Åkpåse.

Vi skulle behöva köpa en åkpåse till PBPs vagn på dagis. De sover ju middag ute där. För tillfället har hon en sovsäck som är av bra kvallitet, men den står ju inte emot minusgrader direkt...

Kruxet är att hon är lite lång. Det känns som att det inte är någon idé att köpa en åkpåse för bebisar. Då får ju bara halva hon plats. Jag har precis tittat runt på åkpåsar som man ska ha i rullstolar. Men, de är liiiite för dyra för min smak! Hittade ett ställe som har åkpåsar för även lite äldre barn. Vanliga åkpåsar alltså... De var jättefina,men jag vågar inte ens gissa priset på dem...

Har nu kollat priset och de kostar nästan 2000:- Typiskt! Men fina är de!

Voksi Urban Orange/Brown Voksi Urban Anthracite/Black Voksi Urban Cerise/Grey

www.voksi.com


Tidig kväll igår!

Som jag skrev igår så gick jag och lade mig i soffan. Jag skulle lika gärna kunnat lägga mig i sängen, för efter typ en halvtimme så sov jag så gott så i soffan. Vaknadevid halv elva och förflyttade mig helt enkelt in till sängen.

PBP har sovit lite oroligt i natt och väckt mig ett antal gånger, men lillskruttan har även denna natt sovit i sin säng. Underbart! :-)

Det är nog snart dags för tjejerna att flytta in i sitt rum. Vi har tänkt att skaffa oss en madrass att ha på golvet brevid min säng. Då kan PBP lägga sig på den när hon kommer in på natten. Det blir nog en bra lösning. Hoppas vi iaf!

Röd och glad, kexchoklad! :-)

dsc00408 (MMS)

Röd och glad, kexchoklad! :-)


Ute och joggar i regnet.

dsc00407 (MMS)

Ute och joggar i regnet.


Första hela natten!

I natt var första natten som lillskrutten sov hela natten i sin säng. Hon vaknade till ett par gånger och hostade och pratade lite, men då var det bara att stoppa in nappen i munnen på henne och sen så somnade hon om så sött.

Det har varit riktigt skönt att sova precis som jag har velat och att kunna vända sig åt vilket håll jag velat, utan att riskera att väcka lilltjejen.

Detta medförde att jag vaknade utan att ha sjukt ont i ryggen och oxå att jag var ngt piggare än vanligt eftersom jag inte vaknat av att jag blivit sparkad och sprattlad på typ 152 gånger under natten. En riktigt skön natt alltså!


Nästa bild ni får se så kanske det är jag som ligger här istället...

Lördag kväll.

Just nu är det väldigt lugnt och skönt här hemma! Tidigare hade vi ett par vänner med barn här på middag. Deras pojke är ett år äldre än PBP och hans lillasyster är ca 17 timmar yngre än våran minsting. Man kan säga att det då och då blir full fart och högsta ljudnivån när de två större sätter igång, men det är härligt!

PBP blir så glad när det kommer hem barn till oss! Vi hade trevligt och åt tacos. Mumsigt värre, om jag får säga det själv! Sen blev det kaffe och kladdkaka. Jag har nu gjort den första kladdkakan i mitt 27åriga liv. Jag vet inte hur jag har lyckats leva så här länge utan att göra en kladdkaka. Jag tror att det har lite att göra med att jag har varit rädd för att misslyckats med dem. Jag menar, hur god är egentligen en kladdkaka utan kladd? Men jag tror att den jag gjorde blev ganska så bra. Ett ganska så lyckat förstabak alltså! :-)

Nu sover båda tjejerna och sambon diskar i köket. Jag ska snart ta och lägga mig i soffan. Ska jag vara ärlig så borde jag nog gå till sängen och sova för jag är sjukt trött, men vad tusan det känns så fel att gå och lägga sig vid nio på helgen!

Frisyrer.

Nu är det dags att komma på hur jag ska se ut i håret på festen oxå. Om jag ska försöka få till en riktig frisyr så gäller det nog att sätta igång och träna snart...










