Uppdatering.

Grannar: Satte igång och borrade tio i nio...

Vikt: -1,5 kg sedan i måndags. Helt ok! Håll tummarna för att nästa vecka går lika bra.

Barn: Stora sover, lilla hungrig. = Slut på datortiden...

Vägning.

I morgon är det dags för första vägningen. Håller tummarna för att jag ska ha gått ner något hekto iaf. Det känns lite mer motiverande när det syns på en gång.

En kompis sa att hon skulle få köpa en sak när hon hade gått ner ett visst antal kilo. Jag funderar starkt på att unna mig samma sak. Typ vart efmte kilo kanske skulle vara lagom? Eller så kanske man skulle ha små presenter till sig själv för varje kilo och sen en lite större vart femte? Det är nämligen så att jag inte planerar att gå ner jättefort och då kanske fem kilo känns som en jättelång tid. Vi får väl se hur jag gör.

Nu har jag en liten tjej som inte alls vill vara för sig själv. Slut på tid vid datorn för idag alltså.

God natt på er alla!

Det finns inga dåliga väder...

För att vi inte ska ryka ihop totalt här hemma så är det dags för dagens första promenad. Eftersom vädret är som det är så har jag försökt skjuta upp den, men nu känns det som jag inte kan det längre... PBP börjar klättra lite på väggarna.

Det är iof bra, för då får jag komma ut och få lite motion iaf. Det blir regnkläder och stövlar på. Såg nämligen att det fanns finfina vattenpölar att hoppa i! :-)

Sova kan man göra när man blir pensionär!

Just så känns det nu.

Visst, det är så det är att vara småbarnsförälder kanske ni tänker. Vore det bara för barnen så skulle jag vara riktigt utvilad idag. Jag har nämligen bara varit uppe hos PBP en gång i natt och lillasyster har inte flaxat runt allt för mkt.

Det är nämligen så att vi har någonting så trevligt som grannar. Grannar med semester skulle jag tro. Ganska så unga karlgrannar med semester som gillar att dricka ordentligt på onsdagarna. Herre min Gud vilket liv de förde. Vid tvåtiden lyckades jag äntligen somna trots oväsendet. För att sedan vakna av PBP vid tre och sedan av sambons klocka vid tjugo över fyra och till sist för dagen vid halv sex. Inte riktigt vad jag kallar en god natts sömn...

Idag riktigt längtar jag till vårat framtida hus. Där ska jag totalisolera ett rum och sedan stänga in mig och bara njuta av den totala tystnaden! Är ni riktigt snälla kanske ni kan få låna rummet någon gång.

En gogoloplex med hål.

Är inte heeelt säker på att det är gogoloplex det heter, men en jäklarns massa hål måste den där grannen iaf vilja he i sina väggar.

Han har börjat borra igen. Tredje dagen i rad. Kan han aldrig ge sig???

Nåja, nu får det vara slut på grannklagandet på bloggen. Iaf för idag... :-)

Idag har vi varit på BVC med lillasyster. Hon hade vuxit som hon skulle och charmade nästan byxorna av den trevliga doktorn vi träffade. PBP skötte sig oxå hur bra som helst! Sen var det dags för en promenad. PBP gick från lassarettet via kommunhuset och drömparken, till torget och sedan till ICA. Ja ICA stjärnköp heter den väl nere på stan. Sen blev det ett himla liv när hon inte fick gå mera! Hon är så duktig våran stora tjej!

En riktig tidig lunch och sen en skön sovstund. Det var välbehövligt för alla parter som i natt har haft mer vaken än sovtid... Efter god mat så var det dags för våran kvällspromenad. PBP var hur glad som helst! Jag tror att det var för att vi var ute hela familjen. Det var nämligen ett bra tag sedan nu! Hon gick jättelångt även denna gång. Tillslut var det vi som satte henne i vagnen eftersom det började stänka så smått.

Idag satt jag inne hos henne tills hon somnat och jag tror att det får bli så ett litet tag framöver. Hon har någon sorts separationsångest nu vid läggningen och när hon vaknar på natten. Som tur var så vaknade hon inte av grannen i kväll. Än iaf...

Slut.

Nu har jag bestämt mig för att det är slut med godis för min del. Sedan andra halvan av graviditeten så har jag ätit en hel del godis och nu på slutet så har det varit nästan larvigt stora mängder som har åkt in i munnen varje vecka.

Nu har jag dock tröttnat ordentligt på att se ut så här som jag gör! Jag har tio kilo kvar tills jag kommer ner till den vikten jag hade när jag blev gravid. Kommer jag dit så är jag ganska nöjd. Dock skulle jag helst vilja gå ner ytterligare tio kilo, men de ser jag för närvarande mest som en parentes som liktsom får komma senare.

Början till att gå ner dessa första tio kilo är alltså att sluta äta godis samt att börja ta promenader. Så småning om är det även tänkt att F&S ska få sig några besök i veckan, men det får komma om ett tag. En sak i sänder.

Jag tänkte att bloggen kommer att få fungera som min viktdagbok ett tag framöver.

Måste bara säga att jag ÄLSKAR den här sången!
Kors i taket!

Det blev en uppdatering till idag! Ta nu och rita ett stort kors i taket, för jag tror inte att det kommer att hända på ett bra tag igen.

