fick en stor påse med plommon från Andreas och Therese i söndags. Helt underbart goda var de! Jag verkligen älskar plommen! Jag brukar köpa en korg lite då och då i affären, men de är ju ganska så smaklösa om man säger så! Dessa var jättegoda. Hoppas att pajen blir lika god som den ser ut på bilden. Jag återkommer med det. Om den blir så där supergod så kan jag ge er receptet. Får se imorgon. 

I morgon är det även dags att åka till Uppsala och göra ultraljud på äggstockarna. Det känns liktsom som att jag har glömt att göra ngt varje dag, men jag gör som det står att jag ska göra med sprutorna. Jag tror att det känns så för att jag även hade nässpray förra gången, men inte den här gången alltså. I morgon börjar jag dock med ytterligare en spruta om dagen och då kanske det känns lite bättre. 

Jag får nästan lite dåligt samvete för att jag inte tänker ngt på det eventuella barnetsom kommer att bli till nu. I de tidigare "tillverkningsprocesserna" så har jag varit så himla uppe i det och verkligen känt mig gravid efter varje gång. Inte helt friskt kanske, men det är så som det har känts. Den här gången har jag inte riktigt tid att känna efter eller tänka på vad som kan hända om det går bra eller dåligt. Jag har inte ens lite panik för att vi inte har råd med en massa försök efter varandra, för det har jag inte hunnit tänka på än. Det kanske är bra att inte haka upp sig på barnagörande. Upphakad på sånt har jag varit förut. Det ska gudarna veta och inte är det speciellt hälsosamt...

Sen har det typ gått i ett här hemma tills det att PBP gått och lagt sig straxt före sju. Då tänker man att nu ska det bli skönt att lägga sig i soffan och titta på ngt på TVn. Bah! Trodde jag. Bara en massa skit och repriser. Trodde i min enfald att repriserna skulle bli några färre nu när terminen satt igång, men tydligen är det bara så att de byter program som de visar repriser av. Sket i det efter att ha fått zappningstumme och satte mig här i stället och bygger på min musarm och gamnacke istället...

Shit. Kom just på att jag skulle ha vaxat benen i kväll. Jag ska ju sära på dem inför publik i morgon och har sparat ut lite för att kunna vaxa. Men jag orkar bara inte nu så det får väl bli till att raka av lurvet i morgon bitti istället. Varför kan man inte komma ihåg att göra saker på en gång, innan man typ sitter upp och sover.

Storstädning i morgon igen. BLÄÄÄÄÄÄ! Jag gillar det verkligen inte! Fast i morgon har sambon lovat att ta med sig PBP ut och då är det ju helt ok. Om man får städa i fred så är det inte riktigt lika hemskt.

Oj, jag glömde nästan berätta att jag har hittat ett hus igen. Inte för att vi ska köpa ett men iaf. Jag vet inte vad det är för fel på det? Visst det var väl inte toppmodernt direkt, men inga jättestora fel som syntes. Det är en bit från stan, men med sjöutsikt. 312 kvadratmeter stort med en tomt på runt 2000 kvadratmeter har jag för mig. Det stod iof att det var nära till grannen, men var har man inte det liktsom... Det har inte används som bostadshus tidigare, men det spelar väl ingen roll? Iaf så var utgångspriset 1 500 000:- Det är ju ingenting! Fast å andra sidan så skriver ju inte mäklarna det dåliga. Men det stod inte ens att det var ett hus för den händige. Det står det ju alltid om huset är fallfärdigt och man behöver göra HLR på det för att det ska bli beboligt. Så var det ju med det förra huset som jag blev sugen på. Det här såg ut att vara i betydligt bättre skick! Om man bara hade ett jobb så man kunde få ett lån. Då skulle jag gå på seriös husshopping...

Detta är våran nya soffgrupp. Rikt

4f0d7752008c27f3f6be251554f59237.png

Detta är våran nya soffgrupp. Riktigt budget, men helt ok att sitta i. Får hem den på tisdag. Ska bli så himla skönt att slänga den gamla!


Utvilad för första gången på lääääänge!

Så himla skönt! Jag var inte trött i morse när jag vaknade. Gick och lade mig halv tio igår och somnade ganska så omgående. PBP skrek och grät runt tjugo över tio, men somnade om av sig själv. Skitskönt! Sen sov hon hela natten. Jag var bara uppe två gånger för katterna och för at jag blev kissnödig så där mitt i natten.

Det kanske inte var så konstigt för hon hade fått en alvedon eftersom hon hade feber  igår kväll. Hoppas hon mår bättre idag!

Plötsligt händer det...

Tro inte att jag har gått och vunnit en massa pengar på tris nu eller så. Nej, jag är lika pank som vanligt. Man ska ju inte bryta traditionerna vet ni...

Jo, det var så här att jag, sambon och PBP hade varit på öppna förskolan och skulle gå till försäkringskassan på vägen hem. Plötsligt så hör vi att ngn ropar på hjälp från andra sidan gatan. Det är en farbror och en tant. Tanten har ramlat ihop. Det går upp för mig att det är en väns morfar som skriker att vi ska ringa efter en ambulans. Shit, jag kommer vara med när vännens mormor kanske kommer att dö, hinner jag att tänka innan jag får upp mobilen och slår numret till ambulansen. Samtidigt springer jag över gatan.

Jag blir lättad samtidigt som jag blir riktigt skraj när jag ser kvinnan! Det är inte mormodern utan en annan kvinna, men hon ligger och bara stirrar rakt ut i luften. Hon ser inte helt levande ut om jag säger så. Det flyger tusentals tankar genom huvudet under de här sekunderna och senare minutrarna som det tar. Jag hinner tänka på att jag kanske precis har ökat på antalet döda som jag har sett med 100%. Jag hinner tänka på att jag har gått på första hjälpenkurser, men vad tusan vi fick lära oss där kom jag bara inte på direkt. Efter vad jag tyckte kändes som typ fem minuter, som jag så här i efterhand kan tänka mig kanske tog mellan fem och tio sekunder så kom jag iaf fram till att jag måste ruska om henne lite och se om jag får kontakt med henne. Efter en liten stund kvicknar hon till. Vilket jag tyckte kändes skönt, för då behövde jag inte göra HLR. För tänk om personen inte skulle klara sig. Vilken hemsk känsla! Kanske hade det gått bättre om jag hade gjort så här eller så här... Skönt att inte behöva tänka på det! Tanten verkar rätt klar när hon väl kvicknar till. Då blir det istället till att övertala henne om att vänta på ambulansen. Hon vill ju gå hem direkt... Ambulanspersonalen kom och tog över och det kändes skönt!

Hoppas verkligen att allt gick bra för kvinnan!

Kan bara tilägga en sak. Jag har alltid tänkt att när man ringer till SOS alarm så får man vägledning och hjälp med vad man ska göra. Det fick jag väl kanske, men vi var vid en traffikerad gata och befann oss på marken. Dessutom pratade han på SOS väldigt lågt. Kanske för att han skulle vara lugn så man inte stressade upp sig eller så och det är ju iof bra, men det var ju lögn att försöka höra vad han sa ibland! Lita inte alltid på mobilen alltså...

En annan sak som var lite läskig. Det var mitt sätt att hantera situationen. Jag tror det utåt sett såg ut som att jag hade koll och var lugn och metodisk, men jäklarns, inne i min hjärna var det kaos! Det känns inte bra! Nu kände jag inte den sjuke och jag hade två andra vuxna i min närhet. Tänk om jag skulle vara ensam och det skulle hända ngn jag verkligen bryr mig om ngt. Tidigare har jag trott att jag skulle vara lugn,men nu tror jag inte det längre. Det känns lite läskigt att inte lita helt på sin förmåga längre. Fast å andra sidan så skulle jag kanske vara så illa tvungen att skärpa till mig då? Jag tror nästan det! Jag får iaf börja intala mig det. Självförtroendet är viktigt om man ska känna sig säker på det man gör. Och när det gäller HLR så vill jag verkligen känna mig säker och lita på min egen förmåga.

Jag ska ta och plugga lite ur HLRboken som jag fick på senaste kursen som jag gick på.

Världens duktigaste tjej!

Idag tog PBP sina första steg på egen hand! Hon är ju bara så himla duktig! Jag trodde att det skulle ta ett par veckor till medan sambon har sagt hela tiden att hon kommer att kunna gå innan hon fyller ett. Det var ju på håret kan man väl säga eftersom hon fyller på onsdag,men hon hann innan iaf, så han fick rätt!

Vi blev så där barnsligt, larvigt superstolta som bara ett par föräldrar kan bli. det är ju så roligt när ens barn hoppar fram ett steg i utvecklingen!

Våran lilla tjej har vuxit en reäl bit idag. Det är stort att kunna gå själv!

Dåligt med aktivitet...

Jag vet att det har varit väldigt dåligt med inlägg här på bloggen den senaste tiden. Torsdag kväll och hela fredagen gick åt till att försöka trösta en tjej med lite feber och antagligen ont i halsen och allmänt hängig och ont i kroppen. Hade verkligen ingen ork till att skriva ngt efter det. Snacka om att det tar musten ur en att inte kunna göra ngt när ens lilla hjärta inte mår bra. Visst, alvedon hjäälpte en liten stund,men det kan man ju inte trycka in hur många som helst liktsom...

Idag hr hon dock varit jätteglad hela dagen. Bara dreglat så vi har en mindre insjö här i lägenheten... Det kan nog bero på att det är två nya tänder på G. För hon äter och dricker utan problem, så hon borde ju inte ha ont i halsen tycker jag...

Ska snart gosa in mig i kudden. Imorgon ska det bli bullbak för då är det dags för PBPs polers att komma hit och fira.

Feber...

PBP har fått feber och varit jättegrinig hela em! Ingen höjdare. Blev dock lite piggare efter en alvedon och lite mat och dryck. Hoppas inte att det blir värre nu! Har en liten stund över nu medan hon och hennes pappa leker i badkaret. Kommer kanske tillbaka med inlägg senare om hon sover bra i kväll.

Fullt upp!

Nu har det varit fullt upp idag tror jag bestämt! Jag har ju inte hunnit skriva någonting än och det hinner jag inte nu heller om jag ska vara helt äelig. Jag ska iväg till spåret med Sandra och testa sträckan 1 mil. Skönt att det är fint väder! Allting känns ju lite lättare då!

Jag och PBP har varit på öppna förskolan på fm. Sandra, Agnes, Camilla och Linus var oxå där. Trevligt även idag. PBP var på jättebra humör fram till slutet då hon var trött och ville ha de andras mat när hon hade ätit upp sin egen mat. Det fick hon ju så klart inte och då blev det ljud i skällan om man säger så... I morgon går vi hem t ill Camilla och Linus på lekdate, eller vad man ska kalla det för. Trevligt att se hur de bor!

Tyckte att jag var så himla smart och skulle hålla PBP vaken lite extra länge idag så att hon skulle vara pigg nu på em när hennes pappa är hemma. Hon fick vara vaken ½ timme längre än igår. Men då sov hon inte lika länge som igår, så hon vaknade vid samma tid iaf. Hon har varit på bra humör iaf, så hon kanske förstod vinken, vem vet... :-)

Ringde till BVC och fick en tidigare tid. Vi fick ju en tid den 7:e oktober och då har vi inte varit där sedan PBP var ungefär 6 mån. Det känns som en riktigt lång tid! Jag har lite saker som jag vill fråga om så jag hörde om de hade ytterligare en tid till oss och de hade de. Det blev nästa fredag och det är perfekt, för då kan sambon oxå följa med och det är ju alltid bra!

Ringde även till RPC för att få en ny medicinlista och fråga lite om medicinerna. Det visade sig att jag har fått en spruta istället för sex sprutor av en sort och 10 vagiatorer istället för 60 st. Hmmm, ibland är det bra att man kollar saker innan man ska börja använda dem!!! Men de skulle fixa det, så det blir ett nytt besök på apoteket inom de närmaste dagarna.

Nu måste jag skynda mig och göra välling och byta om och skynda mig till spåret.

En lugn stund.

Det blev kycklingwok i pitabröd till middag. Smaskigt värre! Efter maten passade jag på att cykla iväg och köpa medicinerna och handla lite. Är dock lite fundersam på om jag verkligen har fått allt från apoteket... Ska ta och kolla upp det. Handlade oxå lite smått och gott som det var taberage på här hemma. PBP och hennes pappa tog ett långt och mysigt bad så länge. När jag kom hem så lekte de och hade så mysigt på filten i vardagsrummet, men så fort hon fick syn på mig så satte hon igång att skrika. Sen var hon kinkig fram till läggdags. Iof så vet jag att hon var trött, men kan hon inte bara vara trött men på bra humör när hon är i min närhet? Det gick ju bra så länge det bara var pappa som var närvarande. Jag kanske ska ta och försvinna några timmar varje kväll så kanske det blir lite lugnt här hemma...

PBP är inne i en period då hon bara vill gå runt hela tiden. Så man får vackert gå brevid och hålla i handen så länge man orkar. Det är nog inte allt för lång tid innan hon börjar ta några steg själv. Hon gick ett steg av misstag idag. Hon hade hållt mig i handen, men jag hade släppt för att det var ngt som jag skulle göra. Sen stod jag snett bakom henne och då skulle hon vända sig om för att ta tag i mig igen och då tog hon ett steg! Hon tänkte nog inte riktigt på det själv. Men det visar väl att det inte är så himla långt kvar?!? Fast en av fröknarna på öppna förskolan berättade att et av hennes barn inte gick förrän det var 16!!! månader! Hoppas att hon inte väntar så länge iaf!

Satt och kollade på lillaw.se. de har ju så himla mkt fina barnkläder och mycket på rea dessutom. Upp till 70% rabatt. Dock är det ganska så utplockat på just 70%. Men ibland kan man ju ha tur och hitta ngt som skulle passa. Tyvär så får det inte plats med mer kläder i PBPs lådor, så jag har lite restriktioner när det kommer till shopping... Dessutom så fyller hon ju snart år och då kommer hon väl kanske att få ytterligare några plagg. Vem vet?!? Men man kan ju alltid titta och tänka på vad man kan köpa i nästa storlek.

Pratade med en mamma på öppna förskolan om det här med att köpa kläder till barnen. Hon hade köpt kläder för ca 1500:- till sin kille som är 9½ mån. Jag vågade nästan inte säga att jag hade köpt kläder till PBP för runt 3000:- innan hon ens var född... Sen har det nog legat mellan 500 och 1000:- per månad skulle jag tro. Hon hade löpt mkt på tradera sa hon, men jag har ju oxå fått och köpt en hel del begagnat, så jag kunde ju inte ens skylla på att jag enbart köper dyra kläder till henne. Men det märks på bristen med plats i garderoben att hon kanske har haft lite mer kläder än hon skulle ha behövt. Fast å andra sidan så har hon ju varit så extremt kräkig av sig att det ibland knappt fanns ngt ombyte kvar. Fyra klädbyten på en dag var ingen ovanlighet. Hon har ju liktsom behövt mkt kläder. Eller intalar jag mig bara det för att det ska kännas lite bättre att ha lagt ut så pass mkt på kläder nu när hon ändå inte bryr sig om vad hon har på sig? Men det finns ju så himla mkt fint, så jag kan ju bara inte låta bli.

Vi har nyligen fått en jättekasse med barnkläder från en familj. Jag har inte riktigt tänkt på att man redan har en viss stil på det man sätter på sitt barn. Jag tog fram ett par byxor och en tröja som var från dem och satte på PBP. det såg bara helt fel ut. det var verkligen fina kläder, men det passade inte riktigt på henne. Hon fick till slut ha kvar byxorna, men byta till en annan tröja. Tror att den andra tröjan kan fungera tillsammans med ett par andra byxor eller kanske en kjol. Fast det såg ut som att de hörde ihop. Det blev iaf fel på henne. Nu låter jag skitlarvig, jag vet! Testar fler nya outfits de närmaste dagarna. Måste använda dem nu innan de blir för små. Provade ytterligare en top på henne, men den var för liten, men så var den för barn som var 9 mån oxå, så det var ju inte så konstigt... Roligt är det iaf med kläder. så länge jag inte behöver prova dem själv vill säga...

