Film.

Kollade på film med sambon. Den var riktigt bra tyckte jag. Inkheart hette den och var ett familjeäventyr skulle jag nog kalla den för. Lite lagon så här på kvällen. Jag som alltid brukar somna när vi tittar på film, höll mig faktiskt vaken ända fram till slutet. Det är ett bra betyg!

       

Tredje gången gillt.

Japp, tredje gången gillt. Eller om det kanske är typ 57:e gången... Har tappat räkningen. Gå gärna in och anmäl er. Aldrig fel med gratis saker. Tycker jag iaf. Jag tar alltid billiga prenumerationer om man får ngr fina premier. Sån är jag. En snål jävel! ;-) Men sä har jag mkt fina saker och kläder som jag har fått oxå.



Tjoho. Det ser verkligen ut som det fungerar! Jag är nog på väg att bli en riktig hacker, eller vad det nu heter. Duktig var jag iaf! :-) Man ska ge sig själv beröm, eller hur?!?

Kolla här!

Kolla gärna in gratisbio.se. Man samlar poäng somman kan få ut presentkort mm. Klicka på länken nedan. Försökte att få med en snygg banner, men tekniska jag förstod inte riktigt hur man skulle göra... Testar ett tag till så kanske den kommer senare. Håll ögonen öppna! :-)

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=183723


titta vilja fina rosor jag fick av

78cedd8621547e3ff2e1fe262079a4c3.png

titta vilja fina rosor jag fick av min älskling i namnsdagspresent! Visst e han gullig!


Grattis grattis!

Grattis till mig! Jag har namnsdag idag! Har ju ingen flagga att hissa så jag sätter väl upp en här istället.

      

Bestämde mig för att ge mig själv lite blommor oxå.



     

Man får väl skämma bort sig själv lite?!? Eller hur.

Känner att jag måste gå och ta hand om ngt som inte direkt luktar blommor... PBP är p G idag... :-)

Som vanligt igen.

Ja, nu är ordningen återställd. PBP vaknade 05.15. Men jag vet inte vilken sida jag vaknade på. Helt fel sida var det iaf!Sambon den stackaren tog PBP och bytte på henne och så och jag bara fräste på honom atthan hade fört för mkt oljud så att hon vaknade. Så här i efterhand så tror jag inte att han lät mer än vanligt. Kanske får ta och göra ngt extra snällt och smöra in mig lite... Ska nog ta och fundera ut ngt. Det är nog inte så lätt att bo med mig alla gånger! Fast å andra sidan så brukar man få hålla sig borta ganska så ofta om han har vaknat på fel sida oxå. Han har ett hiskeligt morgonhumör!!!

Tur att PBP har världens bästa morgonhumör iaf! Man kan inte vara sur så länge när hon tittar på en och ler lite finurligt! Nu är hon iaf ute och går med sin lära gå-vagn. Då och då smäller hon den i golvet. Kanske inte så roligt för grannarna, men å andra sidan så är de inte så tysta av sig de heller, så jag bryr mig inte så mkt om det.

Det ska väl bli en promenad idag. Det var evigheter sen vi tog en promenad här i stan! Det ska bli skönt! måste komma ihåg att vattna blommorna nere vid porten. I år har det visst hamnat på min lott att fixa dem hela sommaren verkar det som. Detgör inte så mkt, men när vi har varit borta på våra kortsemestrar så har jag fått göra hjärt- och lungräddning på dem när jag har kommit tillbaka. Man skulle ju kunna tänka sig att grannarna vattnar dem lite när de börjar tappa färgen och ligger ner i stället för att stå upp och se stolta ut. Inte så jobbigt kanske... Det är nämligen så att styrelsen varje år skickar ut en lapp där det står att vi i trappuppgången ska prata med varandra och göra ett schema på vilken lägenhet som har ansvaret för böommorna vilka veckor. I alla andra trappuppgångar sitter det prydliga listor som talar om när de som bor där ska vattna, men vi i våran trapp pratar inte med varandra. Så i år har det varit ganska självklart för mig att ta blommorna. Jag går ju ändå bara hemma och det kan ju vara skönt för de som jobbar att slippa tänka på blommorna, men kunde de inte ta och vattna typ två gånger på en sommar. Inte för mkt begärt tycker jag. Tror att jag ska sätta mig ner och göra en lista själv nästa sommar. För vem vet. Då kanske vi åker på en längre semester och så tror jag nog att det inte går att rädda blomstren även om man hade en sån där elchocks apparat.

Har förresten hittat våran blomspruta nu. Så på nätterna så får sig katterna en dusch om de skrapar på dörren. Ganska så effektivt måste jag säga. I natt så hade dock sambon stängt in den ena katten i köket eftersom han höll på och skrek när sambon var uppe på toaletten. Det är bara det att om ma n stänger in en så måste man stänga in alla, för man går genom köket för att komma till badrummet där lådan är. Jag borde ju ha anat att det var ngt fel när de båda katterna som mest brukar bråka med varandra satt enade och skrapade på våran dörr i natt. Men som sagt var så var mitt humör inte det bästa så jag sprutade så klart vatten på dem. Märkte vid fem, när jag var uppe på toa att dörren till köket var stängd. Gissa om det var två katter som sprang till lådan i 110  när jag öppnade dörren. De stackarna sprang nog med benen virade runt varandra en fyra varv så där. För så bråttom som de hade, så kan det inte ha räckt med att ha benen i enkelkors. Stackarna. Och jag som sprutade vatten på dem. Är det ngn gång som man blir kissnödig så är det ju när man håller på med vatten. Så jag gjorde nog inte saken bättre för de små liven.

Tur att de vägrar att kissa på golvet iaf!

Magic fingers.

Sambon kom precis ut. Inte hade de sovit där inne i PBPs rum, inte. Efter ett låååångt nattningsförsök så kom han ut och sa att han hade gett upp! Gissa om det var ngn som tjöt när han lämnade rummet. Då gick jag in med mina magic fingers och PBP somnade i stort sätt på en gång. Är det inte konstigt?!? Fast jag tycker att det verkar som att hon somnar lättare med mig om vi har gjort ngt på em. Är det däremot en helt vanlig dag så går det bättre att somna med sambon.

Hittade precis den här bilden.



Det var jätteroligt, för vi pratade om det här med piercingar när jag var på jobbet. Sambon har ju en i tungan och jag sa att om han inte tar ut den innan PBP förstår att han har en, så kan han ju inte säga ngt när hon kommer hem och är piercad från ögonbrynen till knävecken. Kan tänka mig hans blick när hans lilla ängel kommer hem och har tjurring i näsan och andra piercingar lite längre ner. Kanske skulle ta och visa honom den här bilden så kanske han slänger av sig piercingen fortare än kvickt. Han säger nu att han inte skulle ha ngt problem med om hon gjorde hål i hela kroppen,men jag vet ej tusan om han verkligen skulle tyckadet när det väl kommer till kritan.... Men detär väl förhoppningsvis några år kvar tills det blir aktuellt. Fast å andra sidan så var ju den här bebisen väldigt söt med sin tjurring i näsan!




Dagen.

I dag har vi iaf varit i Uppsala.

PBP sov till halv åtta!!! Gissa om jag blev förvånad närjag vaknade fem i halv åtta och såg att hon fortfarande snusade så gott i sin säng! Jag hann nästan gå på toa i fred. Tyvär så passade jag på och ligga i sängen ett par minuter och fundera på vad som var bäst att göra medan hon fortfarande sov. Kom fram till att det skulle vara skönt att sitta och filosofera ensam på tosn en stund. Precis när jag hade satt mig ner och hunnit tänka att det var väldigt skönt att inte ha en liten som kröp runt vid benen, drog i trosorna och ville stå och dra ut allt papper som finns kvar på rullen, så hör jag hur hon sätter igång att skrika innen i sitt rum. Det var bara att kissa klart så fort som möjligt och gå in och ta upp henne.

Eftersom PBP sov så länge så kände jag mig lite småstressad när vi skulle iväg. Jag brukar försöka komma så att vi kan vara med på en fritidssamling när vi är och hälsar på gamla jobbet. PBP älskar ju musik! Men vi kom inte iväg förrän vid tjugo i nio och samlingen brukar vara vid nio så vi hann inte riktigt till den... Men det var jättetrevligt iaf!!! Elsa som jag inte har träffat på evigheter var där. Roligt att träffa henne! Sen var Kori och E-M oxå där. Kul att träffa dem med! Sen kom Åsa och hennes dotter Frida dit. PBP var lite småskraj för Åsa, men det kan jag förstå. Hon ser ju så hiiimla gammal och farlig ut! ;-) Nej, det gör hon ju så klart inte, jag vet inte riktigt vad hon reagerade på. Sen åkte vi hem till Åsa och träffade Jenny oxå. PBP tyckte det ar roligt och jag med så klart! Men hon hittade ju en tidning, böcker, akvarium, en katt, såg en skymt av deras hund. Hur mkt saker som helst och två roliga tjejer att leka med! Men på slutet var hon bra trött! Hon har nämligen hoppat över att sova middag idag. Men nu sover hon nog så skönt i sin säng tror jag. Antagligen gör även hennes far det i fotöljen brevid. Han har nämligen varit där inne vääääldigt länge och hon har varit alldeles tyst så hon sover nog. Kanske skulle ta och se efter...

Kollade på American Idol. Jag älskar verkligen the rose med Bette Midler! Men hon Lil, eller vad hon nu heter gjorde en sån hemsk version av den så usch!!!! Det är lite synd när de slaktar fina gamla låtar på det där viset! Men så fick hon inte så bra kritik från Simon heller. Hurra för honom.

Lite ändringar.

Jo, bilden som låg där den inte skulle försvann av sig själv. Skönt!

Har gjort en liten ändring oxå. Jag har lagt själva bloggen längre åt höger. På min dator ser det ut som att den ligger i mitten, fast jag skrev right. Hur ser det ut hos er? Det är meningen att den ska ligga i mitten, Men när jag skrev center så såg det likadant ut som när jag skrev left. Så då testade jag med right. Berätta gärna hur det ser ut på era datorer. Jag vill ju liktsom inte förfula bloggen. Jag försöker att renovera den lite i taget. Det tar liktsom lite tid för mig att läsa igenom och förstå instruktionerna och framför allt så tar det tid att samla modet och ändra i stilmallen. Hu! :-) Man har ju ingenting bättre att oroa sig för liktsom... ;-) 

Semesterbilder.

Eftersom det gick skitdåligt att mobilblogga för mig på semestern så tänkte jag att jag kunde ta  och lägga upp lite bilder nu istället. Bilderna är alltså från våran båtsemester.



Det här är mammas och pappas båt.



En vacker solnedgång på Björkö.



PBP älskade att mata trutar, fiskmåsar och tärnor. De blev ganska så välgödda kan vi väl lugnt säga. Fast nappen var tvungen att sitta i munnen, annars åt hon upp fågelmaten själv. :-)



En otroligt vacker kvällshimmel. Trots moln. Eller kanske just tack vare molnen!



Här badade vi i 17 grader varmt vatten. Antagligen mitt enda dopp i år skulle jag tro. Även detta på Björkö.




Här bor släkten som är fiskare. Världens godaste rökta fisk tillagas här.

Här var lite smått och gott från våra dagar på båten. Det blev visst lite konstigt när jag skulle lägga upp bilderna. Det kom en stor jäklarns bild som ser ut som den sista i inlägget och la sig övert på sidan som jag ser när jag sitter och skriver. Hoppas den försvinner så att jag inte har klantat till mig på ngt sätt. Jag har nämligen ingen aning om hur jag ska få bort den om den har bestämt sig för att sitta där... Hmmm. Återkommer med hur det gick.


Köttbullar.

Idag ska det bli hemmalagade köttbullar med brunsås och potatis. Mums, eller hur?!? Jag valde mellan det eller sallad med räkor. Eftersom PBP tyckte att det var dags att vakna kl 02.15 i morse/natt eller vad man nu väljer att kalla det så var jag sugen på ngt mer ordentligt än bara sallad. Så då fick det bli köttbullarna. Vi brukar alltid köpa färdiggjorda frysta eftersom vi har VÄLDIGT olika smak när det kommer till hur köttbullar ska smaka. Visst är det konstigt. Sambon som verkligen äter allt utom fiskbullar och paltbröd, är väldigt bestämd på hur köttbullar ska smaka. Så jag tänkte försöka mig på en liten kompromiss och se vad han tycker om det.

Det är ju dags för PBP att börja äta i stort sätt samma mat som vi gör nu och då tänker jag minsann vara lite duktigare och göra maten från grunden. Så lite halvfabrikat som möjligt. Fast det är ju väldigt smidigt att ha i frysen när man har bråttom eller liknande. Köttbullar idag. Räksallad imorgon alltså.

Jo, hon vaknade ju som sagt lite tidigare än vad jag hade räknat med. Själv har jag oxå haft jättesvårt att sov i natt. Kan det ha varit fullmåne eller ngt. Det kanske var min inre varulv som höll på och var jobbig och inte lät mig slappna av... Jag tror iaf att jag lyckades få mellan två och tre timmars sömn. Inte riktigt vad jag skulle velat ha. Är ju en sån där åtta timmars människa. Man skulle ju kunna tro att en liten tjej på 11 månader skulle vara trött när hon har varit halva natten. Jag vet att jag iaf var sjukt trött!!! Men nej. Hon har sovit två gånger. Första gången ca 1½ timme. Då lyckades jag oxå få mig en timmes sömn. Det behövdes kan jag säga!!! Sen har hon sovit ytterligare i tjugo minuter. Då hann jag bara lägga mig i soffan och blunda innan hon skulle upp igen.

Har iaf kommit fram till att jag måste ut och spring i kväll så att jag somnar så fort jag lägger huvudet på kudden. Orkar nog inte allt för många sånna här nätter om jag inte får sova ordentligt på dagarna...

Pga all vaken tid vi har haft idag så struntade jag i att åka till Uppsala. Känns som man kan vara en trafikfara när man plötsligt kommer på sig själv med att stirra rakt ut i luften och om man sen tittar på klockan så ser man att man har gjort det i tio minuter, utan att märka det... Det blir Uppsala imorgon istället. Just det. Jag skulle ju ringa till gamla jobbet och fråga vilka som jobbar imorgon och när de börjar. Man vill ju inte stå utanför och vänta liktsom. Sen så är det ju bra om de tänker vara på fritids under dagen och inte springa iväg alltför långt. Sen så har vi blivit hembjudna till Åsa. Det blir trevligt! Hennes dotter Jenny ville gärna träffa PBP. Det tycker nog PBP om! Sen får vi se om vi kanske tar oss en tur till möbelaffären där vi köpte vårat matbord. De hade många fina saker där när vi köpte det iaf. Fast nu är ju det några år sedan. Shit, tiden går ju så himlans fort, eller hur?

Det var ju inte länge sedan so jag tryckte ut PBP och nu är det mindre än en månad kvar tills hon fyller ett. Lika lång tid är det kvar tills vi ska börja behandlingen för ett syskon till. Vi var ju där i maj på möte med läkaren. Då tänkte jag att det är ju såååååå långt kvar tills vi kommer att sätta igång, men nu är vi alltså snart där.
Betyder det att jag blir gammal i samma takt. Aaaaaaaaa!!!!! Trettio närmar sig med storsteg! Hu! Fast det kanske inte är så farligt som det låter. Saken är bara den. Jag har en massa rynkor, hängpattar och plufsmage redan nu. Hur kommer jag att se ut när jag är 40??? Å andra sidan kanske det inte kan bli så mkt värre. Självkänslan är väldigt hög idag som ni märker. NOT!!! Kanske har det med tröttheten att göra, men idag känns det som om jag skulle göra bäst i att gömma mig under ett täcke och inte komma fram på mkt länge.

Tittade på reprisen på det här programmet med Tori Spelling. Hon är ju gravid och höll på att dö. Hon hade gått upp till, hör och häpna, hela 73 kg!!! Hör ni vad sjukt mkt hon har gått upp till... När man hör människor som klagar på att de har gått upp till 73 kg när de var höggravida börjar man ju undra lite vad man själv gjorde för fel. På invägningen vid förlossningen vägde jag 0,5 kg från tresiffrigt. Men jag kan ju säga till mitt försvar att jag nog hade väääääldigt tunga kläder på mig den dagen... Hmmm. Eller kanske inte.... Vad jag har hört så är det ganska så många mammor som går upp så pass mkt under graviditeten. På mig var det som tur var mest vätska. Jag gick ner 20 kg på två veckor. Det svåra är nu efteråt. Jag går upp i vikt mkt lättare nu än tidigare. Jag var ju inte direkt smal tidigare, men den vikten jag hade den höll sig lite oavsett vad jag åt. Nu kan jag typ titta på ett chips eller en pizza så säger det bara svish och så har jag gått upp minst ett kilo. Men, men det är väl bara att anpassa sig efter det antar jag.

Nu ska de där bullarna rullas...

Mjukglass.

Jo. Familjen var ju här och vi gick och åt thaibuffé allesammans. Skitgott var det och PBP skötte sig väldigt bra! Phu, vad mätt jag var efter den middagen! Så jäklarns god mat!!! Men ni vet, när man har ätit gott så blir man, iaf jag, sugen på ngt sött. Vad fanns mitt framför våra ögon där vi att om inte grillen på torget. Där har de glass tänkte vi och gick dit.

Efter mkt funderande så tog jag en mjukglass. När jag säger mkt funderande så menar jag verkligen det! Jag har ju alltid så jäklarns svårt att bestämma mig när det finns så där många val. det blir alltid att jag väljer en bägare med tre kulor. Då behöver jag ju inte gallra bort lika många smaker som om jag väljer en mjukglass. Och väljer man mjukglass så kommer det fler val i form av topping, grädde, chokladöverdrag, strössel. Ja, ni förstår va?!? Låter helt sinnessjukt, men för att de som står bakom mig i glasskön inte ska behöva vänta sjukt länge på sin tur så brukar jag hålla mig till mina beprövade favoriter.

Idag blev det dock ändring på det. Jag beställde mjukglass i en bägare med karamellströssel. Skitgod kombination som jag inte har ätit sen jag var liten tror jag. Mmmmm. Det var precis det som jag var sugen på. Skitgott rent ut sagt!!! Sen var det bara hem för att gäsa en liten stund.


      


Trevlig dag!

Inte mycket bloggat idag, inte. Jag har ju haft familjen på besök. Det blir lite konstigt det där med familjen nu när man har skaffat barn, för nu är ju liktsom sambon och PBP min familj. Men vad blir då mamma, pappa och systeryster som har varit min familj i alla år. Blir de helt enkelt nerpetade från tronen? Eller är det så att familjen bara blir större? Hmmm... Tåls att fundera på. På engelska heter det ju extended family, men det tror jag är mer som kusiner och sånt. Fast ska jag vara helt ärlig så vet jag inte alls vad som menas med det.

Jag fick en fråga från en tjej på stan i höstas när PB inte var alltför gammal. En sån där tjej som står med ett block i handen och vill ställa en massa frågor. En sån som man brukar försöka undvika och som alltid verkar se mig som ett lovligt byte. Men den här tjejen och hennes två kompisar såg inte riktigt ut som vanliga jägare på stan. Akta er för sånna när ni kommer till Eskilstuna förresten. Sist jag var där så var det typ tio stycken som stod mellan fristadstorget och det andra lilla torget på andra sidan 21:an. Kommer tusan i mig inte ihåg vad det heter. Man har ju stått där otaliga gånger med min lilla smurfdräkt på så jag tycker ju att jag borde veta vad det heter, men icke! Smurfdräkten var alltså dräkten jag hade på mig när jag spelade med gardet. Den var vackert smurfblå. Jag vet inte vem som hade valt att dräkterna skulle ha just den färgen. Antagligen var det någon som tyckte att vi orkesternördar behövde synas lite extra när vi var på stan. Det räckte inte att vara cool och spela i orkester. Man skulle göra det utklädd till ett gäng med smurfar oxå. Jaja. Det var ju ganska roligt iaf. Annars hade jag väl inte gått på stan iklädd just det där...