Jag tror att jag skulle kunna få till någon sorts variant på den tredje frisyren. Bara börja träna! :-)

Ny header.

Jag ska försöka få till en ny header. Det har varit på G i över en vecka nu, men jag har liksom inte haft någon tid att sitta och fixa för mig själv. Hoppas nu  på att barnen kan vara lugna och roa sig själva i tio minuter så jag åtminstonde kan börja lite.

Ni kanske undrar varför jag promt måste göra det nu. Jo, det är så att annars väntar städningen och vad gör man inte för att slippa/skjuta upp städningen lite... :-)

Idag är det lekplatsen som gäller.

dsc00406 (MMS)

Idag är det lekplatsen som gäller.


Äntligen bestämt mig.

Nu har jag äntligen bestämt mig för vad jag ska ha på mig. Kan hända att det blir nutrilett nu i två veckor, men vad gör man inte... :-) Jag har precis skickat iväg en beställning på den här klänningen. Nu är bara kruxet att försöka få till håret på något bra sätt. Men jag har ju ett par veckor på mig att fundera ut det oxå.

Maui atlantis Fuchsia dress Fever

Sen ska det ju dit skor och lite annat oxå. Ni lär nog få höra fortsättningen skulle jag tro! :-)

Klänningar, klänningar, klänningar...

Just nu så handlar mkt av min datortid om att hitta en klänning till den kommande festen. Här kommer yterligare några förslag. Dessa är dock inte riktigt lika uttalat rockabilly, men de går att köpa på samma ställe som de tidigare klänningarna som jag har visat, så jag antar att de kanske också skulle kunna funka. Det är svårt det här när man inte riktigt känner sig hemma i stilen!


Smarty dress Fever
Patrice dress EC Star


Vienna dress blue Fever

Calligraphy lace dress Fever

Maya dress Navy Fever

Maui atlantis Fuchsia dress Fever

Sailor dress Heartbreaker fashion

Festen börjar närma sig, så jag får allt ta och bestämma mig snart.

God morgon god morgon!

Eller rätt ok morgon iaf med tanke på att jag har fått runt tre timmars sömn i natt. Lillpysen har fortsatt att böka hela natten, men som tur är så verkade hon inte ha ont längre efter alvedonen iaf!

Jag har börjat fundera på om hon kanske skulle tycka det var skönt att flytta till eget rum snart... Eller eget rum kanske är fel ord. Till hennes och syrrans rum som deras pappa sover i för tillfället. Vet inte riktigt hur vi ska pussla tillbaka alla till deras rätta platser. Det känns dock som att det vore dags snart! Tåls kanske att fundera på ett litet tag till.

Jag ska alldeles strax krypa ner till lilltjejen som ligger och sover i sängen. Jag är konstigt nog inte alltför trött, men jag har en känsla av att jag somnar som en stock bara jag lägger huvudet på kudden. :-)

Ha en bra dag alla!


Från förr.

 




Lite bilder från förr. Bättre/sämre än nu. Det beror nog på vilken dag ni frågar. Just nusitter jag med söndersnyten näsa som det är totalstopp i. Håret skulle behöva plattas och jag skulle behöva sova i typ 24 timmar i sträck för att komma ifatt. Idag tycker jag alltså att det var bättre förr... :-)

Inte mycket bloggande idag inte...

Nu är klockan snart 22.30 och jag har velat gå och lägga mig sen typ halv nio. Tror ni att det gick? NEPP! Karln kom ut med en skrikande bebis som vägrade sova och alltså även höll sin syster vaken när klockan var runt åtta.
Vanligtvis brukar jag kunna få henne att somna på under två minuter, men icke idag. Hon hade ont i magen. Inte ens efter att ha bajsat två gånger så var det bra. Vid tiotiden gav jag henne till slut en alvedon, för det kan ju hända att hon har samma förkylning och känner sig lika nere och har ont i kroppen precis som jag. Efter det somnade hon på två röda.

