Dagen

Jobb först mellan 7 och 12. Sen kom jag hem och var på riktigt dåligt humör. Anledning, kanske ni undrar??? Vet inte riktigt, men kände att jag hade en massa energi som jag behövde bli av med. Detta samtidigt som karln skulle ställa sig och göra fyra rätters till middagen, vilket iof är jättegulligt, men det grusade helt mina planer på en långpromenad.

Jag tog mig en tur till gymmet istället och det var precis vad jag behövde! Det blev hela 7 km löpning på löpbandet. Jag vet inte om ni förstår hur jäkla stort det är för mig att orka springa så långt. Jag är riktigt stolt över att jag nu klarar av det! Det går inte med någon hög hastighet för tillfället. Jag kör på 8:an. Det är för att jag ska få in distansen i benen. Snart är det dock dags att öka på farten lite också.

När jag kom hem var jag betydligt gladare och trevligare och kunde njuta av den goda maten som min underbara karl lagat till.

Kanske är det så nu att jag verkligen behöver träna för att må bra. Kroppen kanske har vant sig vid det.


Invägning

Är bara tvungen att berätta att imorse stannade vågen på -5 kg!!!! Äntligen! De tre kilona som jag gick upp i helgen försvann tydligen på en vecka.

Jopiidoppiiidej, så glad jag är! :-) Nu är bara frågan hur jag ska fira det här...? Jag hade tänkt mig en kryssning, men eftersom katterna kostade nästan 6000:- den här månaden så är inte en kryssning aktuell. Inte heller ett par nya träningsskor... Hmmm, förslag någon? Svårt att fira när man inte längre firar med mat!

Det får bli en kryssning efter 10 kg. Då borde jag ha mellan en och två månader på mig att skrapa ihop lite pengar. Någon som vill följa med?


Dagens träning

Idag blev det löpning 2,5 km och sen introduktion av milon på gymmet. Milon är cirkelträning med både styrke- och konditionsmaskiner.

Det blev två varv i milon och efteråt var jag så sjukt slut! Jag var på väg att kräkas och det snurrade i skallen så jag var tvungen att sätta mig ner för att inte trilla ihop. Underbart! :-) Det låter kanske lite sjukt att jag tycker om det, men det är ju ett bevis för att jag har tagit ut mig till max och det är ju tanken med träningen.

Jag hade verkligen inte sett fram emot att testa dessa maskiner, utan gjorde det mest för att tränaren på gymmet var på mig om det igår. Nu har jag iaf valt att fortsätta med milon också. Det blir ju en sak till som jag kan göra på gymmet. Bra för att inte tröttna själv och bra så att kroppen inte vänjer sig vid samma övningar!

Jag blev lite glad också för att tränaren tyckte att jag var stark. Och att kroppen var jämstark också. Iof kanske det är hennes jobb att se till att jag känner mig duktig och fortsätter träna. Fast å andra sidan fick hon höja motståndet rätt mycket från det hon trodde från början.

Jag drar därför slutsatsen att jag är starkare än jag ser ut. Nu är målet bara att få bort lite av det överliggande fläsket också så jag ser lika stark och frisk ut. :-) Beach 2013. Då ni kommer ni vara avundsjuka! ;-) lite självförtroende får man väl ha?!? :-)


Slut

Här är jag efter träningen. Det blev en kesellasmothie med mango, ananas och banan.


Första träningspasset på nya planeringen

Japp. Nu var det avklarat. Det blev som planerat intervaller och styrka. Så himla skönt! Jag känner hur mycket bättre kroppen mår när jag går och tränar regelbundet!
Morgondagens planering kan bli lite ändrad. Jag blev inbokad på att prova MILON på gymmet. Finns risk för att jag inte kommer palla 7 km löpning på det sen. Men det återstår att se. Jag har ingen aning om hur pass jobbig MILON är, men jag springer väl på så långt jag orkar så får det vara bra så.

Ny har jag gått ner två av de där tre kilona som jag gick upp i helgen. Tur att de inte hade lust att stanna kvar längre än så här! Nu ska bara det sista bort också, så jag äntligen kan få komma ner under fem kilos viktminskning. Det längtar jag efter!


Träningsupplägg

Nu är det ju inte alls lång tid kvar till årets första lopp, spring cross. Det känns som att jag skulle behöva lite struktur på min träning, så jag satte mig och fixade en träningsplanering för de nästkommande fyra veckorna. Nu gäller det bara att hålla den... Men det ska jag väl klara! :-)

Så här hade jag tänkt mig:

v.13 jobb/skola träning
Måndag    
Tisdag 21.00-07.30  
Onsdag 21.00-07.30  
Torsdag   int.+styrka
Fredag   Löp. 7km
Lördag 07.00-12.00 promenad
Söndag 07.00-12.00 int.+styrka


v.14 jobb/skola träning
Måndag   Löp. Max
Tisdag 09.00-15.00  
Onsdag   int.+styrka
Torsdag 07.00-15.00 int.+styrka
Fredag 15.00-21.00 promenad
Lördag 11.00-21.00  
Söndag 07.00-16.00 Löp. E-tuna


v.15 jobb/skola träning
Måndag   Promenad
Tisdag 09.00-15.00 int.+styrka
Onsdag 10.00-22.00  
Torsdag   Löp. Max
Fredag 21.00-07.30 int.+styrka
Lördag    
Söndag   Promenad


v.16 jobb/skola träning
Måndag 15.00-22.00 Löp 7km
Tisdag 09.00-15.00 Int.+styrka
Onsdag 21.00-07.30 Int.+styrka
Torsdag    
Fredag   Promenad
Lördag   Spring cross
Söndag    

Hohoooo

Det har varit lite tyst h är på bloggen ett par dagar nu. Det beror på att jag är inne i en riktig träningsdepp. Den började redan förra veckan och att ha gått upp 3!!!! kg efter helgens utsvävningar så är det nu total träningsdepp!