Jo just det, jag skrev ju om tjejen på stan ju. Glömde bort det. Så där är det när jag pratar oxå. Är helt inne och ska berätta om någonting. Då kommer jag in på ett stickspår. Inte alltid helt nödvändigt att berätta om och hux flux så har jag glömt bort vad jag började berätta. Detta händer ganska så ofta kan jag erkänna.

Tjejen, ja. Hon stannade mig iaf och ville ställa ngr frågor. De var från någon skola så då kunde jag ju inte säga nej, för sånt har vi väl alla gjort ngn gång och tyckt att det har varit hemskt pinsamt och sen så har nästan inga velat svara på frågorna. Iaf. En utav frågorna var just vilka man räknade in i sin familj. Jag blev helt ställd! Hade inte haft en tanke på det. Frågan tog skitlång tid att fundera på. Då hade ju PBP just ploppat ut. Ploppat och ploppat, men hon hade nyligen anlänt iaf... Och jag hade väl knappt hunnit förstå att jag var mamma så jag började att fylla i mamma, pappa och en syster. Sen kom jag på att jag kanske inte alls tyckte så, för nu var ju PBP och sambon min familj. Jag tror att jag efter mkt velande skrev PBP och sambon som svar på frågan, men det kändes som att vad jag än hade skrivit så hade det inte känts helt rätt. Jag har liktsom två familjer. En som jag föddes in i, precis som PBP har gjort i min och sambons familj, och en familj som jag själv har skapat. Jag älskar båda familjerna otroligt mycket och skulle inte vilja vara utan en enda av medlemmarna i dem.

Äntligen bra!

Äntligen har huvudvärken försvunnit helt. Det krävdes bara att jag skulle sova middag två gånger, handla, äta mat och en hel ask med vindruvor först. Jag undrar vilken av dessa saker som till slut gjorde så att huvudvärken packade ihop och drog någon annan stans? Hoppas att det var vindruvorna. Det är ju så fruktansvärt gott med gröna, söta och kärnfria vindruvor. De är nog på min topp tio över favvosaker att äta. Även dessa saker älskar jag!

 Vindruvor.
 Färskpotatis.
 Tapenade.
 Fetaost.
 Lamm.
 Räkor.

Mums vad mycket gott det finns!
Är ni oxå sånna att ni blir sugna på en viss sorts mat en viss årstid?
På sommaren blir jag tex väldigt sugen på sallader, kräm och melon.
På hösten älskar jag att äta mustiga grytor. Min pappa gör världens godaste grytor! Även te hör ruggiga, regniga höstdagar till tycker jag. Svenska äpplen är ju oxå mumsigt!
Vintertid går man och längtar efter julbordet. Attans vad gott det är med en skinksmörgås med hemmalagad senap på. Det måste dock vara rätt sorts senap, annars kan det vara! Apelsiner hör ju oxå julen till.
På våren börjar primörerna komma. Mmmm! Första potatisen, första jordgubbarna, första svenska tomaterna osv.

Är det förresten någon som har ett bra recept på kladdkaka? Tro't eller ej. Jag har aldrig gjort en kladdkaka i hela mitt liv och när jag gör en vill jag att den ska vara underbart god och kladdig. Skriv gärna in receptet på kommentarer här under. Jag tänkte att det kanske kunde vara en bra sak att bjuda på när PBP fyller år.

Ja det där med att fira barn. Hon kommer att bli firad tre gånger. Först med mig, sambon och hans familj. Det blir samma dag som hon fyller år. Sen kommer min släkt på lördagen. De har lite längre att åka och har därför svårt att ta sig hit mitt i veckan. Då ska vi även fira systeryster som fyller 23 år fem dagar före PBP fyller ett. Sen blir det ytterligare ett kalas för vänner. Det har vi inte satt ngt datum för ännu. Då kommer vi bara att bjuda på fika, men de andra två gångerna ska jag komma på ngn mat att bjuda på. Jag funderar på om det ska bli fläskfilépanna när sambons familj kommer och sen har jag ingen aning vad vi ska bjuda på när min släkt kommer. Men då har jag ju systeryster som oxå kan hjälpa till att komma på bra saker. Sen är det ju efterrätt som ska till oxå. Kanske blir fruktsallad, för PBP älskar ju frukt! Eller känns det lite beige? Ja, ja, jag har ju en månad på mig att fundera ungefär. Men erfarenhetsmässigt så vet jag att jag behöver så pass lång tid för att komma på rätt saker oxå.

Ska nog kolla in på lite receptsidor för lite inspiration.

Något bättre nu.

Huvudvärken känns lite bättre nu. Skönt att den minskades utan mediciner! Jag känner mig lite smått mähäig idag. Så där att man liktson inte ens orkar fundera på vad som behöver göras eller vad som skulle vara roligt att göra. Inte så att man inte orkar göra allt som står på to do-listan, utan man har inte ens sinnesnärvaron att ta fram listan och se efter vad som står på den. Så känner jag mig idag. Känner ni igen känslan?

Jo, det glömde jag nog berätta. Förra veckan när jag och PBP sov över hos systeryster så blev jag bjuden på mat från inovation. Ni vet resturangen som syrran och hennes karl äter från typ jämt och jag har undrat om maten verkligen kan vara såååå god. Jag åt deras vårrullar med nudlar och dipsås och smakade även på de andras mat. De hade köpt kyckling i panengcurry, har absolut ingen aning om hur det stavas, förhoppningsvis så har inte ni heller det och då spelar det ju ingen roll... ;-) Båda rätterna var iaf riktigt goda och det var väldigt ordentligt tilltagna portioner. Jag skulle nog säga att varje portion var som två portioner. Kanske inte om sambon skulle äta. Då skulle det bara räcka till en, men så äter han ju som en häst oxå.

Provade oxå en kyckling och bacon pastasallad med parmesan och chilidressing på sylvias när vi var där på fredagen. Då hade de även fått ordning på lattemaskinen så jag kunde få min efterlängtade chailatte. Mumsigt som tusan var det!!!

Inte riktigt lika mumsig blir nog våran middag. Eftersom vi ska och handlaså blir det  ngt som går supersnabbt. Antagligen pasta med pastasås. Ingen gourmetmiddag här, men det går ju ner utan ngr större problem. Det är ju inte äckligt iaf.

Ska komma på en matlista för veckan. det går nog så där med tanke på min sinnesnärvaro för tillfället. Men jag ska ju inte vara vid affären förrän vid kvart över tre, så jag har ju ngr timmar på mig. Kan tänka mig att det blir sallad en dag, bönbiffar en annan. Sen har jag absolut ingen aning. Ngn som har ett bra förslag? Jag har tröttnat på stuvade makaroner med falukorv eller köttbullar. Det har varit standard en längre tid. Nu ska det bort!
Kanske ska göra mig en egen kyckling och baconsallad? Och så räksallad en dag. Borde nog ta och baka lite gott bröd oxå.

Ja, när jag pratar om gott bröd. Har ni provat fröig? Det är helt underbart gott och håller sig mjukt hur länge som helst. Kan jag verkligen rekommendera!
          


Morgon.

Har ganska nyligen gått upp och klockan har faktiskt hunnit bli 07.27!!! PBP vaknade inte förrän fem minuter i sju. Sjukt lång sovmorgon har jag iaf fått och det var skönt! Jag vaknade till vid sex och kollade monitorn. Inte ett ljud eller en rörelse från lilltjejen. Skönt tänkte jag och vände på mig. Vaknade sen vid halv sju och började då funder på om hon verkligen levde. Kvart i sju var jag nästan på väg in för att peta lite på henne, men tänkte att hon säkert behöver sova i fred nunär hon  har sovit så länge! Somnade om och vaknade alltså tio minuter senare av att PBP ropade.

Har dock en inte så himla trevlig huvudvärk i dag. Den kom igår kväll och sitter fortfarande kvar. Får se omdet kanske blir en tablett. Jag är inte så mkt för att ta mediciner i onödan, men det är ju skönt att bli av med huvudvärken oxå! Det kanske beror på vädret.

Idag blir det nog bara hemmamys. Vi måste gå och handla i eftermiddag bara. Mamma, pappa och systeryster kommer förbi ngn dag i veckan och så åker vi till Uppsala ngn dag. Så det verkar som även den här veckan kommer att gå den med. Sen så måste vi verkligen hitta en soffa. Igår så hittade PBP en liten fnörp som stack ut ur "skinnet" på ryggen på soffan. Hon drog i den och fick ut en hel del stoppning. Det var bara att klippa av det mesta och försöka putta tillbaka resten in i hålet igen. Det är bara att inse att universum skriker på oss att vi behöver köpa en ny. Ska se om jag kan få över sambon på min sida och köpa soffan som jag ville ha. Fast jag kan ju ärligt säga att den var i dyraste laget och nu börjar det vara stiljte på hans jobb. De brukar ha som mest att göra den här tiden på året med övertid tre till fyra gånger i veckan. Nu har de inte haft ngn övertid alls på länge. Låter inte så lovande, men vi får väl se hur det blir. En soffa behövs ju iaf.

Nu är det dags att krypa ner på golvet och läsa Greta gris.

Slakta kalv.

Tittar på the F-word och det är nu dags för de 20 veckor gamla kalvarna att slaktas. De är så himla söta och det känns lite hemskt, eller kanske inte så lite, att se ngn döda dem. Men jag tycker att man ska veta vad köttet man äter kommer ifrån och ett led i hur ett djur blir till kött är ju själva slakten. Kan man äta kött så kan man se hur det blir till oxå. Det är min åsikt iaf. För att kunna motivera mitt köttätande så tycker jag att jag måste kunna så mkt som möjligt om det kött jag äter. Så det är väl bara att hålla springorna öppna fram till nio. Jag tittade faktiskt när hans två grisar gick till slakt och drömde väl inte allt för hemska drömmar efter det, så det ska nog gå bra. 
       
                               


Jag köper i stort sätt bara svenskt kött. Hemma hos mamma och pappa köptes det kött från en bonde som bodde i närheten. De djuren visste man att de hade haft det bra i livet. Ett år hade de grisar. De var så söta där de sprang omkring i sin hage! Vi lärde ett par av dem att sitta på kommando. Man fick ju muta dem med lite grisgodis, vilket i det här fallet var lite björklöv, men sitta lärde dem sig iaf. Och det ganska så snabbt oxå om jag minns rätt. Vi hade det så roligt med de där grisarna en sommar. Sen åt vi julskinka gjord på ngn av dem till jul och det var gott! Visst, jag kan hålla med om att det låter lite makabert, men jag äter ju tusen gånger hellre kött från djur som jag vet har haft det bra, än från djur som inte har mått lika bra under sin uppväxt. De har även haft får och tjurar som vi har köpt.
Jag tycker oxå att det har varit en viktig del att ha fått vara med vis styckning och packetering av köttet. Det har gett mig en större förståelse och respekt för maten jag äter. Vi köper by the way fortfarande en del kött därefrån, även nu när jag har flyttat hemifrån, men jag måste erkänna att jag köper det mesta på coop nu.


                                         
        

Jag köper gärna ekoglogiska råvaror. Kött dock bara ngn gång ibland, då det fortfarande är ganska så mkt dyrare än vanligt svenskt kött. Men grönsaker, mejeriprodukter och spannmål köper jag ekologiskt om alternativet finns. Ska kanske erkänna att det kan brista lite sista veckan före lön ibland, men man gör sitt bästa. Köper ekologiskt gör jag inte enbart för att jag tror att det är bättre för miljön, utan mest för att jag gillar känslan av att stoppa i mig mat som inte har blivit besprutad. Giftfri mat helt enkelt. Visste ni att potatis är den grödan i Sverige som besprutas mest. Så om ni vill minska giftmängderna lite så börja med potatiasen. Inte så mkt dyrare än den vanliga heller. 


                                


Sen blir det ju alltid diskutioner när man pratar om sina medvetna val när det gäller maten man köper. Jag vet att det finns olika uppfattningar om hurvida det ekologiska jordbruket är bättre för miljön än det vanliga. Ja, inte vet jag, men jag tycker att det boerde vara bättre att inte sprida ut en massa gifter... Sen vilket som är bäst, utländs ekologisk frukt, eller svensk icke ekologisk. Har inte riktigt ngn aning där heller. Finns det tex svenska ekologiska tomater så väljer jag ju så klart dem framför utländska eller svenska vanliga tomater. Köper körsbärstomater närproducerade och ekologiska nu på sommaren. De är helt underbart goda! De kostar 79:- per kilo, men den smaken finns inte hos ngn utav de andra tomaterna nere på coop. Tro mig, jag har provat! Annars så tar jag helt enkelt det som känns bäst och försöker att välja grönsaker efter säsong. En del iaf.

Någonting som jag aldrig backar på är ägg. Jag köper alltid ekologiska ägg från höns som har haft möjlighet att gå ute. Det skulle väldigt mycket till om jag skulle köpa andra ägg. Ägg från burhöns skulle jag verkligen aldrig köpa!



               Var skulle du hälst bo om du var en höna?  


   

Sen finns det folk som blir upprörda när jag berättar att jag köper ekologiskt och väljer att betala lite mera för det. De säger att man inte kan vara säker på att det man betalar verkligen är ekologiskt. Men Herre Gud säger jag! Man måste väl kunna lite på sina medmänniskor, eller hur? Jag kan ju inte vara med och se att äpplet jag stoppar i mig verkligen har odlats ekologiskt hela tiden. Jag får helt enkelt lita på dem som har odlat det och på experterna som sätter sitt sigill på det. Det är ju typ som att de som köper en volvo sjlälva ska testkrocka den för att se om den verkligen är säkrare än andra bilar, istället för att lita på vad testerna visar och på vad experterna säger. Man kan helt enkelt inte ha full kontroll hela tiden. Ibland gäller det att lita på folk runt om kring sig.

För mig är det viktigaste med den ekologiska maten att den är utan gifter. Andra eventuella positiva egenskaper är ett plus. Så väljer jag min mat.

Sen tycker jag att det är viktigt att man inte predikar för andra hur de ska leva sina liv. Jag tycker att det är bra om andra tänker efter innan de köper mat, men det skulle aldrig falla mig in att predika för dem varför de ska byta köpsätt eller ens ta upp det för diskusion. Det är en sån sak som varje människa måste komma fram till själv. det är ett val av livsstil.


                     

Helgen bara försvann!

Nu är helgen näst intill slut. Och vad har jag gjort de här dagarna? Hela gårdagen spenderades ju i Västerås. Vi letade förbrilt efter en soffa. Bara så att alla vet så tar soffletande mer på krafterna än vad man tror. Speciellt om man inte hittar en soffa som man vill ha, eller har råd med! Jag tror att jag slocknade i mitt soffhörn före klockan slog tio. Fast nu för tiden så kanske inte klockor slår... Vi har ju bara digitalur hemma. Men jag antar att det finns klockor som slår ngn annanstans i vårat avlånga land och då kan jag ju säga att jag somnade innan de klockorna slog tio iaf.

                                     



I morse var det sovmorgon till klockan sex, men jag har dock varit uppe >6 gånger. Slutade räkna då... Jäklarns katter! Sen ringde svärfar. Inte vid sex, men straxt före nio. Sambon skulle hjälpa honom men en grej. Under tiden skulle svärmor titta förbi. Jättetrevligt! Men.... Jag gick oduschad i min sunkiga badrock och med hår som skulle ha tvättats för typ två dagar sedan. Kattlådan behövde rengöras och dammelefanterna höll på att ta över lägenheten. Sambon och PBP var inte heller klädda kan jag ju tillägga. Det blev till att fixa allt detta på ca 20 min. Kanske låter som ganska gott om tid, men då kan jag upplusa er om att jag brukar duscha ungefär så länge... Alltså en ngt stressad morgon!


                                                                    


Det gick bra för farmor och PBP idag! De läste och lekte. PBP visade stolt upp hur duktig hon är att gå med gåstolen nu för tiden. Hon fick även en jättefin klänning från sin farmor och farfar. Tack så mkt!



                                                                


Medan PBP sov middag så pysslade jag med samma sak. Jag blir helt slut av att inte få sova på nätterna! Att vara småbarnsförälder är ingenting mot att ha tre obstinata katter hemma! Det som är bra är att man kan få vara arg och lite sur på katterna när de väcker en på natten. Det kan man ju inte vara på en liten bebis som bara inte kan låta bli att vakna för hundrade gången på en natt. Så jag kanske inte ska klaga så mkt. Jag får ju iaf vara sur på natten. ;-) Resten av dagen bara försvann...

Åsa från gamla jobbet frågade om jag inte skulle ta en tur och hälsa på dem i veckan. det lät som en riktigt bra idé tyckte jag! Hoppas Heléne är där! Hon kommer ju att byta arbetsplats i augusti någon gång så det blir ju liktsom sista träffen med henne i sådant fall. Det är inte många många som jobbade när jag började som inte längre är kvar. Vissa dagar så saknar jag verkligen jobbet! Alla mysiga medarbetare och barnen så klart! Jag tar nog en tur förbi Uppsala. det vore roligt! Har jag tur så kanske jag kan få till en date med Elona oxå. Det är en av de trevliga människorna som inte jobbar kvar längre. Nu börjar jag nästan känna mig lite sentimental... Tänk förr i tiden, för sisådär, låt mig tänka... Gick ut gymnasiet -02. Pluggade ett år. Då blir det -03 som jag började som personlig assistent, så -04 kanske... Det blir typ för fem år sedan då som jag och Peter knappt kunde vänta till måndagsmornarna när vi skulle hämta upp Elona på vägen till skolan och diskuterade våra helger. Det var så roligt. Shit, det är ju sjukt länge sedan!!! Saknar de där bussturerna med Peter! Den absolut trevligaste och smällaste chaffören i Uppsala. Bara så att alla vet! :-) Och daterna som jag och Elona fixade för de som vi var personliga assistenter åt. Jätteroligt! Personlig assistent är nog ett ganska underskattat jobb. Jag trivdes jättebra iaf! Fast det är ju ett väldigt tight arbete, så det gäller ju att man klaffar med personen man jobbar med och personerna i brukarens närhet. Men som sagt, jag trivdes bra iaf.

Ska bli spännande att se vad jag möter för härliga människor på nästa arbete jag börjar på. Hur nervös man än är första dagen, så visar det sig ju alltid att det finns härliga människor på de flesta ställerna, eller hur?!?

Vad ska vi göra i veckan?

Hmmm. jag har absolut ingen aning om vad som händer i veckan. Jo, aknske förresten. Jag och systeryster pratade ju om ifall vi skulle åka Eckerölinjen med PBP. Får se om det blir ngt av det eller ej. Just nu känns det som att jag helst av allt bara vill krypa upp i soffan, kura ihop mig under mitt stora tjocka täcke och titta på en film. Gärna somna några minuter in i filmen oxå... Det är liktsom lite min grej.


Sigtuna   Vardag   Vardag



Tänk att man kan bli så slut av att gå i affärer en hel dag. Ändå så var jag ganska så duktig när vi var där. Vi är nämligen lite tvärt om i våran familj. Sambon gillar att gå och titta på IKEA. Då menar jag, titta. Han tycker om att gå där och kolla, även om han inte ska ha ngt. Jag hatar däremot att gå och titta på IKEA!!!! Det är bland det värsta som finns,även om jag blir bättre och bättre på det! Jag kan tycka att det är helt ok att vara där om man ska ha ngt speciellt. Då går man och tar det man ska ha och ev så slinker det med lite andra bra och ha saker av bara farten. Däremot är det inga långa stunder jag tillbringar där.


Monza   Coffee   Zitzack


Av den anledningen så tycker jag verkligen att det har gått förvånandsvärt bra idag, trots många lååååånga timmar på IKEA samt liknande varuhus!

Nu ska jag nog ta och krypa upp i mitt soffhörn.

Tillbaka igen.



Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om min rädsla för att ngt utav alla mina leverfläckar skulle vara elakartade. Hittade dessa bilder. Det längst till höger var ofarligt de andra tre kunde de misstänka var farliga. Som tur är så ser inte ngt utav de fläckarna som jag ser på mig själv ut som de till vänster iaf. Visst, jag har sånna med ojämna kanter och lite olika färger, men inte tusan ser de ut som de sär äkliga iaf. Ska nog gå och kolla upp det iaf. Det är ju alltid bäst att vara på den säkra sidan! Kom ihåg att kolla på er själva och era nära så att inte födelsemärkerna växer eller ändrar färg. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre!

Jo, tillbaka till Västeråsresan:
Kollade på Ninas blogg här i veckan när hon skrev om att träna musmusklerna. Kommer inte riktigt ihål hur hon formulerade det, men det är iaf mitt namn på dem. Kom iaf på när jag läste den att tusan, jag har inte tagit med musmusklerna till gymmet på länge nu. Har liktsom glömt bort det den senaste tiden... När jag var gravid var jag sjukt noga med att knipa! Jag höll på varje gång jag satt i bilen. Vilket var nästan två timmar om dagen. Kanske inte hela resan, men iaf en del av den. Efter att jag hade klämt ut min "lilla" 4675g dotter så var jag oxå duktig. Varje gång jag ammade (varannan timme) så satt jag där och knep. Nu har jag ingen fast hållpunkt som jag tränar dessa muskler på. Kom på detta när jag läste bloggen och fick mig en tankeställare. Man vill ju inte bli helt slapp och få framfall eller ngt annat otrevligt, så det var dags att köpa knipkulor.

Sagt och gjort. Jag gick till apoteket. De har ju allt möjligt där nu. Dildos och vibratorer och sånt. Jag tyckte inte att det var konstigt eller pinsamt. Jag menar, det är ju som att köpa hantlar till musen liktsom och har ni sett ngn som rodnar när han eller hon köper hantlar??? Men den stackars människan som jobbade på apoteket såg fruktansvärt besvärad ut. Man var nämligen tvungen att fråga personalen om de kunde plocka fram dem åt en. Det var bara tomma kartonger som låg framme. Det är väl kanske många med slapp mus som snattar i Västerås. Inte vet jag...

Jag räckte iaf fram ett tomt paket och sa: Skulle du kunna vara snäll och ta fram sånna här åt mig. Hon blev lite förlägen gömde asken till hälften och försökte vara superdiskret. Hon öppnade tom en egen kassa till mig så att jag inte skulle behöva stå bland de andra typ två personerna i kön brevid. Det var ju iof trevligt att slippa stå i kö. Det klagar jag inte en sekund på. Hon smusslade med det lilla rosa paketet. Det såg riktigt komiskt ut. Jag vet inte om hon gjorde det för att hon trodde att jag skulle tycka att det var besvärande, eller om hon själv var jättebesvärad av det? Själv hade jag tyckt att det var värre att köpa ett klamydiatest eller rumpsalva eller så. Men alla är vi väl olika antar jag. Nu ska det iaf knipas här hemma. Fär se om jag kommer upp i maxvikten 74 g.

Snygg innefrån och ut ska jag bli iaf! ;-)

Soffa.

Har spenderat hela dagen med att leta efter den rätta soffan i Västerås. Åkte hemifrån vid halv tio och kom hem vid halv sex. Det var inte bara PBP som var trött o ch grinig när vi kom hem kan jag erkänna. Det var inte så himla farligt med mig. Jag hade min grinighet mitt på dagen. Det var sambon som hade tröttnat ihop helt de sista timmarna.

Vi började på IKEA. Känns som ett säkert kort om man vill hitta ngt som inte kostar alltför mkt pengar. Visst, vi hittade ett par alternativ,men ingen soffa kändes så där super... Det blev dock lite annat smått och gott, som det ju alltid blir när man besöker detta varuhus. Bland annat dricksglas till PBP. De var jättesöta små plastglas  som egentligen var glas till en leksaksservis. Men brydde inte vi oss om. Hon fick prova dem när vi kom hem och de var perfekta! Hon drack jätteduktigt ur dem. Iaf ett par klunkar. Sen provade hon om vattnet rann ur om hon vände upp och ner på glaset och det gjorde det ju så klart. :-) Så nu har hon lärt sig det oxå. Sen köpte vi ngr talrikar till henne och lite annat som jag nog inte kommet ihåg för tillfället... Hjärnan glömdes nog kvar där bland sofforna någonstans... :-)

Sen åkte vi vidare till riise möbler. De hade många fina soffor,men var snäppet dyrare än IKEA. Den första soffan vi kollade på här skulle koeta oss 37930:- för en trea plus en tvåa. Lite mer än vad vi hade tänkt oss. Den vi till slut fastnade för här skulle kosta drygt 24000:-. Oxå lite i överkant tyckte vi. Sen var vi på ytterligare ngr ställen. Det gemensamma var att de sofforna som vi tyckte om var alldeles för dyra.

Efter att ha letat efter en hygglig soffa till ett hyggligt pris så kom vi fram till att vi skulle tänka på det i ngn vecka så att det får sjunka in lite.

Hör att jag nog måste gå och hjälpa till med nattningen.

Hemma bäst!

Vafrör är det så att den egna sängen alltid är skönast? Jag har sovit så himla skönt i natt! Och PBP sov ända till klockan sex!!! Sovmorgon alltså! Idag blir det IKEA och en massa andra butiker i Västerås. Hoppas vi hittar en soffa som vi båda blir nöjda med.

Sambon sitter alltid och äter helgfrukost och då gäller det att hålla PBP sysselsatt med ngt, annars så springer hon runt bordet och drar ner frukostsakerna och försöker stoppa i sig allt hon kan få tag på. Idag försökte jag med ett kartonghus som kattterna ick ngn gång för länge sedan och som de tyckte var skittråkigt. Då tänkte jag att PBP ju kunde ta och leka med det. Jag hann knappt ställa ner det på golvet innan två utav våra tre katter pressade sig in i huset. Kan tilläga att det bara fick plats en och en halv katt. Den sista halvan fick ligga utanför... :-) De blev allt lite avundsjuka när PBP skulle få deras hus! Visst är det lite roligt. Det är nästan som att hon skulle ha ett par syskon ibland. De tävlar oxå om våran uppmärksamhet och tycker att negativ uppmärksamhet är bättre än ingen uppmärksamhet alls. Det yttrar sig tex på så sätt att de går omkring och skriker och skrapar på dörrar. Detta framför allt när PBP har gått och lagt sig. Och då kan man verkligen säga att det inte är ngn positiv uppmärksamhet som de får. Det är ingen höjdare när man försöker få henne att sova på kvällen och precis när hon håller på att somna in så sätter sig ngn utav katterna utanför och skrapar på dörren och skriker. Och då menar jag SKRIKER,  inte jamar som andra katter gör mest. De sitter utanför och vrålar. Vi har provat allt känns det som. Vi har gett dem uppmärksamhet, sagt till dem, sprutat vatten på dem, slängt ut dem i köket och stängt dörren. Ingenting fungerar. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra med våra obstinata katter. För övrigt är de jättesnälla med PBP och hon är duktig och klappar bara fint på dem med. Men just det här med skriken och skrapningarna utanför hennes rum kan man bli galen på! Just för tillfället får de sitta ute i köket när de håller på, för där hörs de minst. Är det ngn som har ngt förslag på vad man gör med katter som man inte vill ska bete sig på det här sättet så är jag väldigt tacksam för tips!










Det är tur för dem att de är så söta och snälla största delen av tiden iaf! :-)

Nu ska jag hoppa in i duschen för snart åker vi!


Hemma igen!

Japp, nu har vi kommit hem jag och PBP. Vi var och åt lunch på Sylvias idag oxå så klart innan vi åkte hem till Anna och Tommy. Där var det fullt med folk! Tommys familj från Enköping var där bland annat hans syster med sin dotter. Jag har sett dem på öppna förskolan några gånger, men inte riktigt varit helt säker på att det var hon. Men nu vet jag ju hur hon och dottern Alice ser ut, så nästa gång blir det väl till och hälsa ordentligt. Hans bror var oxå där och PBP älskade honom. Hon var lite småblyg till en början, men sen gick det jättebra! PBP började skrika för full hals när Anna skulle torka bort lite kräks från henne, men Tommys brorsa, som jag tyvär inte kommer ihåg namnet på, fick minsan bära omkring på henne och leka med henne! Det tyckte han var roligt. Jag med för den delen! Anna såg inte riktigt lika nöjd ut... Hehehe!!!

PBP var grymt imponerad av deras barnstolar. De har likadana som vi har. Vita plaststolar från IKEA, fast deras är pimpade med en massa snygga klistermärken. Ni skulle haa sett blicken när hon fick syn på dem. Handen lyftes långsamt och hon pekade samtidigt som hon sa: Däää! Grymt fina tyckte hon att de var!

Annas son liam satt i rullstol med ett jättegips. Han hade fått välja färger på det själv. Det var lila med mörkrosa ränder. Ännu en sak som PBP var imponerad av. Han verkade må bra, fast han ville nog gärna springa omkring med de andra barnen. Han fick en bok om ambulanser. Det verkade som att den var omtyckt. Han fick ju åka i en till sjukhuset när han hade brutit benet. De hade tom sirenerna på. Nu var det min tur att bli imponerad. :-) Julia som fyller år på måndag fick en titta och känna bok. Hon hade inte riktigt tid att titta i den när vi var där.

Julia är ju ganska exakt en månad äldre än PBP. Hon promenerade runt för fullt. Det känns nästan lite konstigt att PBP snart oxå kommer att springa omkring så där. Även om hon antagligen kommer att gå lite senare än Julia. Barnen blir ju så stora när de börjar gå. De går ifrån att vara bebisar till att bli riktiga små barn.

Anna hade lyckats pricka in halva REA-priset på intersport här i stan. Hon hade bland annat köpt ett jättesnyggt set med jacka och vindbyxor från Didrikson. Åh, tänk om jag hade varit där. Hon betalade bara 200:- för den om jag minns rätt. Det var jättefint verkligen! Jag älskar Didriksons jackor och overaller! Jag är nog lite märkesbög, eller vad man nu kallar det för, när det gäller barnkläder. PBP börjar växa ur sin jättefina body från Gaia&co. Tråkigt! Men då är det kanske dags att köpa ny snart... :-)

Fick mess om igår oxå att paketet från pippilotta har kommit oxå. Hoppas sakerna är bra! De hade 25% rabatt och fri frakt.

            

Kan oxå tipsa om lillaw som har mycket kläder till REA-priser.
             

Ecoloco har oxå en fyndlåda  med kläder i ekologiska material. Upp till 80% rabatt

. Duns dress short Sun               Duns body long Ladybug        Duns t-shirt short Rain

De har bland annat kläder från DUNS som jag tycker är fina!

Sovit gott!

Då var det morgon igen då. Har tillbringat natten på en soffa. Sov riktigt bra faktist! Systeryster och Svensson har soffor som är perfekta att sova i! De är jättemjuka och sköna! PBP sov på en bädd på golvet som hennes moster fixade till. Hon använde den dock bara till halva kroppen. Den var skön att ha huvudet på, men benen och själva kroppen slängde hon ut utanför på det hårda parkettgolvet. Tror att jag lytfe tillbaka henne fyra, fem gånger innan jag gav upp och tillslut lät henne ligga på det där sättet. Tror att hon tyckte att det var skönt för att golvet var svalt. Vi hade nämligen drygt 25 grader i rummet där vi låg och en luftfuktighet som heter duga, så jag kan förstå henne! Vaknade själv i panik mitt i natten och var alldeles blöt av svett. Det är så hemskt att vakna och ha panik.Kan även göra det ibland när jag är sjuuuuukt kissnödig. Ni vet så där kissnödig att man har alldeles ont i magen och borde ha gått på toan för tjugo minuter sedan.

Tror att det blir Sylvias för en lunch idag igen innan jag åker ut på landet till Anna. Hoppas de har fått fart på skummaskinen idag! Det ska bli så roligt att träffa familjen Ahlin igen! Det blir ju inte så himla ofta direkt... Det är synd det! Men man får försöka och ta till vara på de gångerna man väl träffas.

Ska nog försöka sova lite middag jag med. Systeryster och PBP snarkar för fullt här brevid...

Den som väntar på ngt gott...

Ja, då har vi varit i Eskilstuna hela dagen. Det har varit trevligt att umgås lite med systeryster! Vi gick ju till det helt underbara caféet Sylvia på söder för att jag bland annat ville ha deras chailatte. Tror ni inte att de inte kan skumma mjölken just idag!!! De har fått en ny apparat som inte vill fungera som den ska. FUCK!!! Jag har ju åkt hela vägen från Enköping och hit för att dricka min chailatte. Men, men, jag fick ju den goda grillade mackan med kyckling iaf. Inte helt fel det heller, men jag hade verkligen sett fram emot den där chailatten! Antar att jag får se det positivt och tänka att den jag köper nästa gång kommer att vara otroligt god efter all den här längtan!

Det blev inget besök på sjukhuset idag. Annas son Liam har fått komma hem. Vi var iaf och köpte varsin present tillhonom och Julia, hans lillasyster. Vi svänger förbi dem på vägen hem i morgon. De bor ju på väg mot Strängnäs så det passar bra! Det blir ett bra avbrott för PBP oxå. Hon har börjat att hata att åka bil. Tror att det är efter de senaste veckornas långturer. Hon blir nog glad om hon får stanna och leka av sig lite på halva vägen! Skönt oxå med ett barnsäkrat hus!

Barnsäkert kan man inte säga att min kära syster har direkt. Inte så att hon har en massa livsfarliga saker framme, men högtalare, tv-spel, DVD-skivor och hundra andra saker i alldeles lagom höjd för PBP. Hon tycker att det är skitroligt att vara här! Det finns ju så himla mkt saker att leka med. Och alltid är det ngn som springer efter henne när hon snabbar sig fram mot de dyrbarare sakerna. :-)

Vi spelade levas polka oxå för systeryster. Elsa ÄLSKAR den! Hon står och dansar och headbangar som bara den! Brittan var oxå helt ok att dansa till! Hon ser så himla rolig ut när hon svänger loss!

Nu äntligen har jag fått PBP till att sova lite middag oxå. Det känns som att hon kanske är på ngt bättre humör om hon åtminstonde har sovit sammanlagt en timme på dagen. Det är så himla svårt att få henne at somna när vi är borta någonstans. Det verkar som att hon inte vill missa ngt roligt och det kan ju faktist hända om man sover en liten stund.

Nu kommer snart Kerstin och fikar så det är väl dags att jag lägger ifrån mig datorn.

Trött!

Åh Gud så trött jagär nu! Ska alldeles snart gå och lägga mig och läsa lite i boken som jag lånade av mamma och pappa när vi var på båten. Hann tyvär inte läsa klart den där så nu gäller det att gå och lägga sig lite tidigare på kvällarna så jag hinner läsa lite innan jag måste sova.

var ute och sprang med Sandra. Vi tog det väldigt lugnt då jag har haft känningar i knät sedan senast vi var ute. Vi tyckte båda att vi gick mycket och sprang lite lagom långsamt. Dessutom lyckades vi med att prata en hel del utav tiden som vi sprang. Till våran förvåning så kom vi runt spåret på en rätt hyfsad tid iaf. Men snacka om att det var mygginvation i skogen!!! Har väl aldrig gjort så snabba sit ups ngn gång som i kväll när vi hade sprungit klart. 50 stycken blev det iaf. Tänkte utöka med kanske tio per gång, men ska det fortsätta att vara så här mkt mygg så lär jag bli anemisk innan jag hinner göra klart alla!

Lika skönt som vanligt var det iaf med duschen med hårtvätt och peeling. Ska ju till Eskilstuna i morgon och då gäller det ju att inte lukta alltför illa... Ska nog försöka snygga till mig lite innan jag åker oxå. Har blivit lite dålig på det där med smink och hårplattning igen. Men det ska bli skärpning på den fronten nu! Fast håret, som inte är klippt sen, ja, jag kommer inte ens ihåg när det var, ser ganska illa ut vad man än gör med det. Jag måste verkligen ta och beställa en tid hos Maria!

Kollade på kryssning igen. Tänkte att jag och sambon kanske kunde ta och åka iväg på en 23-timmars den 15-16:e augusti. Ngn som vill hänga på? Kanske kan vara bra att kolla upp om det finns ngn barnvakt då oxå... Jag fick nämligen erbjudande hemskickat från silja idag. Jag är ju sån där klubbmedlem där oxå och har lite poäng samlade. Jag vet bara inte riktigt hur man använder poängen att betala med och i kväll var jag alldeles för trött för att orka bry mig om att leta reda på hur man gör. Det får bli vid ett annat tillfälle. Det skulle iaf vara trevligt att åka iväg på en kryssning tycker jag!

Min kompis Anna har ju en son som har brutit benet. Jag är nästan helt säker på att jag har skrivit om det tidigare. Det såg bra ut nu och jag tror att han skulle opereras idag och få åka hem i morgon. Hoppas, hoppas, hoppas att allt har gått bra för honom. Fy tusan för att behöva ligga på sjukhuset så länge som han har fått göra! Det betyder iaf att vi inte kommer att hälsa på dem imorgon. Iaf inte på sjukhuset. Vi får väl se vad som händer. Vi ska iaf gå och äta lunch på sylvia. Världens bästa fik med världens godaste smörgåsar och framför allt världens godaste chailatte. Mmmmmm!!!! Dit bara måste man gå om man är i Eskilstuna! Det ligger på söder precis vid ån.

Eftersom vi var ute och sprang idag och tt jag har gått ner 1,5 kg sedan förra veckan så kan jag ju faktist unna mig att gå på café i morgon! Ev blir det så att jag och PBP kommer att sova över hos systeryster. Vet inte vad hon tänker bjuda på för mat, men det kanske blir så att vi äter på inovation. Det vore inte helt konstigt, för där äter de mest hela tiden om man får tro hennes blogg. Iof kanske lite mer sällan nu. Eller så vågar hon inte skriva om det längre för att jag och även ngn mer trackade henne så himla mkt för det ett tag. Vore iaf roligt att prova att äta där ngn gång. För det måste ju vara ruskigt gott om man väljer att äta där typ jämt! Eller hur?!?

I helgen blir det ju som sagt en ny soffa. Hoppas vi hittar en billig i fuskskinn! Hittar vi en billig så kanske det även kan bli en TV. Frågan är väl bara om vi får hem sakerna, men det märker vi väl då!

God natt!

Influensan.

Blir man riktigt klok på allt som skrivs om den här svininfluensan?

Från början så skulle alla riskgrupper vaccineras först. Det lät ju bra eftersom det innebar att äldre och små barn skulle få vaccinet först och främst. Ja och de som hade kroniska sjukdommar och sånt oxå. Det kändes oxå bra då jag har en faster som har MS.

Nu ska inte vaccinet vara godkänt för de under 18 år förrän i sklutet av somaren. Sen blir det godkänt för de från två år i början av hösten. Alltså blir det ingen vaccinering för PBP än på ett tag då hon bara är ett år i augusti. Visst är det bra att de inte sprutar in vad som hälst i våra barn, men man hadeju kunnat önska att de fick vara bland de första att få vaccinet. Inte heller de gamla ska få vaccinet för ev så har de ett skydd från en influensa tidigare i deras liv. Hoppas bara att det är så oxå!

Såg även att de avrådde planerade graviditeter i England. Här i Sverige gör de inte det än. Har dock inte fått klarhet i varför de avråder folk från att skaffa barn. Är det större risk för missfall eller skador på varnet om man får influensan, eller löper mamman större risk att bli svårt sjuk? Ska nog ta och googla lite och se varför de avråder folk från att skaffa barn. Det känns som att det är en ganska så stor karusell som vi drar igång i höst. En ganska så dyr karusell dessutom så om det ökar riskerna för att ngt ska gå snett så kanske vi skjuter upp det.

