Varför så pigg?

Hur kommer det sig att våran minsting alltid är som piggast när jag är som tröttast?

Sambon lade barnen och jag låg och kikade på biggest looser under tiden. Jag var så trött att jag somnade mellan b.l och programmet efter. Då kommer karln ut med en superglad, kvittrande liten mysbebis. Det var bara att försöka få liv i sig själv och underhålla dottern tills hon behagar somna. Just nu består underhållningen av att få vara med och skriva detta inlägg... :-)

Hoppas hon inte tänker vara vaken så himla mycket längre, för då finns nog risken att jag somnar ifrån henne.

God natt!

Dagis.

Efter att ha haft ett samtal med en utav personalen så kom vi frm till att de ska försöka gå på toaletten på bestämda tider med PBP. Nu var det inte samma person som jag pratade med igår. Den här kvinnan lät mycket mer positiv om än lite tveksam.

Får se hur det hela utvecklar sig. I värstaq fall så blir det väl blöja under vintern, men förhoppningsvis löser det sig!

Vilket underbart väder!

Solen skiner som bara den och det är härligt varmt ute. Helt underbart höstväder! Kan man annat än att bli lycklig när solen skiner så här skönt?!?

I morse när vi gick till PBPs dagis så kunde man se de enskilda dimmdropparna. Underbart det med! Hösten är en sån där årstid som jag mest bara njuter av. Eller det gör jag nog av alla fyra årstiderna. Alla är härliga i början. Lagom tills man har tröttnat så kommer det en ny härlig årstid och knackar på dörren.

Jag verkligen älskar att bo i ett land med så tydliga årstidsväxlingar!

UNDERBART!!!

Vinn tavlor.

Tjejen som gör tavlorna som jag tipsade om tidigare i bloggen har nu en tävling på sin blogg där hon lottar ut en dubbeltavla. Här kommer du till hennes blogg.Nu är jag med och tävlar. Håller tummarna för att jag får dessa fina tavlor!

Zumba.

Jag är så sjukt sugen på att prova på zumba. Det ser så himla roligt ut!Snurr i huvudet.

Just nu har jag ett litet bekymmer som maler i huvudet. Det är nämligen så att PBP är torr hemma. Hon går alltid utan blöja. Undantagen är i bilen och på natten. Visst kan det komma ett par droppar i trosorna kanske två gånger i veckan, men det får man väl räkna med att det kan göra!?!

Problemet är att hon inte säger till när hon vill kissa på dagis. Hon vill inte heller gå och kissa när de frågar. Idag hade de inte ens fått ta av blöjan när hon hade sovit klart.

Idag föreslog personalen att hon ska börja ha blöja på sig hela dagarna på dagis. Och jag måste såga att det känns som att gå tillbaka till ruta ett. Herre Gud hon är ju helt torr hemma. Då gäller det väl bara för dem att komma på hur de ska göra det attraktivt för henne att gå på toaletten även på dagis. De sa att det blir så kallt och blött för henne nu när det börjar bli kallt ute om hon går och har kissat på sig. Just därför tycker jag att det är viktigt att det fungerar nu. Annars är hon dömd till ett liv i blöjor på dagis fram till slutet av mars. Känns inte helt bra när hon egentligen är torr!

Det är jobbigt när man känner att man inte blir stöttad i sitt barns utveckling, utan bara tillbakatryckt! Vi kom iaf fram till att de ska försöka ett tag till på dagis. Hoppas, hoppas, hoppas att det kommer att börja fungera snart. Annars får väl jag ta och komma dit tre gånger under de här fem timmarna som hon är där så hon får pinka ur sig.

Jag vet att hon kan vara lite knepig med just blöjbytet. Det har hon haft perioder med här hemma också. Hon har även kört lite med sin farmor och farfar när det gäller det. Har försökt med sin mormor, men där lyckades det inte. :-) Till saken hör att man ibland måste vara lite bestämd med henne. Inte så att man blir arg eller så, utan bara helt enkelt talar om att "men du vet ju att man måste byta blöja/men du, PBP du har ju inte blöja på dagen, eller hur? Du är ju stor som kusinen." Uppmuntra att vara utan blöja. Skoja till det lite. Ha rutiner. Innan vi gör det här, så går vi på toaletten. Så är det ju alltid... Osv.