Jag tyckte inte alls att utsvävningarna var så stora. Visst drack jag, men inte fruktansvärt mycket. Jag åt minimalt med chips och liknande. På söndagen köpte vi pizza som även fick bli lunch på måndagen. En onyttig helg, ja visst, men att det skulle resultera i tre hela kilon känns sjukt!

Nu är jag alltså nästan tillbaka på noll. Därav deppen!

Det finns ju inte så mycket annat att göra än att fortsätta träna och äta bra. Sen kommer det nog att dröja bra länge innan jag är ute och svirar igen!

Söndagen

Igår var jag lite dagen efter, men det var inte ens i närheten så illa som det brukar vara. Det är jag väldigt tacksam för!

Ingen träning blev det, men vi tog en promenad till Bredsand och grillade korv i solen. Det var jättehärligt! En lugn och skön promenad på en mil blev det också. Härligt!


Vägning och mätning

Idag står vågen på -4,9 kg. Det känns roligt att snart ha gått ner 5 kg! :-)

Mätte mig idag också och det har blivit minus någon cm på varje ställe. Känns bra, men fortfarande så har jag fokus på vågen. Det är väl bara att acceptera att det är så inpräntat i hjärnan att det alltid kommer att vara det som betyder mest.


Och nu då?

Klockan är före sju och vi har haft kuddkrig, ätit lång helgfrukost och tittat på en Alfonsfilm. Nu leker tjejerna en av favoritlekarna, snurra i kontorsstolen.

Planen för idag är att gå och mata änderna. Elsa vill cykla på sin "nya" cykel. Sen ska vi gå till Apoteket och köpa smärtstillande till Dharma som drog ut två tänder igår. Sen tänkte jag försöka träna lite när karln kommer hem från jobbet. I kväll blir det fest. Det ska bli jättetrevligt, men samtidigt känns det så där eftersom det antagligen blir fler kalorier in än ut. Men va tusan, ibland måste det väl få bli så också...


Pigg

Ni kanske skymtar henne bland täckena. Klockan är fem och jag tyckte barnen (och mamman) kunde få sovmorgon. Det tyckte inte Astrid så nu har vi kuddkrig istället... Trevligt det med, men inte riktigt vad jag hade tänkt mig... :-)


Stallet

Idag har vi varit i stallet. Elsa har ridit på stallets lataste häst och hon var lika glad för det! :-)

Sen hittade vi en häst som hette likadant som Agnes lillasyster. Det tyckte Elsa var häftigt!


Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter att ha lämnat barnen på dagis, lämnat in två av katterna hos veterinären och sen sprungit en runda på 3,9 km och efter det kört lite styrka på gymmet.

På tal om löpningen så var det första gången på asfalt idag. Gud vad stumt det kändes! Undrar verkligen hur mina höfter kommer att må imorgon efter dagens tur. Till saken hör att jag redan hade lite ont efter löpningen igår. Jaja, den som lever får se... :-)

Idag blir det ridning för Elsa. Det var några veckor sedan nu. Kan tänka mig att det blir en sväng ute idag om det fina vädret håller i sig.

Imorgon tror jag det blir dags för att mäta mig. Spännande att se om någonting har hänt!


Lust

Jag är såååå himla sugen på att gå ut och springa en runda. Ska nog ta och göra det när barnen har lagt sig.

Betyder det att jag inte tog ut mig ordentligt på gymmet? Eller är det så att jag äntligen har kommit till den punkten då kroppen bara längtar efter mer motion? I vilket fall som helst så känns det härligt!


Äntligen

Nu äntligen har jag kommit iväg till gymmet. Det blev 4 km löpning och sen ett styrkepass med fokus på mage.

Nu ligger jag i badet med min mellisshake, skolbok och hm-katalogen. Hur man får tid till sköna saker också... :-)

Nu blir det plugg i några timmar och sen en promenad och matinhandling.


Jobbet tar kål på mig

Jag blir knäpp av att jobba natt nu när jag ska gå ner i vikt! Jag är så hungrig och sugen precis hela tiden! Som tur var idag så hittade jag en kycklinggryta i kylen där jag kunde plocka ur några kycklingbitar och äta här mitt i natten. Jag har även vräkt i mig en godisbit. Den låg där så ensam i den stora skålen, så jag var ju nästan tvungen att käka upp den och det gjorde jag. Det blev min tredju godisbit den här månaden. Det är ungefär vad jag åt på 1½ minut tidigare. En klar förbättring alltså! :-)

Till nästa nattpass ska jag ha med mig några kokta ägg. Kanske lite keso eller kesella. Det kanske går att göra en smothie hemma och ta med sig? Någonting måste jag i alla fall hitta på, för att inte klättra på väggarna och till slut göra en massa dumma, felaktiga beslut...