Sen låter det på vissa experter som att det är livsfarligt att få influensan och på andra låter det som att det inte är värre än en vanlig förkylning. Vad jag har förstått så är den här influensan väldigt mkt mer smittsam än den vanliga, men att dödligheten inte är mer än för den vanliga influensan. Varför den här hysterin om massvaccinering om det inte är så farligt. Missförstå mig rätt här. Jag tycker att man ska vaccinera sig och sina barn om det är det som experterna tycker att man ska göra. Är vaccineringen till för att inte hela landet ska falla samman när halva befolkningen ligger sjuka, eller är det ngt som man inte får veta? Ibland kan det kännas så när "experter" talar emot varandra!

Tänkte även ta och ringa sjukvårdsupplysningen när det börjar närma sig skolstart och höra vad de har fått för riktlinjer när det gäller ovaccinerade småbarn och grupper. Tänker först och främst på öppna förskolan.
 
Som sagt så blir jag inte riktigt klok på hur man ska förhålla sig till influensan.

Lugnet lägger sig...

Nu h ar systeryster åkt hem till sig. Eller kanske till ngn annan, inte vet jag. Hon är inte kvar här iaf. PBP försöker somna tillsammans med sin far. Undrar vem som är tröttast... ;-) Det är alldelest tyst här ute hos mig i vardagsrummet.

Det är så skönt med tystnad ibland! Fast ibland vill man inte ngt annat än att det ska vara lite ljud omkring en. Här där vi bor, i en lägenhet i stanprecis vid ringleden, eller vad det nu kallas för så är det ju aldrig helt knäpptyst. Det är det ju iof inte hos mina föräldrar heller och de boe ju mitt ute på landet... men det är liktsom olika sorters tystnad.

Här i stan är det en sorts stressad tystnad. Alla ska någonstans. Bilar som kör och tutar. Utryckningsfordon som kör förbi lite då och då. Miljarders kajor som flyger omkring och skriker, grannar som pratar eller skriker på varandra. Jag trivs jättebra, men om det är den ultimata avslappningen som man vill åt så ska man bege sig till skogarna där mamma och pappa bor.

Visst de har grannar oxå som hörs rätt väl, men de är inte så många och bor längre ifrån än vad våra grannar gör. Går man ut i skogen för att tex plocka svamp, vilket jag gjorde en hel del när jag var yngre så är det en underbar tystnad. Det enda som hörs är ens egna steg som går over stigar och mossa. Då och då bryts en gren av och plötsligt kurrar en skogsduva till. Man hör hur vinden blåser i trädens lövverk och ibland ruskar det till i buskarna när ett rådjur eller en älg tar till flykten. det är en avslappnad tystnad. Bara naturliga ljud.

Jag tror att kroppen har lättare att acceptera, eller vad jag nu ska kalla det, de naturliga ljuden. Man blir inte lika trött i huvudet efter en dag i skogen som efter en dag spenderad där det är mkt buller som tex där det finns mkt trafik. Vet inte om det bara är min kropp som fungerar så här, men jag tror att det ibalnd behövs att man tar sig ut på landet eller sjön ooch ser till att få uppleva ett verkligt lugn. Nu för tiden är det så mkt stress med arbeten, telefoner, datorer och alla måsten. Det är så himla skönt att bara lägga bort allt det och bara vara. Oaf så får jag abstinens i början utan mobil och dator, men efter ett tag så tänker jag inte på det längre och då har kroppens uppladdning börjat.

Jag känner av knät igen, så det blev ingen joggingtur i kväll. Får se hur jag känner det imorgon. Annars så tar jag väl med mig träningskläderna till Eskilstuna på torsdag och drar med mig syster och PBP på en tur. Jag blir så himla trött på mina knän ibland,m en jag vet ju attt de brukar bli bättre, bara jag tar det lite lugnare en tid. Men det känns inte som att jag har så mkt tid kvar att ta det lugnt på. Vi får väl se hur det går...

Kollar runt lite på kryssningar. Börjar bli sugen igen! Men det får nog vänta ett tag. Andra utgifter går före. Soffan pajade idag, så vi ska åka till Västerås och kolla in en ny. Alla som har sett våran soffa vet att det inte är en dag för tidigt men, men... Vi skulle ju kolla platt-TV och cykelkärra ju. Får se vad som rymms i budgeten...

Besök.

Jag som aldrig och då menar jag verkligen aldrig har besök på vardagarna fick plötsligt massor av besök igår. Först bjöd jag in systeryster som beklagade sig över att hon hade så sjukt tråkigt alldeles ensam i sin lägenheti Eskilstuna. Sen ringde svärfar och frågade om inte de kunde komma upp en stund med PBPs kusin. Och självklart gick det bra!

Så först kom kusinen och svärmor, men de hade knappt hunnit sätta sig ner innan systeryster kom in genom dörren. Trevligt att träffa alla! PBP är ju lite skeptisk mot sin farmor, men igår var hon jättebusig och efter ett tag så gick hon runt och höll farmor i händerna och när de skulle gå så fick hon tom en puss! Inte illa va?!? PBP har slutat att ge mig och sin pappa pussar. Det är bara vissa utvalda personer, som tex moster och farmor som får dem nu för tiden... Men det är roligt att hon ger dem iaf!

igår märktes det hur mkt PBP har saknat andra och framför allt större barn. Hon var som en svans på kusinen, som är drygt tre nu. Hon skulle vara precis där hon var och ha precis samma saker som hon. Kusinen ville inte altid dela med sig,men det gick bar iaf utan ngr utbrott från ngn av dem. Kusinen hade med sig sin nalle. Den fattade så klart PBP tycke för,men då tog jag fram hennes och den var ju lika bra den. Efter en stund så satt de där och lekte med varandras nallar tom. De var så söta!

Jag bakade en sockerkaka utan ägg och bjöd på till kaffet. Hade i lite citronsaft och rivet skal. Den blev riktigt god om jag får säga vad jag tycker! Åt två bitar efter maten. Inte så himla lyckat när jag skulle ut och springa sen, men det tar vi senare.

Vi har köpt hem sojastrimlor. Igår gjorde jag sås med sånna och gormet creme fraiche med äpple och pepparrotssmak. Hade i lite körsbärstomater och salt och trippel pepper oxå. Det blev supergott!. Serverade ris och sallad till det.

Efter mat och mkt fika så skulle jag och systeryster träffa Sandra i spåret för en joggingtur. Herre min Gud vad jobbigt det var. Hela magen var full så jag fick håll efter typ två meter, men kämpade en liten bit med hålet iaf. Sen hade jag ont i ett muskelfäste, tror jag att det är, brevis vänster fotknöl på insidan. Det gjorde skitont! Eftersom jag hade ätit alldeles för mkt så sprang jag och rapade hela tiden. ingen trevlig syn antar jag... Gjorde iaf lite sit ups när vi hade kommit i mål. Men fy tusan det här var det jobbigaste jag ahr gjort på riktigt länge!
Jag hade så himla ont i kroppen näs jag skulle gå och lägga mig, så ni förstår inte! Men idag känner jag inte av det alls och är nog sugen på att ta ett varv i spåret ikväll igen! Vi får väl se. Tänkte försöka övertala systeryster om att stanna lite längre och då kan ju hon följa med igen. Det är ju trevligt med sällskap! Hoppas!

Får se vad det tänker bli för väder. det ser lite ostadigt ut! Vi funderade på att köpa oss varsin sallad och ha picnic någonstans, men nu ser bet inte ut som att det skulle vara ett alternativ. Det blåster sjukt mkt och målnen komer fram ett efter ett. Men ngt gott på ett café är inte heller fel.

Vägde mig i morse. Dock efter frukosten. Klant jag kommer ju inte ihåg att göra sånt innan. Men jag hade iaf gått ner ett kilo sedan förra veckan. Det känns skönt, för jag hade gått upp sjukt mkt senaste tiden. Det verklar som att jag lägger på mig lite fortare nu efter PBP. Men fortsätter jag att träna och tänker lite på vad ajg äter så är det ingar problem. Det är ju bara det där med att fortsätta... men jag och Sandra har iaf bestämt oss för att fortsätta på F&S i höst. ska bli skönt med yoga och när man inte vill ta sig ut i spåret och springa så kan man ju alltid gå på ett pass istället. Det ska nog bli bra ska ni se!

Hittade lappen om provrörsbefruktningen som vi ska starta med om drygt en månad. Hu! Det är snart dags att ge sig själv sprutor igen. Det är inte så farligt när man väl har kommit igång och jag har ju gjort det ngr gånger förut, men första gångerna känns iaf lite nervösa! Och råkar man sticka fel så får man stora blåmärken på magen. Inte så roligt! Man ser helt misshandlad ut. Som tur är så visar man ju inte magen så ofta. Inte jag iaf.

Nu har både PBP och hennes moster vaknat och jag ska väl vara lite social istället...

Blev inget igår.

Skulle ju uppdatera er om hur semestern har varit, men jag var inte riktigt på humör igår, så efter att ha tvättat en maskin, fixat mat och packat upp så fick det bli ett långt varmt och skönt bad. Det var hur härligt som helst! Jag badade mycket på slutet när jag var jättegravid, men efter ankomsten av PBP så kan jag nog räkna badtillfällerna på min ena hands fingrar. Det var underbart helt enkelt! Så skönt att ligga där och inte göra annat än att läsa tidningarna som jag prenumererar på men aldrig hinner läsa. Glöta upp kroppen ordentligt kan ju oxå behövas efter ngr dagar på sjön. Även om man tvättar sig i havet så känner man sig ju inte helt och hållet ren. Saltvatten har ju den egenskapen... Tvättade håret och skrapade fötterna. Jag gillar helt enkelt att känna mig ren!

Vaknade flera gånger i natt av att det regnade sjukt mycket! Fast det var samtidigt väldigt varmt! Vet inte om jag tyckte det pga att vi har sovit i båten nu i några dagar eller om det verkligen var fruktansvärt varmt i natt trots regnet? Vi får väl se hur det känns i natt.

Har inte så mkt inplanerat den här veckan. Ska springa ngr gånger, oavsett väder har jag kommit fram till. Nu gäller det ju att bättra på kondisen. Det är ju snart dags för tjejmilen! På torsdag bär det av till Eskilstuna. Ska hälsa på systeryster och hennes svärmor. Ska även ta en tur förbi Mälarsjukhuset och hälsa på Anna och Liam. Liam, 3 år, har brutit benet och måste ligga på sjukhuset i flera veckor, stackaren, innan han får ett stort gips och får komma hem. Vi missade hans och hans lillasyster Julias födelsedagskalas nu i helgen eftersom vi flyttade våran båtsemester en vecka. Så vi måste iväg och köpa några födelsedagspresenter innan vi åker upp dit. Ngr bra förslag på presenter som passar en treåring som inte kan hoppa och spinga runt en massa? Jag ska försöka fundera ut någonting bra iaf! Detska bli så roligt att träffa dem! Det blir ju så himla sällan! Nästa vecka bestämte jag och systeryster oss för att åka Eckerölinjen med Elsa. En trevlig och framför allt billig dagsutflykt. Nu är det väl mest pensionärer som åker den, men det gör inte oss ngt. Det kostar bara 80 kr med anslutningsbuss och båtturen. Då är det bara att köpa ngt att äta på båten. Lagom utflykt hoppas jag. Ska kolla upp deras hemsida på nätet och se varifrån det går bussar oxå. Återkommer med hur det var.

Nu är det en liten ledsen tjej som vill ha uppmärksamhet och det ska hon få! :-)

Besviken!

Jävla skitblogg!!!!!!!!

Jo förresten, nu är vi hemma igen!
Tänkte bara tala om att jag har försökt att uppdatera bloggen med mobilen vid ca fem tillfällen under semestern. Inget utav inläggen kom in. Trots att jag har fått meddelande om att mms:en har kommit in och allt. SKITBLOGG!!! Blev riktigt besviken när jag kom hem och skulle kolla om bilderna som jag skickade blev bra eller inte. Skulle nog ta och springa en tur så att jag blir av med all negativ energi! Men vi får väl se hur det blir. Är supertrött nämligen... Hoppas ni alla har haft det bra iaf. Det har vi haft! Återkommer med mer om semestern senare när jag inte är på så dåligt humör längre.

SKIIIIIITBLOGG!

Båtstemester kan se olika ut!

Satt och funderade på det här med båtsemester. Vi har en, eller rättare sagt, mamma och pappa har en i mitt tycke alldeles lagom stor båt. Jag tror att det är tre kojplatser i den. Fast förra veckan var vi fem personer som sov där och det gick ju bra det med. Iof var ju en av oss PBP och hon tar ju inte så stor plats direkt... Iaf så är båtsemester för mig en chans att hinna koppla av helt och fullt! Inga tider att passa, om man inte ska hinna med ngn broöppning, men det är ju inte så himla ofta... Inga TV-tider att passa. inga bestämda mat och sovtider, utan man tar bara dagen som den kommer.

På dagarna brukade och brukar vi bada, sola och upptäcka öarna som vi har lagt till vid. Kanske ta en tur i gummijollen osv. Kvällstid umgås vi med varandra, spelar yatzy, kort, läser och pratar. Det går inte att komma ifrån att man umgås mkt bättre när det inte finns en massa störningsmoment i närheten!

När vi i förra veckan låg i Nynäshamns gästhamn så slås man av dessa jättestora båtar som verkligen har allt! När jag var yngre så var det flera båtar i samma storlek som våran, men nu tillhör de undantagen. Det vanligaste i gästhamnarna nu är jättemotor-och segelbåtar. Flertalet har TV. Vissa har tvättmaskin. Flera av dem har blomlådor! Jag såg tom en som hade odling av sallad och örter på däck!!! Dessa båtar klarar sig inte ngn längre tid utan en elstolpr i närheten. Detta medför även att man kan sitta långa stunder vid datorn. ungarna kan ha med sig sina TV- eller dataspel. Det är ju praktiskt, då är ju de underhållna på semestern *ironisk*...

Varför inte passa på att umgås hela familjen utan TV-spel och datorer. Ingen som är upptagen med jobb, eller att komma till en högre nivå. Passa på att prata om allt som man inte hinner med eller glömmer bort i vardagen eftersom man inte har så mkt tid då. Barn behöver ha det lite småtråkigt ibland oxå för att utveckla fantasin och komma på nya saker att göra. Iaf jag känner att det behövs ngn eller helst ngr veckor per år då man inte hör någonting annat än naturens egna ljud när man sitter och tyst och lyssnar.

Med dessa stora båtar kommer man inte heller in på de mysigaste ställerna. Inne vid öarna där det inte är fullt med andra människor. Visst, jag kan villigt erkänna att jag oxå har önskat mig en sån där stor båt med bra fläktar och kanske tom luftavfuktare i, när regnet har fallit i ngr dagar och allt som man äger och har är lite småfuktigt. Jag har oxå velat ligga mest i gästhamnarna. Kanske mest när jag var typ 13-14 år och kom på att det fanns flest boys där... Men även då, om jag hade varit tvungen att välja bort våra smultronställen där vi brukar lägga till med båten så hade jag nog ratat gästhamnarna ganska så fort!

Det känns som att gå tillbaka i tiden och komma närmre sitt ursprung på ngt sätt när man är tvungen att tvätta sig i havet och kissa på marken ibland. Det sista är inte direkt min favorit, men sist vi var ute på båten så var jag tvungen att göra det och det ökade antalet markkissningar som jag har gjort under de fem senaste åren med 200%. Det ni! Sist jag kissade på marken var i parken utanför Joar. Jag var väl lite rund under fötterna och ramlade omkull när det var ngt som lät på andra sidan buskarna. Landade i vått gräs. Vet inte om det var morgondagg, eller om det var ngn före mig som hade kommit på samma geniala idé som jag och pinkat där före mig... Tyckte inte om att kissa på marken före det och efter det tyckte jag ännu mindre om det. Hoppas verkligen att det var dagg!

Behöva... :-(

Jäkla skiiitväder!Alldeles nyss så haglade det jättehagel. Efter detta kom världens skyfall. Då menar jag inte ett fint sommarregn, utan hela himlen verkligen öppnade sig. Det var som att han där uppe spolade på toaletten precis ovanför vårat hus. Jag kan tala om för er att han inte har en snålspolande toalett...

Är jag förvånad över vädret? NEPP! Inte ett dugg. Jag menar, jag ska ju på båtsemester och då verkar det som att regn och blåst förföljer mig. Så har det varit varje år sedan jag flyttade hemifrån. Förhoppningsvis var det här bara en skur som kommer att vara låååångt borta imorgon. Jag håller verkligen tummarna. Det känns som att jag behöver lite solsemester om än bara en kortissemester!

Blev det ngt packande idag??? Nej. Jag skuter så fint upp det till imorgon... Inte så himla förvånande. Men vi var iaf och handlade mjölk och juice som vi har frysit in. Perfekt att ha i kylskåpet på båten när man inte ligger vid en elstolpe eller går för motor! Fungerar som kylklampar samtidigt som de håller lite längre. Perfekt! Har även frusit ner en falukorv till päronen.

Nu är bara frågan vilken väg vi ska köra imorgon. Ska man ta den närmaste som man kanske inte hittar. Har ju en kartbok, men de bygger ju om vägarna hela tiden i storstaden och kartboken är ngr år gammal. Eller ska man ta vägen som man hittar nästan ända fram, men som kanske tar lite längre tid? Jag tror att det blir det senare valet. Det blir nog lugnast så! Vi har ju lite olika uppfattning om hur och framför allt när man ska läsa kartorna. Jag tycker ju gärna att man ska ha kollat vilken avfart man ska ta INNAN man kör förbi avfarten. Men men alla kan ju inte vara likadana. det skulle ju bli lite trist i längden! Men det skulle banne mig vara lättare att hitta dit man ska! :-)

Läste precis att världens äldsta mamma har dött. Det var hon som fick sina tvillingar när hon var 67!!! år gammal. Hon fick hjälp på en fertilitetsklinik i USA. Tydligen så hade hon ljugit om sin ålder och sagt att hon "bara" var 55 år. För det första så tycker jag att 55 år är lite väl gammalt för att få barn. Men 67 år är ju skitgammalt! Ursäkta språket, men det är det faktist! Hon fick iaf sina tvillingar. Ett år senare blev hon diagnostiserad med cancer och har nu gått bort. Det är verkligen jättesorgligt! Ingen kan ju veta hur länge man ska leva och längtan efter barn är bland det jobbigaste man kan vara med om. Jag vet! Men att skaffa barn när man är så pass gammal tycker inte jag är helt rätt mot barnen. Visst. Hon hade ju kunnat vara en gammal krutkärring som levde tills hon var 100. Men chansen för det är ju betydligt mindre än risken att hon hinner dö innan barnen blir myndiga. Om hon skulle ha firat deras 18års dag så skulle hon ha varit 84 år gammal, om jag har räknat rätt. Jag tycker nog att man ska tänka efter lite innan man sätter barn till världen! Speciellt om det är så pass planerade barn som de här var. Jag antar att om man är 67 år gammal när man skaffar barn så har man haft några år på sig att tänka över saken. Och den här kliniken då??? Frågar de inte efter leg i USA, eller? Jag vet att när vi har varit iväg till RPC så vet jag inte hur många gånger man får rabbla personnummer och de kollar och dubbelkollar att det verkligen är rätt ägg och rätt spermier.

Nu ska tydligen hennes brorson ta hand om tvillingarna efter hennes bortgång. Vi får verkligen hoppas att han får ett långt och friskt liv så att de små barnen inte behöver skiljas från ännu en vårdnadshavare i tidig ålder! Jag kanske inte är helt rättvis. Jag menar att ingen kan ju veta om man kommer att bli sjuk eller inte, men som sagt så tror jag att risken för att man blir sjuk eller helt enkelt inte orkar med att ha småbarn ökar om man är nästan 70 år. Eller vad tror ni?

Packa.

Nu ska det då packas igen. Gud vad tråkigt!!! Hoppas jag hittar pcklistan som jag gjorde förra gången som vi skulle iväg! Pratade nyss med mamma och pappa och enligt dem skulle det vara fint väder i helgen. Hoppas verkligen att de har rätt! Men mammor och pappor har väl alltid rätt, eller hur?!?