Halvvägs.

Nu har ju ungefär halva dagen gått och vi har varit på öppna förskolan. Lite stök och stoj idag, men roligt! Idag gjorde Agnes och sandra oss sällskap. Trevligt, trevligt! Det tog inte direkt på kafterna att få PBP att somna sen. Nej, hon somnade som en stock så fort hon lade huvudet på kudden. Jag kommer antagligen att göra det samma närjag lägger mig i soffan om en liten stund. Jag känner mig lite småhängig. Hoppas att det inte är ngt som tänker bryta ut nu bara. Det är helt fel tid för det med fest och födelsedagskalas som väntar! Det kan ju vara så att kroppen inte är van att sova så pass mkt som jag faktiskt har fått göra de senaste nätterna och får spel helt?!? Man vet ju aldrig.

Måste komma på vad vi ska äta till middag oxå. Känner mig helt oinspireras till det idag! Vissa dagar är bara sånna. Man har inte lust med ngt alls. Medans andra dagar så vill man bara stå framför spisen. Vi får väl se vad det blir...

Nu väntar soffan på mig...

Försöker hålla ögonen öppna...

Jag borde verkligen inte vara trött, för jag har fått sova i stort sätt hela natten, men det känns osm jag har varit vaken i ett par dygn minst. Fast jag har drömt en massa mardrömmar och frusit som en liten tok. Det kanske kan ha med saken att göra. Jag fick leta fram extratäcke i natt igen. Det var kyla ända in i märgen. Det är så konstigt, för utanpå var jag varm. Det kände jag när sambon skulle försöka värma mig. Han som alltid är så varm kändes kall mot mig så det hjälpte inte mkt, även om det ju är mysigt! :-) Nej, det blev till att sova under två tjocka och ett tunnt täcke. Det tog lååång tid innan jag kunde somna och halva natten innan jag hade fått upp lite värme och kunde ta av mig ett av täckerna. Konstigt det där, hur man kan bli ibland!

PBP vaknade klockan 05.00 för att vara ganska så exakt, men jag lyckades få henne att somna om. Hon vaknade inte förrän 06.20 ca. Det var verkligen jätteskönt. Det betyder att hon har sovit 12!!!! timmar i natt. Det är skönt om det kan vaa så nu när hon bara sover ett pass på dagen igen.

Glömde ju...

Jag glömde ju att berätta hur det var på öppna förskolan idag. Det var jättetrevligt! PBPs kompis Kevin från babysimmet var där. PBP ville krama och klappa på honom, men han var inte så värst intresserad. Han ville mest bara leka med sin brödbit i plast. Hon hittade oxå en groda som man ska dra efter sig. Den gick hon både länge och väl och drog omkring på. Den stackars grodan låg nog mest på rygg och skapade huvudet i backen, men PBP var såååå stolt! En riktig höjdare var ju som vanlig samlingen. När Yvonne tar fram gitarren så ska det rockas loss. Lite försiktigt i början, men sen när vi sjöng om Pippi och alla barn dansade runt så gick det bara inte för PBP att sitta ner längre. Då stod hon och shakade för fullt! Vägrade sen att sätta sig ner fram till dess att samlingen var slut. Hon är en riktig liten danstjej hon! :-) Jag tror nog att Joar blir välbesökt om sisådär 17 år lite drygt... ;-)

Hon tyckte det var jätteroligt att vara där,m en det märktes att hon inte var van vid sä mkt liv och rörelse längre. Hon var helt slut när vi skulle gå. Var tvungen att prata med henne hela vägen hem för att hon inte skulle somna innan vi var hemma. Hoppas nu bara att hon sover lite bättre i natt oxå. Hon var iaf fruktansvärt trött nu timmarna innan hon gick och lade sig! Men vi kommer väl snart in i rutinerna igen och då blir väl allat förhoppningsvis som vanligt igen.

Jo, jag har faktiskt varit ute i spåret med Sandra oxå. Det blev väl inte så himla mkt jogging, utan vi startade med en rask promenad. Det var riktigt skönt så här i efterhand när jag har tagit en varm dusch och tvättat håret! Det var ju inte direkt ngn värme ute och det regnade lite på oss oxå. Fast vi hade tur, det var mest bara ngr stänk.

I morgon blir det nog öf igen. Det är ju så skönt att gå dit på fm! Nu har de så på tis fm att man får välja om man vill vara ute eller inne. Väldigt bra tycker jag! Sen har de utökat bebisgrupperna till tis och ons em. Det rör inte oss så mkt eftersom vi helst går dit på fm. Bebisgruperna är ju bara upp till 12 mån, så de är ju PBP för stor för. Ska jag vara helt ärlig så tycker ju hon att det är typ 1000 gånger roligare att vara med stora barn än att vara medsmåpluttar som inte gör någonting. Sen måste jag försöka komma ihåg att gå till apoteket imorgon oxå. Måste hämta ut medicinerna. Jag har glömt bort det ett bra tag nu, men det är ju snart dags att börja med dem, så jag måste verkligen komma ihåg att hämta dem!

Nu är det nog dags att jag går och läser lte och varvar ner en stund. Man vet ju aldrig hur natten blir...

Fläskläpp.

Nu har jag lyckats få en ensidig fläskläpp, PBP och jag hade busat och myst på golvet som vi brukar göra på kvällarna. Hon vänder sig bort och jag tänker att hon har busat klart och är på väg mot nya äventyr, så jag tittar åt ett annat håll. Det var bara det att hon hade flyttat på sig för att nå en bok. Ni vet en sån där i kartong. Den höll hon ovanför mig för att hon ville att jag skulle läsa. Sedan släpper eller tappar hon den rakt på min överläpp. Den högra delen av den. Det gjorde verkligen skitont!!! Tårarna började spruta och läppen växte. Ok, den är väl inte extremt stor, men lite så där lagom om det vore så att boken skulle ha träffat båda sidorna. Nu ser det mest bara dumt ut! Man kanske skulle ta och göra så nästa gång man ska vara lite fin. Kasta en kartongbok på läpparna tills de har fått önskad storlek. Det lär ju bli betydligt billigare än sånt där man går och sprutar in i läpparna iaf. Plus att en fläskläpp försvinner inom ett par dagar om det skulle vara så att det inte går riktigt som man hade tänkt sig.

                              

Frågan är vilket som är snyggast. En stor fet fläskläpp eller en misslyckad läppförstoring??? Jag skulle nog föredra det första!


Allvar!!!

Nu tusan får det vara slut på att inte ta hand om sig! jag har varit innen i en mindre depp-period. Detta medförde, som det oftast gör att jag inte tar hand om mig över huvud taget. Gått upp i vikt, håret ser ut som hej kom och hjälp mig, ätit alldeles fel, vilket förutom vikten även går ut över hyn som ser ut som en puckelpist.

Nu är det alltså slut med det här! I kväll ska vi ut och springa. Sen ska det bli neddragningar på snacksfronten. Lite fuskisdagar kommer det att vara den här helgen och helgen den 5:e, men har man dem planerade så kan man ju se till att leva lite sundare resten utav dagarna.

Förhoppningsvis så kommer även sambon att börja motionera lite nu. Han är ju så fruktansvärt trött hela tiden och vi har båda två för oss att han mådde bättre när han tränade och vägde lite mindre förut. Funderar på om vi kanske ska bli lite fuskveggisar igen. Det är ju så himla mkt lättare att hålla igen på fettet om man äter vegetariskt. Det tycker jag iaf. Den här gången kommer vi nog inte vara stenhårdt veggiga, utan kanske äta kött någon gång i veckan och även någon bit kyckling och fisk då och då. Det kanske är det mest hållbara?!? Ska nog ta och kolla igenom våra vegokokböcker. Vi hade en hel del massa goda saker som vi gjorde förut, men som nu har glömts bort för länge sedan. Det vore bra att ha en liten kickstart iaf på viktminskandet och jag känner verkligen inte för ngn nutrilett eller liknande. Jag klarar inte av det när jag går hemma. Det är lättare när man jobbar och kan ta dem på bestämda tider och glömma bort att man är lite småhungrig däremellan. Nepp, det blir nog lite vegitariskt ett tag nu!

                     

Tjejmilen som jag var så jättemotiverad för är ju om två veckor. Jag är så lite motiverad som det bara går! Eftersom att träningen har glömts bort så känner jag mig bara som ett fläskberg som ska försöka ta sig runt en bana tillsammans med en massa hurtiga smala trådar som knappt svettas en enda droppe på vägen runt. Alltså, jag hade ju som målsättning att springa runt hela milen. Gå en mil klarar ju vem som helst utan några problem. Ja, så länge man har ben att gå med vill säga... Men jag får väl göra som förra gången jag var med och springa så mkt jag bara orkar så får vi se om jag kan förbättra tiden iaf. Det blir nog min nya målsättning. Att förbättra tiden. Kanske måste leta upp diplomet och se hur lång tid jag tog på mig på den där milen. Hoppas bara att det är fint väder, för fy för att åka till Sthlm och springa i ösregn. Och ingenstans att ta vägen har man heller, så man lär ju frysa en hel del oxå. Jag hoppas på sol jag!
                              

Nej, nu lät jag väldigt negativ såg jag. På tal om negativ. Det ösregnar plötsligt utanför fönstret... Kanske inte blir så mkt jogging i spåret ändå då... Men jag kan ju alltid cykla på träningscykeln. Då kan jag ju faktiskt kolla på TVn samtidigt. Inte helt fel det heller! :-)


Natten...

Har varit uppe i 1½ timme i natt. PBP vaknade vid två och somnade bara om lite så där lagom så att hon vaknade lagom till det att jag hade krypit in under mitt sköna täcke. Är inte det lite typiskt?!? Efter att ha hållit på så i 1½ timme så tröttnade jag och tog med henne in i min säng. Då somnade hon på direkten. Jag sover dock lite sämre om hon ligger brevid, men det är ju iaf mer sömn än jag får om jag är vaken... Sov iaf fram till 05.54. Helt ok tycker jag! Rätt så utvilad idag alltså.

Det blir som sagt öppna förskolan om ca två timmar. Roligt för PBP att träffa lite barn och trevligt för mig att träffa lite folk oxå! Skönt att det blir lite vardag här hemma igen, så kanske man kan få ordning på sömnen igen. Det är ju allra bäst om PBP bara sover ett pass om dagen, men under sommaren har jag inte orkat hålla på det, för det är ingen höjdare att bara vara hemma och försöka underhålla henne när hon börjar bli trött. Är man däremot ngn annan stans så tänker hon inte på att tröttheten kommer smygande... :-)

Mys!

Nu har PBP kommit hem och allt är som vanligt igen. Skönt! Vi har busat hela eftermiddagen. Hon är ju så go! Tydligen hade hon varit det hemma hos sin mormor och morfar oxå. Enligt moster iaf som var där ute och åt middag igår. Och det får man väl lita på antar jag... ;-)

Nu sitter jag alltså här framför datorn som vanligt igen. Det har liktsom blivit min kvällsavkoppling.

Jo förresten, jag provade min 100:- check från gratisbio.se och den fungerade finfint. Bra att ha så här i slutet av månaden!

Det är dags att fundera ut fikabröd och sånt oxå. Det är inte långt kvar tills alla firanden. I år har vi försökt att hålla det lite mindre än vanligt, för att även PBP ska uppskatta sin födelsedag. Vi firade ju inte ens sambon med släkten, utan bara med närmaste familjen. Nu har vi ju delat up firandet på tre dagar oxå. Hoppas det blir bra!

Om det skulle vara ngn som har vägarna förbi våran lilla stad ngn dag så är ni väldigt välkomna upp på lite fika eller så! Alltid trevligt med besök!

Skulle vilja ta upp stickandet igen. Har köpt tidningar med finfina mönster, men det blir liktsom inte mer än så. Vem vet, det kanske tar fart framåt hosten när det börjar bli ruggit och man vill krypa upp i soffan med en kopp te och ha lite tända ljus... Nu längtar jag nästan lite efter hösten och vintern!

Vi fick rökt flundra av sambons föräldrar idag. Mmmm! Jättegott var det! Kruxet är bara att få bort den hämska lukten från fingrarna. Det går bara inte. Jag har tvättat händerna typ hundra gånger minst, men lukten sitter kvar iaf. Det känns lite som kokosnötsvisan, fast att jag inte kan få bort lukten. Grejen är ju dne oxå att om jag luktar illa om händerna så kan jag bara inte låta bli att stoppa upp fingrarna under näsan och dra i mig stanken. Det är näl ngt tvångssymdrom eller nåt. Jag menar, hur dum får man bli???

Jag är likadan om ngn har pruttat. Även om alla säger att det luktar sjukt illa, så måste jag dra in ett andetag iaf. Man är ju helt sjuk! det är väl bara att hålla andan eller låta bli att stoppa fingrarna under näsan. har försökt det, men det känns liktsom inte bra förrän jag har gjort det. Ngn som gör likadant???

Just det, jag skulle ju beställa en klipptid till den här veckan. Jag ser ut som en afgahnhund. Massor av långt hår som bara hänger ner i ögonen så man ser så där lite smådum ut. Vi hoppas väl på en ändring under veckan som kommer.

Öppna förskolan öppnar för terminen imorgon, så det blir väl till att bege sig dit på förmiddagen skulle jag tro. Om inte PBP skulle få för sig att sova till tio eller ngt sånt. Skulle hon göra det så skulle jag nog gå in och väcka henne för att försäkra mig om att hon levde, så det blir nog öf skulle jag tro.

Bakade bröd idag igen. Det är lite som terapi att stå där och knåda tills händerna värker. skönt att få göra det utan ngn som skriker nedanför. Brödet blev iaf riktigt gott!!! Vi åt den rökta fisken på det. Det var perfekt med sältan och den rökiga smaken blandat med sötman från frukten i brödet och kanternas krispighet. Smaskelismask!

Nu blev det bara en massa små punkter här idag, men jag hade ingenting bättre i huvudet. Jag slängde väl kanske bort det oxå på återbruket...

Åtta timmar!!!

I natt fick jag sova åtta timmar i sträck. Eller kanske inte riktigt helt i sträck, för våra älskade katter väckte mig fyra gånger- I vilket fall som helst så är det skönt att känna att man inte måste gå upp. En underbar helg på det sättet!

Det ser fortfarande ut som ett bombnedslag här hemma, men efter en dusch och lite påklädning så blir det en tur till återbruket och då ska det väl förhoppningsvis se lite bättre ut.

Vi hade en sån där kattpelare som går upp till taket i vardagsrummet. Det mesta av den har vi tagit bort och ersatt med ett par hyllor så att katterna kan komma upp på datorskåpet. Det ser lite bättre ut nu tycker jag! Ni skulle ha sett katterna igår när det var klart. Gustaf är den första som prövar. Livrädd, men nyfiken tar han sig hela vägen upp. Dharma sitter nedanför och ser på. Det ser ut som att hon kollar så att hyllorna verkligen håller. När Gustaf kommit upp utan att ngn katastrof har inträffat så bestämmer sig Dharma för att utforska det nya. Samtidigt vill Gustaf komma ner. Det hela slutar med at de sitter på varsin hylla och glor på varandra. Ingen av dem flyttar på sig. Puckon! När de har suttit så där i närmare tio minuter medan vi skrattade åt dem, så tog sambon ner Gustaf. Han blev nog lättad för att få komma ner och Dharma hoppade smidigt upp på skåpet. Den minsta lilla, Abby, gömde sig någonstans som vanligt när det händer nya saker...