Är det någon som har några bra tips???

Här kommer lite sånt som man suktar efter på natten

På tal om smörgåstårta, så är det vad som bjuds till lunch idag på jobbet. Gissa vem som kommer att åka till ICA MAXI och köpa sig någonting nyttigt att äta... MOI!!! Jag kan verkligen inte sätta i mig en stor bit smörgåstårta nu när jag inte har tränat på en vecka, samt har en fest att gå på på lördag. Det får bli en nyttig lunch alltså!

Spring cross

Idag är det exakt en månad kvar till det är dags för första starten för i år. Det är ju, som jag har berättat tidigare, loppet spring cross den 21/4. Jag kommer att springa distansen 6 km.

Träningsmålen fram till dess blir att utöka min förmåga, så jag börjar sniffa lite på distanser upp till en mil. På så sätt kommer 6 km inte att kännas så farliga. För min del så spelar inte tiderna någon roll i år. Det vore däremot roligt att springa samma lopp nästa år  och försöka få ner tiderna lite. Men som sagt, i år är jag nöjd bara jag kommer runt!

Den 16/6 ska jag kunna springa en mil relativt obehindrat, för då är det dags för Å-varvet i Eskilstuna. Det ska bli en riktig utmaning. Att sen få jämföra det loppet med tjejmilen som är den 1/10 för att se hur jag har utvecklas ska bli superroligt!

Det är jätteroligt förresten att ni är några stycken som klickar er in här varje dag! Det peppar mig lite extra! Just nu är jag ju som sagt var i en liten svacka, men i och med att jag berättar allt jag gör (och inte gör) här inne så är jag ju så illa tvungen att prestera någonting och kämpa mig förbi det jobiga eftersom ni annars skulle få reda på det... :-) Tack för att ni håller koll på mig! ;-)

Knattelopp

Tittade på bilder från salomon trail tour i Eskilstuna förra året och det visade sig att de har ett knattelopp också. Det vore väl jätteroligt för Elsa att springa! Det var 300 m och på bilderna så är det flera föräldrar som springer med. Efteråt fick alla barn en medalj och ett diplom. Det tror jag att hon skulle tycka var roligt!

Tänk för henne att ha hela familjen och mormor och morfar som står och hejjar fram henne när hon springer sin runda. Och att sen få vara med på en prisutdelning och få en fin medalj... Undra om det finns några sånna lopp även nu i vår... Jag har ju någon timme till på mig nu på morgonen, så det vore väl något att kolla upp!

Anmälan

Nu har jag anmält mig till Å-varvet och jag försökte anmäla mig till salomon trail tour i Eskilstuna, men det fungerade inte. Trist! Har mailat dem för att se om det är mig eller hemsidan som det är fel på... Kanske jag inte vill veta förresten... ;-)

Här kommer iaf en inspirationsbild från det senare loppet.Härligt att springa terräng!?! :-)

Lite ny inspiration

Jag känner att jag har kommit ner i en svacka nu med träningen. Jag kommer aldrig iväg och ju längre jag är utan träningen, desto mindre längtar kroppen efter den. Nu har jag skickat efter lite nya träningskläder för att göra det lite roligare att gå till gymmet. Allting kommer från hm.
Viktnedgång

Så här långt så ligger jag på -4,1 kg sedan första mars. Jag tycker att jag får vara rätt nöjd med det resultatet! :-) Som det ser ut nu så har jag varken tid, kraft eller ork att göra mera än det jag gör. Då är den siffran ett helt ok resultat på tre veckor!


Tisdag

Det kommer inte att bli någon träning idag heller. Skit, rent ut sagt! Lämningen tog för lång tid för att jag skulle hinna en snabbis till gymmet före skolan.
Nu när skolan är slut så måste jag prioritera sömnen, för jag jobbar i natt. Sen har vi konferens imorgon också, så jag hoppas verkligen att jag kan sova ordentligt i några timmar nu!

Förhoppningsvis så orkar jag träna någonting imorgon kväll iaf! Jag riktigt längtar!


Ledig måndag

Gaaaaah!!!! Jag har varit helt galen idag! Det måste vara något PMS-humör. Jag har verkligen försökt vara snäll och trevlig, men det enda som har kommit ur min mun har varit morrande blandat med några fräsanden. Det är helt sjukt! Visst är jag irriterad och arg vissa dagar, men det här var värre än vanligt! har fått be familjen om ursäkt både en och två gånger. Och sugen på godis har jag varit! GUD så sugen!!!! Hoppas verkligen det gått över imorgon!

Idag åkte vi till vattenpalatset. Barnen var jätterädda till en början! Det tog 2,5 timmar tills de började känna sig säkra på riktigt. Sen var det en intensiv sista halvtimme som Elsa avslutade med att åka vattenrutschkanan alldeles själv! Lyckad avslutning på den utflykten! :-) Vi kom fram till att vi måste gå iväg och bada oftare med tjejerna.