Då kanske ni tycker att jag borde ha gått och lagt mig på en gång och det kan jag hålla med om. Det skulle jag verkligen behöva! Men jag måste ha en liten stund för mig själv varje dag. Annars blir jag knäpp på riktigt! Så nu sitter jag här och har min lilla stund.

Rockabilly.

I november så ska jag gå på en 30års fest med rockabillytema. Här kommer några olika klädförslag.

Zara dress Bettie Page Clothing

Bettie yellow dressSailor Betty dress

Sailor dress  Red Chiquita dress

Black Wiggle skirt  Angle black skirt

Ellie May Polka dot top 

Det är ju fruktansvärt svårt att veta vad man ska välja!!!!


På måndagarna passar vi på att gå upp till...

dsc00405 (MMS)

På måndagarna passar vi på att gå upp till pappan i familjen och leker på en lekplats vid hans jobb. Jättemysigt!


Lycka i en lövhög!

dsc00400 (MMS)

Lycka i en lövhög!


Nu ger jag upp!

Herre min Gud! Hur korkad känner jag mig inte just nu!?!

Jag har försökt att fixa med min blogg och göra den lite finare, men jag måste typ vara Sveriges mest korkade människa, för jag lyckas inte alls med det jag försöker göra, trots att det finns steg-för-steganvisningar. De är säkert jättebra. Bara det att jag inte förstår hur jag ska få till det... Kanske ska bjuda över syrran någon dag så att hon får hjälpa mig lite...

Hallå där systeryster! Lust att komma hit någon gång och hjälpa din helt otekniska storasyster???

Måste nog gå och sussa lite nu. Jag gäspar så att ögonen tåras så mycket att jag inte kan se skärmen ordentligt. Bäst att vara laddad och utsövd imorgon. Då ska nämligen jag och barnen springa i affärer.

En fråga bara. Räknas det som barnmisshandel om man limmar fast dem på ståbrädan??? :-)

Nu har jag precis kommit hem från frisören...

dsc00393 (MMS)

Nu har jag precis kommit hem från frisören med ny frisyr. Kortare bak, längre fram. Är nöjd! Återstår att se hur det ser ut efter en natt på kudden... :-)


Vinsten.

dsc00387 (MMS)

Mina fina tjejer! Den mindre av dem sover i sin fina åkpåse. Tack Spider!


Tjohoo!

Äntligen har jag lyckats att få igång mobilbloggningen igen. Tydligen så har de inte samma nummer som man ska skicka till nu som det var förut. Det var ju alltså en enkel sak att fixa. Det var bara det att man ska orka ta reda på saker och ting oxå... Nu är det iaf gjort!

Livsfarliga leksaker!

dsc00382 (MMS)

Förra fredagen lyckades jag sträcka båda ljumskarna när jag skulle testa den här på lekplatsen. Inte så himla snart att ge sig på barnleksakerna...


Dags att hämta stortjejen.

Det är ju sjukt så fort dagarna går! Tyckte att det bara var någon timme sedan jag lämnade stortjejen på dagis, men det är ju snart fem timmar sedan.

Idag var det ingen rolig lämning! PBP storgrät. Då känns det så himla fel att lämna henne! Extra mycket samvetskval får jag pga att jag faktiskt är hemma när hon är på dagis. Det vore en helt annan sak om jag jobbade, för då dkulle hon ju vara tvungen att vara där. Nu är hon ju där bara för att vi anser att det är det som är bäst för henne och hennes lillasyster just nu. Men faktum är ju att hon inte måste vara där. Hon skulle ju lika gärna kunna vara hemma med mig och syrran... Det är det som gör det så svårt de dagar som hon är så himla ledsen när jag går!

Lillasyster somnade på vägen till dagis så jag passade på att ta en rask promenad på ca 50 minuter. Skönt, fast jag var totalt genomblåst när jag kom hem! Visst är det konstigt att man blir så kall av blåst, fast det egentligen inte är så himla kallt ute!