Idag kommer PBP hem. Tjoho!!!! Jag längtar jättemycket efter henne nu! Jag förstår inte vad vi gjorde på dagarna innan hon kom. Vi måste ha haft ett mkt tråkigt liv iaf! Även om det är väldigt skönt att sitta på toan med dörren stängd och att få städa undan lite och äta frukost i lugn och ro, så skulle jag aldrig vilja gå tillbaka till det liv vi hade förut, för det var ganska så livlöst. det finns ingenting härligare än att få en stor blöt puss med mkt tunga från en mysPBP. Eller busa med henne så att hon kiknar av skratt, vilket man själv oftast gör då oxå. Eller se henne krama och pussa på katterna som är så himla snälla och låter henne hållas. Eller lyssna på henne när hon sitter och läser högt ur sin bok om alla djuren på landet. Vilken underbar inlevelse hon har då. Man kan inte annat än att älska den lilla underbara dotterna som vi har fått äran att se växa upp. Ibland tror jag att allting har en mening. Jag tror att det var meningen att vi skulle vänta så länge på att få barn, för det var ju PBP vi väntade på. Med facit i hand så var det verkligen värt all sorg och förtvivlan, för nu bor världens underbaraste med oss.

Städningen.

Ja så himla städat kan jag väl inte påstå att det ser ut här hemma. Det tog längre tid för sambon att fixa garderoberna än han trodde, så allting står i PBPs rum och i hallen. Ser ut som ett jäklarns bombnedslag. Hoppas vi blir klara innan PBP kommer hem imorgon! Vi ska ju åka till återbruket och så... Men det hinner vi nog. De skulle inte komma hem med henne så himla tidigt.

Vad tomt det känns när hon inte är hemma! Jag är så van vid att vara med henne 24 timmar per dygn och har inte träffat henne på 1,5 dygn nu. Tomt tomt tomt! Men imorgon får vi mysa igen.

På tal om tomt, så tittade jag på nätet efter en sommarstuga i Eskilstuna. Just nu har jag lite hemlängtan. Ja, Eskilstuna är fortfarande hem för mig, trots att jag flyttade hit för drygt sju år sedan. Det här med att längta hem går lite i vågor. Just nu har det kommit en stor våg med hemlängtan. Jag tror att det är för att jag längtar lite extra efter min familj just nu. Det har varit så mysigt att träffa dem lite extra under deras semestrar. En flytt till E-tuna kommer nog aldrig att inträffa eftersom att sambon absolut inte kan tänka sig att flytta. Just nu så känns det inte jätteroligt att bo i den här hålan, men det känns nog bättre snart igen skulle jag tro. Kollade iaf på sommarstuga i närheten av mamma och pappa, men det k ommer nog aldrig att köpas en sådan. Man får en för mellan 800 000 och 1 000 000 kronor och då är de inte superfräscha. Det är sjukt hur mkt priserna har gått upp de senaste åren!

Hittade oxå ett 30-tals hus till systeryster, men hon ville inte köpa det. Husen i Eskilstuna är däremot en hel del billigare än vad de är här. Huset ligger bra på söder med en liten söt tomt och ett fint hus. Dock med renoveringsbehov. Skulle gärna vilja flytta dit själv...

Nepp, nu är det dags att gå och lägga sig. God natt!

Harry Potter.

Nu har vi varit och sett senaste Harry Potter. Måste säga att den var riktigt bra! Jag saknade lite saker på slutet, men som helhet var den jättebra! De som satt brevid oss tyckte dock att det var den sämsta utav filmerna, men jag håller inte alls med. Jag tycker iof inte att ngn utav filmerna är dåliga utan gillar alla väldigt mkt. Jag har även för mig att det var ny regissör till den här filmen och det märktes! Den var mer humoristisk än de tidigare filmerna. Jag kan verkligen rekommendera er att gå och titta på den.

Fortsättning på tidigare inlägg.

Mustig köttgryta med rödvin och vitlök

ca  30  minuter

 

 
 

500 gram

 

oxgrytbitar

0,5 paket

 

bacon

2 msk

 

Touch of Taste Oxfond med Rödvin

1,5 dl

 

vatten

  

paprika

1 st

 

röd paprika

8 st

 

Schalottenlök(ar)

10 st

 

champinjoner

2 dl

 

grädde

1 nypa(or)

 

timjan

  

salt och peppar




Tillagning

1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.

2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock. Mot slutet av kokningen tillsätt baconfräset, grädde och timjan.

3. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.

Servera med ris och grönsallad


Älggryta med ädelost och grädde

ca  45  minuter

 

800 gram

 

älgkött


1 st

 

gul lök(ar)


1 st

 

palsternacka(or)


1 st

 

rotselleri


1 st

 

morot/morötter


2 msk

 

kalvfond


1 st

 

lagerblad


10 st

 

vitpepparkorn


  

smör


50 gram

 

ädelost


2 dl

 

grädde


1 msk

 

ingefära, riven


4 msk

 

vetemjöl


  

salt och peppar


      

Tillagning

1.
Skär köttet i ett par centimeter stora bitar. Ansa och skär grönsakerna i lika stora bitar. Krossa pepparkornen lätt.
2.
Bryn köttet runt om i stekgryta eller panna. Lägg köttet i rymlig kastrull och slå på vatten så det täcker. Tillsätt grönsaker och kryddor. Koka upp, skumma ytan och låt grytbitarna sedan sjuda sakta under lock som läggs lite på glänt i minst en timme. Köttet ska vara helt mört innan kokningen avbryts.
3.
Sila av vätskan till en annan kastrull. Se till att du har åtminstone 8 deciliter, annars måste extra buljong tillsättas. Koka upp och tillsätt grädde och ädelost. Låt allt sjuda samman och red av med vetemjöl blandat med lite vatten. Låt såsen sjuda minst fem minuter.
4.
Blanda i köttet och smaka av med riven, färsk ingefära, salt och vitpeppar. Grytan serveras med kokt potatis och gröna bönor.




Den här sista grytan blev nog våran favorit. Tänkte byta köttet mot nötkött och ta viltfond istället så får man lite viltsmak iaf. Vad tror ni om det? Jag tror att det kan bli toppen! Det är sååå himla gott med ett riktigt långkok som det här. Detta tänkte vi servera med kokt potatis, nybakat bröd och en god sallad. Smaskens smaskens!

Funderade på om jag ska ta den första grytan i förra inlägget när sambons släkt kommer.

Festmat.

Sitter och har en pause från städandet. Fy vad skitigt det var bakom elementet i badrummet! Var tvungen att ropa på sambon så han oxå fick titta. det är med skräckblandad förtjusning som jag gör rent på sånna ställen. Det är ju lite roligt när det åker ut massor av svarta klumpar med katthår blandat med damm när man spolar med duschen där bakom. Samtidigt är sewt ju skitsnuskigt att veta vad som har gömt sig i lägenheten utan att vi har tänkt på det. Vi hade antagligen kunnat samla ihop högen och gett den ett namn och lurat folk att vi skaffat en ny katt. Så mkt äckel var det!!! Men nu är det borta och vi lever i ett ngt renare hem.

Sambon har börjat ta tag i att städa ur garderoben. Buhuuu! Jag ska slänga bort i stort sett alla mina skor då jag har fått ännu större Kalle Anka-fötter än vad jag hade tidigare. Nu var ju inte jag ngn stor samlare av skor innan, men de jag hade tyckte jag om. Lite sorgligt att slänga dem är det allt! Men nu ska all överfödigt skit bort.

Sitter och kollar på vad vi ska bjuda på när PBP och systeryster ska firas. Lägger upp ngr förslag så kan ni väl säga vad ni tycker om det.

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

ca  15  minuter

 

 
 

400 gram

 

fläskfilé(er)

  

matfett, till stekning

2 dl

 

crème fraiche

1,5 msk

 

Touch of Taste Kantarellfond

10 st

 

körsbärstomater

1 msk

 

timjan, grovhackad

50 gram

 

kantareller, konserverade eller frysta



1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.

2. Slå över crème fraiche , kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.

3. Strö över timjan.

Servera med fullkornsris och broccoli.



Kycklingfilé eller fläskfilé i basilika och timjansås

ca  30  minuter

 

 
 

4 st

 

kycklingfiléer eller ca 550 g fläskfilé

1 msk

 

grillkrydda

1 tsk

 

svartpeppar

0,5 st

 

röd lök(ar)

0,25 st

 

purjolök(ar)

3 st

 

vitlöksklyftor

1 dl

 

vatten

1 dl

 

rött vin

0,5 st

 

köttbuljongtärning(ar)

0,5 st

 

grönsaksbuljongtärning(ar)

0,5 st

 

kycklingbuljongtärning(ar)

1 tsk

 

sambal oelek

1 tsk

 

basilika

1 tsk

 

timjan

1,5 msk

 

balsamicovinäger

1 msk

 

kinesisk soja

3 dl

 

grädde

1 dl

 

crème fraiche

  



Tillagning

Stek kycklingen eller fläskfilén ( båda i cm-tjocka skivor). Krydda med grillkrydda på ena sidan och svartpeppar på den andra. Hacka lök och purjo. Finhacka vitlöken. Låt det fräsa med kycklingen eller köttet det allra sista. Koka ihop vatttnet och vinet med buljongtärningarna. Häll det över köttet. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra en stund. Servera potatis, ris eller pasta till och en god sallad.




Fläskfilégryta med mild senapscrème

ca  30  minuter

 

 
 

150 gram

 

champinjoner, klyftade

1 st

 

lök, finhackad

1 st

 

röd paprika, tärnad

1 st

 

vitlöksklyftor, finhackad

1 msk

 

kycklingfond, koncentrerad

1 msk

 

dijonsenap

3 msk

 

messmör

500 gram

 

fläskfilé(er)

  

margarin, till stekning

4 dl

 

matlagningsgrädde

5 cm

 

purjolök(ar), till garnering

3 dl

 

ris

  

salt och peppar

     


 

Tillagning

Byt ut halva mängden grädde mot mjölk för att få en magrare gryta.

1. Koka riset enligt beskrivningen på paketet. Bryn den finhackade löken och vitlöken i en stor gryta. Tillsätt champinjoner, paprika i bitar och hackad vitlök.

2. Putsa och skär fläskfilén i stora bitar och bryn även det tillsammans med grönsakerna.

3. Tillsätt kycklingfonden, matlagningsgrädde och messmör och låt koka i ca 10 minuter.

4. Smaka av med senap, salt och peppar. Red av grytan med lite Maizena. Servera med ris och sallad, garnera med strimlad purjolök.



Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar

 


900 gr fläskfilé
2-4 kabanosser eller annan valfri kryddig korv
2 röda paprikor
1 liten burk syltlök
1 liten burk cornichons eller ättiksgurka
1-2 dl svarta oliver
vitlöksklyfta/klyftor efter behag
smör
salt
svartpeppar
vetemjöl att reda av med
5 dl matlagningsgrädde

1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.

2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.

3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.

4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.

5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.

6. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.

Serveras med fördel till pressad potatis och en grönsallad. Det går även bra med kokt potatis eller ris.



Jag börjar med de här. Ska kolla vidare nu ett tag. Vilken tycker ni verkar godast?

God morgon god morgon, hör fåglar sjunga glatt, god morgon god morgon i kööööör!

Herre min Gud vad skönt det har varit att sova idag! Och att inte behöva tänka på att jag behövde gå och lägga mig i går kväll för att natten skulle kunna bli jobbig. Jag gick och lade mig vid ett, vaknade vid sex och tänkte NEJ! Men provade att somna om och det gick utmärkt. Vaknade en timme senare, men sov sen till åtta. Är fruktansvärt utvilad!

Vi såg seven pounds igår. Kan verkligen rekommendera den! Man förstår inte riktigt vad som händer förrän mot slutet då alla bitar faller på plats. Jag älskar sånna filmer, men ska nog helst se dem ensam då sambon vill förstå vad som händer hela tiden och bara diskuterar vad som händer precis hela tiden. Det gör att man förlorar lite känsla i filmtittandet, men det gör inte så mkt. Den var riktigt bra iaf!

Dags för storstädning idag. Hej och hå vad vi ska fixa!

Nu har vi barnfritt här hemma.

Bad nyss ambon att sänka på TVn som han satte på med buller och bång. Precis när jag sa det så kom jag på att PBP inte ligger i sin säng och sover och jag behöver alltså inte gå in och få henne att somna om igen. Så jag sa att han fick ha på TVn så högt han bara vill. Eller nästan iaf. Jag vill ju gärna kunna höra mig själv tänka, men det är ju fredagskväll så min hjärna är nog inte påkopplad så himlarns länge till skulle jag tro.

Man skulle nog kunna tro att den inte har varit på över huvud taget idag. Jag fick ju med mig själv och PBP till bilen. Hade glömt bort att de lagar Hjulstabron. Jag borde ju alltså ha åkt över Västerås. Men istället satt vi i en underbar kö som fick rött ljus tre gånger innan vi kom över... Men vi kom fram till slut iaf. Tar med mig packning och PBP in. Mammahjälper mig och vi konstaterar att jag ska lämna kvar barnstolen oxå, men eftersom vi hade armarna fulla med packning så skulle jag gå ut och hämta den senare. Tror ni att jag gjorde det??? Nepp, det gjorde jag inte!!! Jag kom på att jag hade glömt att ta ur den först när jag hade varit hemma hos syrran för att låna ett par skor som jag kan ha nästa fredag. Det var ju bara tur att jag hade stannat där på vägen hem. Annars hade jag nästan varit framme innan jag hade kommit på det. Så det var bara att åka ut på landet igen för att lämna den. Satt sen och frös i bilen, men kom efter ett tag på att jag faktiskt har värme i bilen. Tro't eller ej, men de flesta bilar har det... :-) Det var så att jag hade tagit med mig en kofta so jag skulle ha när jag började frysa, men den hade jag ju glömt kvar hos mamsen och papsen, så jag fick frysa en stund på vägen till pizzerian där vi intog kvällens mål mat.


Vissa dagar fungerar hjärnkontoret bättre än andra dagar. Den här dagen var inte en av dem...

Pratade med mamma för en liten stund sen. PBP hade skött sig exemplariskt! Hon hade varit såååå duktig på att ära och dricka och varit glad hela tiden. Hon hade inte ens skrikigt när hon fick syn på vällingflaskan och det gör hon alltid här hemma. Men det är ju skönt att hon sköter sig när hon är borta iaf! Då har man väl lyckats som förälder, eller vad säger ni?!? ;-)

Det låter som att grannarna ska ha fest i kväll igen. Men det gööööör ingenting, för jag får sova hur länge jag vill imorgon. Mmmmmmm, vad mysigt det ska bli! Har jag riktig tur så kommer det att regna i natt så att det blir lite svalt i sovrummet. Det är så mysigt att kura ner sig under ett par täcken då. I onsdags natt så frös jag så mkt efter att vi hade suttit ute och ätit så att jag hade två tjocka täcken plus ett tunnt på mig halva natten, innan jag fick upp ngn som helst värme.

Jag tycker inte att jag borde vara en sån som fryser. Herre Gud, jag har ju underhudsfett så det räcker till en mindre val. Det borde väl hålla en varm. Men det gör det bara när det är varmt på sommaren förstår ni. Späcket har missuppfattat det hela. Men jag får väl kanske vara glad att det fungerar ibland iaf! :-)


Måste bara säga att jag älskar den här mannens röst! Lejonkungen, Piaf! Skulle vilja ha honom i bakfickan så att han kunde sjunga för och prata med mig dagarna i ända. Mmmmysig!