Det blev inga simmade längder för min del. Tiden bara sprang iväg. Har bestämt mig för att hoppa över träningen helt idag eftersom humöret är som det är och jag har ont i halsen. Jag får känna efter hur det känns imorgon.


Morgondagen

Imorgon är hela familjen ledig. Förra veckan var vi till Västerås och Busborgen. Imorgon blir det Eskilstuna och vattenpalatset. Ska bli roligt! Det är så himla skönt att vi är lediga just måndagar tillsammans, för då verkar andra människor inte så sugna på att hitta på saker. Det var nästan inget folk på bb förra veckan och vi hoppas verkligen på det samma på vp den här veckan!

Förhoppningsvis får jag en stund då jag kan simma några längder. Har jag gjort det ordentligt så behöver jag kanske inte gå till gymmet på kvällen. Det vore skönt, för jag vet ju hur trött jag brukar vara efter en dag i badhuset! :-)


Uppdateringar

Det har varit dåligt med uppdateringar nu ett par dagar. Det beror på att jag har jobbat hela helgen. Jag har inte haft möjlighet att träna någonting speciellt, utan det har blivit lågintensiva promenader till och från jobbet. Man kan ju inte direkt ta en pw dit och komma in genom dörrarna alldeles sjöblöt av svett. Tror inte att någon skulle uppskatta att jag var där i tio timmar, stinkandes gammal svett.

Jag tror faktiskt att kroppen har behövt ett par vilodagar, för jag har börjat gå ner lite i vikt igen. Nu ligger jag på -3,8kg sedan första mars. Ett ok resultat, även om det hade varit skönt med ytterligare något kilo.

I veckan gäller det att köra riktigt hårt de passen som jag har möjlighet att träna, för på lördag ska jag på fest och då blir det säkert både flytande och fasta kalorier. Men det kanske kan få vara ok. Det är ju första alkoholen den här månaden. Men som sagt, hård träning fram till dess!


Dagens middag

Nu har vi precis ätit middag. Karln åt en stor pizza med bea och cola till. Själv köpte jag en sallad från sallad och sånt och drack Ramlösa till. Gott gott, men lite sugen på pizza var jag allt! Suget är svårare att motstå när jag är trött! Men jag klarade det!


Träning

Var på gymmet idag. Tänkte ta ut mig ordentligt och se vad jag orkar med.

Det blev löpning i 6 km. Det är jag fruktansvärt nöjd med! Det gick inte jättefort, jag sprang på 8:an. Men jag orkade hela vägen. Det är jag jäkligt nöjd med! :-) Sen blev det det vanliga styrkeprogrammet. Jag var helt slut efteråt! Kanske berodde tröttheten även lite på att jag inte har sovit någonting sedan igår morse. Det blir lite knäppt när man bara jobbar en enkelnatt!

Jag blev väldigt glad och överraskad över att jag redan har 6 km i benen!
Spring cross, here I come!!! :-)


Efter träningen

Smothie gjord på kesella, hallon, mango och lättmjölk. Eftersom jag inte har något proteinpulver än så äter jag en bit skinka till. Mums! :-)


Frukost

Idag fick det bli kesella med bär till frukost. Åt ett ägg också, men jag var för hungrig för att hinna ta ett kort innan det var slut. :-)


Målbilder

Här kommer några målbilder. Jag blir nog aldrig riktigt lika fast och fin som de på bilderna, men jag ska försöka komma en bra bit på vägen iaf.


Denna ska påminna mig om att viktminskning går i etapper. Man får ta ett steg i taget. Man går inte ner 30 kg och blir superfit på ett par veckor. Det funkar inte så. Åtminstonde  inte om man även har andra saker i livet.Vi har väl alla sett henne stå och skrika på deltagarna i BL. Hon skulle kunna få skrika hur mycket hon ville på mig, bara jag fick den där kroppen så!


Jobb

Sitter nu på jobbet. Försöker få in lite träning även här. Det kan man ju faktiskt när det är en lugn natt. Så här långt har det blivit lite utfall och knäböj. Mina redan onda lår kan gott få ytterligare lite ont. :-) Hehehe, man ska hämnas dem som gör en illa! ;-)

Funderar lite på hur jag ska lägga upp morgondagen. Tror att det får bli storstäd direkt jag kommer hem. Sen när gymmet  öppnar kl 9.00 så går jag nog dit. Hem för att sova ett par timmar. Till dagis och ge Elsa sin medicin (hon ska äta den tre gånger om dagen). Ta katterna till veterinären för att ta blodprov inför kommande sövning. Sen hem för att säga hej då till tjejerna som åker till mormor och morfar i helgen.

Tror att det blir bästa upplägget för dagen! 

Fixade till mig köpemiddag imorgon. Lockade karln med en pizza. Då kan jag köpa en lyxsallad från sallad och sånt. Köpte en sån i tisdags och det var verkligen värt de extra kronorna för att få välja bland de lite lyxigare tillvalen! Hoppas förresten att de har salladsbuffén på kvällarna. Om inte så får jag väl ställa mig och laga någon mat, för någon pizza kommer inte att slinka ner i den här magen än på ett tag igen. Så det så! :-)

Dagens motion

Idag blev det inte mer motion än en promenad på drygt en timme. Bättre än ingenting och jag kan meddela att mina lår verkligen behövde röra sig lite, för jäklarns vilken träningsvärk jag hade imorse!