Lilltjejen har även kommit på en ny sak som hon gör. När hon ligger på magen på golvet och börjar bli lite så där småtrött på det så sätter hon igång och suger tag i golvet. Man riktigt hör hur det smaskas och slabbas. Bläääää! Tur att jag har blivit en nästan lika flitig städare som motionär! :-)

På tal om att motionera så har jag "bokat" in en timme för mig själv även idag. Hade tänkt att det får bli en joggingrunda även denna gång. Igår kände jag mig extra duktig och lade in lite utfall och sånt. Tänkte nog försöka mig på någonting liknande idag. Hoppas att det mojnar lite tills jag ska ut bara!





Ont!

Lillasyster i familjen började strula tidigare än vanligt i natt. Redan vid 23-tiden fick hon koma över i min säng. Även storasystern började sova oroligt straxt efter. Det hela slutade med att jag har sovit sedan dess med en tjej på varje arm, utan möjlighet att röra mer än i stort sett vänstra lilltån.

Kan meddela att det tog ett bra tag för mig att ta mig upp ur sängen när det var dags för det. Ryggen gjorde sjukt ont och jag börjar vara stel på mornarna nu för tiden. Jag antar att det är så här det känns att bli gammal... Undrar hur tusan jag ska komma upp ur sängen när jag är 30??? Man kanske kan få en personlig urputtare då...? ;-)

Bilden tagen här.
År det här jag och karln om några år?


Inspiration.

Om någon har lyckats missa det så har det regnat precis hela dagen idag.

Läste dock på Ninas blogg att hon hade varit ute i regnet i ottan och gått sin dagliga morgonpromenad. Tänkte då att kan hon så kan jag. Sagt och gjort. I eftermiddags så var det jag som snörde på mig dojjorna och joggade en runda.

Det visade sig att lite regn och inte alltför månag plusgrader är mitt nya favoritväder när jag ska springa! Tack för det Nina!

 Här sprang jag!


Till salu.

Såg att en lägenhet i grannporten var till salu. Såg även att utgångspriset var 1 295 000:-!!! Sjukt mycket, så jag tänkte att jag skulle ta mig en titt på den. Kom straxt fram till att den var sjukt fräsch och då kanske även värd de pengarna! Våran lägenhet känns genast ganska mycket sunkigare än vad den gjorde för fem minuter sedan...
Vill ni ta en titt på grannarnas lägenhet så kolla här.

Fast jag måste påpeka att våran lägenhet är lite mera praktisk. De har ju tagit bort matplatsen i köket och har bara dusch i badrummet. Vi har ju plats med både badkar och tvättmaskin i vårat badrum.

Fast deras lägenhet vinner ju lätt snygghetspriset!


Tavlor.

Tro't eller ej, men nu har vi äntligen efter blott 8 år tillsammans äntligen kunnat enas om någonting att sätta upp på väggarna.

Dessa bilder har min kära man tagit och de sitter nu i våran hall.


Vår


Sommar


Höst


Vinter


Ännu en fredag.

Solen skiner, ungarna är glada, minusgrader ute. Det verkar bli en bra dag! Vi ska snart försöka ta oss ut i det vackra vädret.

Vi tänkte gå till biblioteket och lämna tillbaka böckerna som vi lånade förra veckan. Få se om PBP klarar av att lämna ifrån sig bajsboken. Hon älskar den! Jag tror att jag har läst den minst en tre gånger om dagen sen vi lånade den. Sen tänkte jag att vi skulle låna någon bra film till ikväll. Perfekt med barnfilmer på bibblan. Bara 10:- och man får ha dem lite längre än om man lånar på ett vanligt videoställe.

Jag och lillasyster i familjen var på BVC igår. Hon hade vuxit ordentligt sedan förra gången. Har ersättningen att tacka för det! Hon är nu 68 cm lång och väger 8025g. Inte illa pinkat, va!?! BVC-sköterskan sa att vikten nu hade kommit ifatt längden. Vikten ligger nu bara en halv ruta efter länden i diagrammet. Hon är nu på en vikt som passar hennes födelsevikt. Skönt!

