v.16



Även denna vecka var utan tips för diverse åkommor man kan få som gravid, så jag tror ju helt och fullt på att den här veckan blir utan några som helst problem. :-)

Fostret är nu mellan 108mm-116mm långt och väger 100g. Det är konstigt det där att barnet väger så lite och vågen visar att jag har gått upp en hel del mera än 100g. Måste vara så att det är ngt fel på vågen. Kan inte komma på ngn annan anledning. ;-)


Så mkt att göra, så lite som blev gjort...

Det var så mkt jag/vi skulle göra idag. Tvätta, städa, pynta, baka och allt annat som hör första advent till.

Vi gick och handlade. Det var ungefär så mkt vi gjorde. Sambon var lite smått bakis och inte alls på humör för en massa saker drygt halva dagen. Jag hakade lite snyggt på den sinnesstämningen. Det är ju så lätt hänt! :-) Men en storhandling på coop blev det iaf.

De hade dock slut på pepparkaksdeg. De som har haft enorma lager där i kylrummet, hade dagen till ära helt sopslut på deg. Typiskt! Det var bara att traska till ICA efter att vi hade ätit och kolla om de hade där istället. Det hade de. I en kyl brevid grönsakerna. Jag tänkte dock inte på att leta där, så efter att ha sprungit runt i den lilla affären i vad som kändes som en timme minst så hittade jag till slut en kille som jobbade där som jag kunde fråga. Han var så trevlig att han tom sprang tvärs genom affären för att visa var de låg. Sånt gillar jag! Ja, inte att de gömmer pepparkaksdegen för mig, utan trevlig personal i affärerna. Det gör så himla mkt!

Hann med att baka en paj till imorgon då alla Elsas kompisar ska komma tillsammans med sina mammor för att baka pepparkakor. Det var skönt! Då har jag bara två pajer kvar samt lussekatter. Plus att jag ska städa. Men de kommer inte förrän klockan tio, så det ska nog hinnas med. Hoppas det iaf! Hinns inte lussekatterna med så får jag bjuda på vanliga bullar istället. Det funkar nog det med. De vet ju inte vad jag hade planerat, så....

Läste förresten mitt inlägg från igår. Var jag full, eller? Man skulle kunna tro att det var jag som hade bastat och druckit öl. Jäklarns vad fingrarna hade hoppat runt på tangenterna! Jaja, så blir det ibland.

PBP har börjat sova bättre på nätterna. Det är skönt! Däremot är det stört omöjligt att få henne att somna på kvällarna! Vet inte om det har och göra med att hon nu har sovit lite längre på dagtid. Kanske skulle prova att begränsa det lite. Vill nämligen att hon ska gå och lägga sig vid 7-tiden och somna ganska så omgående. Inte klockan 9 och ändå inte somna på direkten.

Detta är ständigt upe till diskussion hemma hos oss. Har fram tills nu varit på PBPs sida och inte tyckt att det har varit så farligt, men efter att ha fått sitta inne hos henne i en timme innan hon somnat ganska så många kvällar nu, så har tom jag börjat tycka att det får räcka. Har även provat att hon får skrika. Inte heller det fungerar...

Sambon vill att vi ska försöka få hjälp med sömnen. På BVC sa sköterskan som vi har att det enda som gäller är 5 min metoden. Vi körde den i två månader, utan att det fungerade. Vi följde den verkligen till punkt och pricka, så det är inte så att vi "fuskade" lite då och då och förstörde metoden på så sätt. Nej, jag tror helt enkelt inte att den passar för PBP. funderar på om det är ngn idé att boka ett möte med BVC eller om man ska försöka få råd ngn annanstans ifrån.

Kanske skulle prova att väcka henne tidigare på morgonen. Vända lite på dygnet. Jag har ju varit ganska så bortskämd nu och fått sova till klockan sju-halv åtta. Ska prata igenom alternativen med karln imorgon. Nu är det dags att sova.

Adventsskinkan klar att avnjutas.

4ba589e322a7514304960c5059971d47.png

Adventsskinkan klar att avnjutas.


Bio och annat.

I går packade vi in oss i bilen och åkte til mamsen och papsen i Eskilstuna. Trevligt att träffa dem igen! Vi blev bjudna på fläskfilé med svampsås innan vi åkte iväg till stan och gick på bio. Tänk er. Jag och karln gick på bio alldeles för oss själva.

Vi såg 2012. Jag lyckades hålla mig vaken under hela filmen trots att den började vid nio och höll på i 2,5 timmar! Det måste vara ett ganska bra betyg åt filmen. Den var som en riktig katastroffilm ska vara. Mkt som händer, lite sorgligt, lite sentimentalt och ett slut som inte överraskar allt för mkt. Jag tyckte dock att den var bra gjord och det hände mkt saker hela tiden. En bra film som jag kan rekommendera!

Blev dock lite irreterad på två tjejgäng som bara satt och fnittrade hela tiden. Framför allt när det var lite mera sorgligare partier. Då ska ju jag leva mig in i filmen och gråta en skvätt, utan att ngn mårker det. I stället så satt jag bara och irriterade mig på dessa tjejer. Gissa om jag blev helnöjd när en kille ryter till med: Är ni helt dumma i huvudet eller? Håll käften och titta på fimen i stället. Kanske sa han inte ordagrant så. Jag hörde inte riktigt, men på tonläget lät det helt klart som att han menade det som jag skrev iaf. Varför kan inte jag säga ifrån så där oxå. Varför sitter jag bara och irriterar mig i det tysta? Hmmmm, kanske ska ta och jobba lite på det...

PBP fick sova uppe i stora huset med mormor och morfar och jag och sambon fick sova nere i gäststugan. Detta för att jag skulle få sova en hel natt. Gissa om det var skönt!?! Nog för att jag vaknade typ en gång i halvtimmen iaf. Jag gör ofta det när jag sover borta nu för tiden. Men jag slapp ju gå upp alla dessa gånger. Jätteskönt. Tror ni att det blev ngn sovmorgon? Nepp, kan jag berätta. Vaknade vid halv sju och var så sjukt kissnödig och inte speciellt trött längre så jag var tvungen att gå upp i stora huset då. Trodde att alla var vakna där, men det var bara mamma. PBP låg alltså och snusade för fullt. Hon sov till kvart i åtta hon. Dessutom så hade hon sovit bra hela natten. Sånt ska hon ju göra hemme ju. Nu var hon ju hos folk som aldrig annars har småbarn, eller djur för den delen. Då kan hon ju passa på att krångla. De orkar ju med det en natt liktsom. Nej, jag antar att hon spar stulnätterna till mig. Hon är ju så himla omtänksam min lilla dotter! :-)

I dag har vi varit och köpt kläder till mig och PBP. Gick ganska så bra, men gud vad svårt det ska vara att hitta mammakläder. Väldigt få ställen säljer det. Hittade bara på H&M. Enstaka plagg fanns på name it oxå. Vill man ha ngt får man skicka efter det och hoppas på att det passar. Det är ju så jobbigt att hålla på att skicka tillbaka och så!