Jag har en känsla av att de frågar henne lite för mycket på dagis. Hon är ju bara två. Allt för mycket frågor verkar mest förvilla henne och efter ett tag så brukar hon sluta lyssna. Istället för att fråga henne om hon vill gå och kissa, så kan man säga att hon ska komma med för nu ska vi gå och kissa. Det är klart att man väljer att leka istället för att gå in på toaletten. Det skulle jag också ha gjort i hennes kläder. Vill man ändå att hon ska kunna ha val så brukar jag göra så att om jag tex vill ha av blöjan så frågar jag om hon eller jag ska ta av den. Oftast vill hon göra det själv. Hon är nämligen en liten självständig dam som gillar att göra saker själv. Framför allt när det gäller hennes intimhygien. Man kan ju göra så att man ställer en fråga och ger henne två alternativ varav båda ger det resultatet man vill ha.

Vi har tidigare pratat med personalen om det här med att man inte bara kan fråga PBP hela tiden, utan ibland säga att nu gör vi så här, men nu vet jag inte om det har glömts bort lite.

Eftersom hon är lite privat om sig så kanske de skulle kunna göra så att det nu i början i så stor utsträckning det går, är samma person som följer med henne in på toaletten.

Kanske stänga dörren i en minut så det blir lugnt när hon ska kissa. Det kan vara svårt att slappna av annars.

Ta det lugnt och rikta uppmärksamheten på henne under den minuten som hon sitter på toaletten.

När hon väl kissar, så gör en stor grej av det. Hon älskar beröm!

Så här gjorde vi i början. Nu går hon på toaletten själv här hemma. Hon lyfter locket, lägger dit barnringen, tar fram pallen, sätter sig, "torkar sig" (får så klart hjälp av oss också), hänger upp ringen, stänger locket, spolar, ställer pallen vid handfatet och tvättar händerna. Får dock inte ut tvål ur pumpen själv än. Kanske är lika bra, för annars kanske hon skulle bosätta sig inne på toa. :-)

Eftersom hon är så himla duktig hemma så skulle det kännas så sjukt tråkigt om de inte får till det på dagis!

Jag vet att det nu för tiden är väldigt vanligt att dagis inte hjälper till med pott-träning, men man kan ju inte göra mera än att få henne helt torr hemma. Känner mig lite smått uppgiven som ni kanske märker.

Det som hon hade kissat på sig idag var inte heller direkt mycket. Antar att det var lite iaf, eftersom hon hade samma byxor på sig när jag kom som när jag lämnade henne. Ska man verkligen kasta in handduken för det? Vad tusan, se det som en utmaning i jobbet att försöka nå fram till en tjej som är lite blyg och försiktig, med mycket vilja och som värnar om sin intrgitet!
OBS! Jag vet att det heter förskola, men dagis var lättare för PBP att lära sig säga så nu heter det dagis hemma hos oss.

Gråta på F&S.

En utav ledarna på F&S har den här låten på sitt pass när det är dags för nedvarvning. Jag kan inte hjälpa det, men jag börjar nästan gråta varje gång den spelas. Det kanske ser lite knäppt ut. Där står alla svettiga och försöker andas in lite syre och varva ner. Brevid står jag svettig som en tok och försöker se oberörd ut, trots att jag helst av allt bara skulle vilja brista ut i de mest högljudda hulkningar och låta tårarna spruta.Tittade på kommentarerna till den här sången. Där var det en som skrev att hans barn inte ens vet att pappa älskar henne så mycket. Han har inte sett henne sedan -96 då hennes mamma förde bort henne. Han skrev att han aldrig kommer att ge upp att få träffa henne.

Jag kan inte ens tänka mig in i den situationen. Tänka att inte få träffa sitt barn. Nu var ju barnet iaf med sin mamma som jag hoppas tar hand om henne. Men tänk att ens barn blir bortfört och man inte har en aning om vart hon eller är och hur barnet mår. Har kidnapparen förgripit sig på barnet, kanske tom dödat det. Hur kan man orka att leva när man inte har sitt barn kvar?