Jag frågade oxå om det här med smakportioner. Hur snabbt man kan öka på och så. Det var bara att öka så länge som hon vill ha och verkar må bra av det. Det kommer nog att bli ordentliga ökningar framöver. Hon älskar verkligen mat! :-)

Speeddating.

Har bonde söker fru på i bakgrunden medan jag sitter här framför datorn.

Det är dags för speeddatingen. Det slår mig verkligen hur olika långt 5 minuter kan kännas. Klickar man inte riktigt med personen, utan att det blir långa pauser så måste de där minutrarna kännas som en evighet! Är det däremot så att allt bara flyter på, då känns det som ingen tid alls.

Jag kan inte hjälpa det, men skämskudden åker snabbt fram när det blir sådana där pinsamma tystnader på dejterna! Är ni likadana?

Läggningen avklarad.

Nu sover båda tjejerna så sött i sängarna. Det tog lite tid med den äldre av dem. Hon är sån att när jag lägger dem så ska hon helst ligga på mig, vilket leder till att vi ganska så snabbt kom längst ut på min sida av sängen. Så går det ju alldeles utmärkt at ligga under en begränsad tid, men efter ett tag blir det lite påfrestande! När jag hade hört att hon sovit en stund så tänkte jag att det var dags att gå ut ur rummet. Tyvärr så tycker min sida av sängen att det är väldigt roligt att knarra så högt att grannarna säkert funderar på att banka lite i väggen när jag tar mig i och ur sängen.

PBP vaknade så klart till lite. Då kom jag på den väldigt, enligt mig, smarta idén att jag skulle lägga mig på PBPs sida av sängen. Då får hon världens tokspel och kastar sig nästan ner till lillasyster i spjälsängen. Hu! Jag tog henne och lade henne på rätt sida på hennes kudde. Det tog nog inte ens en sekund så sov hon djupt igen.

Hon måste alltså ha protesterat i sömnen eller något. Sen var det bara för mig att gå ut.

De är bra knasiga ibland mina barn! :-)

Ska nog gå och lägga mig.

Nu är snart den här kvällen slut. Jag har varit dktig och varit på F&S och tränat. det är så himla skönt när man är färdig! Idag blev det ett medel/styrka. Roligt men jäklarns vad det bränner i vissa muskelgrupper under styrkeövningarna!

Ledaren är en lite äldre kvinna med muskler hårda om sten. Jag kan bara ine låta bli att stirra lite på dem när jag tror att hon inte ser. Alltså, hon har väldigt muskliga ben! Sen verkar hon ha en kondis som inte är av denna värld. Jag kan säga att jag precis som vanligt svettades så att dropparna flög omkring mig. Dock så kunde jag inte se en endaste liten ynka svettdroppe leta sig fram på något ställe på hennes välmusklade kropp. Känner mig lite smått avundsjuk. Men snart kanske även jag blir en eån där ickesvettandes maskin på passen.

Det bästa på hala passen är ju sista konditionslåtarna. Då vet man att det snart är slut och kan bara ösa ur sig den sista lilla energin som man har kvar. Störtskönt!

Imorgon är det dags för dagis och städning av lägenheten. Därför väntar sängen på mig nu.

God natt!

Härlig helg!

Helgen har varit jättehärlig!

I lördags åkte vi till Eskilstuna och badade med barnens moster. Jag tror att alla uppskattade det! Sen åt vi lite mat på Sylvias innan det var dags att åka hem till Enköping igen.

I söndags var det fika hos en i mammagruppen. Jättetrevligt att träffa alla igen. De blir stora så himla fort tjejerna och killarna! Man märker det varkligen nu när man inte ses så ofta! Sen så kom ju karln hem igår och vi avslutade dagen och helgen med en riktig festmåltid. Entricôte med strips och bearnaisesås. Till efterrätt blev det kladdkaka med pepparkakssmak och glass. Kladdkakan var helt ok, men inte så god som jag trodde att den skulle vara. Det kan ju iof bero på att jag var så mätt att jag trodde att maten skulle komma ut genom öronen på mig...