Vi, jag och PBP var ute på en skön promenad i ca en timme. Så himla härligt med sol! i början var det riktigt skönt, för då var den där härliga morgonluften fortfarande kvar. När vi var på väg hemåt så hade den bytts ut mot bara värme. Men idag gjorde det ingenting att det blev lite varmt och svettigt, för nu har jag väntat länge på solen känns det som.

Förresten, när jag var i spåret och sprang i förrgår så var det en karl som srang om mig. Det var väl ingenting ovanligt direkt. Det som var grejen var att den här karln luktade tvål! Inte ngn stark parfym som hade använts lite för mkt eller så utan gammal hederlig tvål. Jag vet inte med er, men jag brukar nog inte lukta så himla gott i slutet på femman... Men det gjorde han! Det var nästan så man ville be honom att springa lite långsammare så man hade en chans att hänga med i doftspåret, men jag gjorde inte det, utan flåsade vidare i min flodhästslunk och luktade nog allt annat än ängar och gröna skogar.

Finns det ngr som kan njuta av livet mer än katter. Och ta för sig och se sig själva som helt självklara! Våra ter katter är helt underbara. Den som ser sig som mest självklar är nog den yngsta. Den lilla svarta. Hon är ju inte så liten längre. Hon blev nog tre i våras om jag minns rätt, eller kanske fyra. Fy på mig som har glömt bort hur gammal hon är!!! I vilket fall som helst så är hon inte en liten bebis längre. Jag hade nyss lagt mig i soffan då hon kom upphoppandes. Gick helt enkelt på mig och lade sig till rätta över mina revben. Jätteskönt tyckte hon och jag med. I typ tio minuter iaf. Sen behövde jag flytta på mig. Då ger hon ifrån sig ett litet mjau och tittar man på henne då så verkligen ser man hur hon likt en tonåring tänker att Ååååh, måste du flytta på dig just nu?!? De andra turas om att jäsa sig i solen på balkongen. Så himla mysigt ser de ut att ha hela tiden! Men de kan dock bli lite smått förnärmade när PBP ska fram och klappa på dem. Hon är duktig och klappar fint för det mesta, men plötsligt så kan det bli så mysigt och roligt att hon nyper till lite för hårt i pälsen och då kan katterna tycka att det är lite för mycket! De har ju väldigt mkt integritet katter och det är det som är så härligt med dem!

PBP sover middag, men borde vakna snart och då blir det lunch. Ska bara komma på vad jag ska laga. Det börjar bli lite taberage på vissa matvaror, men  jag känner inte för att gå och köpa en massa nytt nu när vi ska åka iväg en långhelg. Får se vag jag kan hitta på.

Sovmorgon!

Idag fick jag sovmorgon till kl kvart i sex! Inte illa va?!? Vaknade av mig själv vid kvart i fem och kunde sen ligga och mysa och halvsova i sängen i en timme! Det är fruktansvärt skönt det! Känner mig som en ny människa. Är det inte konstigt vad en liten futtig timmes mys kan göra?

Idag skiner solen för fullt! Jag och PBP ska alldeles straxt ut och gå i det fina vädret. Hoppas det håller i sig hela helgen! jag vågar nästan inte titta på ngr väderleksrapporter. Snälla, snälla, snälla, låt det vara fint väder ute i skärgården i helgen! Det vore underbart!

Jag har en sån himla skön känsla i kroppen nu efter att ha varit ute och sprungit i spåret i två dagar. Jag känner mig liktsom fastare på ngt sätt. Vet inte hur jag ska förklara det och jag vet att det antagligen bara är psykiskt, men det känns bra iaf! Är nu riktigt sugen på att springa en runda i kväll oxå. Ngn som ska följa med? Ni kommer nog att få läsa om min träning tills öronen, eller kanske ögonen om man läser förresten, trillar av. Men det är det som mitt liv är inriktat på just nu och när jag sätter igång och ska göra ngt ordentligt så blir jag ofta nästan manisk. Ska försöka hålla mig ifrån att väga mig varje dag och försöka att inte få allt för dåligt samvete om jag ngn gång stoppar i mig ngt onyttigt. Förra gången jag sprang så började det gå lite åt fel håll. Det blev för mkt och jag mådde jättedåligt om jag hade ätit lite fel och kräktes tom ngr gånger. Visst, jag gick ner i vikt, runt tio kg och blev smalare och fick komplimanger, men mådde inte bra innuti. Det var tillslut inte värt det och jag slutade helt och gick upp mina kilon igen...

Den här gången känns det som att jag är mer förberedd och mår bättre inombords. Jag har heller inte som målsättning att gå ner ex antal kilon eller att komma i en viss storlek, utan jag ska må bättre och gå ner ngr kilon för att se om det kan hjälpa till i höst när vi ska skaffa eller iaf försöka skaffa ett syskon till PBP. Känns som jag har ett bättre utgångsläge den här gången!

När jag ändå är inne på nyttigheter så gjorde jag bönbiffar igår. Så jäklarns gott var det! Åt det mkt förra gången vi skulle tappa ngr kilon och jag tröttnade på dem... Provade alltså igår igen och det var bara himelsk gott! Mmmm. Kan verkligen rekommendera det! Om man är en sån som bara måste ha kött till maten så kan ju bönbiffarna vara ett bra tillbehör.
Jag hade en burk bönor som jag sköljde av noga (luktar som kattmat annars), en stor finriven morot, ägg, mjöl och lite kryddor i biffarna den här gången. Tror jag använde mig av lökpulver, salt och het blandning. Gott som tusan blev det iaf och man blir ju så där skönt mätt om man låter bli att äta kött! Nu menar jag inte att man måste bli vegiterian på heltid, men en vegetarisk måltid då och då är inte helt fel!

Är det inte konstigt med storlekarna på barnkläder. PBP har nu strl. 80. 9-12 mån alltså. Hon kan fortfarande ha bodys i strl.74-80, men de är på gränsen till för korta i grenen. Sen brukar hon kunna ha byxorna en längre period än bodysarna, eftersom benen på henne inte verkar vara så långa... Idag tog jag på henne ett par tights i strl. 86. Jag tänkte att de skulle vara lätta att vika upp. Döm till min förvåning när de var alldeles lagom långa... Kan även berätta att hon har ett par jeans i strl 74 som fortfarande är ganska så mkt för långa... Det är alltså inte så himla lätt att hitta rätt storlek i barnklädesdjungeln! Beställde ju lite fina kläder för ett tag sedan till henne från lilla w. Det var bla en t-shirt from H.J.O.R.T. Den är i strl. 80 och sitter jättebra och jag bara älskar den! Den vore helt perfekt om det inte vore för att hålet för huvudet är sjukt litet. Kan det vara så himla svårt att sätta dit en liten tryckknapp eller ngt i halsen? Tror att hon har använt den fyra gånger, men nu är det slut. Tråkigt! Men barn kanske har mindre huvuden i Danmark. Vem vet?

PBP har även börjat växa ur pyamasarna i strl 80. Eller rättare sagt vissa av dem. Så jag gick till Lindex och till Åhléns för att titta efter nya. Kollade då så klart på strl 86. Ny avdelning för oss by the way... De var gigantiska! Och på Åhléns har de dubbelstorlekar, vilket jag tycker är helt värdelöst! 74/80 är ju för smått, men sen kommer ju 86/92 och hur stort är väl inte det! 86 är ju för barn upp till 1½ år så jag antar att 92 är för barn upp till 2 år och så stora kläder kan jag ju inte köpa. Då drunknar ju PBP i dem... Jag får helt enkelt ta och klämma ner henne i de pyamasarna vi har ett tag till.

Nepp, nu ska vi ut på promenad i solen!

Stum!

Stum i benen alltså. Det blev ingen cykling idag. Min lilla, eller lilla och lilla, det kan kanske diskuteras,,, Min rumpa hade iaf inte riktigt återhämta sig än från söndagens tur på träningscykeln. Fattar inte att det kan göra ont så länge. Inte så att jag störs av det normalt, utan det är bara när jag ska sätta mig på en sadel. Det räckte att cykla den korta biten till spåret idag. Det var så där så man liktsom försökte att ha så mkt vikt som möjligt på pedalerna. Men fram till spåret kom jag iaf och det var ju tur det! :-)

Sprang femman idag igen. Fy tusan vad stum jag var i benen! Det optimala hade val varit att vänta med att springa till imorgon, så benen hade haft lite extra tid för återhämtning, men men, det var ju som sagt vissa valda delar av mig som inte tyckte så. Trots stumheten så sprang jag på en minut kortare tid än igår. Låter kanske inte så mkt, men med tanke på hur det kändes så var det en jätteökning! Trodde typ att det skulle ta fem minuter längre tid.

Tydligen så har många börjat att springa åt "fel" håll i spåret, vilket gör att man möter dessa vältränade människor som springer som att de hade en hjälpmotor i arslet och knappt har lyckats pressa fram en enda svettdroppe i pannan. Känns så där när man själv lunkar fram som en tomatröd flodhäst som flåsar värre än den värsta snuskgubben och som svetten rinner i stora floder om. Men man kan ju se det hela lite positivt och se dem som förebilder, för nog tusan satsar den här flodhästen på att hinna få en hjälpmotor i arslet jag med innan snön faller!

Är det inte idag som det är allsång? Ska nog ta och knäppa på tvn och kolla.


Blir inte riktigt klok på vädret.

Alldeles nyss bara vräkte regnet ner. Sjukt mkt regnade det alltså! Det var sånt där regn som man älskade att spring runt i som barn och sånt som man inte riktigt uppskattar på samma sätt som vuxen. Det var ett sånt regn som bönderna svär högt över eftersom det gör så att grödorna lägger sig. Sjukt hårt regn!!! Nu är det nästan så att solen tittar fram istället. Är det inte konstigt?!? Inte lätt att planera ngr aktiviteter. Var på väg att gå ut tidigare, men det såg ut som att det skulle bli uppehåll ett tag till, så jag tänkte att det var bäst att dammsuga medans jag kände för det. Hann dammsuga halva lägenheten sen kom den där störtskuren. Vilken jäklarns tur att vi inte hade tagit oss ut! Nu när solen nästan tittar fram så sover PBP middag... Men men, då kan ju jag plocka lite ögonbryn så länge...

 Så här ser jag ut för tillfället. Nästan iaf...
Hoppas det hjälper med pincetten!

Ska ju försöka ta mig tid och fixa till bloggen lite oxå, men det får nog vänta till ikväll. Tror inte sötnosen sover allt för länge den här gången och då kan jag inte koncentrera mig. Det var lite pillrigt och inte helt lätt för en person med mina tekniska kunskaper. Eller ska jag säga brist på dem kanske... Vi får väl se vad jag lyckas åstakomma tillslut.

Troll!

fick mig en mindre chock när jag såg mig själv i spegeln för en stund sedan. Jag har varit så inriktad på att få bort allt hår på benen och verkligen suttit och plockat hårstråna som tittat fram med pincett. Det jag däremot inte hade kommit ihåg att använda pincetten till är ögonbryna. Det ar vuxit ngt enormt! Har nu kommit upp i storleken gigantus gigantus utan att jag har märkt det! Kan kanske bero på att luggen är så himla lång. Känns som det var en enighet sedan jag var och klippte mig! Måste nog ta och ringa Maria och boka en tid.

Nu har jag ju iaf ngt att göra när PBP sover, för att se det hela positivt. :-)

Gick ju och lade mig med blött håt igår oxå. Det hjälpte trolllooken lite på traven kan man lugnt säga! Ja, det här barret ska nog få se lite vatten och en borst snart! Provade med bara borsten för ett par timmar sedan, men det gjorde ingen större skillnad är jag rädd. Här krävs tuffare åtgärder!

Ska ta och sätta igång en maskin med tvätt oxå. Det är dags att packa imorgon, för när sambon kommer hem från jobbet på torsdag så bär det av på nästa båtsemester.

På tal om båtsemester så visade det sig att systeryster och hennes karl ska åka på samma resa som ett par vänner till oss. Vad är oddsen för det liktsom? Hoppas att de har haft det jätteskönt på minisemestern! Jag är bara liiiite avundsjuk...

Liten rapport om PBP. Hon är inne i en ajaj-period nu. Hon pekar på eller gör sånt hon inte får och sen tittar hon på mig och hytter med fingret och säger aja. Jättesöt! Och om man märker att hon är på väg till ngt hon inte får göra och säger nej eller ajaj, så sätter hon in superväxln i krypningen, eller om hon går längs med ngt. Hon ser jätterolig ut! Det är svårt att inte börja skratta när hon gör så! Ibland vet hon inte heller vad hon ska ta sig till när man säger nej, utan hon börjar hoppa på stället och flaxa med armarna samtidigt som hon har värledns största leende och det bara lyser bus i ögonen på henne! Hon är bara för underbar vårat lilla gosetroll!

Ska kolla lite i IKEA katalogen efter saker till hennes rum. Sambon ska ta ledigt ngn vecka framöver och fixa en garderob i hallen samt ordna lite i den befintliga garderoben så att alla klädkartonger får plats där. Då ska vi fixa PBPs rum oxå.

Jag längtar verkligen efter en gemensam sommarsemester nu! Sambon tar aldrig semester på sommaren, utan brukar vänta till efter. De andra åren har jag inte brytt mig. Det har liktsom inte spelat ngn roll, men i år känns det lite trist att inte vara lediga ihop så här på sommaren när alla andra är lediga. Han har dock lovat att det blir ngr veckors sommarsemester nästa år. Ni ser, det går att lära gamla hundar att sitta...

Funderar...

Jag undrar varför det bara verkar vara våran familj som är vaken vid den här tiden på dygnet??? Klockan är snart halv sex och vi har varit på G i drygt en timme. För en gångs skull så vaknade vi inte av hon som delar ut posten, utan jag tror att PBP vaknade av sig själv. Försökte få henne att somna om i våran säng, men det gick väl så där kan man säga... Inte alls alltså! Har fått gå upp två gånger i natt oxå. Hon som sov så bra förut. Men det händer väl så mkt nu i hennes kropp och så tror jag att hon grämmer en hel del, så det är kanske inte så himla konstigt att hon vaknar. Hoppas det är övergående!

Mulet idag... Man hade ju hoppats på att solen skulle hålla sig framme även idag, man vem vet. Det kan ju hända att den bestämmer sig flr att titta fram framåt eftermiddagen. Hoppas på det!

Ingen träningsvärk efter gårdagen. Det är skönt! Har däremot ont i rumpan efter den där halvtimmen på träningscykeln i söndags. Konstigt att man kan få så himla ont bara av att sitta! Mrn i kväll är det dags igen. Får se hur länge jag står ut idag...

Äntligen!

Nu har jag äntligen ändrat storlek på texten här i bloggen. Tog lite tid... Man är ju inte direkt van att läsa sånna där koder, men det är väl en vanesak antar jag... Ögonen känns iaf som de ska ploppa ut ur huvudet på mig nu, så det är dags för mig att gå till sängs.

Vad tycker ni, blev det bättre med lite större text? Ska även försöka få bloggen lite bredare, men det såg så himla pyssligt ut så det gör jag en annan kväll.

Ska fundera lite på vad jag ska göra mera, för den ser ju rätt trist ut min lilla blogg, men ska allt ta sån hät tid så kanske ni får hålla tillgodo med en inte så himla tilltalande yta på bloggen. Vi får se hur det går för mig.

God natt!

Helt slut!

Ja nu tusan är jag helt slut! Fast slut på ett bra sätt! Har varit ute i spåret och sprungit. Shit vad tungt det gick idag. Iaf det första 4,5 kilometrarna och med tanke på att jag springer 5 km så kändes det ganska trögt största delen av tiden. ;ot slutet däremot kunde jag öka på farten och sträcka ut lite. Det är bra för att vara jag, för jag brukar ha det svårt med att öka tempot, men idag gick det alltså! Hurra för mig!!! Sprang hela varvet idag oxå, förutom början. Jag börjar aldrig springa innan jag har kommit in i skogen. Dels för att slippa att så himla många ser mig och även för att vara lite uppvärmd när jag sätter igång. Tänkte cykla imorgon och springa på onsdag igen. Då får jag nog ta och utöka rundan lite. Kom på när jag sprang att det snart är dags för tjejmilen ju! Tyckte att den var så himla avlägsen när vi började prata om att vi skulle springa den, men nu går ju snart startskottet!

Har haft lite problem med magen sen slutet av min graviditet, så nu har jag satt igång med projekt få igång magen. Har provat att äta katrinplommon, men det gör ingen större skillnad. Vet inte hur många man ska äta, men jag kan ju inte äta en burk om dagen direkt, eller? Har iaf köpt hem proviva. En ny smak som hette gul kiwi och mangosan (tror jag). Den var supergod verkligen! Så nu har jag druckigt ett gals sån med linfrön i i går kväll, i morse och nu i kväll. Tänkte ta nu morgon och kväll för att se om det blir ngn skillnad. Är det ngn som har ngr andra tips? Inte så kul att prata om kanske, men det är ju liktsom ett ganska jobbigt problem...

Nu till roligare saker. Solen har lyst idag! Hela dagen faktist! Man blir banne mig lite extra glad när den tittar fram, eller hur? Iaf blir jag det. Fick ett mms av pappa på fm. Det var på mamma som låg på båten och solade. Såg jättemysigt ut! Hoppas verkligen att vädret håller i sig till helgen! Då ska ni nog få se en sönderbränd kräfta i början av nästa vecka.

Jag har ngr leverfläckar, eller vad det nu heter som jag skulle vilja ta bort och en eller ett par som jag är ganska säker på , skulle behöva skickas iväg på analys. Har även en liten knöl på benet som jag tycker har börjat växa igen. Den kom för ett par år sedan, men stannade i växten. Tyvär så tror jag att den har börjat växa igen. Det känns jättejobbigt! Jag tror ju inte att det ska vara ngt elakartat, men jag vill ju veta. Samtidigt så vill jag inte veta, för tänk om det skulle vara elakartat. Men om det skulle vara så, så skulle jag ju samtidigt vilja veta det så att jag kan göra ngt åt det i sånt fall. Jag tror att jag drar mig för att gå till doktorn för att jag är rädd för ett svar som inte stämmer överrens med det som jag vill ha. Har tagit bört två stora leverfläckar på ryggen förut för en massa år sedan och att öppna det kuvertet med provsvaren var det värsta jag har gjort. Fast jag tror att de ringer om provsvaren inte är bra, eller får man bara ett brev hem på posten då oxå? Jag har två gigantiska ärr på ryggen efter det. Kanske har det ngt med saken att göra oxå. Lite fåfäng är man ju, även om det kanske inte märks så himla ofta. Ryggen visar jag ju inte så ofta, men de andra som jag vill ta bort sitter ju mera synligt. Fast å andra sidan så är det ju inte speciellt vackert det som är där nu heller...

Antar att jag måste ring till husläkaren och boka tid så snart som möjligt. Är det till husläkaren man ringer förresten? Provar nog där först iaf, så får de skicka mig vidare i sånt fall. Fy, det känns riktigt jobbigt!

Jaha...

Efter att ha lagt PBP för att sova lite middag, så lade jag mig själv i soffan för att göra det samma. Tog inte många minuter innan jag somade in ska jag väl erkänna, men döm till min förvåning när jag vaknade av mig själv och inte av att PBP ropade på mamma! Vet inte riktigt vad jag ska göra, så jag hamnade här. JAg gock och sminkade mig, borstade igenom håret, hämtade kläder, tittade en stund på tv:n, myste lite med en katt. Sen kom jag inte på flera ljudlösa saker att göra. Kan inte riktigt dra fram dammsugaren liktsom. Våran tror nämligen att den är ett flygrlan eller ngt. Den låter ngt så fruktansvärt högt! Bytte dessutom påse igår och då är den i sitt esse. Suger sig nästan fast i golvet och låter otroligt högt!



Trot eller ej. Min Rolfy är typ rosa-lila. Och vad som är ännu märkligare det är att jag har fått den av min kära far som hatar färgen lila!


Nu har det ropats på mig och en liten solstråle tittade fram mellan spjälorna.



Tidig morgon.