Titta titta! Nu har jag fått min f

7cd8e378c2402f704a895d0857a5f2f9.png

Titta titta! Nu har jag fått min första check från gratis bio. Blev jätteglad när den låg i lådan. Nu hoppas jag bara att den går att lösa in oxå! :-)


Sovmorgon!

PBP vaknade vid fem imorse. När hon vaknar vid den tiden så brukar det aldrig gå att få henne att somna om. Men jag som inte var så himla pigg testade iaf. Och jäklarns vad förvånad jag blev när hon somnade om och sov till 06.22!!! Jag kunde ligga och mysa i sängen i över en timme. Inte illa. Extra bra känns det ju oxå när jag vet att jag får en sovmorgon till imorgon! :-)

I dag blir det inte mkt gjort här hemma. Packa till PBP och åka till E-tuna bara. Sen myskväll med sambon. Trevligt trevligt. Känner jag oss rätt s å somnar jag i soffan vid nio medan han kollar på skräckfilm. Men det kan väl vara mysigt iaf... ;-)

Kort semester.

Nu har det allt blivit en kort bloggsemester här. Jag har inte haft en tanke på att sätta mig vid datorn och det är ganska så ovanligt för mig! Inte förrän nu när det mest bara var skit på TVn och jag sitter uppe för mig själv som vanligt så kom jag på att jag skulle hit.

                                           


Såg att det var flera nya bloggar på toplistan nu. Ska ta och kolla in dem om jag inte blir för trött. Skulle gärna vilja hitta en som tilltalar mig. Men samtidigt så känns det som att jag inte vill bli fast i att läsa en blogg precis varje dag, vilket kommer bli fallet om jag väl hittar en som jag älskar... Hittade en rolig förut som handlade om smink. En jätteduktig tjej som kom med mya sminktips varje dag. Tyvär kommer jag inte ihåg vad den hette... Sen tror jag att jag skulle ha tröttnat efter ett par veckor eftersom jag inte sminkar mig så mkt själv...

Var by the way superladdad för en tur i spåret i dag! Men inte riktigt så laddad att jag kände för att plaska mig fram i ösregnet som är utanför fönstret... Det får bli nystart på joggandet en annan dag. Känner ni igen mig??? Bortförklaringarna haglar... :-) Jag gick och köpte mig en tidning som lite tröst istället. Behövde inte plaska så mkt då iaf. Sen så behövde jag jäst och vetemjöl till imorgon för då är det dags för brödbak igen. 

                                                 


Ja, ni som följer bloggen kommer att märka, om ni inte redan gjort det, att det pratas mkt mat, bröd och barn här. Lite det som mitt liv kretsar runt just nu känns det som.

Imorgon är det iaf dags att åka till mormor och morfar med PBP. De lät så glada så sist jag pratade med dem för nu ska de vara barnvakter den här helgen, komma hit och fira PBP om två helger. Och om tre helger så ska de vara barnvakter igen, för då ska vi på inflyttningsfest. Tjohooo!!! Man märker ju klart och tydligt att man inte är den som är mest populär längre... Fast det gör mig ingenting. :-) Det är bara roligt att de tycker om att ta handom sitt lilla barnbarn och att de ställer upp och är barnvakter när vi behöver. Tack snälla mamma och pappa. 
          
                                               

På tal om barnvakter så måste vi börja träna PBP att vara lite mer med hennes farmor och farfar oxå. Vi behöver ha dem som barnvakter när vi behöver åka båda två till Uppsala för äggplockning och provrörsinlämning, om jag säger så... Det vore även skönt att kunna ha henne där när jag behöver åka till Upsala för att kolla äggstockar och få ägget insatt! De är tillbaka från semestern imorgon så sen är det väl bara att börja träna.

Jo, jag köpte ju en tidning. En barn och föräldratidning så klart... Det stod om den väldiga krisen och hur man skulle komma över chocken när man hade skaffat nr 2 och märkt hur jobbigt det är att ha två barn. Vet inte riktigt om jag vågar läsa artikeln. Ibland tror jag att det är bättre att inte vara allt för förberedd. Om man tror att en viss sak ska hända så händer det ofta. Det tror jag mkt på när det gäller djur och barn. De läser av så mkt i energin man ger ut och kroppshållning osv. Man tror ofta att man kan fejka mer än vad man kan. 


                                         
Man ska väl vara glad så länge det inte är 8!!! barn i magen som den här kvinnan har. Då kan jag verkligen tänka mig att tidigare barn känner sig undanskuffade!


Fast hur farligt kan det bli liktsom. Jo om det skulle bli så att vi får ett barn med speciella behov så kan jag tänka mig att det kan kännas tungt och att det barnet tar mkt extra av ens tid, så det blir mindre tid för PBP. Jag tror att det är viktigt att man verkligen ser till att det stora barnet får ensamtid med varje förälder. Eller rättare sagt att båda barnen får ensamtid med båda föräldrarna. Men det är väl det stora barnet som lättast känner sig undanknuffad och blir svartsjuk.

Sen så känner jag att PBP har varit relativt krävande som bäbis och hon kräver fortfarande mkt uppmärksamhet och talar väldigt tydligt om ifall att hon inte tycker att man gör rätt saker. Nu börjar hon dock bli så pass stor att jag känner att jag utan dåligt samvete kan säga att nu har mamma och pappa bestämt så här och du får skrika hur mkt du vill, men det är så här det blir, punkt! Ibland så gastar hon som bara den, men det blir oftare och oftare som man liktsom ser på henne att -oj, mamma menar allvar. Ok, då blir det väl så då. Och så går det bra iaf. Det är skönt nu när hon förstår en hel del utav det man säger.

Var uppe hos Sandra och Agnes i veckan. Agnes är ca 2,5 mån yngre än PBP. Hon skrattar bara när Sandra säger till henne att hon inte får göra ngt. Precis så som PBP gjorde och som jag inte har märkt att hon inte gör så ofta längre. Det var Sandra som sa det. Hon sa att det verkar ju som att PBP lyssnar iaf och det hade hon ju helt rätt i. Jag har bara inte tänkt på det. När utvecklingen går långsamt framåt så lägger man inte lika lätt märke till den som om det är ngt som går fort. Som tex vända sig eller gå. Men iaf, när PBP var lika gammal som Agnes så sket hon fullständigt i när jag sa ajaj eller du får inte. Hon gjorde det till en lek. Shit vad roligt, när jag gör så här så börjar mamma skrika och kommer och tar mig. Tjoho, vad roligt! Visst, det är fortfarande vissa gånger som hon gör på det sättet, men för det mesta så har hon vuxit till sig och börjat lyssna.

Jo, vi var ju och åt grillbuffé igår. Det var jättegott och trevligt! Tyvär kände jag mig tvungen att gå ganska tidigt eftersom PBP inte sov bra och sambon faktiskt behöver gå upp tidigt. Han hade varit tvungen att söva henne två gånger och jag ytterligare fyra gånger under natten. Plus att hon skrek i sömnen och var väldigt orolig över huvud taget. Är det inte typiskt att det ska bli en sådan natt när man för en gångs skull hittar på ngt en kväll...

                             
Detta serverades dock inte på buffén. Grillat marsvin. Hmmm, ser annorlunda ut...


Det känns inte jätteroligt att lämna bort PBP den här helgen. Dels för att hon har sovit oroligt den senaste tiden, men även för att jag ska åka och lämna henne där. De andra gångerna som vi har lämnat bort henne så har mamma och pappa kommit hit och hämtat henne. Det känns mkt bättre, för då är det hon som åker iväg på äventyr med mormor och morfar och inte jag som åker ifrån henne som det blir den här gången. Det blir ju lite annorlunda när jag lämnar kvar henne hos dem. Men det går säkert bra. Det vet jag med säkerhet, men det bara känns lite mer olustigt...

Förresten, jag ska bli bjuden på resturang och bio på lördag av min karl! Det ni!!! Och det var han som kom med idén. Inte illa pinkat va?!? Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Först världens finaste bukett med rosor och sen det här. Det vi ska göra i helgen kan ju ha och göra med att vi firar 7 år som förlovade på söndag. Tiden går så jäklarns fort! Vi ska iaf se Harry Potter om inte planerna blir ändrade. Jag har verkligen längtat efter den här filmen! Jag är ju helt såld på både böckerna och filmerna. det känns lite tråkigt att den sista boken kom ut för ett tag sedan! Då tar ju liktsom historien slut...
Nepp, ska nog ta och kolla om det börjar ngt bättre på TV nu.

God natt!

Myskväll!

Idag blir det en tur till Joar med Sandra och Camilla. Trevligt att testa deras grillbuffé! Och väldigt trevligt att träffas en stund utan barn! Camilla var det dessutom väldigt länge sedan jag träffade. Trevligt trevligt!

God morgon!

Dagen började ngt tidigare än vad jag hade tänkt. 0522 vaknade PBP ochtyckte att det var dags att gå upp, så det var bara att gilla läget och kravla sig upp ur sängen... Tror att det kan bero på att hon fick sova så mkt igår på dagen. Jag har inte riktigt kommit in i ngn bra sovrutin för henne just nu. Jag orkar inte hålla henne vaken på förmiddagen om hon är trött och lite grinig. det blir nog bättre nästa vecka när öppna förskolan börjar igen, för då kan hon minsann vara pigg till tolv utan problem. Jag tror att jag är lite dålig på att hitta på nya saker att underhålla henne med. Och är man hemma så vill man ju kanske göra ngt annat än att bara sitta och leka hela dagen oxå. Nej, det ska bli skönt när Marianne och Yvonne slår upp portarna igen. Kanske kan det bli så att jag får en sovmorgon här och där då oxå...

Apropå sovmorgon, så har vi ju barnvakt den här helgen. Mamma och pappa tar PBP så att vi kan städa ur hela lägenheten. Man samlar ju på sig så otroligt mkt skrot och nu är det dags att rensa. Vi måste få ut kartongerna med urvuxna kläder som står i PBPs rum. Det kommer ju tom att bli en kartong till nu när hon börjar växa ur strl 80 oxå... Det tar aldrig slut känns det som. Fast nu ska hon väl växa lite långsammare tror jag och då blir det ju inte ett nytt kartongberg lika fort iaf. Man vill ju liktsom inte slänga eller sälja kläderna riktigt än eftersom det förhoppningsvis kommer ett syskon om inte allt för lång tid.

Den lilla i familjen är inte längre på så bra humör så det är nog dags att sluta...

Färdig för fest.

När man har kämpat sig till att bli lika nedgången som jag är idag så är det så himla skönt att ha ngn som Elona som fixar lite party åt en precis det datumet som man själv kan och vill!
        





Nu sitter jag här med mitt vildvuxna hår som är alldeles flottigt för att jag inte orkade tvätta det imorse. Håret på benen börjar titta fram ordentligt igen och ögonbrynen är på väg till att bli ett ögonbryn. När jag har en sån här sak inplanerad så börjar jag tänka på hur jag ska göra för att se så bra ut som jag bara kan just den här kvällen. Jag är inte så mkt för att fixa till mig som ni som känner mig inte kan ha undgått att lägga märke till, men när jag ska ut och dansa så tycker jag om att "piffa till mig" lite.

Så här kommer planen:
Låt håret på benen växa till sig lite. Vaxa när det är lagom långt.




Plocka ögonbrynen vartefter. Kan aldrig plockas för mkt. De växer som att jagskulle ha ätit ögonbrynsanabola eller ngt sånt... Har funderat på att döda hårsäckarna med laser(tror jag att det är de använder) men tänk om de gör fel och jag måste måla på ögonbryn rästen av livet. Liktsom om den som gör det skulle få en ryckning eller nysa eller så... Det blir nog till att plocka i all evighet.



Ge gärnet och ta mig ut i spåret igen. det är väl ingen som kommer att se ngn skillnad på så kort tid, men å andra sidan så känner man sig fräschare och det gör susen för självförtroendet!



Beställa tid hos Maria. Frisören som jag har undvikit i typ ett halvår...

 Kanske blir det så här...


Fixa småsaker som naglar, peeling, insmörjning, ansning mm.


Skulle väl behöva köpa ngt nytt att ha på mig, men det får vänta till nästa gång. Det blir väl kanske klänningen jag har haft de senaste gångerna jag har varit ute. Lite tråkigt, men å andra sidan så har jag ju aldrig haft den i Uppsala vad jag kommer ihåg... Och eftersom jag inte är ute så mkt så tror jag inte att det är ngn som kommer ihåg vad jag hade på mig sist. Skulle de mot all förmodan göra det så bryr jag mig inte så himla mkt om det direkt. Fast när jag var yngre så köpte jag alltid nytt när jag skulle ut, men då var jag ju himla rik oxå... Eller kanske inte... :-)

 Den här tyckte jag var söt!



Det är säkert ngt som jag har glömt bort att jag ska göra, men jag har ju ett tag på mig att komma på det. Lite extra glad blir jag iaf när jag har ngt roligt att se fram emot!


Skillnad på olika folk!

Tittade nyss på Ellen. Herre Gud hur amerikaner reagerar mkt! Hon ringde en kvinna som skulle få biljetter til hennes show. Hon blev helt hysterisk! Jag trodde hennes unge skulle ploppa ut... Ja, hon var i sjätte månaden, kanske jag ska tillägga. Hade det varit i Sverige så hade nog personen skrikit till och tackat så hemskt mkt och låtit glad i största allmänhet, men inte blivit helt knäpp som den här kvinnan blev.

Jag tycker att det märks oxå på antalet takshows att amerikaner reagerar mer än svenskar. Nu genraliserar jag för enkelhetens skull. Det är klart att inte alla amerikaner eller svenskar beter sig så som jag skriver,men jag tycker att man kan se drag av det iaf. Hur många människor finns det inte i det där stora landet som inte vill ngt annat än att sitta och bråka och skrika på varandra i TV? Visst, det har funnits lite sånna program i sverige oxå, men jag tror inte att de har lyckats då det dels inte finns så många som vill skäma ut sig och sina nära och kära i TV. Sen tror jag även att publiken inte vill se svenskar som sitter och gör bort sig i en talkshow. Så brukar jag känna iaf. Det kan vara helt ok att sitta och titta på en amerikansk talkshow där det bråkas och skriks. Karl berättar om att han har varit otrogen med flickvännens bästa kompis, mamma, syster och vem vet, kanske pappan oxå. Det har jag distans till och kan titta på, för det är ju amerikaner. De är lite så... Skulle det dock vara ngt likadant i svensk TV så skulle jag skämmas så mkt att jag inte skulle kunna titta på det. Jag kan ibland komma på mig själv med att titta på ett program och helt plötsligt sitta med täcket för ögonen, då jag skäms å deltagarnas vägar. att de inte fattar att de gör bort sig så in i norden!

Är det här en extrem mediakåthet. Bara man är med i TV så är allt bra? Eller är folk over there lite dummare än vi så de inte förstår hur mkt de gör bort sig? Eller är det helt enkelt bara en annan sorts kultur där det är accepterat att vara på vilket sätt som helst? Jag vet att det antagligen betalas pengar till vissa utav de här människorna, men skulle jag vara med på ngt dyligt så skulle de minsann få hosta upp ett sjusiffrigt belopp. Och det tror ajg inte att de skulle vara villiga att göra...

I vilket fall som helst så är det roligt att se hur folk från olika kulturer beter sig olika. Vem vet, de kanske tycker att vi är dumma i huvudet som har allsång på skansen och nu även har liknande program fast på liseberg med Lotta.

Fast jag sjunger hellre på TV än berättar att jag har varit otrogen med min killes syster iaf. Fast så är jag ju svensk oxå...

Åh. En riktig god morgon på er alla!