Glada Hudiksteatern.

Sverigeturné 2011
Kolla in deras hemsida här.


Här om kvällen satt jag och tittade på programmet om glada Hudiksteatern. Jag verkligen älskar det! Jag har ingen aning om när det visas på sin ordinarie tid, men lite då och då lyckas jag få titta en stund på en repris.

Hur underbara är inte människorna som medverkar i programmet!?! Både de utvecklingsstörda och normalstörda som de kallar sig för.

De utvecklingsstörda har alla sina egenheter. Precis som resten av Sveriges befolkning. De tar upp samma saker som vi normalstörda pratar om. Rädslor, kärlek, irritationer osv.

Det är så härligt att höra dessa ämnen diskuteras med ett barns spontanitet och brist på filtret som hos oss andra tar bort sådant som vi tror att andra inte vill höra. Samtidigt har de ju livserfarenhet och ett känsloregister som vilken vuxen människa som helst. Det är den kombinationen som gör programmet till det underbart härliga program som det är!

Jag mår så bra när jag ser hur skådespelarna utvecklas och skiner upp av sitt arbete på scenen.

Att höra "ledaren" för hela teatergruppen tala om sitt arbete med de utvecklingsstörda gör mig inspirerad. Det mesta av det han säger är när man hör det bara helt självklart, även om man kanske inte riktigt ha tänkt så förut. Han har inspirerat mig ytterligare till att fortsätta arbeta med människor med utvecklingsstörning när jag har utbildat mig färdigt. Tack!

Jag rekommenderar dig verkligen att titta på de här underbara programmen!


Om någon skulle ha problem att komma på vad de ska köpa till mig när jag fyller år, så kan jag tipsa om att jag gärna följer med och tittar när de uppträder i Västerås eller Uppsala nästa år. Tips, familjen, tips!!!! ;-)


Absoluta favoriten här hemma just nu...



Försök att byta låt görs lite då och då. Följs dock alltid utav höga skrik. Patte, Patte, Patte! Skulle kunna tro att det är hennes far som har lärt henne att ropa detta, men nej! Det betyder Bamse så klart!:-)

Hur trött kan man vara?

Det är heeeeeelt sjukt hur trött jag har varit den här veckan. Kvällarna har gått åt till att somna framför favoritprogrammen på TV:n. Jag skämtar inte om jag säger att jag har somnat som en stock vid halv nio på kvällarna. Jag har fått sätta på videon för att vara säker på att inte missa de "viktigaste" programmen. Det känns ju lovande inför helgen... NOT!!!!

sambon ska ju till Karlstad hela helgen och då är jag själv med barnen. Han kom även hem igår och berättade glatt att han skulle jobba övertid på måndag. Till 20.00 till på köpet! Jag kände bara att nu får det snart räcka! Men vaddå det är väl bra att jag jobbar lite extra? sa han. Visst! Det håller jag med om på ett sätt. Lite extra pengar är ju aldrig fel. Men då är det bara jag och barnen från torsdag kväll till tisdag em.

Det kanske inte låter så farligt och det är det inte heller om allt flyter på bra. Risken finns, speciellt när det bara är jag och tjejerna att PBP agerar ut lite extra. Men men, jag får ju inte förvänta mig det värsta, utan hoppas på det bästa istället.

Imorgon har vi tänkt att åka till Eskilstuna och bada och göra stan lite med barnens kära moster. Skönt att hon finns och gärna ställer upp på att följa med på saker och ting! Jag kan ju liksom inte gå och bada med barnen själv...


Smakportioner.

Minstingen i familjen har nu smakat sig igenom flera olika saker. Majs, ärtor, palsternacka och morot. Även någon majskrok har väl smugit sig ner i den lilla magen.

Hon verkligen älskar det! Från början var hon lite misstänksam och tyckte väl inte att allt smakade så där himla gott, men nu är det annat ljud i skällan!