Sen en sväng förbi systeryster och Svensson. Det är lite synd om PBPs moster förstår ni. Hon försökte sig på att flyga ensam, utan häst över ett hinder. Det gick så där kan man säga. Det hela slutade med en lätt hjärnskakning. PBP hade ju köpt paket som vi överlämnade och så hade vi köpt med oss lite krya på dig-pizza. Verkade fungera bra, för vi fick en TV med oss hem. Tack, tack så mkt!

Äntligen hemma nu iaf! Ska väl snart ta och bädda ner PBP i sängen och sätta igång och göra årets första julskicka. Vi brukar aldrig göra den så här tidigt. Max ett par dagar för jul. Men i år har jag gått oc varit sugen på skinksmörgås med hemlagad senap och ett stort glas mjölk hur länge som helst. Och är man gravid så får man lite oftare som man vill. Altså blir det en adventsskinka i år. :-) Senapen gjorde jag i onsdags, så den har stått till sig och blivit perfekt nu lagom till helgen. Mmmmm. Det ska bli så gott!

Det är ju så himla gott att ta sig en smörgås precis när skinlan är klar så att den fortfarande är varm. Lägga en lagon tjock skiva på en bit julknäcke och ha på ett gigantiskt lager med senap(hemlagad), ta en tugga och sen bara njuta. Jag blir ju alldeles till mig bara jag tänker på det. :-) Ngn som vill hålla mig sällskap och få en macka? Sambon är nämligen och bastar med grabbarna, så jag får sitta och njuta i min ensamhet. Iof kanske inte det är helt fel det heller. Tända ngr ljus, göra en kopp the och äta min smörgås i lugn och ro. Det låter bara bättre och bättre ju mera jag tänker på det.

En lugn kväll för mig själv. Mmmmmm!

Jäklarns vad skönt!

I min värld spelar som ni säkert redan har räknat ut sömnen en väldigt stor roll.

I natt har jag fått sova! Tjohooooo!!!!!

Både jag och sambon har tröttnat på katternas nattbeteende, så igår fick de sova i badrummet. Det var inte så synd om dem som det kanske låter. Vi bäddade så mysigt med en ny fleecefilt och ordnade lite fint åt dem.

Vid halv fyra först så vaknade PBP. Det tog typ två minuter så sov hon igen. Blev sen inte väckt förrän vid halv sex då sambon hade släppt ut katterna i köket. Det var bara att släppa ut dem och somna om. Sen sov jag till halv åtta och fick vänta på att lilltjejen skulle vakna. Hon låg och drog sig till klockan åtta hon!!!

Fattar ni vilken himmelsk natt jag har haft?!?

Tror att både vi och PBP sov bättre av att ha katterna tre dörrar bort. Nu ni katter så kommer ni aldrig att komma ut ur badrummet. Mohaaaaaa!!!! ;-)

Sprutan.

PBP fick svinissprutan igår. Reagerade med feber och fruktansvärt dålig sömn. Kanske ska ta och rapportera den biverkningen. Jag fick somna in vid tretiden. Katter och barn håller på att göra mig sinnessjuk... :-)

Funderar på att ställa in pepparkaksbaket med Elsas kompisar i morgon. På mig höll ju biverkningarna i sig två dagar efter sprutan och i sånt fall så är det ju inte så lägligt att ta hit en massa småbarn om PBP helst av allt bara vill softa och ta det lugnt.

Dagen idag blir iaf väldigt lugnt. Plockar kanske fram teletubbies och blir det riktigt illa så kanske jag tom letar fram nappen och dammar av den lite.

För tillfället sitter vi iaf och laddar inför julen med julsånger. Antar att jag kommer att få läsa boken om när jultomten fick snuva ngr gånger under dagen oxå. Det är nämligen PBPs nya favoritbok. Det kom ju ganska så lägligt. Hon måste ju förstå vem det är som kommer med klapparna. Mor- och farföräldrar vidrarbefodrar ju bara önskelistorna till tomten. Eller hur?!?


Lite nere idag!

Ingen bra dag idag. Eller, jo. Början var bra! PBP fick sin spruta och var jätteduktig!!! Det är det bra som har hänt idag.

När vi kom hem så märkt jag att jag har en liten blödning. Dock inga klumpar ller ont i magen eller ryggen än, så jag håller tummarna för att allt är bra iaf. Håll tumarna ni med. Vem vet, det kanske hjälper. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte blir ett missfall!

Nu kommer jag att låta aningens makaber, så ni som inte gillar att läsa sådant kan sluta läsa här.
Om det nu skulle vara så att det skulle bli ett missfall. Vad gör man med fostret när det har kommit ut? När jag fick missfall i v.8 så var ju bebisen så liten att den fick åka ner tillsammans med toapappret i toaletten. Tyckte dock att det kändes väldigt makabert bara det. Vad gör man med en liten minibebis som vid det här laget borde vara runt 10 cm stor. Inte tusan kan man spola ner den. Fatta om det skulle bli stopp och man måste ner och gröta, eller ännu värre, om man måste ta hit en rörmokare. Nej, inget toalettåkande där inte. Slänger man den i vanliga soporna, eller ska den komposteras. Lite grovt skämt kanske, men allvarligt talat, jag vet verkligen inte. Det skulle ju kännas heldumt att slänga minibebisen i soporna oxå! Den är nog antagligen ngt för ung för att få begravas och man kan ju inte direkt gå och gräva ned den på gården.

Hoppas verkligen att den stannar kvar inne i magen. Vi har ju längtat så mkt efter den!

V.15



Den här veckan är barnet mellan 104-114 mm långt och väger 50 g.

De tipsar inte om någonting den här veckan på gravid.se så jag antar att det blir en vecka helt utan problem. Skönt!!! Magen börjar kännas på riktigt nu. Roligt att äntligen börja förstå att det är ngn där inne!

Lite underhållning så här på fredagskvällen.








God Jul!


Värsta natten på väldigt länge!

Jag vet att jag tjatar ihjäl er om mina nätter,men jag måste skriva av mig lite för att inte explodera.

I natt har jag varit uppe hos PBP en gång bara. Kunde alltså vara en näst intill perfekt natt, men icke! Katterna har varit helt galna. Jag var ärligt talat på väg att slänga ut dem på balkongen. Hade nog gjort det om det hade varit sommar och lite varmare ute. Då skulle jag slippa höra dem. Men jag är lite för blödig för att slänga ut dem i novemberkylan.

Jag har varit uppe och jagat katter i stort sett hela natten. Jag får även svårt att slappna av en sån här natt, så när det väl är tyst här hemma så ligger jag vaken och bara vänder och vrider på mig och bara väntar på att behöva gå upp en gång till.

Har sovit någonstans mellan tre och fyra timmar. Är alldeles för lite för mig. Kommer att vara en zombie idag! Hoppas att PBP är pigg och glad. Det underlättar en hel del!

Är träning verkligen bra?

Det är den frågan som jag ställer mig just för tillfället. Här har jag varit iväg och simmat tre gånger den här veckan. Och gissa vad som har hänt...

Vikten har jag verkligen ingen aning om, för vågen vägrar jag att titta på för tillfället. Sen så är det ju för tidigt för att det skulle ha hunnit hända ngt där...

Nej, jag har fått ont. Först i en muskel i vänster nack/axelområdet. Vet inte riktigt hur jag simmar för att få ont i just denna pyttelilla, fram tills nu obetydliga muskel. Är det inte konstigt att ngt så litet, tror iaf att den är liten, för det gör bara ont på ett litet ställe. Är det inte konstigt att den lilla, lilla muskeln kan irritera mig så himla mkt!?!