Idag har jag legat vaken och väntat på att PBP ska vakna. Det ni, det är inte illa! Hon vaknade inte förrän 06.05!!! Jag gillar det här med att vi håller henne vaken en time extra. Det gör oxå att hon sover så pass djupt när sambon är uppe och bökar atthon inte vaknar av det och det kan jag säga är väldigt bra för stämningen här hemma. Kan erkänna att jag kanske inte alltid är världens trevligaste när hon har vaknat vid halv fem av att sambon har räkat slagit i ngt skåp eller räkat stänga ngn dörr lite för kjudligt. Det verkar vi slippa nu. Alltså så kommer hon nog vara uppe lite låmgre nu.

Igår sov hon bara i en timme på dagen. Det har ju varit en tid nu när hon har sovit 2*1½ timme så jag blev mäkta förvånad att hon orkade hålla sig uppe till sju i går kväll! Vi får väl se om det kanske släpar efter idag. Ibland är det ju så. Fast det är bra att hon verkar ställa om och bara sova en gång per dag. Det tycker jag är bättre och hon verkar sova bättre på nätterna då!

Nu är det mindre än en vecka kvar till öppna förskolan öppnar för trerminen igen. Det ska bli roligt att gå dit igen! PBP blir så glad och pekar på huset varje gång vi går förbi och nu kan jag ju säga att vi snart ska dit.

Såg att det var en karl som har våldtagit en kvinna med HIV, Man hoppas ju att även han får sig en släng av det, eller att han tänker sig för och slutar gå runt och våldta folk. Risken finns väl att han bara sätter på sig en kondom nästa gång och då blir det ju svårare att få DNA-bevis oxå. Fast frågan är ju om han slutar våldta om han blir smittad. Då kanske det är bättre om han inte får smittan, så att framtida eventuella offer slipper fden iaf...

Madde är förlovad!!! MNu äntligen har de väl fått godkänt. Jag antar att de har varit tvugna att vänta på att Vickan skulle få sitt på det torra först och så. Tur att man inte är kunglig. Tänk om man är ett kungligt småsyskon och har ett storasyskon som inte alls är intresserad av att gifta sig och skafa barn. Det finns ju liktsom de som inte vill ha ett sådant liv. Vad gör man då? Säger man upp sig från titeln för att få skaffa familj, eller får man vackert vänta tills de som bestämmer kommer på att det kanske inte kommer att gå som planerat med tronarvingen? Hur går det om tronarvingen skulle vara gay? Är det accepterat? Skulle det tex bli en kung och en prins som "styr" landet då? Skulle de då få adoptera en liten prins ellere prinsessa? Ja och tänk om inte Vickan och Daniel skulle kunna få egna biologiska barn och adopterar istället. Blir det äldsta barnet iaf tronarvinge eller går det till av Maddes eller KPs barn? Är det blodsbanden som räknas eller? Hmmm,  många frågor som kom upp här. Är det ngn som vet svaren så hör gårna av er!

Ännu en dag.

Så börjar ännu en dag att gå mot sitt slut. Sambon är inne och nattar PBP. Ca en timme senare än vanligt. Ska se om hon kan förtsätta att sova lite längre på mornarna då, eller om det bara var så att hon fortfarande var trött efter helgen i morse. Återstår att se... Jag hoppas att det bli flera mornar då jag får sova till klockan halv sju!

Jag tar tillbaka det där jag skrev i morse om att det var svalare och skönare idag. Eller iaf var det ju set i vårat vardagsrum, men jäklarns vad varmt och tryckande det var när vi var ute på promenad!!! Vi tog en sväng förbi Agnes och Sandra. Agnes och Elsa skulle leka med samma saker hela tiden. Förstår inte att det som ngn annan har verkar så mkt roligare än det man själv har... Det ska bli roligt sen när de börjar leka med varandra! Nu sitter de ju mest och leker brevid varandra eller tar saker från varandra. Men snart har väl de blivit så stora att även de förstår de roliga med att dela sina lekar med andra barn.

Ska man säga ifrån när man tycker att folk beter sig dåligt? I fallet som jag tänker på så handlar det mest om en fruktansvädt dålig attityd mot den egna familjen. Jag tror att om det kommer att fortsätta som det var sist, så kommer jag att säga ifrån ganska så snart. Jag vill inte att PBP ska behöva vara med folk som beter sig på ett sånt sätt, samtidigt som jag tycker att hela familjen har rätt till att ha ett trevligt sätt att umgås på med varandra. Just det sista är kanske inte min sak att lägga mig i, men PBP är mitt ansvar och jag tror att det kommer att bli så att vi kommer att dra oss lite ifrån den här familjen om det inte blir bättre, vilket vore synd för jag gillar familjen! Jag vet att det finns andra än jag som upplever att det känns lite olustigt ibland, så kanske vore det bäst att säga ngt. Vi får se hur det blir...

Nu till ngt roligare. Jag sitter och betställer en massa olika saker. Typ provprenumerationer. Ni vet sånt som man får för en krona och så. Har idag sagt upp tre sånna och fått en rakhyvel till karln, en till mig, raklödder till honom och bodylotion för 39:- Känns bra! Man kunde tom säga upp det på nätet och på sånt sätt slippa prata med en försäljare som säkert skulle försöka lura på en kartong med tamponger till en gammal gubbe eller ngt. Iaf så håller jag nu på att testa lite nya saker. Alldeles nyss blev det två barnböcker fär 1:-, utan ytterligare köptvång. Observera att det är viktigt att titta efter så att man inte är tvungen att köpa någonting mer efter det här första paketet som man får. En sak till som är bra är att jag gör detta genom gratisbio.se och får lite poäng på köpet. Trevligt trevligt!

Nepp, nu är det dags att kolla in puman på TV3.  

Börjar jobba.

Det är många som ska tillbaka till jobbet idag, så jag tänkte att det kan ju vara en bra dag att skryta lite på. Jag fick nämligen sova fram till 06.24 idag!!!! Inte illa, va?!? PBP somnade inte förrän vid 19.15 igår så det kanske var därför hon sov lite längre. Kanske ska ta och prova det ett tag, för det var väldigt skönt med sovmorgon måste jag säga!!!

Hoppas alla har en bra dag på jobbet! Vi ska väl försöka ta oss ut på en promenad snart, men än så länge så struttar jag runt i morgonrocken. Det är en sån skön morgon idag. Lagom varm på ngt sätt!

Lagom varmt kan man inte säga att det var i natt. Shit vad svettigt! Men snart är det höst och vinter igen, så jag ska väl inte klaga på den lilla sommar vi har kvar...

Lite historier så här på kvällningen.

En man och en kvinna skulle dela vagn under en tågresa. Det fanns en våningssäng i vagnen och kvinnan sov på övre delen och mannen på den undre. Kvinnan började frysa. Hon knackade försiktigt på kanten och sa:
- Hallå? Ursäkta?
Hon hörde att mannen vaknade:
- Mmmm...?
- Jo, sa hon, jag fryser. Skulle du kunna gå och hämta en filt?
- Nja, sa mannen, jag vet ett bättre sätt.
- Vaddå? frågade kvinnan.
- Jo, vi kan låtsas att vi är gifta, sade mannen förföriskt.
Kvinnan tackade inte nej till lite myspys i sänghalmen.
- Javisst! sade hon.
- Bra! Då får du gå och hämta filten själv!




- Varför bytte Ville ut sin kärring mot ett nytt skithus?
- Äh, han sa att hålet var mindre och det luktade inte så djävligt!



Det var dags för en ansiktslyftning tyckte det 47-åriga mannen och gav sig själv en födelsedagspresent. 40 000 kr fattigare men med en yngre ansikte, kom han nöjd ut. På vägen hem från doktorn köpte han en tidning och passade på att fråga damen i affären hur gammal hon trodde han var.
- Runt 35, trodde hon.
Han svarade glatt att han var faktiskt var 47. Eftersom han var lite hungrig passade han på att stanna på McDonalds. Väl framme vid kassan ville han igen kontrollera att han såg yngre ut än han var. Så han frågade tjejen i kassan hur gammal hon trodde han var. Hon trodda att han var 29 år. Han log och sa:
- Jag fyller 47 idag!
En stund senare på busshållplatsen, när han stod och väntade på bussen hem, så såg han gammal dam bredvid honom, och passade på att fråga samma fråga. Hon svarade:
- Jag är 88 år gammal och har dålig syn, men som ung hade jag en säker metod att bestämma ålder på männen. Jag brukade stoppa handen innanför byxorna och känna efter. Och jag prickade alltid rätt!
Mannen tänkte en stund och tittade sig omkring och såg att det inte var någon där, så, varför inte? Efter att ha klämt och känt i ett bra tag på alla håll och kanter, sa hon nöjt med ett leende.
- Du är 47 år!
Mannen såg förvånad ut och frågade:
- Hur visste du det?
Damen log mycket brett och svarade:
- Jag stod bakom dig i kön på McDonalds...



En man hade tröttnat på att hans hustru hela tiden frågade om hur hon såg ut. Att han hade köpt en helkroppsspegel till henne hjälpte inte. En dag när hon stod och betraktade sig själv, började hon beklaga sig över att hennes bröst var för små. Mannen kom då med ett förslag:
- Om du tar lite toalettpapper och gnider det mellan dina bröst en gång om dagen så ska du nog se att dina bröst kommer att bli större. Villig att pröva vad som helst för sitt utseendes skull, hämtade kvinnan en bit papper och började gnida.
- Hur lång tid tar det här innan det börjar verka? frågade kvinnan.
- Dom kommer att bli större inom ett par år svarade mannen.
Kvinnan slutade sin behandling och frågade:
- Varför skulle mina bröst bli större efter ett par år bara för att jag gnider toapapper mellan dom?
Mannen ryckte på axlarna och log.
- Varför inte? Har det funkat på ditt arsle så funkar det väl på brösten



Två präster ska duscha efter ett arbetspass, klär av sig men inser snart att de inte har något tvål. Fader John kommer ihåg att han har tvål på sitt rum och beger sig naken dit, grabbar tag i två tvålar. Halvvägs tillbaka ser han tre nunnor komma mot honom... Det finns ingenstans att fly så det enda han kan göra är att stå blickstilla mot väggen som en staty. Nunnorna stannar, förundras över hur verklighetstrogen statyn är. Ena nunnan sträcker fram handen och drar i hans snopp. I ren chock tappar prästen ena tvålen!
- Åh titta, det är ju en tvålautomat! säger den andra nunnan.
För att testa om det stämmer drar hon också i prästens snopp och han tappar den andra tvålen. Den tredje nunnan vill också testa, hon drar en, två, tre gånger men ingenting händer. Så hon försöker några gånger till och utbrister sedan.
- Titta flickor, flytande handtvål!



Putte gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sa:
- Åh, vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat!
Kvinnan blev rasade och gick raka vägen in till chefens kontor och talade om att hon blev sextrakasserad på sitt jobb.
- Vad är det som har hänt? frågar chefen.
- Putte sa att mitt hår luktar nytvättat.
- Men, vad är det för farligt med det?
- Vad som är farligt med det? fräste kvinnan. Putte är ju för fan dvärg!



Hoppas ni har varit snälla i år!







Som tur är så bor vi i lägenhet, så jag behöver nog inte frukta detta...

Andras bloggar.

Är ju som sagt inte helt på hugget idag och orkar inte engagera mig i ett TV-program... Då är det illa! ;-) Så jag passade på att kolla runt lite på bloggarna som ligger på topplistan på blogg.se. Vissa är roliga och intressanta, men en hel del är bara skit om ni frågar mig. Visst, min är väl inte så himla underhållande, men så har inte jag 50 000 läsare per dag heller. Man undrar vilka alla dessa människor är som följer de här bloggarna. Jag menar, det kan väl inte vara hur många människor som helst som bara "råkar" klicka sig in på dessa sidor varje dag?

Troligtvis är det nog så att jag inte riktigt tillhör målgruppen som dessa tjejer (oftast) vänder sig till. Är det ett säkert tecken på att jag börjar bli gammal? Kanske ska kolla upp om det finns ngr bloggar om stickning, gammaldans och syltning?

Iof tycker jag jättemycket om att sticka. Fast det går i perioder, som allting annat som jag gör. Dansen där har jag inte riktigt kommit till än, men jag skulle nog safta och sylta bara vi hade trädgård med frukt och bär.

Shit, jag tror bestämt att det är lite pensionärsvarning på mig!!! :-)



Lördagen den 21:a augusti bär det av till Uppsala för lite party! Tjoho! Ser verkligen fram emot det! Det var såååååå himla länge sedan jag träffade Elona som har lovat mig både förfest och sovplats. Jag längtar!!! Tyvär kunde inte Åsa då, men jag tänkte att om jag bokar den dagen med Lånis så måste jag ju komma tillbaka vid ett senare tillfälle för att träffa Åsa. Är det inte hemskt smart av mig att planera det så?!? :-)

                                 


Vi var ett sånt himla trevligt gäng på gamla jobbet, men nu blir det bara mer och mer splittrat. Jag undrar hur de som är kvar kan klara sig utan oss som har slutat eller förflyttats. Det måste ha blivit en mkt lugnare och mer långtråkig arbetsplats nu... Hehehe!!! :-) Fast Åsa är ju kvar och lättar upp stämningen iaf. Och det är hon mkt bra på kan jag tala om!




Slut!

Ja, ni kanske börjar tröttna på att höra det här, men jag är alldeles slut!!! Man skulle kunna tro att det var jag som söp igår. Har kännt mig bakis, fast utan kräkorna och inte så mkt huvudvärk. Jag tror att det är bristen på sömn som börjar ta ut sin rätt. Sov ca fyra timmar i natt och var då uppe några gånger under den tiden, plus att PBP sov väldigt oroligt och skrek till vid ett flertal tollfällen, vilket väckte mig så klart. Fast jag fick sova i 45 min på förmiddagen och det var fruktansvärt skönt måste jag säga. Tror nog att det blir en tidig kväll för mig idag.

Som tur är så har PBP varit på ett helt underbart humör idag! Hon har bara skrattat och busat hela tiden. Hur härlig som helst! Hon njuter verkligen av helgerna när vi är hemma hela familjen!

Jag är verkligen slut i huvudet idag, vi får se om det blir ngt mer bloggat i kväll. Just nu är det bara helt blankt där uppe i hjärnkontoret iaf...

Elsas nya favoriter.




Kräftskivan.

Igår var det kräftskiva. Väldigt trevligt var det! Med god mat och trevligt sällskap! Kan bara berätta att det tar sjuuuukt lång tid att gå hem med två karlar som är mycket mer och lite mindre runda under fötterna. Nästa gång blir det nog till att ta bilen, så man får komma hem ngn gång... Men tack så mkt för en trevlig kväll Andreas och Therese!

Värdecheckar.

Jag har ju som jag har berättat tidigare, samlat poäng på gratisbio. Nu har jag fått ihop tillräckligt många poäng för att skicka  efter två värdecheckar. Jag valde att få ut dem på coop. Aldrig lite fel med extra matpengar. Jag har suttit lite på kvällarna och samlat poäng i drygt en vecka. Checkarna är på 2*50:-. Helt ok tycker jag! Har du ingenting att göra på kvällen, så kan jag rekommendera detta!

PBPs favorit.

Tänkte bara lägga upp PBPs nuvarande favorit.


Här i ett par olika versioner.


Måste erkänna att även jag älskar den! :-)

God morgon god morgon!