Jag får ont i magen bara av att tänka i de här banorna! Det är sånt här som jag har börjat drömma mardrömmar om. Nu handlar inte drömmarna om mig i första hand som de gjorde innan jag fick barn. Nu är huvudpersonerna i drömmarna barnen. Det måste ju betyda att man har flyttat fokuset från sig själv och att den största rädslan man har nu är att någonting ska hända något av barnen. Hu, hemska tanke...

En ny dag.

Det ser ut att bli ännu en dag med underbart fint väder. Härligt! Lite småkallt bara. Det var bara 3,5 grader utanför fönstret i morse när vi gick upp.

PBP ska till dagis idag. Hon pratar om det hela morgonen och sen när det är dags att lämna henne där så börjar hon att gråta. Lilltjejen! Men hon tycker om att vara där när hon har kommit över att hon har blivit lämnad. Sen är det så att vissa dagar så får jag ju knappt hem henne. Det känns faktiskt ganska skönt!Ska se om jag kanske ska försöka ta en långpromenad på morgonen. Sambon känner sig krasslig och kanske inte har ork att ta hand om båda barnen ikväll, vilket betyder att jag inte kan komma iväg och träna... Rätt skönt att vara ute i solen också. Man vet ju aldrig när det tittar fram igen.

Kan man annat än älska detta?


Var det inte liiiite bättre förr?

Ibland är det härligt att tänka tillbaka på hur det var när man var liten. Min personliga åsikt är att barnprogrammen var aningens bättre förr.

Håller ni med, eller tycker jag det bara för att jag var barn då och inte nu?

Snart är den historia.
Nu kan vi snart inte handla för våra 50-öringar längre. Passa på att handla upp dem, sätt in på banken eller gör som våran familj gjorde och ge dem till något välgörande ändamål.

Ett litet tips nu när julen närmar sig med stormsteg...

Ok, jag vet att julen kanske känns väldigt avlägsen just nu, men plötsligt är det december och julklappsångesten sätter in. Så brukar det i alla fall vara för mig. Jag är en sån person som lätt skjuter upp julklappsköpen till sista stund. Inte så att jag går och köper det sista på självaste julafton, men inte långt ifrån...

I år har jag dock börjat fundera lite tidigare. Och för alla er som är som jag så kommer här ett litet tips. Det är klart att ni som redan har köpt alla klappar för länge sedan och gömt undan dem på vinden också får ta del av mitt tips. Det kan ju hända att ni kanske vill köpa någonting till er själva.

På den här sidan kan ni köpa jättefina tavlor och andra prydnader till hemmet. Tavlorna är underbart fina och går även att få med en text som man själv vill ha. Perfekt till dop eller liknande.


En underbar dag!

Idag har jag verkligen kunnat njuta av att vara tvåbarns mamma!

Morgonen bara flöt på. Utan den minsta stress så var vi framme vid öppna förskolan vid nio. PBP skötte sig exemplariskt och likaså gjorde lillfisen. (Vilket den lilla nästan var skylldig mig att göra, eftersom hon hållt mig vaken sedan halv fyra...)

När vi var klara där så gick vi upp till sambons jobb. Eller rättare sagt vi gick till en lekplats i närheten. PBP älskar när vi går till hennes pappa på måndagarna. Att nu få leka med honom i nästan en timme tyckte hon var underbart! Skönt för mig också eftersom jag har haft sjukt ont i ryggen idag! Sen promenad hem.

Medan vi gick så skrålade vi lilla snigel för fulla halsar! Sen jagade PBP mig runt träden i "parken" på väg mot fågeldammarna. Jättehärligt! Hon tjöt av skratt och jag fick mig ett motionspass. Det är inte helt lätt att springa med syskonvagnen på en ojämn gräsmatta, samtidigt som man kryssar runt träd och gömmer sig bakom träd. Ok, jag vet att man kanske syns ganska så väl när man står bakom ett träd med en syskonvagn, men stortjejen tyckte att det var roligt och då hakar man ju på. Hur hennes lillasyster kunde sova hela tiden med allt skumpande och ljudnivån som var är ett mysterium!