Ett utav mina största problem nu är att jag inte får sova ordentligt. I natt var jag uppe med Astrid fyra gånger och vaknade minst lika många gånger pga karln och Elsa. Det gör ju att man går och är trött mest hela dagarna. Hoppas jag får sova bättre om några år när de har blivit lite större!

Jag har inte gått ner mera i vikt, men jag är på G att kunna spänna skärpet ytterligare ett hål längre in. Det känns bra! Igår mätte jag mig på en massa ställen och tänkte mäta igen en gång i veckan. Hoppas måtten visar något när vågen står stilla!


Dagens lunch

Kesoplättar med mango, hallon och sallad fick det bli idag.


Träningsvärk

Känner i lår och rumpa att jag tränade igår... Den 15%-iga lutningen, utfallen och knäböjen gjorde vad de skulle kan man säga!!! Men det är skönt att ha lite träningsvärk på sin vilodag, för då kan man känna att man tränade ordentligt sista passet och på så sätt slippa dåligt samvete för att dagens träning uteblev.

Funderar lite på det här med plankan. Jag brukar köra den sist. Precis före strechingen. Det kanske är jättedumt, för då är jag ju slutkörd i hela kroppen och orkar inte så mycket. Ska nog testa att göra några plankor före styrkan och sen igen efter som vanligt.

Nehepp, dags att sova en stund innan Elsa vaknar och feberyrar.


Sjukling

Storskruttan är nu riktigt dålig! 40 graders feber trots Ipren. Hon har inte heller velat äta något sedan lunchen. Då vet man att hon är dålig på riktigt!!!! Inte ens glass har hon velat ha.

Här om dagen när Elsa och jag var i affären så stod vi vid kassorna och väntade på våran tur. Då får hon syn på ett trepack med tablettaskar. Hon visar glatt mig och är väldigt noga med att jag ska titta ordentligt.

Jag säger: men Elsa du ska väl inte ha något godis idag!?! (hon har bara smakat godis några gånger). Men mamma, det är inget godis svarar hon. Lillskruttan, hon skulle bara visa mig de fina askarna. Jag som trodde att det kanske var dags för det första godis-trots-utbrottet. När jag hade förklarat att det var godis i askarna och att större barn brukar få en sån på lördagarna så var det ingenting mer med det.
Min duktiga stora tjej!


VAB

Vab med Elsa idag. Hon har ont i öronen. Ringde till husläkaren i morse för att få en läkartid. Hennes högra öra har vätskat sig och då måste de ju kolla för att se om trumhinnan har spruckit. Tiderna för idag var slut, så jag skulle ringa tillbaka imorgon, för de kunde inte boka en dag i förväg. Hur svårt kan det vara liksom??? Till slut sa hon att jag kunde ringa 1177 för att få en jourtid. Det var tur det, för sedan lunch har Elsa gråtit för att hon har ont i sitt vänstra öra...

Nu hoppas jag verkligen att hon ska få må bra! Båda tjejerna har varit sjuka så mycket så jag tror inte att det är sant!


Min antimålbild

Jag var ju inte säker på att jag skulle lägga ut den här bilden, men så tänkte jag att va tusan, 99,9% av er som är här inne känner väl mig och vet hur jag ser ut. Ingen stor suprise alltså... Jag vill ha den här på bloggen nu i början för att kunna gå tillbaka och se framsteg. Jag vill även ha den för att jag ska kunna titta på den när jag känner att det känns motit med träning och kost. En påminnelse om vart jag inte vill tillbaka.

Känsliga tittare varnas... :-)Ser ut som jag är gravid i 7:e månaden med hockeyfrilla... Håret kan jag ju skylla på att jag nyss badat, men resten går inte riktigt att dölja...

Jag börjar faktiskt kunna se lite skillnad på kroppen redan nu. Jag trorinte att det är något som någon annan än jag kan se riktigt än, men det kommer. När jag ser den här bilden blir jag mer laddad än någonsin! Nu gäller det bara att hitta en målbild också. En som har en positiv känsla och som jag kan längta till och arbeta mot. Återkommer med den.

Slappar

Sitter nu i soffan och slappar lite efter kvällens träning. Jag är helt slut i benen efter att först ha gjort intervaller på löpbandet med 15% lutning. Sen många utfall och knäböj och extra många plankor. Man kan säga att jag känner mig lite smått slutkörd! En härligare känsla är svårt att ha! Däremot tror jag INTE att det kommer att kännas lika skönt i kroppen imorgon när jag vaknar...