Sen så har jag fått ont på ett ställe i ljumsken. Kom på när jag simmade runt där i bassängen att jag under förra graviditeten, den problemfria ni vet, läste om att man kunde få ont om man var gravid och gjorde sånna där bröstsimssparkar, ni vet. Det har väl med uppluckring av allt nedanför naveln att göra antar jag. I vilket fall som helst så börjar jag sparka sånna där crawl eller frisims sparkar. Hoppas ni förstår vad jag menar med det. Till saken hör att jag inte kan göra de rätta rörelserna med armarna. Det är sånt som man ska ha lärt sig när man var liten. Då är det ju nämligen ok att se lite smådum ut. Man håller ju ändå på att lära sig att simma. Jag tyckte dock att det var sjukt pinsamt att träna på det då, eftersom jag plaskade allt vad jag kunde, samtidigt som jag höll på att sjunka, inte få luft, samt att jag inte rörde mig många cm framåt. Därför kan jag inte göra armtagen nu och kommer antagligen aldrig att lära mig eftersom det inte har blivit mindre pinsamt att se ut så bland folk.

Där simmar jag alltså bröstsim med armarna och sparkar med benen. Kan tala om för er att det går sjukt långsamt!!! De liktsom bromsar upp varandra. Eftersom jag inte ville förvärra smärtan i ljumsken så tog jag heller inte ut mig till 110%. Detta gjorde att jag blev utnämd till dagens stoppkloss i bassängen. Ni vet oftast den där fruktansvärt långsamma tanten som vägrar att blöta ner sitt nylagda hår och simmar i ultrarapid med förrernanästan rakt nedanför huvudet. Idag var det ingen tant, det var jag. Känns tungt! Är det så här det ska vara när man närmar sig 30. Ska jag bli utnämnd till den yngsta stoppklossen genom tiderna?

Kanske är dags att träna andra simsätt med armarna. Får ta och sätta på mig lösskägget och gå ner till badhuset tidigt en morgon när det inte är så mkt andra människor där.

Om ngn simskolelärare läser detta-starta en simskola för oss vuxna! Jag kan simma, behöver bara lära mig någonting annat än tuttsim.

 


texten försvann tydligen.

Kollade in på bloggen och såg att texten till förra inlägget var borta. Är så sjukt trött på att det i stort sett aldrig fungerar som det ska när man MMS:ar in till bloggen!

i natt har de varit snälla. Inga k

0-2a7ce2326fd5cbf5490449d981375a1f.png


Nästa vecka gäller det!

Det blev kanske en ngt stark överskrift, men men...

På måndag är det dags för PBPs första tandläkarbesök. Kommer hon öppna munnen tro??? Jag skulle inte sätta pengar på att hon gör det, om jag säger så... Fast det kanske räknas om hon öppnar munnen för att skrika. Det är hon nämligen ganska så duktig på! Hoppas bara att jag kan vara lugn och inte föra över mitt obehag som jag känner för tandläkare till henne. Jag kan ju försöka vara så lugn som jag bara kan, men jag tror att barn genomskådar en ganska så lätt. Återkommer med hur det besöket går.

Sen på onsdagen så är det dags för henne att få sin vaccination mor svinisen. Hoppas att hon inte känner av den direkt. Eller att hon åtminstonde inte blir sämre än jag blev. Vi får väl se hur det går...

  

Kanske ser hon ut så här efter nästa vecka.


Kvalitet?

Jag och sambon sa innan PBP kom till världen att hon aldrig någonsin ska få titta på teletubbies. Finns det ngt värre barnprogram???

I helgen vaknade våran kära lilla dotter halv fem och hennes pappa gick upp med henne då. Hon tjöt som en stucken gris ett bra tag. Till slut blir hon tyst och jag kan somna om. Det visar sig att det var tack vare dessa små konstiga figurer:

 

PBP älskade verkligen teletubbies! Det var sambons räddning där på morgonen.

Idag när vi var på coop och handlade så passade vi på att köpa en teletubbiesfilm. De firar jul och PBP älskade den. Själv var jag inte allt för imponerad. Stängde av efter 40 minuter när jag hade lessnat ur totalt och PBP inte var riktigt lika intresserad längre... Men förhoppningsvis kan filmen rädda flera helgmornar.

Man får omvärdera sina principer när man får barn. Ibland kan konstiga små hoppande figurer som säger hej och hej då ungefär hundrafemtioelva gånger på fem minuter vara räddningen.

Haha!!!

Moahahahaha!!! Nu har jag minsann sett att en viss liten Pitbullpaddsmoster har blivit lite nyfiken... :-) Där får du för alla gånger som du har gjort mig sjukt nyfiken!

Jag säger bara att det här paketet kommer att få upp PBP på plats nummer ett på din syskonbarnslista. Så bra är den!!! :-)


nu har PBP varit och köpt ett pake

77a82ea2ad4faf05f01329d732dac901.png

nu har PBP varit och köpt ett paket till världens bästa moster. Gissa vad det är? Nån som e nyfiken? ;-)


Katter till salu!

I natt har de varit galna! Speciellt Dharma! Hon har skrapat på dörrar, skrikit och aldrig gett sig. Jag har varit uppe och sprutat vatten på de här skrikkatterna säkert över tio gånger. Plus att jag har varit uppe två gånger hos PBP. En natt full av avbrott kan jag lugnt säga. Därför är det lite lätt tomt i hjärnkontoret idag.

Var och simmade i går kväll igen. Det var jätteskönt! Har dock lite ont i ljumsken idag. Kan få det ibland när jag har simmat. Men men, det går nog snart över.

Nu ska jag gå och mysa lite med min favoritdotter.

Ha en bra dag!

Ååååh, vilken skön natt!

Fick gå upp till PBP vid elva i går kväll. Det gick jättefort att få henne att somna om. Sen vaknade hon inte förrän några minuter före sex i morse. Jag var liiite trött då, så jag testar att lägga ner henne igen och lägger mig i fotöljen brevid. Döm till min förvåning när jag vaknar en timme och tjugo minuter senare! Skitskönt verkligen!!!

Idag ska vi iväg och fira PBPs kompis Linus som fyller år. Hans mamma fyller 30 år idag oxå, så det blir väl lite dubbelt firande.


Nya här i huset.

Tydligen har vi fått nya grannar nu. Snett ovanför oss har de flyttat in. Hoppas de är trevliga! Och framför allt att de inte störs av barn som skriker mitt i nätterna.

Hade lite beslutsångest om vad jag skulle ta och hitta på nu när det bara är jag uppe. Titta på Ullared, sitta här eller läsa boken som jag håller på med. Till slut blev det så att jag hamnade här. Har dock på Ullared i bakgrunden och kommer nog att läsa några kapitel innan jag somnar.

Just tusan! Kom just på att jag glömde ta kort på våran supergoda måltid. Som sagt så var vi alldeles för hungriga och jag alldeles för glömsk för att ni skulle få se den. Men jag kan tala om för er att det smakade fruktandvärt bra iaf!