Idag hade hon ätit för inte allt för länge sedan när det var dags för resten av familjen att intaga middagen. Skönt tänkte sambon och jag. Då kan ju minstingen sitta i sin babysitter. HA!!!! Det kunde ju vi tro. Hon blev inte nöjd förrän hon fick sitta i egen stol och mumsa i sig palsternackspurré så vi andra trodde att det skulle spruta ut genom öronen på henne. När hon var klar så satt hon nöjt och konverserade högljutt med oss andra.

I fortsättningen har vi väl inget annat val än att låta henne sitta med vid varje mål. Lilltjejen börjar bli stor!

Otacksamma barn!

På förmiddagen så hade jag ordnat det så att jag och lillfisen skulle ha lite kvallitetstid tillsammans. Hade tänkt att den skulle spenderas framför datorn. Vi skulle kolla min facebook, samt skriva ett par rader här på bloggen. Tror ni att hon uppskattade mina ansträngningar? NEPP, kan jag berätta!

Jag tror det stämmer det där om att ungdommarna flyr fejjan, eftersom deras föräldrar och andra alldeles för gamla människor är där. Det märktes tydligt på min minsting. Oh no, mamma. Inte facebook. Du är ju så himla pinsam! Ta bort mig från datorn, för tusan så inte någon av de andra coola bebisarna ser mig. Sen ålade hon sig så mycket hon bara kunde för att få komma loss ur mitt grepp.

Det var bara att ge upp och gå och byta blöja och göra iordning en flaska med mjölk. det är sånt som är inne bland de coola bebisarna just nu. det gäller ju att hänga med! ;-)

Nobelpriset i medicin.

Tydligen så ska nobelpriset i medicin gå till han som utvecklade IVF-behandlingen. Det tycker jag var ett väldigt bra val, då jag inte hade haft mina fina barn utan hans och andras jobb och forskning.

Läs mer om detta på:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article7892812.ab



 

Så här görs mikroinjection, ICSI

 


Ägget hålls fast med holdingpipett

Spermie fångad med ICSI-pipett, redo att injiceras

ICSI-pipetten injiceras genom zonan på ägget

 

 


Spermien injiceras

Momentet klart, redo att dra ut ICSI-pipetten och släppa ägget

Befruktat ägg ett dygn senare

Slödag!

Idag har vi en tvättäkta slödag. Jag går fortfarande om kring med mjukisbyxor och en skruttig men väldigt skön tröja. Vi hoppade över öppna förskolan. Utan ngt utbrott kan jag tillägga. Det känns som den värsta trotsperioden är över här. För den här gången iaf... :-)

PBP fick sova gott hela natten. Somnade vis sju igår och vaknade kvart i åtta i morse. Skönt för henne! Hon har bara hostat lite ett par gånger.

Lillsyrran har hostat lite mera, men inte så himla mycket hon heller. Jag gick upp med henne vid halv två och rensade näsan och gav droppar plus mat. Sen myste vi i soffan en stund tills hon kunde andas bra uten att hosta. Det slutade med att vi båda somnade där och inte vaknade förrän klockan närmade sig tre. Sen vaknade inte lillskrutten förrän vid kvart över sju. Det är en bra natt med tanke på att båda är lite småsjuka!

Jo, just det! PBP har vaknat vid flera tillfällen och tagit av sig täcket och sagt "gå ut". Hmmmm, inte direkt lockande att gå ut mitt i natten. Och inte heller för tidigt på morgonen tyckte jag som körde med det bästa knepet som finns så här års. Men gumman, titta det är mörkt. Alltså är det natt. Somna om nu då vaknar vi på morgonen istället när det är ljust. Funkade skitbra just den här natten! Kan bero på att det var molnigt, så att det var ordentligt mörkt. det funkade verkligen inte i somras att säga så kan jag tillägga...

Äntligen hemma!

Missförstå mig rätt nu. Jag har haft det jättetrevligt i helgen, men det är ju himla skönt att komma hem till sig själv igen!