Jag har lite svårt att veta vad jag ska äta efter träningen. Idag tog jag ½ banan, lite keso och ett par skivor lufttorkad skinka. Om det är så att någon av er har tips på vad man kan stoppa i sig efter träningen så är ni mycket välkomna att dela de tipsen med mig! :-)

Tror att det får ta och bli en vilodag imorgon. En skön promenad mitt på dagen med Elsa som är hemma och är sjuk kanske, men förutom det så tror jag inte att det blir då mycket. Antar att kroppen behöver vilodagar ibland också. Fast när jag tänker på det så får jag nästan lite småångest. Jag är sån. Det är antingen allt eller inget. Ska försöka ändra mitt tankesätt, för annars är det som gjort för att misslyckas. Plus att kroppen faktiskt  behöver vilodagar för att reparera och återhämta sig. Det är en nödvändighet om man ska gå ner i vikt. Så det är väl bara att ställa om kanalerna där uppe i huvudet...

Inställd träning

Det blev ingen träning i morse. Elsa vaknade med ont i örat och nästan 39 graders feber... Det var bara att ringa hem karln så jag kunde gå till skolan där jag varit hela dagen.

En jätteintressant dag där våran ena lärare berättade om Maria Ungdom och allmänt om ungdomar med ett missbruk. Eftermiddagen ägnades åt ätstörningar och venprovtagning i en fake arm. Det var jag riktigt bra på! Kanske har fått ge blod så många gånger att jag lärt mig något av att se på. Kändes bra att vara bra på någonting iaf! :-)

Idag var det min "riktiga" invägningsdag. Från start ligger jag nu på -3,3 kg. Alltså har jag gått upp 3 hg under veckan.

Frågan är vad jag kunde ha gjort annorlunda. En pizzalunch var ju helt klart onödig, men förutom det så tycker jag att jag har skött mig bra både med träningen och maten. Jag fortsätter på samma sätt i en till två veckor till så får vi se om det lossnar. Annars får jag ändra någonting i kosten då.

Ska försöka komma iväg till gymmet ikväll istället. Känner att kroppen är sugen på det!


Roliga saker man kan göra

Nu är det så att jag skulle behöva lite hjälp här...

Jag vill planera in lite roliga saker som man kan göra om man träffas några stycken. Aktiviteterna ska vara lite ansträngande fysiskt.

Det som jag har kommit på att jag vill göra är att klättra, poledancing och mountainbiking (heter det så). Nu behöver jag flera tips om vad jag ska hitta på framöver.


Stöttning

När man ska ändra sitt beteende så pass mycket som jag gör för tillfället så är det så himla mycket lättare när man känner att man har personer i sin närhet som stöttar en. Jag kan ärligt säga att det vid tidigare försök inte har varit fullhjärtligt stöttande här hemifrån. Den här gången hade jag verkligen laddat för de diskussioner som jag trodde att det kunde bli när jag vill¨gå till gymmet i stort sett varje dag. Med lite förvåning och mycke glädje har jag dock märkt att karln här hemma tycker att det är helt ok att jag försvinner iväg i ett par timmar. Det är jag mycket tacksam för!!!! :-) Han är även så gullig att han bara köper sånt snacks som jag absolut inte äter. T.ex. jordnötsringar och godis med nötter i. Även tacksam för detta!

Sen har vi andra som hjälper mig med peppning. Mina underbara vänner med Sandra i täten. Att Sandra håller på lite med samma sak för tillfället gör henne till det perfekta bollplanket! Och inte kan jag vara så himla mycket sämre än henne när det gäller träningen, nej det skulle ju vara pinsamt när vi delar vissa mål... :-)

Sist men inte minst så har vi syrran som finns där i vått och torrt.

Massor med tacksamma kramar till alla er som hjälper mig till att nå mina mål och framför allt hjälper mig fram till ett bättre och friskare liv där jag orkar delta till 100%! Ni är guld värda!


Vägning

Jag vägde mig idag igen. Jaja, jag vet att man inte ska väga sig varje dag, men det gör jag iaf. Så det så! :-)

Jag hade nu gått ner det där halvkilot som jag hade gått upp. Kändes skönt!

Gissar dock på att jag gått upp det till imorgon igen efter pizzalunchen...


Bekännelser

Jag måste berätta en sak. Jag älskar att träna! Hårt ska det vara också! Som idag när svetten rann nerför pannan. Det är en sån tillfredsställelse att träna sig helt slut och att veta att för varje svettdroppe som stänker om mig så kommer jag lite närmare mitt mål.

Nästa bekännelse är att idag slarvades det med maten. Vi var på busborgen med barnen och det blev lunch på pizza hut. De har en jättefin salladsbuffe som jag inte riktigt utnyttjade idag... Skärpning Elin! Jaja, första utsvävningen sen jag började utmaningen den 1/3. Bara ta nya tag!

Jag var iaf och tränade när vi kom hem. 4 km löpning på löpbandet och sen styrka med lite extra plankor.

Imorgon har jag tänkt att träna innan skolan på morgonen. Håll alla era tummar för att jag hinner dit. Det är lite tight med tid...


Mål

Det gäller att ha tydliga mål och morötter så man har någonting att kämpa för och tänka på när det går lite motigt. För mig gäller följande:

21/4 ska jag springa ett lopp som heter spring cross. Loppet går på norra djurgården och jag springer 6 km.
1/9 är det dags att springa tjejmilen. Även den på djurgården.
23/9 är det tänkt att jag ska springa 1 mil i salomon trailtour i Eskilstuna.