Jaha, då sitter man här så här tidigt på morgonen igen. Man tycker ju att kroppen borde vänja sig ngn gång, men icke! Det kanske kommer lagom till PBP ska till och flytta hemifrån eller jag blir pensionär eller ngt??? Vi får väl se...

Lite ont i rumpan idag efter gårdagens cykeltur. Visst känns det ändå lite bra med smärta som faktist kommer ifrån någonting bra?!? Det tycker jag iaf! Man känner sig lite extra duktig då om man har uthärdat lite smärta! Hoppas på uppehåll ikväll så kanske det blir till att snöra på sig joggingskorna. Nu har jag äntligen fått med mig sambon på nyttighetstänket. Det blir så himla mkt lättare då. Jag kan ju inte hålla mig ifån chips och godis om han köper hem det liktsom. Så bra självbehärskning har jag inte. Tyvär!

PBP har slutat säga pappa. Hon säger bara mamma hela tiden nu. Om hon inte pekar på ngt och vill veta vad det är, för då säger hon ä dä? Annars så går mamma på högvarv just nu! Två gånger har hon vaknat i natt och båda gångerna har jag vaknat av att hon står i sängen gråtandes och ropar på mamma. Det värmer i hela själen! Visst hon kunde gärna få sova hela nätterna igenom och ingen vore gladare än jag om hon slapp bli ledsen på nätterna, man det känns bra att det är mig hon ropar på när hon behöver tröst! Inte lika roligt för sambon att hon har tagit en paus i pappandet, men det är nog bara en fas. Det verkar som det mesta som hon brukar hålla på med stannar av när hon lär sig ngt nytt och nu är det alltså mamma som gäller. Sen tränar hon på för fullt med att gå längs möbler. Det går fort nu och hon har kommesarie Gadget- armar som verkar bli längre när hon behöver det. Skulle vara bra om det följde med ett par sånna till mamsen och papsen oxå, för det skulle verkligen behövas när hon sätter igång! Hon har även börjat gå lite med gåvagnen. det är med skräckblandad förtjusning som hon gör det! Hon gör det inte själv än så länge, utan man måste gå bakom henne och ibland hålla i henne lite för att hon ska våga gå, men det kommer nog snart och då gäller det nog för katterna att se upp!

Sen ska vi väl ta oss ut på en promenad under dagen oxå. Känns som det var en halv evighet sen! Vädret har ju varit så där = pissdåligt och sen så har vi ju varit på båtsemester oxå, men nu ska vi hitta ut igen. Det är ju så skönt att vara ute och gå, bara man tar sig ut vill säga!

Nu börjar det bli dags för havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk. Mums!

Skönt!

Sitter här framför datorn, samtidigt som jag slänger ett öga på Per Moberg. Jag gillade honom inte alls förut! Kan verkligen inte förstå det nu, jo, kanske lite då, men för det mesta så bara älskar jag honom nu för tiden! det spelar ingen roll att det är repriser som jag har tittat på med ett öga tidigare. Jag tittar med det andra ögat nu, så det gör ingenting alls! ;-)

Jo, skönt var ju rubriken... Det blev ju ingen jogging i morse. Hade annat för mig. Tänkte ta det nu i kväll istället. Tänkte att, det gör ju ingenting att det regnar. Det kan väl bara vara skönt. Jag svettas ju liktsom som en gris när jag är ute och springer, så att regnet sköljer bort det måste ju bara vara skönt, eller hur?!?

Precis när jag ska ta och byta om så sätter det igång och åskar och blixtrar. Det tyckte jag inte gjorde så mkt. Jag menar, det var ju långt mellan ljus och ljud. Långt borta alltså. När jag snörar på mig skorna så ser jag en blixt och hinner knappt räkna till ett! Det fick mig att tänka om en aning. Med min tur så skulle jag säkert få påhälsning av blixten om jag sprang över ett fält eller så... Det fick bli motionscykeln i en halvtimme. Inte så länge, jag vet, men man får ju så sjukt ont i arslet efter typ två minuter när man inte är van! 30 min fick räcka. Sen en varm och skön dusch med peeling och hårtvätt. Gudomligt skönt! Bara de här duscharna gör det värt att träna. Ska bara försöka komma ihåg det nästa gång jag inte är så sugen på att träna...

I morgon ska systeryster och hennes karl åka på kryssning. Kul, kanske ni tänker! Det är inte bara roligt, det kommer att bli underbart! Hoppas jag iaf! Peppar, peppar, ta i trä för att det inte blåser storm ute på havet! Här kommer lite bilder på hytten de ska bo i.

    

Ser inte helt fel ut, va?!? En hytt i två plan med jacuzzi och roomservice. De kostar även på sig en god middag, massage och champangefrukost. Låter det inte helt underbart?!? Det är de verkligen värda! Syrrans karl jobbar oftast borta hela veckorna, så de syns mest bara på helgerna. Då kan man verkligen behöva ta en helg helt för sig själva och bara mysa med varandra! Hoppas ni får det super!!!








Barnskratt.

Finns det ngt mer underbart än att höra ett barn skratta. Det är alltid ett ärligt skratt som kommer nere från maggropen, eller nästan nere ifrån tårna. Det liktsom bubblar ut ur munnen och när det blir för roligt så kommer det ett skrik och barnet kiknar av skratt. Allt som barn gör är så oförstört och rent. Det finns inga baktankar. Tycker barnet att man är rolig så skrattar det. Inte för att vara snäll eller för att det skulle såra ens känslor om det inte skrattar. Helt ärligt skratt. Det finns ingenting bättre!

Sitter och lyssnar på när sambon och PBP busar. Hon skrattar så hon kiknar och vi två vuxna kan inte annat än att göra det samma, för ärligt skratt är ju så himla smittande! Hon är ju så go att man skulle kunna pussa och krama ihjäl henne, nästan iaf...

Jag älskar verkligen min lilla ängel med de ljusa lockarna som står rakt ut från huvudet och som ibland får henne att se ut som en galen professor! Kärleken till ett barn är den renaste kärleken jag någonsin upplevt! En kärlek som bara växer och växer! Hela jag är uppfylld av den och ibland känns det som att man ska spricka för att den fyller en så totalt!

TV.

Borde det inte vara vid den här tiden på dygnet som de visar bra saker på TV. Det är bara en massa reklam och dåliga barnprogram. Jag behöver lite underhållning för att hålla mig vaken känner jag! Har suttit och kollat på lägenheter och hus som är till salu. Lite smått deprimerande, eftersom att vi inte ska köpa ngt nytt de närmaste åren...

Kom precis på att jag måste skicka in till försäkringskassan för att även i fortsättningen kunna få lite pengar. Men det ska jag nog göra senare när jag är så pass pigg att jag faktist förstår vad jag håller på med. Måste ju komma ihåg att jag måste ta ut fem dgr i veckan i fortsättningen oxå. Sen måste sambon ge sina dgr till mig oxå. Tydligen, om jag har förstått det hela rätt så måste han skicka in ngt papper på det. Skitdumt, för det kommer vi säkert att hinna glömma bort innan det är dags för frukost i det här hushållet!

Nu kallar det lilla vakna-tidigt-monstret på min uppmärksamhet. Måste gå!

Herre Gud, en sån natt!

Är så trött att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen... Fick hämta PBP vid kvart i tolv i natt. Det gick inte att få henne att somna om i hennes egna säng, så jag tog in henne till oss. Vet inte om det var det smartaste draget, men, men.... Där höll hon på och bökade till klockan var närmare tre. Tror att hon sov, men det gjorde då verkligen inte jag! Sen tyckte hon att det var dags att vakna för dagen kvart över fyra!!! Efter en halvtimme fick jag upp sambon som gav henne gröt och sen kom de tillbaka till sängen med förhoppningen att hon skulle sova vidare nu när magen var full, men ICKE! Hon tänkte minsann inte sova, så nu sitter jag här med en glad liten tjej som leker på golvet så snält, än så länge iaf. Själv känner jag mig som att ngn har hällt sand i ögonen på mig och som att hela huvudet är gjort av bommul. Kan väl bara sammanfatta det som att det vissa gånger är roligare är roligare att vara småbarnsförälder än andra. Var kan man tanka på med extra energi? Ska iaf ut och springa när sambon har sovit klart. Hoppas jag blir piggare av det!

Hemma igen!

Ja, då var man hemma igen då. Såg att mobiinlägget hade kommit in här på bloggen. Synd bara att jag lyssnade på systeryster om hur man skulle hålla mobilen för att bilden skulle komma åt rätt håll... Men nu vet jag det till nästa gång. Antar att det kan vara olika på olika mobiler oxå.

Regn, regn och åter regn är vad vi har haft ute i den underbart vackra skärgården. Typiskt! Det regnar ALLTID när jag ska vara ute på sjön! Jag ska inte vara alltför negativ, för det var faktist sol en halv dag. Jag solade i typ en timme och lyckades bränna mig på ryggen och armarna, trots att jag smorde in mig två gånger under den tiden! Jag tror att min hud tror att den är albino eller ngt. Kan inte ngn vara så snäll och tala om för den att den inte alls behöver bli bränd. Vad ska jag göra om jag ska ligga ute i solen i ngr timmar? Låna PBPs solcreme med solskyddsfaktor 50, eller? det är nog bara att inse att mina dagar i solen är förbi. När jag var yngre kunde jag minsann ligga på stranden från tiotiden på morgonen till typ klockan fem på eftermiddagen och spana in boysen. Hade både tålamod och skinn som klarade av det. Nu när vi var ute med båten , så började jag tycka att det var långtråkigt efter typ en kvart... Var det bristen på ögongodis som gjorde det mån tro??? Får väl ta och packa med mig lite ögongodis nästa gång... Eller vänta det behövs ju inte, för nästa gång kommer ju sambon med, frågan är ju bara hur länge jag kan få honom till att ligga i solen...

Regnet till trots så var det jättemysigt att träffa familjen iaf! PBP njöt i fulla drag av att vara i centrum hela tiden. Lite skeptisk mot moster i början av veckan, men de sista dagarna så var det bara moster som gällde! Tror morfar, som blev nedpetad från favoritplatsen blev lite avis... Men sånt där går ju alltid i cykler, så hans storhetstid kommer nog igen skulle jag tro!

PBP matade måsarna och trutarna tillsammans med mormor. Det var nog bland det bästa på hela resan för henne! Hon stod där i aktern av båten i sin solhatt och det tuffa solbrillorna på sig och gav mormor finskorpor som hon skulle kasta till fåglarna. När mormor inte tittade på PBP så försökte hon att ta ett par tuggor av skorporna hon med, så tillslut fick mormor sätta i nappen i munnen på henne och då gick det bra att kasta alla skorporna minsann. Hon tyckte oxå att det var toppen att ro ut i gummibåten! En riktigt rolig semester för henne! Tror knappt att hon märkte av att det regnade hela tiden och att alla saker i båten var fuktiga. Skönt att vara liten ibland!

Jag köpte mig iaf en ny jacka i Nynäshamn. En sån där vindtät sak som även står emot lite duggregn. 199:- Som hittat! Jättebra var den, trots att den inte orkade stå emot skyfallet som var när vi var på en långpromenad för att hämta tampar.

Ska berätta om varför vi tog oss ut i ösregnet för att hitta ngr tampar. Det var så att vi låg i en jättefin vik som skulle ligga skyddat när vinden skulle vända och öka i styrka under natten. Till saken hör att vi fick in all sjögång iaf dit vi låg. Klockan 04.45 väckte min pappa mamma och systeryster för att vi var tvugna att förflytta oss. Det var hög sjögång, blåste som bara den och regnet stod som spön i backen. De hade inget annat val än att lossa tamparna från båten och låta dem vara kvar i land. Det gick liktsom inte att ta sig i land, så illa var det! Tur att man har klämt ut ett litet barn! Jag fick ligga och vakta henne i den relativt varma och sköna ruffen. Lite läskigt bara när vi skulle flytta oss. Det var ordentlig sjögång, men PBP har aldrig sovit bättre! Hon vaknade när vi kom in i en lugn vik på andra sidan ön. då slutade ju båten att hoppa upp och ner... Det var då vi andra unde börja slappna av liktsom.
Iaf så tog jag och min kära mor på oss att hämta tamparna som de hade varit tvugna att lämna kvar. Vi var där vid tiotiden. Då är det ngn jävel, ursäkta språket, men efter en timmes promenad i ösregn med en 10kg tung PBP i en bärryggsäck på ryggen så var verkligen den här personen en JÄVEL! Den jäveln hade tagit den finaste av tamparna. De andra två låg förtöjda åt ett annat håll och var mörkblåa, så antagligen så hade jäveln missat dessa två.
Jäklarns om vi hade träffat på karln, eller kvinnan för den delen. Det hade varit lika med halshuggning! Det är ju inte så att de bara har fina vägar på den här ön som man kan spatsera lite fint på, utan vi hade verkligen tagit oss fram i urskog vissa delar av vägen. Regnet öste ner precis som det hade gjort hela natten, så det hade bildats mindre insjöar och vattenfall som vi fick ta oss igenom för att hämta tamparna. Jag fattar inte varför ngn tar sig ut till ett ganska så ogästvänligt ställe ngn gång mellan klockan fem och tio på morgonen i hällande regn för att själa en sketen tamp. Visst den var värd jättemkt för oss, men inte direkt värt ngt i pengar. Vi var ordentligt irreterade kan man kanske milt uttrycka det!!!

På vägen tillbaka till båten köpte vi oss varsin kanelbulle. Tror tusan i mig att det var den godaste kanelbulle jag någonsin har ätit. Då hade vi varit ute och gått i spöregnet i sisådär en och en halv timme. Medans vi var inne i kiosken så slutade det även att regna. Tror det var tack vare bullen! Ska alltid ta med mig en kanelbulle när jag ska göra ngt jobbigt i fortsättningen, för det gick så himla mkt lättare att gå tillbaka sen!

Vi åkte hem på fredag morgon. Det var nog ganska lagon länge att umgås med familjen. Jag och pappa började gå varandra på nerverna. Tror att vädret kan ha spelat in en del här oxå! När det bara regnar så blir man ju tvungen att umgås så himla mkt närmre med varandra än vad man skulle ha gjort annars. Man har verkligen ingen annan stans att ta vägen, än att sitta ihopkurade i ruffen. det är jättemysigt ett tag, men inte i flera dagar, tro mig! Nu hoppas jag på ngt bättre väder när vi åker ut nästa helg igen! För det är inge trevligt om det blir en massa tjafs och arga känslor på semestern. Då kan jag lika gärna åka hem! Ja, ja, får hoppas på att vi lugnat ner oss lite till nästa vecka! Vi är alldeles för lika vi två och har svårt att svälja vissa kommentarer båda två!

Idag har jag sovit och bara tagit det lugnt. Det har varit jätteskönt, för jag har mått lite illa och inte känt mig helt kry. Tur att man har en sån underbar karl som sköter markservicen då! PBP tyckte att det var helt underbart att vara hemma igen! katterna blev jagade halva kvällen igår.

Ska berätta att PBP nu har stått fyra gånger utan stöd!!! Visst är hon duktig! Hon far omkring överallt nu och kan sitta och leka själv längre stunder nu. Det är så himla skönt!

Funderar på om vi ska åka och hälsa på gamla jobbet ngt de närmaste veckorna.... Hmmm, vi får se hur det blir med den saken. Bestämt är iaf att jag och PBP ska till Eskilstuna och hälsa på systersyster och hennes svärmor om två veckor. Kerstin är så himla gullig och brukar köpa presenter till PBP, trots att de inte är släkt, eller har träffats än. Men nu ska iaf PBP få träffa snälla Kerstin. Hoppas hon visar sig från sin bästa sida bara!

PBP alltså...

Testar mobilbloggning. Super väder

64ed3dc78718e1f17af1f4c1d61ca5ec.png

Testar mobilbloggning. Super väder idag. Pissväder igår. Får se hur morgondagen blir...


Förlora sig själv.

Jag tror att det är lätt att förlora sig själv, eller iaf en bit av sig själv när man får en ny roll här i livet. Det kan vara en roll som mamma, flickvän, fru, vän, i arbetet mm. Nu lät det väldigt feminimt här, men självklart antar jag att även karlar kan förlora sig själva då och då, men eftersom jag inte är karl så skriver jag från min synvinkel. Sorry grabs!

När man får en ny roll i livet så går man så himla gärna upp i den helt och hållet. Man vill ju klara av det så bra man bara kan och visst är det bra. Man ska göra så bra man bara kan här i livet, men det måste kunna finnas en gräns. Man kan inte vara världens bästa mamma, samtidigt som man ska vara världens vackraste och mest sensuella fru, samtidigt som man ska göra en jättesatsning på jobbet. Ni hör ju själva, det fungerar inte i längden. Jag tror att man måste acceptera att man inte är helt perfekt, eller rättare sagt inte kan vara helt perfekt. Inte det lättaste kanske, men väldigt skönt när man har kommit dit!

Man måste kanske komma till en punkt där man tänker att- vad är det jag vill? Är det att vara helt perfekt i allt det jag gör och iom det alltid känna en stress för att man inte är tillräckligt bra. Eller vill jag vara så bra jag bara kan? Om man nu bestämmer sig för det sista alternativet så kommer nästa fråga. Hur ska jag göra för att bli så bra jag bara kan? Kan det vara så att man i sin vilja att göra alla andra till lags och vara den personen som man tror att de vill att man ska vara, glömmer bort vem man själv var från början? Det var ju faktist den man var från början som skaffade barnet, träffade han med stort H, gifte sig med den man älskar, eller fick det efterlängtade jobbet. Det var den personen som de gillade från början.

Jag tror att för att kunna vara den bästa man kan vara så gäller det att inte förlora den här innersta kärnan som är en själv. Fundera ut vad som utmärkte dig innan du började tappa bit efter bit av vad som var du. Det är nog jättelätt att gå in och vilja så innerligt mycket att man inte ens märker att det händer. Helt plötsligt så står man där och undrar var tusan man är på väg och vart man själv tog vägen.

En bra start tror jag är att börja tänka på sig själv. Då man inte bara har en roll här i livet, utan det är många som drar år olika håll och vill ha en bit av en, så red ut- vad vill jag?

Tar jag mig själv som exempel så vill jag så klart vara en så bra mamma och "fru" som jag kan. Sen vill jag även vara en sån bra vän som möjligt. Jag har även kommit fram till att jag för att kunna vara det här behöver må bra i själen. För att må bra i själen så måste man faktist vara helt ärlig för sig själv. Sorgligt men sant. Man måste, eller jag måste iaf verkligen vara ärlig och känna efter att idag mår jag verkligen piss. Idag börjar det där stora svarta hålet öppna sig lite, eller ibland med stormsteg. Varför mår jag dåligt idag? När man har kommit fram till det så har man kommit ganska långt. Har man accepterat anledningen till varför man mår dåligt istället för att försöka trycka tillbaka det inom sig igen, så har man ju faktist ngt att jobba med, eller hur?!? Ibland när man har lokaliserat felet så är det bara att ge sig en spark där bak och säga till sig själv att man faktist får ta och rycka upp sig helt enkelt. Andra gånger är det svårare och man kanske mår dåligt i ett par dagar, eller kanske i veckor. För mig hjälper det dock att veta att jag faktist kan ta mig ur mina stora svarta hål by my self. Det är ingen som behöver dra upp mig. Jag kan klara av att klättra upp själv. Visst är det skönt att ha ngn brevid sig som ger en kram och kommer med hjälpande ord, men det är jag som klarar av att klättra upp! Det har stärkt mig. Visst, ibland när jag mår riktigt piss så kanske jag ligger i sängen och gråter en hel dag, eller flera, men eftersom jag vet att jag klarar av att ta mig ur det så känns det inte riktigt lika svart som tidigare. Det jag har märkt är att nu när jag tar tag och reder ut känslorna innan de blir till ångest och sånt så kommer inte hålen lika ofta och de är inte alls lika stora längre. Mer som små gropar i vägen och det känns bra! 