Har även hunnit med en halvtimmes simning i kväll. Var helt sk´jukt trött i armarna efter bara fem minuter. Undrade där en kort stund om jag verkligen skulle kunna stå ut en hel halvtimme. Det gjorde jag. Nu känner jag mig lite så där skönt mör som man gör efter ett pass i bassängen. Fick mot min vilja ta det ganska så lugnt. Jag är verkligen sjukt otränad! Vann dock två längder när jag tävlade mot karln i banan brevid. Är inte helt säker på att han var medveten om att vi racade, men det spelar mindre roll. Huvudsaken var ju att jag spurtade på lite! :-) Det ska verkligen bli skönt att komma igång och träna lite. Kanske kan få mig att somna lite bättre när jag har blivit väckt på natten. Hoppas det iaf!


Middag idag.

Inte för att det är fredag, utan bara för att det är gott! Idag blir det kyckling. Tillagad i gryta med potatis. Ville gärna ha morötter och lök i oxå, men upptäckte när jag skulle sätta igång med maten att det var taberage på just de ingredienserna.. Så kan det va. Det går nog bra utan oxå! Hoppas det iaf!!! Ska se om jag kan komma ihåg att ta en bild på rätten innan vi sätter tänderna i den. Risken finns att vi är för hungriga för det. Men jag ska försöka komma ihåg iaf...

Jag slängde i lite kryddor och kantarellfond i grytan. Väldigt inproviserat precis vid det tillfället. Tänkte även ha i lite svarta vinbärsgelé i påssåsen sen. Vi får väl se hur det blir. Hoppas på att det blir riktigt gott!

V.14





Nu har jag alltså kommit in i v.14. Nu ska man alltså se gravid ut. Ska jag vara helt ärlig så ser jag inte alls gavid ut. Ser mest bara fet ut. Gillade min mage förra gången. Den här gången, njaaa, inte direkt. Men förhoppningsvis så kommer den att växa och bli lite fint rund även denna gång. Inte bara fläskig som den är just nu.

80-93 mm långt är fostret den här veckan och väger 25 gram.

Även denna vecka tipsar de om bajsandet. Tycker att det är lite roligt hur mkt de fokuserar på just att man inte ska bli hård i magen! :-)

Nu har vi alltså kommit in i andra tredjedelen av graviditeten, så nu är det bara två tredjedelar kvar. Det är ju den roligaste biten som ligger framför mig. Då man kan börja känna sitt barn och kommunicera lite. PBP kommunicerade mkt och hårdhänt. Ska bli spännande att se vilken personlighet lilla räkan har!

God morgon!

Varit uppe ett par timmar i natt. Men jag hade ju en toppen natt igår, så jag ska väl inte klaga allt för mkt. Har dock en sprängande huvudvärk som jag hoppas går över innom en snar framtid! Man är en betydligt trevligare människa om man slipper att ha ont någonstans! Iaf så är jag det!

Ska gå och sima några längder i kväll. Det ska bli såååååå skönt! Skulle ha gått redan igår,men när klockan var tio i fyra så kollade jag öppetiderna och såg att badet stänger klockan fyra. Är inte det typiskt när man har gått och laddat och verkligen är sugen på att röra sig lite...!

Har fått värsta suget efter att julbaka och pynta. Jag har verkligen aldrig varit en sån där julmänniska som verkligen går upp i att göra iordning den perfekta julstämningen. Jag har på sin höjd ställt fram adventsljusstakar och några tomtar. Baka lussekatter gör jag dock varje år. Sen brukar vi få slnga mera än hlften framåt mars, april så där, för vi fikar aldrig hemma hos oss. Jag har fortfarande hela frysen full med bullar från augusti när vi firade PBP. Det är bara att komma förbi på en fika om ni är sugna på bullar. Har både kanel och vanilj.

Jo, förresten. Jag har ju inte skrivit om helgen. Vi var på 50års fest i lördags. Riktigt trevligt att träffa familjen igen! Dottern har jag inte sett på hur många år som helst. Jag kommer ju ihåg när hon var nyfödd och satt i sitt babyskydd. Och nu så har hon plötsligt blivit över 18 och vuxen... Det är sjukt vad alla andra blir äldre. Själv har jag inte och kommer aldrig att bi en endaste dag äldre än... Ja, låt oss säga 25, för det verkar vara en ganska så bra ålder!

Gårdagen var bara lat!

Och till oss andra...

...som inte älskar Måns riktigt så mkt. Här kommer ngr låtar som jag tycker är bra. Ibland är de bäst, ibland ok och ibland inte alls. Beror helt på mitt humör.


















Ok, det finns typ en miljard låtar till som jag skulle kunna lägga upp här, men nu ska jag ta och packa ihop mig för idag.
God natt på er alla!

Till min kära syster.

Och alla andra som gillar Måns så klart!

Här systeryster är programmet som jag pratade om där Måns var med. Jag vet tyvär inte riktigt hur man kopierar det till min blogg. Du får helt enkelt ta och klicka på länken och spola fram till 38 min 34 sek så kommer han och sjunger för dig. http://svtplay.se/t/102930/gokvall 

Om det inte funkar så har jag ett litet tröstpris nedan:



Sitt nu bara ner och njut gumman!

Bad.

Idag var vi och badade med två av PBPs kompisar och deras mammor. Lite småkallt i vattnet, men roligt iaf! Sen blev det lunch på ett café. supergod sallad! Fråga PBP om ni inte tror mig. Hon käkade en hel del utav min sallad efter att ha ätit upp sin burk med barnmat. Det är ett hungrigt barn vi har. Sen försökte hon att sno åt sig kompisens majskorn som låg så otroligt frestande där på bordet. Vid sånna tillfällen får hon sånna här kommisarie Gadget armar. Sånna som kan bli tre meter långa, minst!

En liten sväng in på Lindex där jag köpte en body och en klänning till PBP för 69:- Alldeles lagom pris om ni frågar mig. Man kan tycka att PBP vid det här laget borde vara ganska så trött, men nej! Hon står för tillfället och skriker i sin säng. Brukar sova vid halv tolv på dagen. Nu är klockan halv två och det sista hon vill göra är att sova! Får se om jag ger upp snart...

Fredag.

I morgon är det äntligen fredag igen. Tror att jag har rätt i det iaf. Dagarna bara snurrar förbi och när man bara går hemma och vankar, så spelar det inte så himla stor roll vilken dag det är. De ser ändå ungefär likadana ut.

I morgon ska vi åka och bada. Ska bli jätteroligt! PBP har inte badat, om man bortser från de dagliga baden i badkaret, sedan vi var på babysim. Det var verkligen jättelänge sedan! Vi, eller kanske mest jag, försökte kasta i henne i havet när vi var ute med båten i somras. Det tyckte inte hon att jag skulle göra. När hon hade fått i lilltån i vattnet så började hon att illtjuta. Alla som känner PBP vet att när hon sätter den sidan till så är hon väldigt bra på att tjuta högt!!! Röstresurserna har hon ärvt av far sin. Detta gjorde att jag säkert bara försökte doppa i henne si så där en fyra fem gånger innan jag gav upp. Folk skulle ju kunna tro att jag höl på med misshandel av lite högre grad än att bara förfrysa tårna på barnet. För det räknas väl inte på riktigt? :-)

Själv var jag ju sååååå otroligt modig att jag doppade mig en hel gång under våran semester. Då efter att noga ha tänkt över för-och nackdelar med att bli ren på hela kroppen. Det övervägandet tog nog närmare 40 minuter där på bergshällen. Men ni vet väl att det är viktigt att tänka efter ordentligt innan man tar sånna viktiga beslut. Tänk om jag hade ångrat mig när jag väl hade kommit upp. Det tar faktiskt ett par dagar då man bara snabbt vaskar av väl valda delar av kroppen, innan man får ett sånt smutslager och en sån doft av gammal kropp. Eftersom jag hann tänka igenom det hela ordentligt så ångrade jag mig heller inte.