Hemma på gården var det sandlådan med kanan och gungan som gällde. Just då tittade solen fram och det blev bara jätteskönt.

Även kvällen har varit utan större sammandrabbningar.

Ska försöka minnas den här dagen när vi vi har en sån där jobbig dag ihop.

Jag vann!

Jag måste bara berätta att jag har vunnit en supersnygg åkpåse!

För ett par dagar sedan så var jag med på en tävling på spiderchick.nu. Jag som aldrig vinner någonting, speciellt inte om man ska skriva en motivering.

Eller vänta förresten. En gång vann jag en sminkning. Jag hade följt med min syster till ett sminkparty och på detta party så lottade de ut en sminkning. Syrran ville verkligen vinna för hon skulle ut senare på kvällen. Jag skulle bara hem, så ett tag tänkte jag att jag skulle avstå tävlingen så chansen för syrran skulle bli större. Men vad tusan, det kan ju vara trevligt att komma hem till karln och se lite snygg ut för en gångs skull tänkte jag och var med.

Så ropade de upp mitt namn och jag fick sitta och bli sminkad medan alla andra tittade på. Sneglade lite på syrran som först såg lite besviken ut, men som efter ett tag såg ut att inte riktigt kunna hålla sig för skratt. Då börjar jag känna mig lite smått obekväm...

När jag suttit där i vad som kändes som en evighet så fick jag till slut titta mig i spegeln. Fick en chock. Jag såg ut som en halvblind tant från 80-talet. Ansiktet var gult och ögonen aleles blåa. Munnen var superrosa om jag inte minns fel... Jag var helt enkelt inte alls vacker!

Syrran sa senare att hon var glad att hon inte vann. Jag förstår henne. Tom jag som inte bryr mig så mkt om hur jag ser ut, var tvungen att försöka torka bort sminket innan jag gick in i affären...


Men det spelar ju ingen roll nu, för den här gången vann jag någonting riktigt fint!


Bilden tagen från http://www.thebuppabrand.se/vinterakpase.html 

Herrgårdsweekend.

Sitter och kollar lite på herrgårdsxeekends här i trakterna runtomkring. Det finns många riktigt fina ställen, men hu vad de kan ta betalt! På ett ställe skulle de ha drygt 1800:- per person och natt. Då ingick iof en stor frukostbuffé, men iaf... Om jag ska betala så mkt så vill jag ha en ordentlig doggy bag med frukost med mig hem! :-) Det bästa av allt vore väl om man skulle bli bjuden, men här var väl kanske tanken mer att vi skulle bjuda tror jag...Hittade just ett ställe som ska ha 2100:- per person och natt. Det blir till att dra åt svångremmen det närmaste året... :-)


Visst ser det härligt ut!?!


Extreme makeover home edition.

Kollade just på det på TV. det är sjukt vilka fina hus de bygger till familjerna! Tänk om Ty kunde komma hem till oss och skrika -Come on out Hammarsten family och sen bygga ett fint stort hus till oss. Med en fin tomt och på slutet även ge oss en bil. En stor en som det med lätthet går in tre barn i. (Det kan ju vara så att vi skulle vilja skaffa oss en trea någon gång).

Iof har vi ju det ganska så bra där vi bor nu. Men om Tynågon gång känner att han och hans medarbetare har lite för lite att göra så får de gjrna komma hit och göra en svensk upplaga av programmet!

Drömma kan man väl alltid gör, eller hur!?!

Helgen.

Det ska bli så himla skönt att åka till mina föräldrar i helgen! Då får PBP fullt fokus hela tiden och jag kan ägna lite tid med den stackars lillasystern som tyvärr blir lite bortglömd när hennes syster beter sig som hon gör. Ett extra plus ar ju att jag slipper laga mat och sånt och blir lite bortskämd jag med!

Härligt! :-)

Vilken dag!

Jag tror bestämt att jag har åldrats typ 15 år bara under denna dag. Det är helt sjukt vilken kraft, viljestyrka och humör det kan finnas i en liten tvååring! Jag säger bara HERRE MIN GUD! Jag blir alldeles matt bara jag tänker på det!