Skitjobbig läggning med PBP. Hon blev helt hysterisk! Mitt i allt så sätter grannen igång och borrar. Ja, han gör fortfarande det lite då och då... Så det var bara för mig att sätta mig i fotöljen inne brevid hennes säng och amma lillasyster samtidigt. Som tur var så nöjde hon sig ganska så bra med en så småningom tom tutte. Det händer inte så ofta. När det är slut brukar hon vilja ha mera eller hitta på ngt att göra. Hon kände kanske på sig att det var bäst att ligga där och vara snäll. Vad vet jag... :-) Nu har jag tom fått lite tid framför datorn. Skulle väl kanske nyttja den till att lägga in räkningarna, men vad tusan. det kan jag ju göra imorgon istället.

Fick veta för ett par dagar sedan att en vän väntar tvillingar. Skitroligt!!! Jag håller tummarna så hårt jag kan för att allt ska gå bra med den lilla familjen. Eller man kanske ska säga stora... Två barn gör väl en hel familj och lite till...

Man får nog fullt upp med tvillingar skulle jag tro. Jag frågade en tvillingmamma på öppna förskolan hur tusan hon bar sig åt. Jag kunde inte riktigt förstå hur man fick någonting gjort på dagarna över huvud taget. Då hade inte lillasyster kommit, utan jag hade bara PBP som var ganska så krävande som bebis om man säger så... Hon sa att de roade varandra jättebra och inte alls var speciellt "jobbiga". Tur för henne att hon inte hade två PBPs-barn tänkte jag då. Nu när jag har fått lillasyster oxå så börjar jag förstå vad hon menar lite. Visst vi har kaos här hemma 90% av tiden känns det som, men jag tror att det snart kommer att sjunka och vi kommer att närma oss 80% sakta men säkert.

Det jag har märkt är att lillasyster blir på betydligt bättre humör när PBP är i närheten. Det är lite underligt att hon redan är så pass intresserad av henne. Men oftast är det faktiskt så att det kan fungera bättre med storasyster än med mamma eller pappa. om det inte är fråga om livsviktiga saker som byte av kissblöja fylld med två små droppar, eller när det är typ hundra år sedan hon fick mat senast och hon hungrade ihjäl för minst tjugo minuter sedan. Då duger inte syrran, men annars är hon toppen! Jag ska nog ta och påminna dem om det när de håller på att slita håret av varandra om några år. :-)

Nepp, undrar om jag inte ska försöka att se slutet av danska fruar oxå när jag ändå har lite flyt menar jag...

Äntligen tillbaka!

Äntligen är hon tillbaka våran lilla PBP! Det var ju inte så himla länge sedan jag träffade henne. Det var i fredags för att vara exakt, men dagarna utan henne blir sjukt tomma. Sen är det ju klart att det är skönt att ha det lugnt hemma och hinna medlillasyster ordentligt, men nu känns familjen komplett igen. Iof har inte karln hunnit hem från jobbet än, men vi tjejer är kompletta iaf. :-)

På torsdag är det bara två veckor kvar till PBP börjar sin inskolning på förskolan. Det börjar bli lite blandade känslor nu. Fram till nu så har jag bara tänkt positivt på det. Det blir skönt för PBP att träffa andra i samma ålder och leka av sig lite! Samtidigt får jag mera tid för lillasyster och mig själv. Självklart tror jag fortfarande att det kommer att vara bra för oss, men det känns som det kommer att bli tomt här hemma på dagarna uten min lilla tjej. Kanske tycker jag så just nu eftersom hon har varit borta en hel del nu. Spännande ska det iaf bli att se vad hon tycker om att gå på dagis.

Och så är det ju det här med om man ska kalla det för dagis eller förskola. Jag säger nog oftare dagis än förskola. Tror att det hänger ihop med att PBP redan kan säga dagis medan förskola är lite svårare för henne att säga. Spelar det egentligen så stor roll? Jag vet inte. Ni som jobbar där, tar ni illa upp om man säger dagis?

Det hann ju bli ett riktigt långt inlägg om man jämför med vad jag har lyckats få ur mig de senaste månaderna... :-)

Få se om jag hinner skriva lite nu.

Det är helt sjukt vad lite tid jag har för mig själv för tilfället. Satt och räknade efter hur många minuter det är på en dag och kom fram till att det nog måste vara ungefär NOLL! Missuppfatta mig rätt här nu. Jag vet att barnen tar mkt tid och så. Självklart ska de få göra det, men ibland får jag bara krupp av att aldrig ens hinna tänka en liten tanke för mig själv.

Som sagt... Nu när jag äntligen har fått lillasyster att sova så vaknar PBP. Dags att ta hand om henne då rå...

Återkommer kanske om en vecka igen då nästa två minuter för mig själv framför datorn kommer. :-)

Barnkalas.

Idag är PBP och Lillasyster bjudna på kalas hos Liam och Julia. Ska bli trevligt att träffa familjen! Det har ju kommit lite sjukdomar och sånt ivägen de senaste gångerna vi ska ha date:at.

Vi börjar få lite snålt om tid nu. Behöver åka om typ en och en halv timme och då ska det hinnas betala ngr räkningar och äta lunch först. Alltså kort inlägg även idag.

RSS 2.0