De andra som var med på semestern kallade mig för badkruka. Det är ju bara så att de inte förstår hela den där viktiga processen. Om det var ngn som var en badkruka så var det sambon! Han tog ju säkert 10 minuter på sig att komma i vattnet. Jag menar, han är ju karl. Ni karlar ska väl inte kunna känna sån där smärta som kallt vatten ger. Ni ska ju kunna vara ute och jaga bisonoxar mitt i snålkallaste vintern iklädda enbart ett litet höftskynke. Sen ska ni dra hem den lilla oxen till oss kvinnor som hungrigt sitter som hungrar och fryser under våra skinfällar framför brasan. Helstekt bison kan inte vara helt fel en kall vinterkväll.

Fast jag antar att nu när vi är mera jämnställda och så könen emellan, så kanske den sär smärttåligheten sakta men säkert försvinner från er män? Jag var bra. Nej, jag var otroligt bra på att tåla smärta när min lilla 4650g bebis skulle titta ut. Det räcker för mig. Förhoppningsvis behöver aldrig min karl känna ngt som gör lika ont. Just därför känner jag att jag ahr all rätt i världen att kalla honom för badkruka, fast det kanske finns en ännu större kruka vid tangentbordet.

Så är det att vara kvinna och ha fött ett barn. Man har alltid ett överläge. :-)

Nu ska här klagas lite!

Jag är så sjukt trött idag! Först så hade jag jättesvårt att komma till ro igår kväll och kunde inte somna. Precis när jag så där lagom hade lyckats med den saken så vaknar PBP. Men det var ju ganska så skönt tänkte jag. Att hon vaknar så här tidigt. Då får jag sova många timmar i sträck sen. Jo tjena! PBP tänkte samtidigt: Vad bra att jag vaknade så här tidigt! Nu hinner jag ju vakna flera gånger till under natten... Vi tänker lite olika jag och min dotter, kan man säga!

Hon får upp mig ytterligare tre gånger. Under hela natten kanske jag har fått fyra timmars osammanhängande sömn. Ingen höjdare om man är jag. Är en sån där minst åttatimmars-tjej. Sen satte katterna igång och körde sitt raci i morse när karln hade gått hemifrån och innan PBP hade vaknat. Alltså den där tiden då det är som skönast att sova helt enkelt.

Tänkte dock att det gör ju inte så mkt. Jag får ju sova middag sen. Kunde ju jag tro. Kunde verkligen inte varva ner. Finns det ngt mer stressande än att veta att man måste sova just nu för att orka med en ev jobbig natt. Efter ca en timme somnade jag. Gissa vad som väcker mig typ en microsekund senare. Ena katten sitter en meter bort och spyr. Sen var det ju kört med sovandet. Detta har resulterat i att jag är en illamående zombi som bara väntar på att det ska komma ngn stackars människa i min väg som jag kan skälla lite på. Undra om jag ska förvarna sambon om mitt härliga humör, eller om han hellre tar reda på det själv...

Nu är jag kär igen...

Kär kanske är lite att ta i, jag har ju bara sett en utsida. En utsida kan man ju inte bli kär i. Vad kallar man det då? Kåt på? Sugen på? Attraherad av? Jag tror att det sista låter bäst. Vi var ju och tittade på det där huset som jag var lite sugen att gå på visning på. Vi var ju bara utanför, men jag är helt såld! Jag hade lätt kunnat flytta in på en gång right there igår vid sextiden. Det var så himla fint. Ett litet staket bara så att barnen inte springer ut i vägen. Annars såg det helt perfekt ut! Har ett kärleksrus i kroppen.

Saker som jag har valt att förtränga när det gäller det här:
Lån-Jag tror inte att vi har möjlighet att få ett så pass stort lån eftersom jag inte har ngt jobb.
Sambon-Han är ju liiiite smått seg när det kommer till det här. Har ju påpekat det tidigare...
Sen kommer jag nog inte på ngt annat just nu, jag har väl kanske förträngt de sakerna lite för bra kanske...

När vi kom hem igår, efter att ha pratat om huset och så hela vägen hem så kläcker min kära karl ur sig -Vi kanske ska vänta tills du har pluggat klart och har ett fast jobb innan vi köper ett hus. Jag var faktiskt så duktig att jag inte bara blev sur, som så lätt kan hända när man håller ngt jag så himla gärna vill ha precis framför näsan på mig och säger att jag ska få det, innan man snabbt rycker bort det. Jag kom istället med en massa bra argument om varför det vore bättre att flytta nu ganska så snart istället. Han köpte nog vissa utav sakerna jag sa iaf. Skulle vi gå på hans linje så skulle vi vara klara att flytta ngn gång runt 2015 typ. Liiite för lång tid kvar till dess!

Vi får se hur det hela fortskrider.

God morgon! :-)

PBP sov i sin egen säng till 08.35 i morse. Jag tror att jag ser ett ljus i tunneln. :-) Sambon var inne hos henne en gång och jag var inne straxt efter, för hon hade inte somnat ordentligt när han var inne. Anledningen till att hon över huvud taget var vaken var att karln i huset hade livat runt lite för mkt när han var på toa. Alltså kanske hon hade sovit hela natten. Vi kan väl säga det, för det får iaf mig att känna mig lite mera hoppfull!

Idag ska vi bara vara hemma och städa och fixa lite. Kanske gå förbi ett hus som jag skulle vilja gå på visning på. Det ser så himla fint ut! Vi är lite olika när det kommer till det där med hus, jag och sambon. När han nu börjar prata om att flytta till hus så ligger det minst fem år fram i planeringen, medan jag typ tycker att vi ska flytta imorgon. Kanske behövs båda krafterna så att vi över huvud taget kommer att flytta, men inte köper första bästa skjul och ska flytta in i. Sen så är det ju det här med att få ett lån som kan tänkas räcka till ett hus som inte ligger högst upp i norrland eller så. Jag får nog ta och börja köpa lite triss.


Flyttat hemifrån...

Nja, nästan iaf. Idag har vi spenderat den största delen av våra vakna timmar hemma hos Sandra, Agnes och Henrik. Jättetrevligt!

På vägen hem syndade jag... Jag gick till coop och köpte choklad och saltlakrits. Var så fruktansvärt sugen!!! När jag kom hem till sambon så tänkte jag att det nog skulle komma ngn gliring om det, men icke. Han sa bara åååh, du med!?! Han hade liktsom jag haft detta enorma sug under dagen. Men det kanske är fullmåne eller ngt sånt? Annars så brukar vi inte vara sugna på exakt samma saker samtidigt.