Dagen började jättebra. PBP sov till tio i åtta och var supergullig när hon kom upp! Hon blev glad när vi skulle till öppna förskolan, även om det tar en evighet att komma iväg eftersom hon tycker att hon har minst en miljard saker att uträtta innan vi ska gå. Men det kan jag ta. Hon kan ju intehjälpa att hon har fått just de generna från sin far... ;-)

Hon sköter sig exemplariskt när vi väl är där, men HU vilket humör som visar sig när vi ska gå! Hon vill inte därifrån. Iof så är det ju bra att hon tycker om att vara där, men stänger stället så gör det. Då kan man ju liktsom inte vara kvar längre. Sen byggs det bara på mer och mer. När vi har kommit hem så är hon så arg att hon vägrar gå på pottan, utan kissar på sig istället. Det blir det ju inte direkt bättre av, eftersom hon inte tycker om att kissa på sig. Gud vilket liv det var här hemma. Konstigt att inte grannarna ringde på och frågade vad vi höll på med?!?

Hon skrek som en stucken gris i över en timme. Det var till slut bara att ignorera henne och vänta på att hon skulle lugna ner sig själv. Det är ju liktsom ingenting att diskutera. Man får inte försöka trycka in syrrans näsa i hjärnan, eller lägga sig på henne, eller krama hennes händer så hårt man bara kan, eller slå sin mamma. Till slut var hon så arg att hon tog sina pussel och även pottan och slängde så hårt hon kunde i golvet. Sen blev det ännu värre när jag då låste in pottan på toaletten. Snacka om humör!

Det här var nog det första riktigt stora raseriutbrottet. Men som tur är så tog även det slut och vi kramades och hade det mysigt! Det är lite facinerande att se hur en, i mina ögon sett, väldigt liten sak kan vända upp och ner på hela hennes värld och få henne totalt ursinnig och okontaktbar (om nu det är ett ord...). Man kan ju undra vem hon har fått det humöret ifrån. Hmmmm.... ;-)

Jobbig ibland! Underbart för det mesta!

God morgon!

Lillfisen här hemma väckte mig vid sex genom att högljutt fylla blöjan... Stotjejen sover fortfarande. Hon har börjat sova riktigt länge på mornarna. Halv åtta är numera mer en regel än undantag. Skönt!

Igår blev det en riktig kortis på dagis. Fick hämta hem PBP efter 45 minuter då hon hade kräkts i gungan. Som tur är så blev hon nog bara åksjuk, för väl hemma så var hon lika pigg som vanligt och åt med samma aptit som alltid. Härligt att det inte var magsjuka, för det är verkligen hemskt för alla inblandade!

Psassade på att rösta igår. Så himla skönt att ha gjort det och inte behövakänna att man måste iväg på söndag. Finns roligare saker att göra då!

Idag blir det en tur till öppna förskolan. Kanske en långpromenad oxå. Det beror hetp på vädret. Inte så roligt att gå om regnet öser ner...

Ha en bra dag!

Vilken bra dag vi har haft!

Efter några kämoiga dagar, så har vi äntligen haft en dag fylld med rosa fluff och mys.

Nja, kanske inte tiktigt så, men den bästa och minst kontliktfyllda dagen på väldigt länge! Vi har badat, tittat på Alfons, Elsa har kört slut på batterierna på sin motorcykel, handlat, tvättat, ätit gott, bakat bröd, kokat kräm, gjort trolldeg (eller vad det nu heter) osv. Visst har jag fått mig ett par slag, blivit dragen i håret ett par gånger samt haft en panter i knät som försökte bita av armen på mig. Men dessa händelser var inte alls så intensiva och väldigt korta, så det känns jättebra iaf!

Fyndade förresten falukorv idag. En tvåkilosfalukorv var nedsatt med 50:- Bra sa vi och köte oss två. Nu har vi falukorv för ett bra tag framöver kan man väl lugnt påstå. Det är jag i ett nötskal. Fyll frysen när det är billigt!