Nu när själen mår så betydligt mkt bättre så är det dags för nästa steg. Här kommer allting lite på samma gång och vävs samman på ett ngt slingrigt sätt. Får se om ni hänger med, vet nämligen inte om jag själv gör det... Jag börjar med rollen som mamma. För att kunna vara en sån bra mamma jag bara kan så behöver jag ibland känna att jag fortfarande har en annan roll än den som mamma. Jag vill alltså inte alltid känna att jag är täckt av kräka, bara byter blöjor, leker på golvet, sjunger imse vimse medan jag duschar. Ja, ni hajjar va?!? Ibland vill jag lägga bort den rollen helt och kasta fram...- Låt oss ta vännen nu... Det har jag försökt förverkliga med tjejkvällarna. Det är då jag lägger bort mammarollen så mkt det bara går. Tänker mest på att JAG och mina vänner ska ha en trevlig kväll där det inte bara snackas skitblöjor, sovrutiner och sånt... En kväll som vi så väl behöver för att fortsätta vara vänner och inte bara mammor som känner varandra. Liten skillnad där. För mig iaf... Visst träffar man vännerna annars oxå, men hur många gånger har man inte varit tvungen att lägga på telefonen för att något utav barnen på båda sidor linjen vill ha uppmärksamheten. Eller gå ifrån fikat för en bajsblöja, eller ett otröstligt barn. Missförstå mig rätt nu. Jag älskar de här stunderna oxå, men då prioriterar jag inte mig själv först och jag tror att alla ibland måste sätta sig själv i första rummet. 

Nu är vi väl framme vid rollen som "fru". Den tycker jag att jag har varit minst bra på. Vill inte riktigt säga sämst, men men... Den har varit lättast att lägga lite åt sidan. Har dock börjat jobba lite på att vara den bästa "frun" jag kan oxå. Försöker tänka på vad sambon tycker, kanske lite mer än jag gjort den senaste tiden. Försöker även att piffa till mig lite mer än jag gjort tidigare och ska gå ner i vikt en del oxå är det tänkt. Dock inte bara för sambons skull, utan även för mig och min självkänsla. Ska man kunna vara så bra man kan så gäller det att självkänslan inte är för dålig. Självkänslan hänger med i allt man gör. Dags att jobba med den alltså! Jo, just det i ledet att bli en så bra fru som möjligt så såg jag till att vi tog oss iväg på en kryssning utan barn. Vi kunde bara rå om varandra i två hela dyng. Vi pratade faktist med varandra. Nu menar jag inte att man bara säger saker till varandra, utan verkligen pratar och lyssnar. En stor och viktig grej som lätt glöms bort i vardagen. Iom att man prioriterar förhållandet så får man en djupare relation, samtidigt som man blir lite smått nykär och småkåt om man säger så... Härligt, för det är inte alltid som man är småkåt samtidigt längre och råkar man vara det så är det oftast en tredje part som är vaken... Kan hända att ngn mer känner igen sig kanske?!?

Det gäller att må bra på alla plan för att vara den bästa man bara kan. Huvudsaken är att man reder ut vad som är viktigt för en själv och hur man ska se till att göra det så bra som möjligt.





Hu, vilket långt inlägg. Orkade ni läsa igenom hälften så var det bra gjort! Tänk vad mkt det är som snurrar runt i huvudet och hur fruktansvärt skönt det är att få ner det på pränt! Vet inte hur jag ska klara mig den kommande veckan utan bloggen. Förhoppningsvis får jag igång mobilbloggningen och kan visa hur underbart vi har det på semestern iaf. Annars så blir det en veckas bloggsemester.

Hemma för en stund igen.

Ja, då har vi kommit hem från Karlstad då. Jätteskönt att vara hemma! Det är ju en ruskigt seg väg att åka. Skönt på ett sätt med motorväg hela vägen, men det händer ju liktsom ingenting. Man skulle typ kunna somna i tio minuter och fortfarande vara kvar på vägen. Någolunda kvar på vägen iaf... Sen tog det så himla lång tid för att PBP orkar inte sitta längre sträckor än en timme ca. Sen när hon har tröttnat så vill man inte gärna vara kvar i bilen. Ungen har röstresurser som bara den! Malena Erman kan slänga sig i väggen PBP klår hennes röst med hästlängder! Iaf i ljudstyrka!

Det var iaf ett jättetrevligt och fint dop. Då och då var det dock lite svårt att höra vad prästen sa, eftersom alla barn var väldigt involverade och glada i gudstjänsten och snackade och skrattade högt. Men är inte det lite mysigt på ett dop. Att alla barnen är med. Det är ju dem de handlar om.

PBP trodde att det var gospel eller ngt när vi sjöng salmerna. Hon dansade och klappade i händerna som en tok, när hon inte försökte flirta med de som satt på raden bakom förstås... Det var en jättefin och ljus kyrka, Karlstads domkyrka, och en trevlig präst! Sen var det en trevlig fest hemma hos alfreds familj. Alfred var sötnosen som döptes alltså. Roligt att träffa alla vännerna. Det var ett tag sedan nu.

Sov över i deras källare. Tror att jag iaf lyckades få ihop ett par timmars sömn. Det var så fruktansvärt kallt! Jag låg och huttrade och skakade som en tok. Ni vet, det var en sån där kyla som går rakt igenom märg och ben. Tog riktigt lång tid innan jag kunde slappna av så pass mkt att jag kunde somna. Ska aldrig åka någonstans utan en tjock sovsäck. Sambon hade ingen förståelse alls för att jag tyckte att det var kallt. Han har ju ngt allvarligt fel på sin termostat och fryser typ aldrig. Han låg och svettades som en tok brevid mig på luftmadrassen. Är det inte konstigt hur olika man kan vara? PBP låg på sin madrass på golvet brevid våran. Tänkte att den stackars ungen måste ju frysa ihjäl sär hon låg i bara blöja och trosor med en liten filt över sig. Tror ni att hon är kall? Nepp, hon sover jättegott och är alldeles lagom varm, nästan åt det för varma hållet. Hon har nog ärvt termostatskadan från sin far är jag rädd... Men det var ju skönt för henne i natt iaf!

Väl hemma så skulle det ha varit gudomligt skönt med en liten tupplur, men eftersom jag och PBP åker på båtsemester imorgon bitti så var det bara att sätta igång och packa och packa och slutligen packa lite till. Jag tror nog att gummibåten Tilde kan få det lite kämpigt med all packning som inte kommer att få plats i stora båten... :-) Skämt åt sido så tycker jag att jag har lyckats hyfsat iaf. Kan nog tänka mig att byta ut vissa plagg i min packning. Får se om sakerna hinner torka. De är i tvättmaskinen nu...

Jag har inte vågar titta på vad det ska bli för väder nu i veckan. Håller tummar stortår och allt annat som kan hållas för att det blir skapligt så att jag kan jobba en aning på solbrännan iaf. För tillfället så är PBP mörkare än vad jag är och hon har ju aldrig ens varit i solen. Hur sjutton kan det komma sig? Ska kanske tillägga att hon inte är speciellt mörk i huden hon heller, men jag är ju praktiskt taget genomskinlig. Det är så himla svårt när jag ska köpa smink. Alla sånna där- dölj allt du har i ansiktetkrämer är alldeles för gula. Även den jag har nu är det. Den fungerar lite bättre på sommaren iaf. Det gäller bara att försöka täcka all synlig hud med den och lite puder över så att folk, iaf de fulla, kanske kan tro att jag har den färgen på riktigt. Visst, det går säkert att gå till ngt dyrt ställe (har provat de flesta billigare) och få hjälp med utprovning, men eftersom jag nästan aldrig sminkar mig (mascara på ögonfransarna räknas väl inte riktigt...) så har jag inte haft lust att lägga ut hur mkt pengar som helst på smink. Mascaran jag köper kostar runt 250:- på båten om jag minns rätt, men den är den enda som jag har provat som inte ögonen börjar klia av. Och då tycker jag att det är värt det.

Ska nog ta och införskaffa mig lite nytt smink snart...

Hurra, hurra. hurra!

Såg precis att mitt förra inlägg var mitt 100:e! Jäklarns, det går fort framåt det här! Tycker inte att jag har skrivit så länge, men tydligen så har jag väl det...

Har även haft ett nytt besöksrekord idag! Tjoho!

Mkt att fira alltså! Kanske ska ta mig ett glas cola. Champangen är tyvär slut! Den bara råkade vi dricka upp förra helgen. Så kan det gå... Men cola är gott det med!

Vaxad och klar, in i minsta detalj!

Kanske inte riktigt in i minsta detalj, men benen är vaxade iaf! Jag som har gått och våndat mig för det här och dragit på det in i det längsta. Herre Gud, det var ju inte alls så farligt som jag kom ihåg det. Jag vet hur länge jag satt förut varje gång de där jäklarns håren skulle ut ur sina små säckar. Men idag var det bara att dra remsorna en efter en, utan att tjuta högt efter varje gång. Det måste ha hänt ngt med min känsel. Antingen så är det värmen och åskan som ligger i luften, eller så måste jag ha spräckt nerven som går till hårsäckarna på benen när PBP pressades ut. Jag tror ju helt klart på det sista... ;-) Visst kändes det, men ska man bli fin, får man lida pin och visst känner man sig lite extra duktig om man har gjort ngt som gör lite så där lagom ont. Som att ta ut sig helt på träningen, vaxa benen,  föda barn, eller så...
Skämt åtsido. Det känns bra att kunna motstå och tänka bort lite smärta. Nu tänker jag bara att vilken jäklarns mes jag var förut när benen skulle vaxas! Nu känner jag för att gå till salong och få det gjort ordentligt så man bara kan hålla efter lite själv sen. Nu använde jag stripesen som man köper i matvarubutiken. Hade lite för korta hårstrån för den, men vem vill vänta tills de är en halv centimeter långa liktsom. Det slutar alltid med att jag sitter och plockar bort de sista hårstråna med pincett. Det gör absolut inte ont alls. Skulle jag inte ha en sån enorm benbehåring så skulle jag plocka hela benen med pincett. Men eftersom jag ju har värsta apbehåringen på benen så skulle det ju ta typ flera veckor att få dem hårfria och då skulle det väl bara vara att börja om igen antar jag...

Det vore intressant att gå till salong och vaxa allt som vaxas kan, bara för att se hur man skulle klara av det. Och för att känna sig lite extra fin så klart, men jag tror att jag har sett för många top model program för att våga göra det. Vet inte om de flesta där är riktiga mesar, eller som det verkligen gör sjukt ont? Det finns ju bara ett sätt att ta reda på det, men jag vet som sagt inte om det verkligen är ngt för mig. Fast å andra sidan så får jag ju så sjukt ont överallt utom under armarna som peppar, peppar fungerar bra att raka. Vaxningen gör ju bara ont precis när man gör den iaf.

Benen ser iaf ut som prickig korv, fast tvärt om så klart. Helt uppsvullna med röda prickar överallt. Det är skönt att jag har gjort det förr, annars hade jag nog undrat vad tusan jag har gjort med mig själv. I morgon ska de vara som vanliga igen, bara man kommer ihåg att använda våtservetten med vårdande medel efteråt och låta det sitta hela natten. Jag tog en dusch en gång innan jag gick och lade mig och prickarna försvann inte på typ en vecka. Jag tror att jag har ganska så känslig hud!

Såg förresten på aftonbladet.se att de hade hittat en död kvinna i en lägenhet. Kruxet var att hon hade legat död i fem år. Det var alltså en väldigt ensam 85årig gammal dag som hade avlidit i sin lägenhet för FEM år sedan och ingen hade saknat henne! Är det inte tragiskt?!? Tänk att vara så ensam att ingen saknar dig ens efter fem år. Grannarna hade inte sett så mkt av henne innan hon dog heller och ingenting alls den senaste tiden. Inte så himla konstigt kanske... Ok att inte grannarna har ngn koll. Det har inte jag heller direkt när det gäller våra grannar, men hade hon verkligen ingen anhörig alls. Det är ju klart att när man har kommit upp i en sån hög ålder så kan ju faktist både barn, make/maka och vännerna gått bort. Men hur orkar man med livet om man verkligen inte har någon? Jag fick mig iaf en tankeställare. Det gäller att hålla kontakten med nära och kära så varken de eller jag behöver gå ett så tragiskt och ovärdigt öde till mötes.

På tal om att bli gammal. Jag vill inte sitta alldeles ensam i en lägenhet eller ett hus. Även om det var där jag hade bott under hela mitt liv. Det skulle nog vara mycket trevligare att flytta till ngt serviceboende där man kan gå och äta i matsalen tillsammans med en massa andra tanter och farbröder. man kan prata om vädret och om alla olika mediciner som man tar sör alla möjliga konstiga åkommor. Är det inte så himla mkt trevligare att umgås med folk? Jag tror iaf att jag skulle tycka det! Jag tror att man lätt väljer att stanna kvar i det trygga samma gamla vanliga. Där man vet precis vad man har och inte har. Men jag vet att det finns många äldre som har piggat på sig när de väl har flyttat till ngt boende. Det behöver absolut inte betyda slutet, utan kan snarare vara en nystart. Hoppas verkligen att jag kommer ihåg hur jag resonerar nu, när jag blir gammal och gaggig och PBP ska försöka få in mig på ett hem ngnstans.

Har förresten packat alla PBP saker som hon ska ha med sig till Karlstad. Mina egna tar jag imorgon. Det är inte så mkt. Har mina kläder i PBPs rum och hon blev trött innan jag hann packa klart. Huvudsaken är ju att hennes saker är med!

Snygg!

Snyggt väder vi har haft idag! Först rätt ok i morse, sen verkligen öste det ner. Hoppas att ni inte var på väg till jobbet då, för i sånt fall blev ni nog rätt så blöta skulle jag tro... Det var riktigt länge sedan jag såg sånt skyfall och hörde så mkt åska. Mysigt var det iaf för mig som var inomhus! :-) Ett tag blev luften så där härligt ren som den bara blir efter ett regn-och åskväder. Så skön att andas in. Nu är det istället jättevarmt och alldeles kvalmig luft. Inte trevligt alls. Hoppas på lite mer regn och åska under dagen, sen får det gärna bli fint igen! Men luften skulle behöva rensas ur lite till!

Jag har ju helt glömt bort att skriva om PBPs lilla äventyr igår. PBP har blivit lite skeptisk mot pottan efter att hon råkade se en bajsklutt som rullade framåt i pottan. Vet inte vad hon trodde att det var för farligt monster, men pottan är inte så rolig längre som den var förut, om man säger så...Igår så var hon på väg att bajsa på pottan iaf, men ändrade sig i sitsat stund om man säger så och bajsade ngr kluttar stående. Fick sen lägga sig ner och då kom resten. Trodde jag. Nu när det är så varmt så försöker jag låta henne lufta utan blöja ngr gånger om dagen så jag tänkte att det här var ju ett bra tillfälle, när hon precis har gjort ifrån sig. Jag gick iaf och spolade ner kluttar och slängde blöja och så. Hör hur PBP kryper omkring på vardagsrumsgolvet och verkar glad. När jag kommer tillbaka så förstår jag varför hon är på så gott humör. Där ligger värlens största korv. Hur den har fått plats i min lilla tjej förstår jag inte riktigt, men eftersom vi bor två våningar upp och har nät för balkongen så antar jag att det inte var ngn luffare som tagit sig in och bajsat på mitt golv utan PBP... Det var väl inte så mkt mer att göra än att spola ner gigantuskorven och göra rent golvet. När det är klart hör jag ett ööh och gissa vad. PBP står på knä i en mindre insjö av kiss. Stå alldeles stilla så kommer jag och torkar, sa jag. Tror ni hon lydde? Nepp! Hon började valsa runt i det där. Såg ut som en skitnöjd Bambi på hal is... Det blev till att tvätta ännu mera golv och stoppa ungen i badet. det var ju hon inte alltför ledsen för kan man väl säga! Ibland är det så underbart att gå hemma! ;-) När man jobbade fick man ju iaf betalt för att torka bajs och kiss. fast tänker jag efter så har jag ju betalt nu med. Inte lika mkt bara...

Har kollat ett par avsnitt på dejta mitt ex. Går på trean, tror jag. det är Jo och Slade från House wifes of OC som det  handlar om. De två var det paret som jag verkligen inte tyckte om i den serien och nu har de alltså fått en alldeles egen datingsåpa. Det går ut på att hitta en ny karl till Jo. De nya aspiranterna bor hemma hos Slade och umgås med honom på dagarna. Helt sjukt upplägg. Det märks att slade inte riktigt har släppt Jo än. Han är reält svartsjuk då och då. Frågan är bara. Varför ställer man upp och gör ett sånt här program? Det är inte ens bra. Fast jag har ju blivit fast iaf... Hehehe! :-) Om man fortfarande har känslor för sitt ex så ska man väl för tusan inte ställa sig först i kön bland de som försöker hitta en ny partner till personen, eller? Men han kanske gillar att ha lite kontroll över vem som hon kommer att dejta nu. Vad vet jag. Rekommenderar er inte att se det här programmet om ni är som jag och fastnar i allt dåligt som ni ser. För det här är dåligt och ni kommer garanterat att fastna i sånt fall!

Ska bli skönt att vara TV-fri i en vecka! Då kanske man hinner glömma bort allt dåligt som man inte kan vara utan, eller så har man en sån abstinens att man sitter klistrad dygnet runt i ett par dagar... Vem vet....

Packa.

Japp, idag är det dags för packning. Det ska packas både till Kralstad och till Nåttarö. Mkt packande alltså. Vaknade i morse av att sambon rotade runt i bokhyllan efter kartböckerna. sa lite fint att det behövde han väl för tusan inte göra nu så här tidigt på morgonen och väcka mig... Lovae att jag skulle hitta dem under dagen istället. Fick sen sova i typ tio minuter till innan PBP vaknade... Klockan var runt 05.20 då! Letar man verkligen efter kartböcker den tiden på dygnet??? Hittade dem iaf på två sekunder. De stod snett bkom ACn och det var väl för att de hade gömt sig dår som inte karln i huset hittade dem...

Har nu kollat vägen till Karlstad. Inga problem dit. Ska bara ta reda på vilken adress vi ska till och kolla hur man åker inne i Karlstad, men det löser sig nog. Är inte orolig för det. Vi ska åka tidigt för att slippa värmen och då har vi ju gott om tid för att hitta rätt oxå. Det brukar ju alltid lösa sig, man kommer alltid fram tillslut.

Fick mail från lillaw här om dagen om att man skulle få 25% rabatt på ett helt köp. Även om det var reagrejor man köpte. Gissa om man fick en liten tår i ögonvrån när man insåg att finanserna inte räcker till för detta. Skit oxå! Varför tar man inte ut alla föräldrardagar man kan, tänker man när man blir shoppingsugen, men det är ju så mysigt att vara hemma, så det är helt klart värt att ha lite mindre pengar på kontot!

PBP vill inte alls leka själv idag, vet inte vad som är fel, men underhålla henne ett tag är precis vad jag ska göra nu iaf.

Äntligen har jag fått arslet ur...

Så där jag! Då har jag äntligen skrivit klart listan ang vad som ska med till Nåttarö. Förstår inte att det ska behöva vara så jäklarns svårt att ta tagi sig själv och bara göra sakerna på en gång i stället. Men nu är det gjort iaf. Blev 1½ A4-sida. Vet inte än om det är lagom eller för mkt packning. det märks väl om inte tidigare, så åtminstonde när vi ska stuva in alla saker i båten. Nu för tiden kan jag ju iaf skylla min stora packning på att PBP behöver en massa saker. Lägger jag fram det på det viset så skulle jag bli väldigt förvånad om hennes morfar kom med ngr kommentarer, för det är väl klart att hon ska ha allt hon behöver.

Kollade in på systerysters blogg för en stund sedan och blev plötsligt påmind om att det finns resturang på ön. Har aldrig varit där så jag vet inte riktigt statusen på resturangen. Är det en vanlig eller lite finare. Måste jag försöka få ner ngr finkläder oxå? Och till på köpet finkläder som inte behöver strykas, för vem har med sig ett strykgärn på en båt liktsom? Inte vi iaf...