Känner mig rätt pigg idag trots natten. Inte att jag blev störd när jag väl somnat. Det var bara så att jag blev så pass störd att jag inte kunde somna. Grannarna hade fest igår. Eftersom jag vet att jag blir väckt vid fem så brukar jag gå och lägga mig rätt tidigt även på helgen. Hade gärna somnat vid tio, elva någonting. Grannarna höll på och skrålade på balkongen till klockan var ett. Och då menar jag verkligen skrålade, inte prata medan man röker. Nej det sjöngs och skreks på varandra hela kvällen och halva natten. Man skulle kunna tro att det var 14åringar som bor där, men jag tror faktiskt att de är äldre än jag. Men man får tåla lite när man bor i lägenhet. Fast igår var jag inte glad kan jag ju tala om. När man vet att man inte får sova hur länge som helst morgonen efter så blir man lite smått stressad av sånt där. Jag blir det iaf! Sen när de väl hade gått ut. Jag antar att det var det de gjorde iaf, för plötsligt blev det helt tyst, så kunde jag inte somna på en gång, för då var jag så uppjagad. Det var tur att jag hade sovit en kvart på dagen! :-)

PBP sover middag nu och jag ska ta och försöka en stund jag med.

Jo, filmen igår var ju riktigt rolig! Med tanke på förhoppningarna jag hade på Kenny begins så var det sjukt mkt bättre än vad jag hade förväntat mig! Jag fick mig några goda skratt. Kanske inte ngt för den som gillar seriösa filmer, men har ni lite lika smak som jag så kommer ni tycka att den är bra!

     


Idag är det som sagt kräftskiva. Ska bli himla trevligt! Och gott framför allt! Får vi se om mina budgetkräftor från Kina håller måttet eller ej...

                   






Kväller.

Sambon är och nattar PBP och jag hamnade här. Suprise!!!

Kollade på finalen av American Idol. Visste vem som vann, men det var roligt att se iaf. Jag och sambon hoppades på Adam, men jag tror han var lite för rockig för alla småtjejer i USA. Måste bara säga att svenska idol suger i jämförelse! Vilken klasskilnad! Både på artister och själva utförandet! Nu har väl inte jag följt svenska idol så himla mkt, men av det jag har sett så kan man jämföra så här kanske. Om AI spelar i landslaget i fotboll, så spelar SI i ett korpenlag på en lerig plan. Eller, det kanske var lite elakt. De spelar nog i ett div 5 lag. Hoppas nu att det finns sånna, men jag har för mig det...

Ska man komma med liknelser, så kanske man ska likna med ngt som man kan ngt om. Ska tänka på det nästa gång!

Mmmmm. Maten var skitgod om jag får säga det själv! Det var jättegott ed hembakade pitabröd. Blev lite tveksam när den första plåten inte ville resa sig ordentligt och blev lite bruna, men då var det bara att sänka lite på värmen och så blev de perfekta!

Läste en rubrik på aftonbladet.se igår. Det stod att årets kräftor smakade skit. Vi får väl se. Vårat paket ligger i kylen och blir upptinade. Köpte billigaste på coop. 49:-!!! Det var inte illa va?!? De brukade visst kosta 79:-, men av ngn anledning så var de nedsatta. Trevligt tänkte jag och tog ett paket. vi får väl se om jag tycker att det är lika trevligt i morgon när vi ska äta. Nu läste ju inte jag hela artikeln. Det kanske inte spelade ngn roll om man köpte kräftor för 300:- kilot eller 49:- kilot, men jag antar att man får lite vad man betalar för. Brukar vara så med mat! Återstår att se... Tänkte ta med en fläskfilé att grilla senare och lite potatissallad till det. mumsigt!

Nu ska sambon få leda mig in i Kenny Starfighters värld. Får se vad jag tycker om den. Har inte alt för höga förhoppningar kan jag ju säga...

Halvvägs.

Nu har halva dagen gått och det är inte alls lika soligt som imorse längre. Fast varmt som bara den är det iaf! Skönt att vårat vardagsrum är så svalt. Det kan man inte riktigt säga om sovrummet.

Det är sjukt hett där inne. Jättekonstigt, för de ligger precis brevis varandra med fönster åt samma håll. Iof så är det nytt fönster i sovrummet men inte i vardagsrummet, så det kanske isolerar mer eller ngt. Fast å andra sidan borde ju inte det spela ngn roll om man har fönstret på vid gavel. Vi har verkligen provat det mesta känns det som. Stängt och fördraget under dagtid. Har även provat att hänga för en extra mörk gardin, men det blev inte bättre. Provat att ha fönstret öppet dagtid. Inte bättre det. Jag vill inte gärna ha fönstret på vid gavel på  natten medan vi sover. Dels så kan ju grannarna se in då och sen så känns det som att det kan komma och klättra in ngn. Sambon säger att jag är lite larvig på just den punkten. Vi bor ju liktsom två våningar upp. Men då hade han inte tänkt på att vårat sovrumsfönster ligger precis ovanför det lilla taket ovanför dörren. Och med bänk nedanför så är det inte alls så komplicerat att ta sig upp till oss. Om det nu finns ngn som skulle känna för det. Men fönstret är iaf öppet hela natten, om än inte helt. Vi har en AC. Den hjälper så länge den är på. Men den kan inte vara på efter det att jag har lagt mig, för den för ett sådant hemskt oväsen och då har jag inte en chans att höra om PBP vaknar på natten. Iof kanske det vore bra att inte höra henne eller katterna. Då skulle jag ju få sova. ;-) Skämt åt sido, henne vill jag ju höra!

Känner att det är väldigt mkt prat om mat här på bloggen. Och för att inte störa trenden så kommer här lite till. Idag ska vi nämligen äta kycklingwok med ris och en god kall sås gjord på minifraiche och sweetchilisås. Detta äts idag ur hembakade pitabröd. Jag sa ju igår att jag har kommit in i en bakningsfas så här ska det bakas! :-) Ingenting slär hembakat. Om man bakar gott bröd vill säga... ;-)
Jag är jättesugen på att baka kanellängder oxå. Nän som vill komma på fika ngn dag? :-) Jag tror att det är min kreativitet som måste få utlopp lite då och då. Förr sjöng jag och spelade musik samt pluggade blommor och dekoration. Tecknade ibland. Skrev historier. Stickade och sydde lite då och då. Nu gör jag i stort sätt ingenting av det där. Jag får bakfeber istället.

För ett par år sedn så var jag oxå innen i en sån här period och då bakade jag så mkt att vi inte hann äta upp det. Då sålde jag bla till mina föräldrar. En liten rolig historia från det...
Jo, mamma och pappa satt och åt frukost. De hade tagit fram en ny limpa som jag hade bakat. Norskt havrebröd var det. Pappa tog en skiva och hade på smör och pålägg och tog sig en tugga. Tyckte att det smakade lite konstigt. Tog ytterligare tuggor och tyckte inte alls att det var gott. Jäklarns äckligt bröd sa han till mamma. Hon har haft en massa vitlök i det. Ät det inte. Och så tog han hårt bröd istället. Konstigt. Smaken sitter fortfarande kvar i munnen, tänkte han. Jag kan tänka mig att han var lite småputt vid det här laget för att frukosten var förstörd. Då kom han på att de hade ätit vitlökssmör dagen innan och ställt in i kylen efteråt. Det var det som han hade brett på smörgåsarna. De hade gjort det i smörförpackningen eftersom det var så lite kvar i den... Inte konstigt att det smakade vitlök, va?!? Jag skrattade gott när jag hörde historien, för jag kan verkligen se pappas miner framför mig! :-)

Nepp, nu är det dags att sätta igång med bakningen.

God morgon!

Idag är det verkligen en god morgon! PBP sov bra till kvart i fyra. Då var det bara att byta blöja oxå somnade hon igen. Sov sen till 05.24! Det var skönt. Jag gick ju och la mig tidigt igår oxå så jag känner mig, tro't eller ej, riktigt utvilad!

Vi var ute med katterna igår igen. Det verkar som att det fungerar. De har varit mkt lugnare de senaste två nätterna. Det är det skönaste av allt! Att bli väkt av katterna hör absolut inte till mina favoriter om man säger så... Så nu kommer det nog att bli utgång varje dag skulle jag tro. Iaf om det är fint väder...

Kräftskiva imorgon. Vi får se om det kommer några fler barn än PBP. Hoppas på det. Annars blir det nog ganska så tidig hemgång. Det blir ju liktsom lite annan stämning utan barn... Försökte få barnvakt igår, men det gick inte så himla bra. Nästa helg är dock barnvakt inbokat sedan en tid. Då är det dags att rensa ur förrådet och garderoben. Hoppas vi kan slänga ordentligt mkt saker! Ibland blir man ju så sentimental och vill behålla saker som man inte använder. Därför är det bra att vi nu är två som ska rota runt. Då är det lättare att motivera en kassering!

Ser ut att bli riktigt fint väder idag oxå! Vi ska och handla och ev till apoteket, om jag inte tar det imorgon istället. Får se. I vilket fall som helst så gör vi det nu på morgonen skulle jag tr. Innan det har blivit alldeles för varmt för att orka gå. Imorgon skulle det bli fint väder! Tjoho!!! Vi tänkte nog ta apostlahästarna till kräftskivan, så då får vi lite motion oxå. Synd att vi inte har köpt en cykelkärra än. Fast egentligen så behöver vi ju inte en på riktigt förrän typ nästa sommar.

Nu är det bara typ tre veckor kvar till jag börjar med sprutorna. Känns lite blandat. Ser verkligen fram emot att vara gravid igen! Jag mådde ju så bra och det var spännande och  mysigt att ha en liten, eller kanske inte så himla liten, men att ha ngn i magen iaf. Samtidigt får jag lite ångest, för jag vet hur jag brukar må om det inte blir ngt av det här försöket. Fast jag och sambon har pratat om det och ev kommer han att ta semester de dagarna som man får reda på svaret. Det fins nämligen en risk att jag inte orkar ta mig ur sängen första dagen. Fast å andra sidan så känns det inte lika spänt, eller hur jag ska förklara det när jag tänker på behandlingen som det gjorde när vi skulle få PBP. Nu tänker jag mest på det när jag sitter här och skriver, så det känns ju bra! Sen det här med nya mediciner. Tänk om jag inte svarar lika bra på dessa och vi bara får ut ett fåtal ägg... Men det borde ju läkaren ha koll på tycker jag. I vilket fall som helst så har vi ju våran underbara PBP och det duger ju bra det! Jag tror att det är därför som jag inte är lika insnöad på behandlingen den här gången. Jag har liktsom inte riktigt tid!

Det är ju spännande, för nästa år vid den här tiden så kan vi vara en familj på fyra!

Skillnad.

Är det inte konstigt hur väldigt stor skillnad det kan vara på hur gott det smakar med frukt. Eller rättare sagt hur olika gott frukt smakar.

Sambon kom hem fööra veckan och berättade att de hade fått så himla goda apelsiner på jobbet. Så där perfekta. Saftiga, lättskalade och inte allt för många kärnor i dem. Så vi tänkte att det kanske vore ett bra tillfälle att köpa apelsiner hem nu. så det gjorde vi i helgen. I går kväll var jag så himla sötsugen, så jag tog en utav dessa stora fina apelsiner. För det första så tog det mig nog en kvart att ens komma in i den. Men jag tänkte att det kan det ju vara värt om den är god innuti, eller hur?!? Kan tala om att den smakade fnöske. Den var helt snustorr och i stort sätt helt utan smak. Ingen höjdare alltså. Men jag tuggade i mig halva, för ibland är det ju bara en del av frukten som inte är god. Men tillslut gav jag upp. Och ont i tummen har jag fortfarande.

Lite likadant är det med nektariner och persikor. Jag tyckte att de var jättegoda förut. Tills jag och en kompis åkte till Kreta och köpte sånna. Där var de helt underbara!!! Saften bara rann ner längs hakan så fort man tog en tugga och smaken var helt underbart intensiv. Så nu här hemma kan jag bli lite sugen ibland, men sen när jag väl har köpt en nektarin eller persika så blir jag alltid så himla besviken! Vilken skillnad det gör att de får mogna lite längre, vilket jag tror var skillnaden i det här exemplet!

Likadant med tomater. Vintertomater: bleka, rätt smaklösa och med tjockt skal är ingenting jämfört med fina röda, smakrika svenska tomater med tunt, härligt skal.

Gurkan har en period när den mest bara smakar beskt.

Svenska jordgubbar slår det mesta!

Det enda jag kommer på som inte smakar sämre ngn gång på året är väl paprikan. Men den blir istället skitdyr vissa tider på året. Ibland önskar man att man bodde längre söderut så man kunde få frukt och grönsaker av hög kvalitét till bra pris större delen av året och inte bara under några veckor på sommaren.

Värme!

Tusan vilken värme det är ute nu! Jag och PBP kom hem från en promenad för ett litet tag sen. Vi gick straxt efter nio och jag tänkte att det är väl lagom varmt och mysigt att vara ute och gå så här på fm. Jo, tjena! Om man gillar svettiga ryggar, lugg som klibbar i pannan och hundskit som folk inte har plockat upp efter sina hundar som ligger och jäser i solen och luktar så man håller på att smälla av, ja då skulle man ha uppskattat den här promenaden. Missförstå migrätt här. Det är skönt att solen har kommit tillbaka. Jag saknade den när det mest bara regnade hela tiden. MEN, om man har ställt in sig på en skön promenad och så är det som att vandra i öknen istället, då är inte solen ens bästa vän. 

Vi gick iaf upp till Sandra och Henrik och lämnade lite saker som var deras som vi hade hemma. Trevlig med en liten pratstund. När vi skulle gå tillbaka kom dock PBP på att hon var både hungrig och trött. Innan vi gick så tyckte jag att det var en sån himla bra idé att lämna nappen hemma, för inte behöver PBP ha nappen när vi går på promenad!!! Jag ångrade mig ganska så snabbt ska jag säga! Hon skrek och grät i stort sätt hela vägen hem. Hon har svårt att somna utan nappen nu. Det kunde man inte tänka sig när hon var runt tre månader och nappen bara flög ut hela tiden. Sen var det bara att försöka tina lite mat från frysen i super duper fart. Jag vet inte hur det är med era microvågsugnar, men det verkar som att våran går extra långsamt när man är lite stressad. Annars så går väl sekunderna som de ska, men idag så tror jag bestämt att den räknade varje sekund tre gånger eller ngt... Maten som brukar ta 2,5 minuter att tina och värma, tog idag snarare fyra minuter. Låter kanske inte så mkt längre, men med en skrikande, hungrig och trött PBP så är de där extra 1,5 minutrarna VÄLDIGT lång tid! Nu ligger hon äntligen tyst och lugn och snusar så fridfullt i sin egen lilla säng. Visst är det underbart när barn sover! :-)

Tittade på extreme homr makeover igår. Eller, tittade lite till och från iaf. Det var ngt annat samtidigt... Iaf så hade den här famlijen en son. När han var fyra år gammal så hade han fått leukemi. Sen hade han varit tvungen att genomgå en dubbelsidig lungtransplantation. Han hade tio procents chans att överleva. Han klarade det! Men de kunde inte bo i sitt hus, för det var fullt med mögel. Så de hade fått lånat ett hus en tid,.Ty och company fixade så klart ett nytt hus till dem. Men den här killen, vilken fighter! Han åt mediciner som gjorde att han gick upp i vikt. Han såg verkligen ut som en fotboll i ansiktet. Och inte kunde han gå själv heller. Men han var glad som vilken 10 åring som helst. Fast det märktes att han hade en annan livserfarenhet än vad andra barn har. Hans mormor hade fått en cancerdiagnos oxå och då hade han sagt till henne att Gud gjorde det bra för mig och det komer han göra för dig med! Och hon klarade sig! det måste vara skönt att ha ngt att tro på när man kommer till en sån kris i livet! att man tror/vet att man kommer kommer att få hjälp från en höre makt. Och om man inte klarar sig så kommer man till ett bättre ställe. Jag tror att man kan känna sig tryggare om man har en tro. Man har ngn som ser efter en.