Har även varit på yoga idag. Så himla härligt, även om min kropp tyckte att jag begärde alldeles för mycket av den. Jag ville ju faktiskt försöka göra någonting som kunde påminna om ledarens rörelser iaf. Men men, jag kanske blir lite smidigare vart efter. Blir jag sen lite smalare oxå så är det kanske inte lika många "kostcirklar" ivägen när man ska böja sig heller... ;-)

Kom just på att jag måste skicka lite kort på framkallning. Behöver ha dem senast på måndag nästa vecka. Jaja, nu har klockan blivit för mycket, så jag får ta det imorgon istället.

God natt på er!

Träningen startad.

Nu har jag varit på mitt första träningspass för terminen. Riktigt härligt att stå där och svettas tillsammans med ett gäng damer i sina bästa år! Idag var det nog jag som var den där slusken som det sprutar svett om. Ni vet den där som man försöker undvika att vara allt för nära, eftersom man är rädd att för att bli dränkt av en svallvåg av svett. Men jag måste säga att det skiter jag i! Varför gå och träna om man inte svettas som en gris. Jag är inte där för att se snygg ut. Jo, kanske i fölängningen, men då ska jag inte vara snygg där. Det ska vara ett resultat av att jag är där och svettas som en gris.

Jag är även sugen att testa på något danspass. Nu finns det ju inget sånt på F&S, men jag tänkte att jag kanske skulle följa med Sandra på ett. Roligt, roligt!

Tänkte igenom lite vad jag har skrivit om och kom fram till att det mesta kanske låter ganska så negativt. Nu är det inte så att jag tycker att mitt liv är pest och pina. Det är bara det att ibland så har mina älskade ungar mer enerig än jag och betydligt mer vilja än jag och då kan det kännas lite tungt. För det mesta är det dock superhärligt att vara hemmamed mina underbara tjejer!

Tornado.

För ett par dagar sedan så skulle jag och PBP gå ner på stan(typ två kvarter bort) och köpa en present till hennes kompis som ska ha kalas imorgon.

Hon tyckte att det skulle vara jätteroligt att bara vi två skulle gå iväg och köpa ett paket! Jag som oftast vill tro det bästa om min dotter tar henne enkelt i handen och börjar gå. Observera att jag inte har någon vagn med spännband eller en rulle med silvertape med mig...

Det börjar bra. Vi går till fröken röd. Men de har mest bara tjejiga saker, så vi går till apoteket istället. Nej, han får inte stesolid i födelsedagspresent. Vi skulle bara köpa näsdroppar till lillasyster. Här börjar on blåsa upp till storm. Man känner hur det rycker i hela den lilla kroppen och hon vill inte hålla mig i handen, utan helst plocka ihop en egen korg med diverse varor.

Tar vägen över torget. Där stannar en tant från vänsterpartiet oss. Hon vill prata kvinnofrågor. PBP skrattar, skriker, lipar och snurrar runt mig. Tanten säger hej till henne och PBP skriker HEEEEJ!!! tillbaka. Hmmm, vi har inte riktigt tid säger jag och önskar att jag hade satt på henne katternas flexikoppel. Ni vet ett sånt där som åker in och ut. Börjar redan här känna att jag kanske har tagit mig vatten över huvudet...

Sen går vi och hämtar ett paket på citykiosken, eller vad den nu heter. Medan jag står och väntar på att karln ska komma med paketet så sätter hon fart mot tidningarna. Tor ni att hon går mot hänt i veckan eller någon annan sån där lättsmält tidning. Nej, hon går direkt till porrsektionen och rycker åt sig en tidning. De har nämligen porrisarna på låg höjd här. Medan jag fångar in tidningen och lite smått generad försöker pressa tillbaka den där den ska vara så sticker hon och kladdar på cigarrskåpet. Jag vet att det har ett fint namn. Jag lärde mig det för ett par veckor sedan, men blotta tanken på stressen jag kände då gör hela min hjärna blank.

Till slut kommer vi iaf ut med endast paketet från H&M.