Pratade med sambon om hur, var och när vi skulle åka till Karlstad. Vi kom nog fram till att vi kanske ska börja med att leta efter kartböckerna som ingen av oss riktigt visste var de var någonstans... Kanske en bra början. Ska även försöka lista ut hur karln ska ta sig till Nynäshamn. Inte så svårt, men skönt att veta för honom innan han står på perrongen och väntar på tåget. Det är ju bara imorgon kvar. Han har ju så klart hela nästa vecka på sig, men känner jag honom rätt så kommer han inte att göra det förrän i sista minuten och då bli sur för att han inte förstår hur man ska söka på hemsidorna. Eller förlåt mig, jag menar förstås att det helt plötsligt är fel på de hemsidorna han besöker. Ungefär som det var fel på mitt Wii när han spelade, men konstigt nog inte när de andra spelade... Men jag älskar honom iaf! Puss på dig!

Nu när jag sitter här och kollar ut på kvällssolen så blir jag sjukt sugen på att sitta på uteserveringen på Café Sylvia. Äta en grillad smörgås med kyckling, saltgurka och bbq-sås (låter inte så gott, men smakar himelskt! Jag lovar) och skölja ner det hela med en iskall öl. Ni vet i ett sånt där högt lite smalt glas där kondenspärlorna rinner ner för glasets kanter. Skulle vara så himla roligt att göra Ekilstuna by night igen. Har ju inte varit ute där sen jag tog studenten... Typ sisådär sju år sedan alltså. Jag och systeryster gick förbi stället där vårat danshak låg. Där låg nu en bilverkstad, eller ngt sånt. Tydligen så har Blå varit stängt i typ sex år. Hade inte en aning. Har bara undrat varför syrran aldrig pratar om blå, men har tänkt att det kanske inte är där hennes gäng hänger.

När jag och Anna, som det oftast var, gick ut så började vi oftast hemma hos min faster med att dela på ett sexpack 3,5or medans vi gjorde oss iordning. Sen var det oftast ner till Dannes som alla gick. De hade billigast öl där. Om jag minns rätt så kostade de bara 19:-/glas. Fattig student som man var så passade det perfekt! Antar att det smakade därefter, men jag var kanske inte direkt den so mvar känd för att vara så himla kinkig direkt... Sen bar det av till Blå eller Statt. Inget av dessa ställen finns längre kvar. Vet inte varför Blå stängde. Det gick väl i konkurs eller nåt kan jag tänka mig. Statt var det ju en idiot som brände ner här i våras. Statt gick vi till när det var Företagsrocken. Det var olika företag och även de olika gymnasieskolorna (iaf våran) som tävlade i musik. Det bildades alltså band som uppträdde på dessa kvällar och jäklar vilket drag det var! Det var verkligen en salig blandning med folk där då. Allt från små söta späda 18års tjejer till stora inte riktigt lika späda 60åriga karlar. Så himla härlig stämning! Det var så länge sedan nu så jag kommer väl inte ihåg riktigt allt. Tror iof inte att jag gjorde det dagen efter det hade varit fest heller, men nu kan jag ju iaf skylla på att det har gått så hiiiimla lång tid. :-)

Anna, Ellinor och jag bestämde oss iaf för att vi skulle göra Eskilstuna igen. Ngn som är sugen på att hänga på. Det blir antagligen ngn gång i sommar. Eller ska man kanske vänta till i höst när studenterna är tillbaka? Har ju ingen koll på stan längre... Uppsala hade jag tänkt skulle få sig ett besök oxå innan löven börjar falla. Märker att jag är inne i ett festtänk nu. Kan man bli annat när det är så underbart väder?

På tal om väder så såg jag att det skulle regna. Det skulle ju kunna vara ganska så skönt vid det här laget, att det åskar ur ordentligt och blir lite skönare luft. Vill dock ha tillbaka solen till på måndag! Hör de det du där uppe som bestämmer! Eller om det är du där nere som bestämmer. Har inte riktigt listat ut vilket än...

Jo, när vi var ute och gick imorse så såg jag en katt som hoppade fram längs cykelvägen. Den var jättehalt och stödde inte alls på ena benet. Tänke direkt på hur jag skulle fånga in den, men sen komm jag inte längre, för vart tusan ringer man i Sverige om man har hittat ett skadat djur? I USA ringer man väl till RSPCA eller liknande, men vilket nummer ska man slå i det här landet? När jag kom närmare katten så såg jag att anledningen till varför den haltade och inte stödde på benet var för att det saknade vänster bakben. Det var amputerat och katten såg ut att må alldeles utmärkt. Skönt! Är det ngn som vet var man ska vända sig. Hitta katten kan jag tänka mig, men tar de emot skadade djur oxå? Eller tar de bara emot typ kattungar och sånt som folk hittat? Skulle vara bra att veta om jag ngn dag skulle råka springa på ett djur i nöd.

Är det förresten ngn som vet om det finns en snäll hund i den här stan som behöver en dagmatte? Saknar hundsällskap! Den måste dock fungera tillsammans med katter och småbarn. Ingen unghund! Hör av er i sånt fall.

Tidig morgon igen.

Ja, då har man en sån där tidig morgon igen då. PBP vaknade 04.25. Klockan är nu runt halv sju och vi har hunnit gå en långpromenad, ätit frukost och myst en massa. Undrar vad vi ska hitta på resten av dagen? Man känner sig ju lite smått låst när det är så okrisligt tidigt!

Det var så himla skönt att komma ut tidigt! Diset låg så fint över åkrar och ängar. Luften kändes sval och skön att andas. På slutet av promenaden hade dock båda dessa saker försvunnit... Skönt att ha det gjort iaf!

Funderar på om vi ska åka till stranden. Sitta i skuggan och kanske ta oss ett dopp. Testa nya bikinisen liktsom. Systeryster är en sån där som blir pepparkaksbrun i skuggan nästan. Hon var ute hos mamma och pappa i förrgår och solade i kanske en halvtimme. Redan då hade det hunnit bli bikinilinjer... Man själv kan pressa i en hel sommar och man kan inte mer än skymta svaga linjer där kläderna har suttit... Har gett upp det där med att pressa för att försöka bli brun. Det är liktsom ingen mening med det. Det finns bättre saker att lägga sin tid på.

Tror ni förresten att det blev ngn lista skriven igår? NEPP! Blev det ngn tur i spåret? NEPP! Men jag gjorde iaf ngt på min to do list... Idag kommer jag ju antagligen att ha tid över för att göra listan iaf och har jag tur så får jag sällskap i spåret, annars så får jag ta mig dit själv. Det var ju för tusan nästan en vecka sedan nu och det är ju inte hållbart. Så förbättrar man ju ingen kondition eller blir ngt smalare av. Dagarna går ju bara så fruktansvärt fort! Ibland skulle man vilja köra livet i slowmotion. Fast å andra sidan så skulle man ju vilja snabbspola det ibland oxå, så jag antar att den farten livet går i är rätt ok iaf...

Bara så att alla vet så har tidningsbuden här i stan börjat med träskor. Därav det tidiga uppvaknandet...

Varför gör man inte bara det man ska?

Om jag skulle göra det jag borde göra, så skulle jag duktigt sitta och skriva en lista på vad som ska packas ner när vi ska åka till Karlstad samt vad som ska packas till båtsemestern. Råkade istället hamna här. Skrivandes iof, men så himla mkt nytta vet jag inte om jag gör direkt... Det är ju så mkt skönare att bara sitta och skriva just precis det som faller en in, istället för att behöva koppla på hjärnkontoret och tänka efter. Hmmmm, för när man ska ut med båten så gäller det verkligen att tänka efter. Det får inte vara allt för mycket packning, men inte heller för lite, för det finns ingenting värre än att sitta och frysa i en fuktig båt. Hu!

Det var lite roligt för mamma och systeryster jobbade tillsammans med en tjej som jag har gått i samma klass som för sisådär typ hundra år sedan, eller så. Hon skulle åka på båtsemester med sina svärföräldrar. Det hela slutade med att hennes sons vagn fick ligga i jollen för hon hade tagit med så mkt packning att det inte fick plats i båten. Tur att inte svärföräldrarna bestämde sig för att kasta henne i jollen... ;-)

Just tusan, skulle ju kolla kartboken oxå. Men nu har karln gått och lagt sig och då vågar man tusan inte gå in och störa och börja rota runt i bokhyllan. Ska jag vara helt ärlig så vet jag ju inte riktigt var den där kartboken har gömt sig... Sist vi använde den var för två år sedan när vi var till Kolmården. Tror iaf att det var två år sedan, om det inte var tre. Ibland känns det som att alla år bara flyter ihop. Shit, det är ju liktsom tio år sedan jag gick ut nian. Och vad har jag gjort på den tiden??? Visst, jag har lyckatsf å världens sötaste unge, men förutom det då? När man är så här gammal som jag så ska man väl ha en tjusig utbildning, tjäna bra med pengar, varit ute och rest en massa och en hel bunt med andra grejor. Det är inte så att jag på ngt sätt är missnöjd med mitt liv, men jag kan få lite panik när jag tex jämför mig med vissa som jag gick gymnasiet med, eller med det som jag ser som den gällande normen. Kan det vara så att jag börjar få 30års kris light??? Hjälp i sånt fall! Hur ska det sluta om jag får den light nu? Det är ju för tusan nästan fyra år kvar till 30. Mkt hinner att hända på den tiden. Det hinner att bli en väldigt olight kris... Men förhoppningsvis är det bara en liten fas jag är inne i just nu som kommer att klinga av inom den närmaste tiden. Den som lever får väl se, antar jag.

Sen har vi det här med festande samtidigt som man har barn. Tar folk en på allvar som mamma om man är ute och dricker "några" öl och svänger sina lurviga lite då och då? Jag har en känsla av att det är uppdelat lite i olika kategorier. Det stället där jag har träffat flest olika sorters människor är ju på jobbet, så jag tar väl mitt exempel därifrån. Det var en mamma, inte alltför gammal som jag jobbade med. Jättegullig tjej! Verkligen! Men aaaaningens tråkig, kanske. Lite svårt att sätta fingret på det. Det var ju så länge sedan nu! Jag kommer ihåg att jag sa till våran by the way, helt underbara chafför att jag aldrig vill bli som hon. Aldrig gå ut. Vara bland de första att gå hem från personalfester osv. Han sa ngt väldigt klokt :-) Han sa att jag antagligen, med största sannolikhet inte skulle bli sån eftersom jag var så medveten om vad jag ville, och inte ville så klart. Har även fått blickar och ngr små kommentarer som att det där ändrar sig sen när du får barn själv. Måste man verkligen göra det? Visst har jag ändrats en del, man värdesätter saker lite annorlunda, men jag tror att man måste komma ihåg vem man var från början.

Jag går hemma och städar och byter bajsblöjor och får se världens goaste unge växa upp. Jag tycker att det är helt underbart! För det mesta iaf... Men jag tror inte att jag skulle tycka samma sak om jag inte såg till att ta mig egen tid. Gå och träna, sitta här och skriva och träffa vänner. Jag tror att det kan vara farligt att glömma sig själv när man får barn. Visst, barnen går först, men för att man ska kunna sätta dem först så måste man även fungera som person själv. Inte blir PBP glad för att hon får göra en massa saker, om inte jag är glad och mår bra!?!

Det samma gäller förhållandet. Man måste få, eller rättare sagt ta sig tid för varandra. Herre Gud, det är inte det lättaste ska gudarna veta! Men jag tror att man måste om förhållandet ska hålla i längden. Göra ngt för den andra personen lite då och då. Ska nog sätta lite sånna saker på min lista med sminkningen, plattningen av håret och träningen står. Vet inte om de små sakerna ska bli ngt som alla ska få reda på, eller om jag håller dem privata. Tror nog att det blir privat, men ni kan ju få reda på om de uppskattas eller inte. Så blir det nog.

Skulle vilja åka till Västerås och känna på en sån där vagn. Vet att jag tjatar, men är så himla sugen på en! Det var så mysigt förut när vi packade ner frukost, cyklade ut på landet och åt våran matsäck någonstans utanför en kyrka eller vid ngn hällristning. Så där tidigt innan alla har vaknat än och det har blivit för varmt. Lyssna när åglarna kvittrar och hästarna betar gräs. Det är vardagsromantik för mig. Så enkelt och så mysigt. Vill att PBP ska vara med och uppleva de här mysiga morgonstunderna hon med.

Kanske ska ta mig i kragen och börja skriva den där jäklarns listan nu...


Äntligen!

Ja, nu har vi äntligen kommit hem från Eskilstuna. Inte för att det var varit otrevligt där på ngt sätt, men det är ju alltid skönast att vara hemma i sin egen säng och så. Vi har haft det jätte trevligt och PBP har lagt beslag på sin morfar. Det var verkligen favoritpersonen de här dagarna. Hon har honom lindad runt lillfingret kan man nog lugnt säga... Men det gör inte så mkt. Jag tror nog att han kommer att kunna sätta lite gränser så småning om. Det var han ju så väldigt bra på när jag och systeryster var mindre! Sen så finns ju rediga mormor där oxå och håller allt på en bra nivå kan jag tänka mig. Vi stannade ju en dag längre än vad som var tänkt. Det var ju så fruktansvärt varmt igår när vi skulle åka så jag bestämde mig för att stanna en natt till. Sen så hade ju PBPs gammelmormor kommit dit på besök från Sthlm och det är inte så ofta som vi träffas så det var ju mysigt att få umgås lite mer!

Gårdagen var ju som sagt HET! Inte på ngt spännande och sexigt sätt, utan på det mest osexiga och illaluktande svettiga sättet. PBP badade i sin pool minst fyra gånger under dagen. Vi andra satt brevid och undrade varför inte oxå vi kunde få vara så små att vi skulle få plats där i tillsammans med henne.

Det första jag gjorde efter att ha kommit hem efter bilturen idag, var att tappa upp ett bad till mig och PBP. Så himla skönt! Tror inte att det är riktigt lika varmt idag. Känns iaf inte som det här inne. Har inte hunnit vara ute ngt än, eftersom PBP, och även jag ska jag vara ärlig och säga, har tagit en lång tupplur så här mitt på dagen. Och snart så kommer sambon hem. Det ska bli så mysigt att träffa honom igen! Man saknar inte kon, förrän båste e tomt... Hoppas att han har saknat sin kossa lite oxå. PBP blev så himla glad när vi pratade på högtalartelefonen med varandra. Det är så roligt att hon uppskattar det nu! Ibörjan blev hon bara rädd och skrek.

Det börjar bli dags för att packa ner sakerna som vi ska ha med oss ut på båten. Jag är expert på att packa massor! Och då menar jag verkligen MASSOR!!! Det finns ju så himla mkt som kan behövas, eller hur?!? Nu när vi skulle till Eskilstuna så tänkte jag att jag minsann skulle klara mig med skötväskan och lite mat till PBP i en påse vid sidan om. Tror ni inte att jag glömde påsen... Glömde även nappflaska till vällingen, AD-droppar, tandborste och tandkrämx2 och säkert en hel del till som jag inte kommer på nu... Till saken hör att jag även glömde mina använda kläder kvar hemma hos mor och far. Toppen hade jag tänkt att ha på mig på lördag när vi ska på dop. Köpte den för inte ens en vecka sedan, men mamma lovade att tvätta den och ta med till båten, så jag kommer iaf att ha med mig den dit...

Jo, på lördag är det ju dop i Karlstad. Vi tänker åka ganska så tidigt på morgonen så man slipper den värsta värmen. Ingen av oss gillar den och sambon och PBP mår riktigt dåligt när det är för varmt. Att åka tidigt är alltså bäst om man tex vill slippa svett och gnäll. Skönt oxå att inte ha ngn tidspress, så blir inte jag så lättirreterad heller. För det är verkligen det värsta jag vet, att komma försent! Jag vet att jag gör det sisådär 50% utav gångerna som jag ska ngnstans nu för tiden, men det känns verkligen inte bra! Innan jag träffade sambon så var jag aldrig sen, utan snarare en timme före utsatt tid. Han var nästan likadan, men vi två tillsammans är ingen bra kombination. Vi är nästan alltid sena när vi ska iväg tillsammans. Det värsta är att det har smittat av sig till när jag ska iväg själv oxå. Skärpning! Det kanske kan bli en sak som jag ändrar på längre fram...

Det är alltså dags att ta fram kartboken och plugga in hur man kommer till Karlstad. Gillar att ha studerat kartboken i förväg. Då slipper jag och sambon bli så osams, vilket händer när jag tycker att man måste kolla hur man ska åka en bra bit före en avfart, medans han tycker att det kan vara dags att ta upp kartboken och slå upp rätt sida ungefär när man håller på och åker förbi avfarten som man skulle ha svängt av på... Planering av körningen, hallååååå! Så för att undvika detta så kollar jag hur man ska köra och skriver en lite fusklapp som jag har framme hos mig så kan karln sitta i baksätet och kolla i kartboken bäst han vill. Bästa sättet att behålla husfriden!

PBP har blivit så duktig! Jag vet att jag tjatar om det här hur mkt som helst varje dag. Men har du tröttnat på det så hoppa helt enkelt över det här stycket.... Hon reser sig mot allting nu och kan sätta sig ner igen. Det blir med en hård duns i rumpan, men det bryr hon sig inte om. Ibörjan så blev hon rädd när hon ramlade bakåt, även om det var på rumpan hon landade. Nu vet hon att det inte är ngn fara så länge som hon ser till att det är de mjukare delarna som träffar golvet först.

Nu är det alltså mindre än en vecka kvar till vi ska åka till skärgården! Hoppas på fint väder om än ngt svalare än det har varit de senaste dagarna. Kan ju avslöja att de gångerna som jag och sambon har varit med mamma och pappa ut med båten så har det alltid regnat. Inte hela dagarna kanske, men ungefär som midsommar. Det kommer alltid ngt stänk som förstör stämningen. Om jag tänker efter så har det nog inte bara varit ngr stänk, utan skyfall när vi har varit där. sist var det dock fint väder en dag av två, eller om det var en halv dag, men då fick vi ju iaf lite sol på oss. Hoppas verkligen att det blir bättre än så iaf! :-)

Jag kommer verkligen att få abstinens efter datorn när vi är där! Jag har blivit så van att skriva av mig lite av vad jag tycker och tänker på. Och att då vara utan datorn i en hel vecka komer ju att vara döden. Nästan iaf! Men förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta med mig kameran och kan ta lite fina bilder till bloggen iaf.

Ni kanske undrar varför jag inte har ngr bilder på familjen här på bloggen. Det är så att sambon vill inte vara med och tycker inte heller att det ska vara så mkt bilder på PBP på nätet och det kan jag ju hålla med om. Då var det ju bara jag kvar och jag menar, hur kul är det att ha en massa bilder bara på sig själv upplagda??? Inte så himla kul tycker ju då jag! De som känner mig får helt enkelt kolla FB efter bilder där man kan få sig en titt på oss. Sen så är ju inte bloggen tänkt så mkt för andra personer, utan mest som ett forum där jag kan skriva av mig.

Jo, medans jag kommer ihåg det, så var jag i två barnaffärer i Eskilstuna och skulle kolla efter en sån där cykel-/joggingvagn som jag ville ha. Tror ni att det finns ngn??? NEPP! Det blir väl till att åka till Västerås då antar jag. Det kan ju hända att de finns i sånna där vildmarksaffärer oxå. Men som sagt så har jag för mig att Aros baby stod som återförsäljare.

Får se om jag orkar ta mig ut i spåret i kväll. Ska iväg och köpa doppresent oxå. Annars så har jag sällskap i spåret imorgon.

Plattningen av håret kan jag strunta i nu när det är så varmt, för när jag blir lite svettig och fuktig så ser jag ut som ett troll igen efter typ tio minuter, fast jag har sån där stylingkräm i. Man ska nog vara en sån där snygg kändis som aldrig svettas så håret krullar sig. Plattningen är alltså inte första prio för tillfället. Ska dock försöka med sminkningen iaf.

RSS 2.0