I vilket fall som helst så lipar jag för fullt varje gång jag ser dessa program. Gjorde det före PBP och nu bara sprutar tårarna. Jag får se till att inte se program som detta när jag är bland folk. Haha, den enda jag kan kolla tillsammans med är systeryster, för hon grinar oxå lätt! Fast dock inte lika mkt som jag gör.

Tjoho!

Kräftskiva på lördag. Trevligt, trevligt!!! Hoppas det blir fint väder oxå!

Effektiviteten tog slut på kvällen igår. Vi tog med oss katterna och PBP på gräsmattan på våran gård. Det var främst för att katterna skulle få lite nya intryck och bli lite trötta. Tydligen så fungerade det även på mig, för jag var klubbad sen när vi kom upp igen. Därför blev det inte ens några nya inlägg här. Jag kämpade för att vara uppe till nio och orkade inte annat än att ligga i soffan med fjärrkontrollen i högsta hugg.

Jo, jag bakade ju bröd igår. Jäklarns vad gott det blev!!! Jag hade müsli som jag hade kvar från tiden då jag åt sånt. Jag är nämligen en sån där periodare när det gäller frukost. Nu äter jag tex alltid hvregrynsgröt med lingonsylt och mjölk. Det kommer jag att göra tills jag är så trött på det att jag kan spy. Att jag blir trött på en viss sorts mat komer inte lite smygande så där. Nej det kommer kabrak, kabom liktsom! Det medför att det alltid blir en massa frukostgrejer över. Förra omgången blev det alltså müsli med russin, banan och papaya, tror jag det var. Detta gick ner i degen tillsammans med extra havregryn och linfrön. Detta åts alldeles varmt tillsammans med en god fisksoppa. Mmmmm! Supergott! Det känns som att jag kommer att komma in i en sån där period då jag bakar en massa bröd nu igen. Det är så avkopplande samtidigt som det är såååå mkt godare än köpebrödet. Inte ens fröig står sig mot ett gott hembakat bröd. Ska nog ta och önska mig en bakmaskin i julklapp. PBP var inte så himla nöjd med att jag skulle stå och knåda degen ett bra tag. Fast det är så bra med det receptet som jag utgår ifrån, för det ska jäsa mellan två och tre timmar. Det gör inte så mkt heller om det blir en stund till, för det kalljäser och det är ju en långsam process. Detta gör att man kan baka ut det när det passar en själv. Vilket passar mig väldigt bra! Kunde fixa det sista medan PBP sov.

Annars så brukar jag mest baka när det kommer folk och då så hinner jag städa och göra mig iordning, (det sista ibland iaf), medan brödet jäser. Sen är det så himla gott att ha solroskärnor och framför allt pumpakärnor i! Det är helt underbart att rosta ett sånt bröd!!!

Jag får ta och bjuda hem folk på en brödbuffé ngn gång. :-)

Vi har funderat på det här med när vi ska fira PBP med våra och hennes vänner. Först tänkte vi på frdagen efter att hon har fyllt år, men kom fram till att det skulle bli ganska så sent, vilket inte är ngn hit med tanke på att det kommer att vara barn med och med tanke på att hon själv går och lägger sig typ när gästerna kommer... Så jag tror att vi har bokat sondagen före den 26:e. Vad kan det bli för datum? Den 23:e tror jag att det är. Då ska det bjudas på fika. Då blir det till att fira sön, ons och lördag. Sen tjejmilen på söndagen. Jag tror jag vet en som kommer att vara slut på måndagen! Som tur är så är sambon ledig den veckan, så jag kan få hjålp med förberedelserna. Eller med att hålla PBP ur vägen. Det går så mkt lättare om man inte har henne hängandes i kjolarna, om man säger så! :-)

Apropå födelsedagar, så fyller Anna 26 år idag. Grattis grattis! Nu är du närmare 30 än 20... Hehehe! ;-) Välkommen till klubben!

Fick gamla klasslistan från nian hemskickad igår. Det är ju dags för återträff. Tio år sedan. Huuuu, vad fort tiden går!!! Var sen inne på deras hemsida och tittade vilka som hade anmält sig. Bara en från min klass hade sagt att hon skulle gå. Hmmm, undrar om jag verkligen ska gå? Om det inte kommer ngt folk så är det ju inge roligt! Men å andra sidan så kanske alla tänker så och väntar in i det längsta för att se vilka som kommer innan de anmäler sig?!? Tänkte att man annars kunde ta och gå ut med ngr vänner och äta och så och sedan gå dit när nattklubben öppnar och på sånt sätt träffa de man vill träffa, utan att lägga ut 400:- och utan att ev få sitta där med en massa folk från andra klasser som jag inte har ngn större aning om vilka de är. Kanske skulle ta och kolla upp ngr av de andra klasserna. Några gick ju i samma klass som jag i gymnasiet. Det kunde ju vara trevligt att träffa dem! Aaaaaaah, jag blir så sur på mig själv för att jag aldrig kan bestämma mig och för att det ska vara så himla jobbigt att träffa folk som jag inte känner. Jag menar, alla andra människor kan ju träffa hur mkt nytt folk som helst, utan att det rör dem över huvud taget. Återstår att se hur det blir, men jag vill nog ha ett par till från våran klass. Jag vet bara att en utav dem som jag verkligen hade velat träffa, inte kommer att komma och det är synd!

Nu kanske det börjar bli dags för den där skålen med gröt och en dusch innan vi går ut på en promenad...

Effektiv till tusen!

Japp, idag har det inte varit mkt lugn och ro. Jag har städat, plockat undan, varit på promenad, varit på apokeket och hämtat medicinerna (några av dem iaf. de hade inte allt), bakat bröd, borstat katter, storstädning av kattlådan osv. Hoppas energin håller i sig! I sånt fall blir det spåret i kväll. Jag har haft så extremt lite energi den senaste veckan, så det är helt underbart att ha en dag då man bara inte kan sitta stilla! Därför har det inte heller blivit ngt bloggande förrän nu så här på tidiga eftermiddagen.

Vilket underbart väder det har varit idag by the way! Nu ser det ut som att molnen börjar hopa sig, men när vi var ute vid nio-tiden så var det strålande solsken och så där lagom varmt.

Jobbig natt! Var uppe fyra gånger pga PBP. Lika många gånger sen pga katterna. Det var inte alls svårt att somna i förmiddags kan jag ju tala om! Tur att man inte jobbar!

Jag har iaf tänkt ut en liten plan ang katterna nu när jag har haft så mkt energi. Jag ahr börjat med att borsta dem och har haft en lekstund med dem. det är tänkt att det ska bli ngr fler sådana stunder under dagen. Sen efter middagen så tänkte jag att jag och sambon får ta med oss dem ner på gården så de får upptäcka lite nytt och ev bli lite trötta. Dharma älskar att vara ute. Gustaf brukar mest bara lägga sig i gräset och softa, medan Abby är skiträdd och leker taxkatt. Jag vet inte hur tusan hon gör sina ben så korta, men hon ser iaf ut som en sån där luden larv som man brukar kunna se ibland. Tänkte att lite mera uppmärksamhet dagtid kanske kan göra dem lite lugnare på natten. Det är ju värt ett försök iaf!

Ska nog försöka sätta mig i soffan en stund och göra ingenting. PBP sover nämligen lite middag nu och lägenheten är alldeles tyst. dags att njuta! :-)

God mat!

Har precis ätit. Det blev fiskpinnar med potatis och god sås till. Det är verkligen en underskattad maträtt. Jäklarns vad gott det är med fiskpinnar!

Sambon har lagt sig i badet och jag har nattat PBP. Klockan är inte mer än halv sex, men hon har sovit så dåligt under dagen och var så trött och gnällig att jag inte orkade lyssna på henne längre. Så sängen fick det bli. Hoppas att hon inte vaknar allt för tidigt i morgon bara... I morse fick jag sova till klockan var nästan sju. Det verkar som att hon har kommit lite ur fas och inte sover lika schemamässigt som hon brukade göra. Fast jag har det ju ganska så bra iaf, så jag ska inte klaga. Och att få sova så länge som till sju vissa dagar känns ju jättelyxigt!

Fick en kommentar från Asse i förra inlägget. han påminde om att det snart är dags för kräftskiva. Tjoho!!!! Jag älskar kräftor! Tror inte att jag åt några förra året. Man var ju gravid och så. Eller så kanske det var kräftskiva efter att PBP var född, men i sånt fall så var jag så luddig i huvudet att jag har glömt bort det.... Inte helt osannolikt. Det värsta med kräftskivor är ju bara dagen efter. Man vaknar och mår inte så jättebra, vilket jag sällan gör efter "lite" snapsar och annat. Och sen att sitta framför toan och lämna kräftor i retur är inte det bästa som finns direkt. Och att lukta på sina händer dagen efter är bara ett fetstort NO NO!!! Fy tusan vad de luktar illa och lukten är ju så himla svår att få bort! Man skulle ju ha handskar på sig när man äter kräftor. det vore det bästa. Och att ställa snappsglaset upp och ner!

Längtar efter Uppsala nu oxå! Om nån av er där läser det här så får ni ta och bjuda till fest. Det var länge sedan Flurran fick besök av moi, men roligt som tusan var det den gången! ;-)

På väg upp eller ner...

Det känns ju som att jag är på väg in i en svacka nu. Vet inte vad det kan bero på. Skulle kunna vara det här med att vi ska försöka få barn igen. Det har varit så himla mkt ledsenhet och många svarta dagar under den tiden, så det kanske är psykets sätt att förbereda sig för kommande månader? Eler så är det bara en allmän svacka och i sånt fall så går den ju över om en liten stund. Eller är det kanske så att jag behöver umgås med lite folk. Känns som det var typ hundra år sedan jag träffade lite människor.

I morse kändes det riktigt tungt. men jag drog ut mig själv och PBP på en långpromenad och sen kändes det bättre!

Vi skulle avsluta rundan med att gå förbi apoteket och hämta medicinen. Så vi gick dit, tog köplapp och satt och väntade ett tag. Efter en stund så kom jag på att jag skulle plocka fram leget så att jag var förberedd när det väl blev våran tur. Jag hade ju så klart glömt min plånbok med legitimationen i. Det var bara att ge bort kölappen till en glad person som fick gå före flera stycken människor i kön och traska hemåt. Det blev iaf en flaska med D-droppar. Det hade jag pengar till. Är det inte typiskt! När man väl tar sig i väg så glömmer man det viktigaste... Jaja, får ta det i morgon istället.

Snart fyller systeryster 23 år. Funderar på vad jag ska köpa till henne. jag har nog börjat tänka ut lite var jag ska köpa saken, bara inte vad än... Men det blir nog bra! Och PBP fyller 1 år om 22 dagar. Henne måste vi ju oxå köpa ngt till. Funderar på om det inte blir en större insättning på hennes konto och bara ngt mindre i present. Hon tycker ju fortfarande att snörerna på paketen är det roligaste...

PBP har förresten varit ute på sin första promenad. De ska drillas i tid! ;-) Jag tycker att hon ska lära sig att gå korta bitar av promenaderna så snart som möjligt och idag började vi. Hon går bredbent som en cowboy med hemorojder och skiner som en sol medan hon håller mig i ena handen. Sen kan hon helt plötsligt få syn på ett mikroskopiskt litet skräp och sätta sig pladask på marken för att plocka upp skräpet och ge det till mig. Jättesöt! Hon har även fått börja att träna på att gå i trappan. Nerför gån inte alls. Hon har inte kommit på hur man böjer benen ordentligt än. Plus att jag tycker att det känns liiiite riskabelt nerför, men uppför går riktigt bra! Hon håller så klart mig i båda händerna, men lyfter så fint på fötterna. Det verkar som att hon tycker att det är jätteroligt att göra sånt här som hon bara har fått se andra göra tidigare. Och sen så börjar hon ju bli så tung så det är bra om hon kan ta sig runt lite mer själv. Kissat två gånger på pottan idag. Hon är så duktig våran lilla tjej!

Munskölj.

Testade efter tips från systeryster munsköljet listerine 6in1. Flaskan med den lila vätskan.
Jäääääääääklarns vad starkt det var! Hade det i munnen i 30 sekunder, sen gick det inte längre. När jag skulle spotta ut det så kändes tungan gigantisk tjock och jag hae svårt att spotta. Det kändes som när man har fått en överdos med bedövning hos tandläkaren och ska försöka skölja ur tandrester och blod i deras lilla handfat. Ni vet, när man får en sån där lång slemtråd som bara inte vill släppa tagen om ens munhåla och åka ner i avloppet. Precis så kändes det. Systeryster sa att man vänjer sig efter ett tag, men vad tusan, när då? När alla nervtrådar har frätits bort och smaklöarna endast är ett minne blott, eller? Undrar om det verkligen är nyttigt? Men jag provar väl ett tag till så får vi se om det blir ngn bättring med mun hygienen efter det. 
    
                                            


På tal om förbättringar så har det skitit sig totalt med allt vad träning och ta hand om mig själv heter! Det känns som jag är på väg ner i en liten down-period och då har jag inte riktigt orken till att motivera mig själv till sånt. Jag har dock bättrat mig lite när det gäller maten. Mat och mat, det är det väl inte egentligen. Snacks kanske beskriver det bättre. I helgen har jag inte tuggat i mig ett enda chips. Jag dipade grönsaker. Väldigt gott var det! Jag fattar inte varför jag väljer chips framför grönsaker, men var sak har väl sin period och grönsaker måste skäras. Chipspåsen behöver bara öppnas... Men jag kom på att sockerärtor var skitgott att dippa och de behöver ju bara tvättas av. Det är helt klart nya helgsnackset! Lite godis blev det dock, men betydligt mindre än vanligt och pyttelite choklad. Så jag bättrar mig lite på det området istället.

Dags att hämta ut medicinerna och hormonerna nu i veckan. De brukar inte ha allt här i stan och det kan ta ngr veckor innan de får in sakerna, så det är bäst att gå ner nu. Det är tur iaf att det finns högkostnadsskydd. Nu kostar medicinerna bara 1800:-- Kommer inte ihåg exakt vad de skulle ha kostat förra gången, men det var en bit över 10000:- iaf. Tur att man bor i Sverige!

Konstigt!

Det är helt knäppt! Här går jag omkring och är skittrött halva dagarna. Sover mellan en halv timme och en timme mitt på dagen. Sen när det är dags för att gå och lägga sig runt tio-tiden så har jag blivit uppskruvad på ngt sätt och kan bara inte somna. Det är många kvällar nu som jag har legat vaken och bara vridit på mig. Det hela blir inte bättre av att jag tänker att nu måste jag banne mig somna, för annars kommer jag att vara död och inte alls trevlig om PBP skulle vakna på natten eller ovanligt tidigt.

Att jag vet att PBP ibland sover dåligt på nätterna gör ju oxå att jag känner att jag bara måste sova en stund på dagen oxå för att orka med. annars vore det ju inte så himla svårt att hålla sig vaken en dag för att få rätt dygnsrytm igen.

Kan det vara så att det är datorn som är boven i dramat? Kan det vara så att jag har svårt att koppla av när jag har suttit och stirrat in i skärmen ett bra tag? Inte vet jag, men det börjar kännas lite trist! När jag somnar vid tolv så vet jag att sambons klocka komer att ringa om drygt fyra timmar, PBP kommer antagligen att vakna en gång under natten och om hon inte gör det så vaknar hon med största säkerhet före fem.

Att sömnen ska behöva ta upp så mycket utav ens energi. Man ska väl för tusan inte behöva gå och tänka på att man är trött eller när man är pigg, gå och tänka på att man borde sova nu för att orka. Tänk vad lätt det skulle vara om man var lite mer som skalman och hade en mat- och sovklocka. Riiiiing- dags att äta. Ring riiiiiing- sov. Och att som han gör bara lägga sig ner och sova precis där man är. Underbart!



