Träning

Idag sprang/gick jag 5 km igen. Tänkte ta och öka på lite varje vecka. Ska ha ett pass i veckan då jag springer lite längre än mina intervaller. 5 km är inte speciellt långt men det kommer. Hoppas jag iaf. :-)

Efter löpningen blev det lite rygg och mage.

Just nu känner jag mig lite frustrerad för att vågen står stilla. Fast jag vet samtidigt att det är den tiden i månaden då jag kan gå upp ett par kilo för att jag samlar på mig vätska. Det är väl bara att vänta en vecka och se vad som händer.

Tidigare i gymmet.


Morgonfrisyr

Hur lyckas barn få till håret på det här sättet?


Kvällens tips

Tips till er som tränar på A3: Försök inte gå igenom roddmaskinerna. För det första så går det inte och för det andra så gör det ganska ont!


Intervaller

Idag sprang jag intervaller. 4*2min med 1 min vila+4*1min med 30sek vila. Hastighet mellan 12-13 km/h. Det gick bra men jag har någon sorts mental spärr som tror att jag inte klarar så mycket som jag faktiskt gör. Måste jobba på det!

Tränade med Jenny igår och var lite ledsen för att jag inte hade träningsvärk. Tänkte att jag inte gjort mitt bästa (fast jag var som en urvriden diskttrasa efteråt). Men jag kan säga att träningsvärken nu nått denna kropp. :-)
Härligt ont! :-)

Nästa vecka blir det nya kroppssammanasättningsmätningar. Spännande att se om någonting har ändrats. Fast jobbigt att tänka att det faktiskt kan vara så att det inte hänt så mycket! Jaja, den som lever får se. ;-) Lovar att delge er resultatet oavsett.

Från träningen tidigare.


PT-träning

Om en timme är det dags att byta om och bege sig till gymmet för en timme med PT-Jenny. Är inte peppad för fem öre men jag kommer nog snart igång igen. Det har blivit dåligt med träning och lite fel kost men så snart träningen blir mer frekvent så brukar det bli lättare med kosten också.
Nu ska jag ladda, ladda, ladda.


Dagens lunch

Kycklingwok med fitnessnudlar, fänkål, paprika, tomater och lite sweet chili och soja till


Ordning

Nu har det varit stiltje ett tag här på bloggen igen. Jag är ju en periodare och nu har vi haft två veckor med olika sjukdomar här hemma, vilket gjort att jag inte orkat skriva någonting.

Nu är jag iaf tillbaka. Nästan helt. Har kvar lite rossel i rören och lite hosta men men, det kan man ju inte gräva ned sig för!

Idag har jag hunnit till gymmet. Sprang med vissa gångpauser i 5 km. Konditionsmässigt hade jag orkat 10km men jag vågar inte annat än att starta lugnt för att ljumskar, knän och annat skit på kroppen ska klara av den ökade påfrestningen.

För tillfället ligger jag i ett skönt varmt bad. Ska snart ta mig upp för att laga lite lunch och sen är det jobbet som gäller.


Ny bok

Idag har jag fått äran att läsa en jättefin bok som några ungdomar har gjort tillsammans med barn från myrornas förskola här i stan.
Den går att köpa för 69:- om det är någon som är intresserad. En viss del av dessa pengar går till välgörande ändamål. Funderar på att köpa en till tjejerna!


Post workout

Smoothie gjord på kesella, mjölk, mango, hallon och blåbär. Avnjuts med fördel i ett varmt skönt bad. Perfekt avslutning på en dag full av händelser!


Mööööör i kroppen

Tränade ju med Jenny idag. Vi började med styrketest. Möra ben efter det! Sen gick vi igenom mitt nya program med pulshöjare i. Kan säga att jag höll på att börja spy och grina under pulshöjaren, då jag sprang på löpbandet. Sjukt va slut jag var (och är) i benen!!!

Jag har ju ganska svaga ben och gillar därför inte att träna dem, men nu tusan har de fått träning! :-) Det ska de självklart få även i fortsättningen!
Veckans läxa är att göra en magövning två gånger om dagen och stretcha höftböjaren lika ofta. Sen har jag fått träningsupplägget för veckan också och det ser bra ut!
Imorgon får det bli en vilodag eftersom jag först är på konferens mellan 10-15 och sedan jobbar natten också. Men på torsdag är det dags igen och då ska jag testa nya schemat. Spännande! :-)


Nervös

Börjar bli nervös inför träningen imorgon. Tänk om Jenny tycker att jag inte skött maten alls. Det finns helt klart förbättringar att göra. Jag har t.ex. inte fått in två mellanmål varje dag, men jämför man med hur det såg ut för en vecka sedan så ser det betydligt mycket bättre ut!
Jaja, jag tycker jag har gjort ett helt ok jobb även om det finns saker som kan bli bättre!
Det ska bli spännande att se vad vi ska hitta på. Det blir ju första gången jag tränar med henne på riktigt!


Så var snart denna dagen slut

Fick hem två sjuka tjejer från Eskilstuna igår. Den ena hade 40 graders feber och den andra diarré. Idag har Elsa varit nästan feberfri men Astrid rinner det ur om man säger så... Vill inte bli magsjuk nu!!!! :-(
Igår satt jag uppe och pluggade till två. Somnade närmare tre och Elsa vaknade halv sex. Man kan säga att jag har gått på sparlåga idag!
Ligger för tillfället i badet och försöker hämta lite energi. Ikväll måste jag nämligen komma iväg till gymmet och träna lite! Imorgon är det dags för ett PT-pass. Ska bli roligt och spännande! :-)
Hepp hepp, snart upp och laga middag.


Kattlåda de lux

Köpte en ny kattlåda idag. Den kostade 699:- och är minst dubbelt så stor som den gamla. Läser man på lappen så står det att den är till stora katter och små hundar. Sen när har man låda till hundar???
Det som är bra med den så är det att den har lucka och att den är så stor. Vi har köpt med lucka tidigare men varit tvungna att ta bort den då katterna inte kunnat komma in och vända sig när luckan suttit på eftersom lådan varit för liten. Nu kan jag säga att de bör kunna vända på sig utan problem... Den är gigantisk! :-)


Kollar mello

Man kan ju säga att det är väldig varierande kvallitet på bidragen i år. Precis som det brukar vara. Är sjukt trött! Tror snart det blir till att förflytta sig till sängen med tidningen jag löpte igår.


Dagens mellis

Äpple med kesella. Toppat av hackade cachewnötter.


Håll i er...

...för jag har ätit cachewnötter och tyckte det var helt ok. Nu har jag flera mellisalternativ. Det är sjukt stort att jag äter nötter! Idag åt jag dem till äpple och kesella.
Det tar sig, som pyromanen sa... ;-)


PT

I onsdags hade jag min första träff med min PT Jenny. Jag fick göra en massa tester. Vissa resultat var ok, andra mindre roliga. Jag väljer att se det positivt och har många resultat att förbättra...! :-)
Jag fick två läxor till nästa vecka: att skriva en matdagbok och att börja äta mellanmål. Matdagboken går bra men jag är kass på att äta mellanmål! Men jag kämpar med det! Köpte på mig mellanmål till jobbet så jag har lättillgängligt nu i helgen när jag jobbar.
Planering, planering och lite mera planering är det som behövs för att kosten ska fungera.


Kvällens lektyr


RSS 2.0