Orkade inte gå till svärisarna idag. Det blev några timmar extra hos S,A och H istället. Jag får ta mig i kragen och gå dit någonting nu i veckan. Kanske i morgon fm eller på torsdag. Hmmm... Får se hur det blir.

Inte mkt att skriva idag. Jo förresten! Betty är en stor idiot! Hur tusan kan hon göra så när hon har världens mysigaste och snällaste blivande sambo, som dessutom är rik??? Förstod hon inte att han skulle se det hela? Jag menar, så är det ju alltid i tv-serier. Det borde väl hon veta!?! ;-) Jaja, väntar iaf med spänning på nästa veckas avsnitt!

Kalas igen.

Idag ska vi på ettårs kalas igen för Agnes. Hon fyller idag och har bjudit dit sina små kompisar. Ska bli trevligt att träffa mammorna! Hoppas bara att alla barnen har blivit friska vid det här laget. Känns som att vissa utav barnen har varit sjuka hela hösten. Håller verkligen tummarna för att PBP inte får ngn sådan långkörare!

Sen har jag funderat på om vi kanske ska ta och göra ett besök hos PBPs farmor och farfar när hon har sovit  middag. Sambon jobbar övertid idag, så det gäller att försöka fylla ut eftermiddagen med ngt. Annars så ruttnar vi ihop på varandra jag och lilltjejen!

PBP sov hela natten i sin egen säng idag!!!!! Jag behövde bara gå in och söva henne en gång. Superskönt! Sen att jag vaknade vid halv fem och inte kunde somna om, eftersom att jag låg och väntade på att hon skulle vakna, det är väl nästa sak att ta itu med... Sen när hon väl vaknade vid kvart över sex, så gick jag in för att vi skulle mysa lite tillsammans i fotöljen. Sängmyset är det nämligen slut på ett tag tills hon sover som hon ska. Plötsligt när vi satt där och mös så hade hon somnat i min famn. Kommer inte ihåg när hon gjorde det sist, men skulle tippa på att det var minst ett halvår sedan. Hela mitt mammahjärta smälte ner totalt och så satt vi där tills klockan var sju och hon bestämde sig för att vakna på riktigt. Med värsta mys och pusshumöret dessutom. Vilken toppenmorgon vi har haft! :-)

Ullared.

Kollar på Ullared på 5:an. Eller kollar och kollar, jag har det på i bakgrunden...

Föreslog för sambon att vi skulle åka dit ngn gång. Bara för att jag är så himla nyfiken på själva fenomenet. Han började bara att skratta. Kanske ska förklara varför. Jag har nämligen precis lärt mig att åka till IKEA utan att få panik, bli allmänt otrevlig och bara försöka hitta de där snabbare genvägarna för att försöka komma ut så fort som möjligt.

Programmet började med att högsta hönset berättade om köerna som de brukar ha utanför. En gång hade man fått köat i 3½ timme bara för att komma in i affären. När jag hörde det så bara kände jag den välkända frustrationen och ilskan komma krypandes. Fatta vad mkt folk! Och ska man sen köpa kläder så lår man ju få stå i en ganska så duktig kö för att komma in i en provhytt. Sånt klarar jag inte av. Handlar därför i stort sett aldrig på mellandagsreor. Betalar hellre flera gånger pengarna för att få handla i lugn och ro!

Jag får nog ta och träna lite mera på IKEA och kanske tom våga mig på och gå på mellandagsrean i år. Jag har en känsla av att det kan ta ett par år i affärsterapi innan jag är redo för Ullared.

Kanske att det kan gå bättre om jag är full. Har ju inga problem att köa vid baren och garderoben när jag är ute. Inte vad jag kan minnas iaf... Å andra sidan så brukar det kunna försvinna sjukt mkt pengar när jag är ute, så det kanske inte vore ngn höjdare att gå lös i typ Sveriges största varuhus onykter. Får nog ta och fundera vidare ett tag.

Det är bara att inse, jag är en karl i en kvinnokropp. Tror att jag skulle passa bra på en parkbänk utanför med en kall cola i handen, medan sambon springer omkring där inne. Han älskar nämligen IKEA och andra sånna affärer!

 Man kan fråga sig vem som är vem...

v.13



Nu har vi alltså redan kommit in i vecka 13! Fort som tusan går det! Fostret är 65-78mm långt.

Jag har börjat känna min mage lite på riktigt nu. Hade jag varit smal och lite fastare än vad jag är så hade jag antagligen känt den tidigare, men eftersom man har det hullet man har så känns det bara som att fläskmagen har flyttat sig lite utåt. Fram till nu vill säga. Nu känner jag alltså den riktiga gravidmagen och den är mkt trevligare att känna på än bara daller. Den ligger dock lite lätt gömd bakom ett lager med daller, men men, sånt kan man inte hålla på och haka upp sig på. :-)

Nu ska allting vara på plats i den lilla kroppen. Det ska bara till och börja fungera och sånt oxå... Tydligen ska barnet kunna upfatta ljud nu. Öronen har dock inte börjat fungera än, utan de har visst ngr receptorer i huden som tar upp vibrationer.

Gravis.se tipsar denna vecka om hur man ska undvika hemorrojder. Ja, det är faktiskt så att det finns vissa baksidor med att vara gravid om man säger så... :-)

Helgen.

Ja, det var inte så himla mkt helg att skriva om. Jag har nämligen glömt bort vad vi hade för oss igår. Lördagen bara försvann. Fort som bara den gick den!!!

Idag har vi varit på 1års kalas hos Agnes som fyller år på tisdag. Hon bjöd på en massa gott fika! Trevligt att träffa vännerna, även om det inte blev alltför länge eftersom vi skulle till svärfar och fika efteråt.

Jag kan ju säga att det var tur att vi gick dit och hem igen, för så mkt fikabröd so jag har ätit idag, det har jag nog aldtig tryckt i mig förut ngn gång. Men jäklarns vad fort det gick att gå hem. Jag hade nog fått en sockerkick av det större sorten. Jag såg nog ut som en liten tax som har väldigt bråttom. Ni vet, när det små korta benen nästan inte syns där under magen för att de rör sig så snabbt. Kanske en mindre överdrift, men det kändes iaf så.

Nu har den där sockerkicken försvunnit ur systemet kan jag tala om. Sitter här och gäspar så jag blir alldeles tårögd. Tänkte att jag skulle kura upp mig i soffan och glo lite på dumburken. Märkte ganska så snart att det inte vore ngn bra idé. Jag höll nämligen på att somna på två röda. Så typiskt mig. Väldigt lik min kära mor på det sättet! :-) Annars så är vi inte så lika varandra hon och jag... ;-)

I morgon kommer ev svärisarna på besök på fm. Alltså måste jag städa livet ur mig i morgon bitti. Vi "råkade" liktsom hoppa över det idag. Ngn gång kanske jag kan lära mig att saker och ting blir betydligt lättare om man inte skjuter dem framför sig hela tiden. Nån gång kanske... Ser fram emot den gången! :-)

Måste bara ge en eloge till min gamla träningskompis Sandra. Hon är superduktig just nu och tränar på som bara den! Hon blir smal och snygg nu när en annan sväller upp igen. Heja Sandra!

   

Här har du några målbilder att sträva efter. Tycker du ska satsa på den i mitten. Tror att Henrik skulle gilla det! ;-)

Själv kommer jag nog snarare att se ut så här den närmaste tiden.