                                    

Dr Phil.

Kollade nyss ett par minuter på dr.Phil. Jag tycker att det kan vara ganska så underhållande ibland. Nu pratade han med en kvinna som hade heft ett förhållande online med Mattew Perry, tror jag han heter. Chandler i vänner helt enkelt. De hade träffats på facebook. Borde det inte börja ringa en liten varningsklocka redan där??? De hade haft ett förhållande i 11 månader. Till slut hade den här människan börjat ringa henne dygnet runt och lägga på luren när hon eller hennes man svarade. Hon tyckte att hon hade kollat upp att det verkligen var Mattew som hon "date:ade" eller vad man nu kallar det. Hon kolade så att det som facebookpersonen sa att den hade gjort stämde överens med vad Mattew hade gjort. Föll det inte henne in att typ hela världen kan få reda på vilka event Mattew varit på?

              

Det hela slutade nu med att man fick reda på att personen som hon hade haft ett cyberförhållande med var en 16årig tjej från England!!!

Jag skulle skämmas lite om jag var hon! Och ännu mera skulle jag skämmas om jag var hennes man! Ok kanske om ingen annan behövde få reda på det, men att vara med i ett program som sänds över hela världen och berätta att man haft en cyberaffär. Och att man dessutom trodde att man hade affären med en kändis. Jag skulle tycka att det var jättepinsamt om min sambo hade en affär på nätet. Jag skulle nog i sånt fall skratta åt honom om det visade sig att hans ragg visade sig vara Ricky från Spanien med en bringa full av mörkt ludet hår. Men jag skulle dö om han gick ut i TV och berättade hur han hade blivit lurad. Jag menar, hur dum får man vara? Och jag vill helst inte bli utbytt mot ngn med en massa hår på bröstet... 

Iaf så tror ajg att man får använda sitt sunda förnuft. Hmmmm. Jag undrar om min favvokändis tänker försöka få en date genom facebook, eller om han ber sin hunkkompis om han kan ordna fram ngn snygg och trevlig att gå på date med. Men vem vet. kanske vill just den här kändisen ha en blekfet småbarnsmamma med konstanta tröttpåsar under ögonen... Man kan ju aldrig vinna om man inte vågar satsa, men hur stor är chansen? Get real!

                                               
   

Om man nu har trötnat på sin karl, så varför inte försöka skaffa en som man faktiskt kan få och som inte visar sig vara en tonåring av fel kön?!?

Vad ska man göra?

Kan dela ut ett litet tips till alla småbarnsföräldrar med griniga små sötnosar.

När ingenting hjälper. Sätt på datorn och leta upp lite Britney Spears och spela på högsta volym. Det får iaf min lilla sötnos att dansa för fullt och glömma allt vad tjurighet heter. Det slår aldrig fel. Har fungerat varje gång hitills iaf.

Sen är jag så fruktansvärt uttråkad just nu!!! Men det går nog över. Behöver ju städa idag igen. Gjorde det igår med. Och vad är roligare än at städa???


Aaaaaaaaaaaah!

God morgon!





Vilken jäklarns skum natt! Först så var jag ju sjuuuukt trött igår kväll! Gick och la mig vid tiotiden om jag kommer ihåg rätt. Väl i sängen så kunde jag bara inte somna. Stista gången jag kollade på klockan så var den närmare tolv. Sen har jag drömt som en tok! Först så hade PBP vaknat och skrikit. Troligtvis har jag drömt även det. Så jag gick och hämtade henne och la henne i våran säng. Stängde av monitorn och somnade om. Vaknade senare och skulle kolla i monitorn hur hon sov. Såg att den var avstängd. Komm ihåg att jag hade hämtat henne, men fick lite smått panik när sambon läg så himla nära mig. Försökte känna efter PBP, men kunde inte känna henne någonstans. Kunde det vara så att hon hade trillat ur sängen eller att sambon lagt sig på henne? Jag tänker inte helt rationellt när jag vaknar så där på natten... Var iaf tvungen att tända lampan och kolla så att hon inte låg platt som en pannkaka under sambon. Det gjorde hon ju så klart inte. Var då tvungen att gå in i hennes rum för att kolla om hon var där. Där låg hon ju och snusade så sött och monitorsändaren var på. Den är lite lustig den där. Fungerar lite när den själv vill verkar det som. Jag hade nämligen försökt att sätta på monitorn och titta genom den om hon låg i sängen och sov, men då var den bara helt svart som att sändaren var avstängd. Allt blev ju iaf bra till slut. Barnet sov där det skulle och hade inte blivit till mos av sin far.

Sen så drömde jag oxå att vi blev jagade av stora myggor. Inte megastora, utan kanske fura gånger så stora som de brukar vara. De kom i stora svärmar och tog sig in i huset (vi var hos mamma och pappa) om man inte hade stängt alla möjligheter sör dem att ta sig in. Det var ju inte det svåraste i drömmen. Stänga för fönster och ventiler var det lätta! Det svåra var att försöka övertyga fölk om att det skulle komma en jättesvärm med myggor som skulle mörda oss! I vaket tillstånd förstår jag ju varför de andra i drömmen inte ville lyssna på det jag sa, men hallå, man blev ju bara till stoft efter att de hade sugit ur allt som fanns i en, så lite rätt att vara rädd hade jag nog iaf...

Lyckades tillslut vakna ur den här drömmen. Höll mig vaken en stund som jag brukar göra när jag har drömt otäcka drömmar, för att de inte ska komma tillbaka när man domnar igen. Men den här kom tillbaka trots att jag var vaken ganska så länge. Det var faktiskt ganska skönt att bli väckt av PBP nu på morgonen! Visst, jag är trött som en jäklarns get, men hjärnan fungerar rätt normalt iaf.




Är det inte himla konstigt att man kan tro på det man har drömt?!? Det var verkligen jätteläskigt att tro att sambon hade gjort mos av PBP! Är det så att man inte är helt vaken än, utan fortfarande drömmer på ngt konstigt sätt, fast man är mer medveten om vad man gör och har ögonen öppna. Eller tar det ett tag för hjärnan att fundera ut vad som är verkligt eller ej.

Är det ngn bakomliggande rädsla för att jag ska somna ifrån eller göra ngt som skadar PBP. Är det det som mitt undermedvetna försöker få bukt med? Eller är jag bara allmänt knäpp som drömmer så här??? Det är inte direkt första gången och det lär nog inte vara den sista heller.

Jag säger bara att det är ju fruktansvärt skönt att jag kan sova lite middag iaf, för man blir ju inte direkt utvilad av mardrömmar...

God natt!

Inte mkt skrivet idag. Detta pga att jag fick sitta uppe 2½ timmar i natt och försöka söva PBP. Hon somnade till flera gånger, men precis när jag skulle öppna dörren till hallen eller precis när jag just somnat till så vaknade hon. Vet inte om hon kanske drömmer en massa konstiga saker nu? Tur att hon är så härlig nu när hon är vaken iaf!

Om typ två veckor öppnar öppna förskolan igen. Det ska bli skönt med lite ordentliga rutiner och mer fasta sovtider. Roligt oxå för PBP att träffa en massa barn igen! Hon älskar ju brn! Tyvär har det blivit ganska så få barnträffar för henne under sommaren. Hon tyckte att det var jätteroligt att träffa Åsas stora tjejer. Man kan kanske inte kalla dem för barn längr. De var 15 och 11 år gamla, men PBP gillade dem iaf. Så om två veckor blir det till att packa ner lunch och ge oss iväg till öf kl 9.00.

Då är ju snart sambon ledig oxå. Jag har för mig att det var vecka 35 som han ska vara ledig. Skönt att få lite tid tillsammans!Det märks på PBP vad hon njuter på helgerna när vi är hemma båda två! Då kanske han tom kan ta och följa med till öf. Det vore roligt för PBP att visa honom var hon spenderar sina dagar!

Jo, förresten! Vi var och tittade på några av stadens vackra parker idag. Vet ni vad sambon sa??? Han tittade på en jättefin del av en park och sa att när han såg den så längtade han efter att bo i hus och ha egen trädgård. Vad säger ni om den?!? Snacka om framsteg!!! Nu har nog gränsen för att flytta till hus flyttats från aldrig till att kanske ske inom de närmaste 50 åren. Skam den som ger sig! Lirkar man lite och använder sin kvinliga charm så kanske man kan få ner flyttdatumet ytterligare några decenium.... Man kan nog lära gamla hundar att sitta efter allt. Kanske finns ngt ordspråk som passar bättre, men det kommer jag inte på nu för jag är så hiiiiimla trött!

God natt på er!

Ögonen går i kors.

Sitter just nu och samlar poäng på



Det går riktigt bra och snart kommer presentkorten att trilla in. Kolla ni oxå. Det är bara att trycka här ovanför. Man kan tex välja presentkort på mat, skor och en massa andra affärer. Alltid roligt med gratis saker!

Duktig!

Jag måste bara ta och berömma mig själv lite. Jag börjar komma in lite i det här med bloggen nu och lär mig hur man gör nya saker lite då och då. Ett stort tack till designa din blogg som förklarar saker så bra att tom jag förstår!

Härlig musik från barndomen.

Det var ett par låtar som jag oftade lyssnade på när jag var hon farmor och farfar. Jag tyckte att de var så sorgligt vackra. Det var nu väldigt länge sedan jag hörde någon av dem, men tänkte att jag skulle lyssna på dem på youtube. Sagt och gjort. De var precis lika vackert sorgliga som jag kom ihåg dem. Jag har precis torkat de sista tårarna och bestämde mig för att låta er lyssna på dessa mästerverk.







Visst är de underbara?!?

Säkerheten först!

Läste precis om en farbror, Sigurd, 84 år gammal som inte fick en ny legitimation. Varför, kanske ni undrar nu? Jo, det var så att någon bröt sig in hemma hos honom och stal hans ID-kort och bankomatkort. För att få en ny legitimatin så måste man ha den gamla och visa upp. Detta kunde ju liktsom inte Sigurd göra. Men då kunde ngn anhörig intyga att han var den han var. Till saken hör att när man är 84 år gammal så kan de flesta släktingar ha trillat av pinn. Så var det i det här fallet. De som jobbade på banken och kände Sigurt som hade varit kund där i 50 år, de hade gått i pension eller slutat.
Till slut blev det det gamla körkortet från 50-talet som räd
Efter att ha försökt att få ut en legitimation under en lång tid så gick han väl tilslut till tidningarna och gissa vad som hände då? Jo, då kunde de minsan ordna så den stackars mannen kunde få en ny legitimation... Är det inte konstigt att en gammal man som tydligen var en sorts säkerhetsrisk, nu när tidningarna skrev om honom, nu ska kunna hämta ut legitimationen inom 14 dagar?!? Och är det inte tur att den här mannen hade ett lager med sin blodtryckssänkande medicin som han inte hade kunnat hämta ut utan ett leg?

Om det hade varit jag som var drabbad så skulle det minsann ha behövts mycket blodtryckssänkande. För jäklarns vad arg jag skulle vara!

Alltså, karln är 84 år gammal. Visst, han verkar ju klar i huvudet och så, men han såg ju inte ut att vara ngn större säkerhetsrisk direkt. Kan man inte göra ett liiiitet undantag när ngt sånt här händer? Tillslut var det iaf hans körkort från 50-talet som ska göra att han kan få sin efterlängtade legitimation. Man kan ju hoppas att de ser att det är han på bilden. Man skulle ju annars kunna misstänka att han kan ha stulit ett gammalt körkort från någon på hemmet...

Härligt med musik!

Vi har ju  som jag talade om i morse varit i Uppsala under dagen. Det blev biltema och barnaffärerna. Sen hade affärerna där vi hade tänkt att gå och kolla på soffor hunnit stänga när vi kom dit. Lite typiskt, men jag tror ändå att alla tre tyckte att det var ganska så skönt innerst inne, om vi ska vara helt ärliga.

Sambon mekar med cykeln com han köpte en himlarns massa reservdelar till och PBP sitter i vardagsrummet och spelar på sina fina instrument som vi köpte till henne. Det var två maraccas en tamburin och en sån där bjällergrej som man brukar spela på när man sjunger bjällerklang. Kollade på baksidan på paketet och sakerna var visst för barn från tre år. Men efter att ha dragit och slitit och slagit lite på sakerna så kom vi fram till att de med största sannolikhet kommer att hålla för PBP. Hon kommer ju att vara i samma rum som oss när hon använder dem så det är nog ingen fara.
Hon spelar för fullt och ser alldeles överlycklig ut!

Hon fick även två bilar och lite badleksaker. Sambon provade att ge henne en rosa enhörning med en massa glitter och med rosa ballerinaskor, men den bara fnös hon åt. Det är min tjej det! :-) Inte en massa tramsleksaker, utan bilar och instrument, det ville hon ha.

Hon har ju börjat dansa som bara den. Hon kan verkligen inte sitta still när hon hör musik. Sitter hon i bilen så börjar hon rådigga och headbanga. Är vi hemma så skyndar hon sig fram till TV-bänken där hon reser sig upp och dansar loss. Bordet är nämligen för högt. Dit gick hon alltid förut, men efter att ha headbangat lite för mycket och slagit i huvudet ett antal gånger så har hon nu bytt dansställe. Hon kommer att bli farlig ute på Joar om några år! ;-)

Blommorna jag fick igår är fortfarande jättefina! Jag kommer nog att tjata om dem tills de är helt ruttna. Det är nämligen inte så himla ofta som jag har fått blommor. Min karl är helt enkelt inte en sån karl har jag fått acceptera så här efter 7½ år. Det är nästan så att man blir lite fundersam. Eller så har han dåligt samvete för alla gånger som jag inte har fått ngt. Blommorna är iaf väldigt fina. Bara så ni vet!

Morgon än en gång.

  
                                    




Fast nu har väl morgonen gåttöver i förmiddag för länge sedan. PBP vaknade 04.37 och då är det bara att dra sig upp ur sängen. Hon har kommit in i en pappaperiod nu, så när han gick upp ur sängen för att slå en drill så blev hon jätteledsen. Hon trodde väl att han skulle gå till jobbet entar jag. Sen när han kom tillbaka så fick han massor av pussar. jag fick inte några alls däremot. Jag frågade snällt om inte jag kunde få en. Då satte hon sig ner och såg lite småsur ut och skakade på huvudet. Är de inte söta de små liven?!?

                                            

Sen blir det till att åka till Uppsala och handla lite första hjälpen saker till sambons cykel som verkligen sjunger på sista refrängen. Vi får väl se om den går att rädda. Biltema är hela släktens favoritaffär! Jag förstod inte alls tjusningen med den affären innan vi skulle på våran cykelsemester. Då jäklarns shoppade vi loss ordentligt där. Man får ju så himla mkt för pengarna. Det var perfekt för våran resa! Är även helnöjd med min cykel som är inhandlad på samma affär! 

 
                                             
 
Sen har vi kommit på att PBP börjar bli lite stor för sina leksaker, så det blir nog en tur till barnens hus och babyland oxå. Hon behöver verkligen lite nytt i sin leksakslåda i vardagsrummet!


Skulle bli väldigt förvånad om det inte slutar med att vi äter på MAX. Det blir alltid så när vi är iväg någonstans.

Just det. Soffa skulle vi ju passa på att kolla på oxå när vi är i storstan. Fast inte ngn jätteletning har jag fått lova. Förra helgen var visst lite påfrestande...

Sen är det bara att klä om till städrocken och skrubba alla hörn i våran lilla lägenhet. Det behövs verkligen!


                          

Det är ju så fenomenalt tråkigt att städa bara. Men men, jag ska nog överleva det oxå! :-)











RSS 2.0