Dessa är målen för i år. Nästa år ska jag springa tjurruset i oktober.Jag och ett par tjejer till funderar även på att cykla tjejvättern nästa år. Det vore riktigt roligt, för cyklingen har jag tappat lite nu. Det är ju jätteroligt och lätt att träna!

Har ni några morötter i träningen?

Ny vägning

Vägde mig i morse. Det kunde jag ju ha låtit bli. Inte tusan gjorde det mig något gladare iaf. +0,5 kg visade vågen. Urkburk!!!! Vågen kunde väl åtminstonde stå stilla. Jag tycker ju att jag sköter mig bra. Visst skulle jag kunna leva jättestrikt, men det orkar jag inte i längden.

Jag vet ju att jag brukar gå upp ett par kilo i vikt när jag börjar träna. Det brukar vara så de första veckorna innan det börjar gå ner så smått. Så kanske ska jag vara glad att det "bara" var 0,5 kilos ökning. Men inte tusan känns det bättre för att jag vet om det...

Det finns ju inte så mycket annat att göra än att fortsätta så som jag har börjat. Hålla mig ifrån onödiga onyttigheter, tänka på vad och hur mycket jag äter samt att träna minst tre gånger i veckan. Helst skulle jag vilja gå till gymmet varje dag. Man får en sån himla skön känsla i kroppen efteråt och jag sover mycket bättre på nätterna.

Idag fick det bli en vilodag. Jag har suttit och pluggat hela dagen, föutom dryga timmen då vi var ute och gick. Just nu har jag gett mig själv lite rast från pluggandet. man måste väl ha sånna också... ;-)

Karln fick vårkänslor idag på promenaden, så han var bara tvungen att köpa en glass. Tjejerna fick varsin liten de med. Jag tog däremot en klick kesella med mango och hallon.

Fick förresten tipset om att man inte ska äta banan om man vill gå ner i vikt. Ska man äta det så ska det vara efter träningen i sånt fall. Funderar på om jag ändå ska utesluta bananer ur kosten och se om det ger det hela en liten extraskjuts. Jag äter ju minst en om dagen. VIssa dagar kan det nog till och med bli två. Så idag är det första bananfria dagen för min del. det fick bli äpple på gröten imorse istället. Det smakade bra det med!

Imorgon åker vi till busborgen hela familjen. Det ska bli roligt! Jag och Elsa har varit där på kalas en gång, men för de andra två är det första gången. Hoppas bara att de vågar släppa loss och springa runt ordentligt! För mig blir det alltså ingen träning på fm som jag brukar. Jag får ta det på kvällen istället. Kanske skulle ta en joggingtur ute??? Är det lika fint väder imorgon så skulle ju det vara rätt nice. Vet dock inte om jag är mogen att visa upp mig joggandes på gatorna riktigt än... Återstår att se.


God natt!

Har varit på en jättetrevlig tjejkväll. Vi tittade på melodifestivalen, åt gott och snackade. Skulle verkligen vilja att vi fick ihop det lite oftare!

Jag är jätteglad efter ikväll! Jag fick nämligen jättefina födelsedagspresenter! Två st träningstoppar. De var jättesnygga och verkligen något jag behöver! Jag sa senast idag till karln att jag var tvungen att skicka efter lite nya träningskläder. Kunde inte ha fått en bättre present! Tack alla goa tjejer!

Sen en sak till... Kanske inte låter som en sån stor sak, men jag stod över både pizza och snacks. Jag höll mig till min sallad och kesella med mango och jordgubbar. Det är bra gjort! :-)

Ingen träning imorgon. Kroppen behöver vila lite och jag behöver plugga MYCKET!!! Ska försöka dra ut familjen på en långpromenad bara.

Nehepp! Snart är det en ny dag. Bäst att somna innan det slår över.


Vecka 2

Nu är jag på väg att tappa sugen en aning. Det är nämligen så att vecka två har kommit till mig. Gaaaaah!!!! Från den 1/3 och en vecka framåt så hade jag gått ner 3,6 kg. Det är skitbra och jag är verkligen stolt över mig själv! MEN.... Nu är jag inne i vecka två. Alla ni som har kollat på biggest loser vet vad jag pratar om. Det är den veckan då i stort sett alla, trots kostomläggningar och sjukt mycket träning i stort sett står stilla på vågen. Mycket frustrerande!

Där är jag nu. Jag går inte ner någonting alls. Snarare så att jag har gått upp något hekto. Det känns inte helt rättvist eftersom jag minsann både tränar och äter betydligt bättre än tidigare.

Min "nya livet djävul" som sitter på min ena axel säger: Du suger! Det funkar ju iaf inte så du kan lika gärna smälla i dig en pizza och ett kilo smågodis. När du ändå håller på så skölj ner det hela med en liter cola...
Min "nya livet ängel" är lite tystare och mer försynt av sig. Den viskar lite tyst att jag är skitduktig som gör det här nu. Den säger att jag gör rätt i att prioritera mig själv nu, för det kommer hela familjen må bra av i förlängningen. Han säger också att om jag bara fortsätter som jag gör så kommer det att släppa och jag kommer att gå ner mera i vikt.