Ja, varför inte...?



Detta är alltså bröstvärmare som laddas upp i USB-porten. Frågan är kanske om det inte fins ngr bättre alternativ... Men en sak kan jag säga. Jag hade gärna haft ett par sånna här när jag väntade PBP där på vintern. Jag fick så fruktansvärt ont i brösten när de tyckte att de hade blivit lite kalla. Satt i skodan utan fungerande värme med en avlång vetekudde under armarna, som alltså gick över brösten. Såg säkert helt sjukt ut, men var en nödvändighet just då!

Annars kan jag nog inte se ngt större användningsområde till just den här produkten.

Raggmunkar och fläsk.

Precis det åt vi i fredags. Åååååh, tusan vad gott det var! Det har jag inte ätit sedan jag flyttade hemifrån. Fick dock ett infall och lagade till det här hemma. Superenkelt och supergott!

En sak som jag verkl.igen kan längta ihjäl mig efter är kroppkakor med hemlagad lingonsylt och skirat smör. Det var en sån där rätt som man åt kanske max en gång per år hemma hos mamma och pappa. Nu när jag lagar maten själv och verkligen älskar rätten, så kan man ju tycka att jag borde ta och göra det lite oftare än så. Men riktigt så är det inte. Jag har fått för mig att det är rysligt svårt och jobbigt att göra och har alltså inte tagit mig för att göra detta än. Det ska det dock bli ändring på under den här hösten/vintern/våren. Här ska det göras kroppkakor. Jag menar, det lär ju inte bli enklare att göra mat med två barn runt benen...

    
 



Ngn med mkt pengar över?

Är det ngn som skulle vilja ge mig en så där 3 miljoner kronor. Kanske har du vunnit alldeles för mkt pengar så du inte vet riktigt vad du ska göra av dem... Då har jag svaret för dig. Skänk lite pengar till mig så jag kan gå och köpa mig ett litet hus. Har tittat lite på ngr:

http://www.hemnet.se/beskrivning/543900

http://www.hemnet.se/beskrivning/527025

http://www.hemnet.se/beskrivning/538684

Mannen i hushållet förälskade sig precis i ett hus som jag hittade. Jag bara råkade säga att det var ganska så billigt, men krävde ju lite renovering... Både han och jag skulle lätt ha kunnat flytta in direkt. Han sa tom att han skulle kunna ta körkort då huset ligger på landet!!! Han måste verkligen ha gillat huset! :-) Skulle bara titta vad det kostade sen. Jag hade nog råkat mixa ihop två hus i huvudet, för det här skulle de ha närmare fyra miljoner för. Liiiite straxt över våran budget... Skit oxå. Det var verkligen jättefint! Men om just du råkar vinna en miljard eller så, då kanske jag kan få eller för all del få låna dryga fyra miljoner kronor av just snälla generösa dig så jag får mitt hus och en karl med körkort. ;-)

Evigt tjat.

Ni har väl ruttnat ihop flera gånger om när det kommer till att läsa om mina nätter, men ni får väl snällt blunda eller ruttna ännu en gång. PBP vaknade vid två i natt. Efter att ha försökt att få henne att somna och försökt ta mig ut ur hennes sovrum utan att hon vaknar i 40 min så ger jag än en gång upp. Hon får sova vidare i våran säng. Tänkte att det inte gjorde så mkt, vi skulle ju ändå upp tidigt och bada.

Riktigt så blev det inte... Jag blev väckt med en stor blöt puss vid halv åtta. Jättemysigt uppvaknande! :-) Men då blev vi lite sena till badet. Hade nämligen tänkt att vi skulle vara där vid åtta, innan det kommer en massa skolklasser och sånt och invaderar bassängen. Vi struntar i det och tar det nästa vecka istället.

Sjukt tråkigt väder idag! Jag har verkligen ingen lust att släpa ut oss idag, fast tydligen så ska det vara bra för en med lite frisk luft, har jag hört...


27 år och snart 7-barnsmamma.

– Jag får många kommentarer som ”hur ska du klara det här?”

Jag lägger mig inte i hur många barn folk har. Kan tänka mig att det är hur mysigt som helst med en stor familj. MEN, jag blir lite fundersam när hon säger att hon har provat alla preventivmedel som finns. Ok med olika sorters p-piller, spiraler och sprutor och alla andra hormonbaserade läkemedel som finns. Hennes kropp kanske inte lyssnar på dessa hormoner. Men hallå, kondom! Jag har mkt svårt att tänka mig att kondomen kan ha spruckit sex gånger. Tror inte riktigt på att hon har testat alla preventivmedel... Ok om det kanske händer en eller två gånger, men inte sex gånger för samma par. Om de inte använder samma kondom flera gånger då kanske.

Jaja, de kanske kör med alla preventivmedel samtidigt. Jag är inte där i sängkammaren och kan alltså inte veta om mannens spermier är utrustade med jetmotor samt ett litet svärd som de skan skära sig ut ut gummit med. Kanske har hennes livmoder och ägg någon sorts mystisk dragningskraft som gör att ingenting kan hålla de små simmarna borta? Inte vet jag, men det känns iaf inte som de har testat riktigt allt...


Vad gör man inte för ett ragg?!?

 Anti rynk mellan tuttarna-BH. Ska användas medan man sover.

 Stringtrosa som lyfter rumpan. Ser fruktansvärt obekväm ut! Ser ju ut som det blir ränder på skinkorna oxå. Är det inte det man vill ha bort när man använder string. Och vore det inte snyggare med ett par heltäckande, lyftande trosor? De här ser ju ut som sånna där lådsas skinkor som man kan köpa på leksaksaffären. Jaja, vad vet jag, de kanske är värsta karlmagneten. Som tur är så har jag redan fångat min man, så jag slipper pröva dessa. Om det är ngn som har testat dessa så skriv gärna om de var bekväma och fungerade som de skulle.

Casanovabloggaren kände sig inte helt bekväm i den nya pushPush up-kalsong. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Det ser ju ut som att killen går och har halvfjong hela tiden. Brudmagnet??? Tveksamt om du frågar mig...

Sovit som en stock!

Fick sova relativt ostört till klockan halv fyra då PBP vaknade. Kändes som en riktig sovmorgon. Jag blev ärligt talat glad när jag vaknade av hennes rop och kollade på klockan och kunde konstatera att hon faktist hade sovit i stort sätt hela naten.

Försökte sen få henne att somna i hennes egen säng. Det gick inte som planerat... Får ta tag i det där ordentligt under julledigheten när sambon oxå kan hjälpa till. Längtar tills det blir lite ordning på det hela. Om inte annat så flyttar hon väl hemifrån inom 20 år och då får jag sova hela nätter.

Ska se om det är ngn som har lust att ses idag. Känns som det var en evighet sedan vi träffade lite folk! Drömde om Anna nu på morgonen. Det måste ju betyda att det är dags att träffas snart, eller hur?!? :-)

Mår föresten mycket bättre idag. Så himla skönt! Sambon gick till jobbet oxå, så han kan inte ha allt för ont i såret.

Är nog lite sugen på att gå och bada...

Vaccinering.