Har alltså varit i Eskilstuna för att fira mor och far. Glömde dock bort att gratta mamma som fyllde år i dag... Fast hon tyckte att jag hade ett gilltigt skäl. Jag blev nämligen nerbajsad i natt/någon gång under morgontimmarna. Har varit med om trevligare saker kan jag ju meddela! Efter att ha skubbat barnet, mig själv, kläder plus alla sängkläder, gett minstingen mat osv, så hade jag inte en tanke på att hon fyllde år. Men jag tror nog att jag är förlåten. :-)

I går på förmiddagen så tog jag med mig min mormor ut i skogen för att plocka svamp. Det gick skitdåligt till en början, men sen kom vi in i ett riktigt bra flyt och det hela slutade med en proppfull systemetkasse och en halvfull typ ICAkasse. Sen är det bara det där dötråkiga med att rensa allt när man kommer hem. Fast den här gången gick det riktigt bra, för jag hade ju trevligt sällskap. mormor hjälpte till och ville inte ha någonting utav svampen själv. Hon hade nämligen fått en massa rensad svamp från någon tant som hon kände. Kan inte annat än tacka för det. Nu har vi en massa svamp som ska in i frysen. Härligt!

Idag åkte vi förbi Västerås för att fixa vagnen. Vi hann inte med det i fredags. Det slutade med att personalen fick beställa en ny båge till sufletten och försöka fixa ihop det provisoriskt.

Sen åkte vi på marknad. Jag tycker att det är smått värdelöst att gå på sånna. Det är samma tio stånd med saker som upprepas ungefär hundratjugo gånger. Det mesta är bara skräp, men vad gör man inte för sin karl?!?

Köpte iaf 16 par strumpor till PBP för 100:- Lite strumopr till sambon, en plånbok och brödpåsar.

Båda tjejerna är superförkylda och hostar och snorar. Den äldsta hade även feber i kväll när vi kom hem. I med alvedon och näsdroppar och hålla tummarna för att den stackaren kan få sova hela natten. Vi får ta och hoppa över besöket på Flisan som vi hade planerat. Undrar hur utbrottet blir när jag meddelar det... Min lilla gumma! Det känns inte helt bra när småttingarna är sjuka. Det värker lite i ens mammahjärta när de inte är pigga och krya. Men, men, om ett tag så kommer de att vara friska som vanligt och då blir ju allt bra igen.

Det var nog i stort sett hela våran helg. Nej visst nej. Karln fick en fästing idag oxå. Hoppas han var den enda!

Helg i Eskilstuna.

I eftermiddag går bilen hem till päronen i Eskilstuna. Både mamma och pappa fyller år snart, så vi ska fira dem. Ska bli skönt att komma dit och bli lite omhändertagen!

Tänkte att jag skulle försöka gå ut i skogen och plocka lite svamp imorgon fm. Jag tycker att det är helt underbart avkopplande att gå där och leta och låta tankarna bara vandra iväg! Det är en passion som verkligen inte delas av sambon. Han hittar aldrig någon svamp. Inte ens när hans svärfar stod och pekade på svamparna åt honom så såg han dem... Han är även lite rädd föratt gå vilsa då han har sjukt dåligt lokalsinne. Sen har han inte riktigt lugnet för att gå urnt så där. Han blir bara stressad av de. Men det gör inte mig så mycket, då får jag gå där i skogen med mina tankar bara för mig själv.


Hemma hos mor och far i vintras.


En sommarbild på gäststugan och bodarna.

Ibland så längtar jag så sjukt mycket efter att bo på landet, men för det mesta så är det rätt skönt att bo här i stan i våran lägenhet! Det räcker oftast med att jag åker till mamma och pappa och får min dos av lantluft.

Ser fint ut!

Vädret ser härligt ut idag oxå! Jag tror bestämt att vi kommer att ta oss en tur till lekparken. Vi har en jättefin lekpark bara en liten bit hemifrån. Vi har även en liten inne på gården, men jag tror att vi tar den större idag. Där kan det ju ibland vara andra barn som PBP kan leka med och det är ju lite roligare än att leka själv!




RSS 2.0