Jag vet ju innerst inne att det är den viskande ängeln som har rätt. Varför lyssnar jag helt enkelt inte bara på den kan man fråga sig!?! Varför förpestas mitt huvud av den där djävulens ord??? Jag tror att det är för att det är den enkla vägen. Det är den jag känner till och har levt efter i snart 30 år. Har man dålig självkänsla så är det fruktansvärt lätt att bara ta åt sig av det negativa runt omkring en och gå och älta negativa tankar. Men det ska det vara slut på nu. Det löser absolut ingenting, så de tankarna har inte tillträde till mitt sinne längre. Hmm, kan behöva påminna mig om det snart igen!

Jag ska tänka på att bara jämföra mig med mig själv. Klart att jag ruttnar ur på träningen om jag jämför mig med en superfit tjej som orkar springa en mil på löpbandet med lutning 15 och toppfart! Hon har antagligen tränat betydligt längre än jag har gjort och hon väger antagligen bara lite drygt hälften av vad jag gör. När jag springer så är det ju som att hon har sig själv på axlarna och ska göra samma sak. Inte lika lätt då. Det tar på knän och fötter att väga så här mycket och det måste jag tänka på. Jag blir lätt så att när jag väl sättet igång och tränar så vill jag göra det till max! Det har tidigare betytt att jag har struntat i om jag har fått ont och intalat mig själv att det går att träna bort. Det gör det INTE! Har hamnat i den gropen alltför många gånger förut. Kan man inte träna för att man har så ont att man knappt kan gå så är det svårt att motivera sig med att sköta kosten. Den här gången ska jag lyssna på kroppen.

Vecka två som sagt var. En vecka full av tvivel. Tvivel gällande mig själv, kosten och träningen.

Veckans pepp blir en tjejkväll i dag. Hoppas rätt låt vinner mellon!


1/3

Första mars hoppade jag på Olga Rönnbergs sommarutmaning. Jag följer hennes blogg och kan starkt rekommendera den till alla er som vill få lite extra pepp när det kommer till träningen.

Då satte jag alltså igång på riktigt för att få fason på den här överdimensionerade kroppen som det var ett bra tag sedan som jag trivdes med. Jag har ju alltid varit stor, men tidigare ändå accepterat min kropp och trivts med den för det mesta. Har dock aldrig gällt vid utprovning av kläder... På senaste tiden (åren) har jag dock trivts mindre och mindre samtidigt som jag har gått upp ytterligare några kilon. Ingen bra kombo direkt. Lägg till att jag äter när jag är nere så förstår ni den onda cirkeln...

Nu är det stopp för sånt skit. Jag ska ta det här på mitt egna sätt och i min engen takt. Jag har inte jättebråttom. Det är ca 30 kg som ska bort och det gör man inte på en pisskvart om man som jag studerar 100%, jobbar lika mycket, är småbarnsmamma osv osv. Det här ska inte vara en bantningskur. jag ska komma på hur jag ska kunna leva resten av livet.

Till och börja med så har jag slutat med allt vad snacks och godis heter. Jag dricker inte heller några sötade drycker. Jag har minskat lite på portionerna, utom frukosten där jag har ökat ordentligt. Min mat under en dag ser på ett ungefär ut så här:

Frukost: Havregrynsgröt gjord på fiberhavregryn, hallon, banan, en skvätt mjölk och ett kokt ägg.
Lunch: En mindre portion mat. Tänker på att tillsätta extra protein.
Middag: En mindre portion mat med lite eller inga kolhydrater. Oftast kommer det nog vara så att det blir lite kolhydrater eftersom tjejerna ser precis allt man gör och jag vill att de ska äta allt och inte peta mer i maten än vad de redan gör... Tänker även här på extra proteiner.
Mellis: Jag är lite ålig på mellis eftersom jag inte så ofta är hungrig mellan målen. Jag har ätit keso med lufttorkad skinka, kesella med frukt och någon gång ägg.

Som ni ser så är det viktiga under dagen att tänka protein och sen att dra ner lite på kolhydraterna. Jag tror inte på att man ska ta bort dem helt, men minska lite tänker jag göra.

Ytterligare en peppblogg är Ninas träningsblogg.

Hoppas ni inte kräks på alla tränings-, mat och viktuppdateringar. :-)

Länge sedan!

Nu var det ett bra jäklarns tag sedan det blidde något inlägg här.

Jag hade en tanke på att det här får bli min träningsblogg. Inte så speciellt roligt för någon annan än just mig kanske, men så får det vara. Bloggen har ju inte direkt roat någon det senaste året. Kan tänka mig att man blir ganska så less på ett inlägg om potträning om man läser det varje dag... :-)

Den som vill kommer nu kunna följa min väg mot ett sundare liv ett tag framöver. Jag känner att  jag behöver skriva av mig lite då och då och jag kan inte fylla fb hur mycket som helst med kost- och motions- statusuppdateringar.

Om jag vågar så kommer jag att sätta ut en före bild och sen ta nya kort vartefter jag minskar i storlek. Är dock inte riktigt mogen för att sätta ut den till allmän beskådning riktigt än...

Skriv gärna era träningsvanor och som hjälp och peppning. Kan aldrig få för mycket av det...

RSS 2.0