Jag vaccinerade mig mot den här nya influensan igår när jag var på MVC. Har haft ont i armen hela natten och har det fortfarande. Dock har det minskat ngt i "göra ont styrka". Sen har jag känt mig helt mörbultad idag. Öm i alla muskler och leder. Har inte orkat lyfta ett finger knappt. Som tur är så har PBP varit jättesnäll och glad i stort sätt hela dagen.

Längtade verkligen efter att sambon skulle komma hem och underhålla lilltjejen lite på em. Tror ni inte att jag får ett mess från karln vid halv tre. Han slutar tre. Där han skriver att han kommer hem senare för att han är på väg upp till akuten för att sy armen som han har sprättat upp med en plåt.

Kunde han inte ha försökt vara skadefri i typ 30 minuter till? :-) Han lyckas alltid sprätta upp sig vid sånna här braiga tillfällen. Min mamma ringde straxt efter att jag hade pratat med sambon som blev skjutsad till akuten. Hon frågade om vi alla mådde bra. Helt fel fråga just då. PBP tjöt i högan sky efter att ha ramlat baklänges ner från soffan. Det var ett täcke nedanför, så det var ingen större fara, men hon blev väldigt rädd! Jag ville helst lägga mig under en sten för att möjligtvis krypa fram till sommaren. riktigt orkeslös har jag varit! Och sambon alltså på akuten... Mammas reaktion var. Nemen, är han där igen? För er som inte har träffat karln i fråga så kan jag berätta att han snart kommer att få klippkort på akuten. Armarna ser ut som att han har suttit och skurit i dem. Ärr överallt. Jaja, det tog bara dryga tre timmar där idag, måste vara rekordtid på akuten, så han kom hem innan det var läggdags för lilltösen iaf.

Bönder och Grey på TV i kväll.

Gårdagen.

Igår var vi ju hos barnmorskan på MVC och skrev in oss. Gick väl bra, men tog vääääldigt lång tid. Tyckte inte det när vi satt där, men när vi kom ut så hade klockan blivit jättemycket! Det var lite synd, för jag hade sagt att jag skulle hämta PBP vid halv två, två. Då skulle jag få egentid att ligga i soffan på och bara pilla mig i magen och ta det lugnt. Kanske hinna städa undan lite oxå. När klockan är kvart i ett kommer jag hem och ska sätta mig och äta. Ja, ni kan ju räkna ut att den där egentiden inte blev så lång direkt...

Tog vaccinet mot nya influensan igår. Har fått ont i armen och idag känner jag mig lite matt, ja som febrig i kroppen liktsom... Inte så farliga biverkningar än alltså. Men hoppas att det går över snart, för jag känner miginte riktigt på topp om man säger så. Det skulle även kunna bero på att PBP har sovit hos oss sedan klockan halv ett i natt. Det betyder att jag inte har sovit speciellt bra sedan dess. Ngn som har sovit gott däremot är min käre sambo. Det är sjukt vad högt han kan snarka när han sätter igång. Tror att jag ska lägga in en madrass i PBPs rum. Där kan jag gå och lägga mig och sova medan de andra två i familjen ligger i våran säng och sparkas och snarkar i kapp. Måste sluta att ta in henne i våran säng, men jag är ju så fruktansvärt trött på natten och orkar inte vara uppe en eller ett par timmar för att få henne att somna om när jag vet att hon somnar om ganska så snabbt inne hos oss.

Vi har iaf tänkt att åka till IKEA och köpa en ny säng till henne. En som är tillräckligt bred för att även jag ska få plats i den en stund.

Hade tänkt att vi skulle gå till öppna förskolan idag, men jag tror inte att jag orkar det. Känner mig lite smått matt om man säger så. Ska försöka ta ut oss på en promenad iaf. PBP blir så mkt mer "lätthanterlig" om hon får springa av sig några gånger per dag!

Ops.

Tänkte skriva ett inlägg, men ser att Betty börjar nu. Får helt enkelt bli en annan gång.
God natt på er alla!

så ser man ut så här igen på båda

37a90666316c0d0869e58089f23be45c.png

så ser man ut så här igen på båda armarna. Förstår inte hur vissa har så lätt att ta blod från mig, medan andra får mig att se ut så här?


Dagen.

Idag ska vi på inskrivningssamtal hos MVC. Lilla räkan ska alltså in i journalerna idag. Vad värre är så ska jag mätas och vägas och sånt. Ingenting jag direkt ser fram emot. Å andra sidan så lär ju inte vågen visa på ngr överraskningar... Det värsta är att jag inte vet var jag har gjort av de två papprena som jag skulle ha med mig. Har verkligen ingen koll på någonting längre.

Hoppas verkligen att graviditeten känns lite mera verklig efter det här. Förra gången var det overkligt verklig. Den här gången får jag påminna mig om det flera gånger varje dag. Hoppas bara att jag inte glömmer bort räkan när den väl har kommit ut. Det vore hemskt. Har nu fått ett nytt uppslag till mardrömmar arr drömma på nätterna...

PBP ska vara hos sin farmor och farfar under tiden. Tänkte dra ut lite på hämtningstiden. Skulle vara så sjukt skönt att vara helt själv hemma i ett par timmar. Tror inte att G&M har ngt emot det.

Nu gäller det bara att komma på vad vi ska äta till middag. Nu är jag verkligen inne i en superstor svacka när det kommer till middagsmat. Kommer verkligen inte på någonting... Jaja, ska nog snart hitta på ngt gott.


Ska ta en promenad till och från svärisarna idag, så det blir lite lagom motion idag. Det känns bra att vara lite duktig så där ibland! :-)

November.

Ytterligare en månad är förbi och vi har kommit in i november. Jag tjatar jättemycket om det här,m en tusan vad snabbt tiden går!

Det här med PBP sömn är ett kapitel för sig. Orkar inte skriva om det mer än att det inte fungerar alls för oss just nu. Jag funderade lite igår kväll på vad vi ska göra och kom kanske på en sak, men är lite osäker på om PBP är för ung. Ska ta och snacka ihop mig lite med sambon och se vad han tycker. Återkommer och berättar hur det hela fortskrider.

Lycka till alla Tunabergare nu när ni börjar på Årsta!

Nu är det en liten tjej som är så himla less på mig att det ät bäst att jag slutar...

V.12

 



Nu har jag alltså kommit in i vecka 12. Fostret är 60 mm långt och väger 18 gram. Det låter mycket konstigt tycker jag! Våran bebis väger nog ett par kilon minst. ;-) Känner mig som mannen i reklamen som väger sig tillsammans med sin hundvalp och tycker att att hunden måste väga 15 kg. Han vägrar att inse att det kanske är han som har ätit några hamburgare för mkt och gått upp alla de där kilona. Vet ni vilken reklam jag menar? Så kommer jag vara fram till slutet av maj. Total förnekelse! ;-) Tror att det är det lättaste sättet att hantera viktångesten. Lådsas att barnet är gigantiskt bara helt enkelt... Kan ju hända att jag kommer att få lite lätt panik över förlossningen om jag får för mig att bebisen väger 25 kg, men det är sånt man får ta för att må bra för stunden. Det är ju så fruktansvärt långt kvar tills den ska ut så till dess kanske jag har förlikat mig med den kolossen jag har blivit vid det laget...


RSS 2.0