Efter hundra meter så har min hjärna glömt bort att dottern inte verkar göra precis som jag säger idag. Jag kommer på den supersmarta idén att vi ska gå och prova ut jeans till henne på Lindex. Hittar tre olika par och tänker att det är väl lika bra att prova dem här i affären, så man slipper gå tilbaka om de inte passar. Får tag på den största provhytten där vi båda får plats utan problem. Till saken hör att dörrarna inte går hela vägen ner till golvet... Gissa om det tog PBP två mikrosekunder att upptäcka det. Hon smet ut och kom ganska så långt iklädd en blöja och en tröja. När hon inte är på rymmen, så står hon och tittar ut under dörren och skriker hej till alla som går förbi. Svettig som jultomten i en ångbastu så tar jag mig iaf ut ur affären tillsammans med barn och med ett par byxor undanhängda.

Bara Åhléns och presenten kvar... Jag älskar Åhléns! De har nämligen en hel hylla med Pippisaker. Där stod PBP och jag letade present. Hittade två saker som jag hoppas födelsedagsbarnet kommer att tycka om. Sen fick vi äntligen gå hem!

Puh

Nu kör jag så det ryker...

Ok, kanske inte riktigt än... Men tanken är iaf att jag ska sättaigång och träna. Jag var och inhandlade ett terminskort på F&S på förmiddagen.

Skulle hagått på ett pass redan ikväll, men det var ett sånt kaos här hemma så jag kunde bara inte lämna min stackars karl ensam med det. Jag går istället på passet som är imorgon fm. Det passar mig bättre eftersom det är ett baspass och mina knän inte håller för allt för mkt hopp och sånt så här i början. Åtminstonde så brukar de inte göra det och eftersom jag är ngt tyngre än vad jag brukar vara så antar jag att det inte gör saken bättre...

Det ska bli så himla skönt att börja träna. Skönt att röra sig lite och få den där sköna känslan efteråt! Skönt att känna sig duktig! Skönt att kanske gå ner några kilon i vikt! Skönast av allt blir det att få 1½ timme för mig själv!!! Ok, det kommer antagligen finnas typ 60 andra svettiga människor där, men de behöver jag itne bry mig om ett endaste dugg. Så det så! :-)

När det kommer att börja kännas motigt att gå dit (27 år med mig själv och jag har nu lärt mig att det är så det blir...) så ska jag påminna mig själv om att det är min egentid. Går jag inte dit så har jag ju inte heller någon tid för mig själv.

Skönast av allt är ju yogan! Nu har de utökat den så den håller på i 1½ timme. Söndagskvällarna är uppbokade den här terminen. Med en kroppshydda och smidighet som en frysbox så är väl inte jag den mest graciösa yogautövaren, men herre min Gud vad jag mådde bra förut efter ett yogapass. Helt klart värt att vara den som ser mest bortkommen ut! :-)

Roligast av allt vore det att gå och lära sig att dansa, men jag tror tyvärr att jag kommit på det typ tjugo år för sent. För inte finns det väl dansklasser för så gamla människor som jag?

Första gången. Känns härligt!

Imorse när jag och tjejerna låg kvar och morgonmyste i sängen så frågade jag PBP om hon visste vad vi skulle göra under dagen. Då svarade hon dagis. Nej, sa jag. Vi ska inte dit idag. Då blev hon lite gnällig. Vill du till dagis idag? frågade jag. Jaa, sa hon.

Jag blev jätteglad. Det var nämligen första gången som hon verkligen har sagt att hon vill till dagis. Härligt! Kanske blir en riktig liten dagistjej av min lilla tös oxå. :-)

Kanske ska tillägga att on inte blev alltför besviken när jag sa att vi skulle till öppna försolan heller...

Måndag igen.

Då har hela den här dagen flygit förbi. Vi gick till öppna förskolan idag. Jätteroligt att träffa Marianne igen! PBP trivdes som fisken i vattnet på det nya stället och detverkade även hennes lillasyster göra. Hon sov sig nämligen igenom besöket och ytterligare några timmar.

Kände inte för att gå hem efteråt så vi tog oss en tur till sambons jobb där vi köpte oss varsin glass. Trots att det var mitt i veckan, men ibland får man fuska, eller hur?!? Mysigt att träffa honom så där mitt på dagen!

Sen tog vitillfället i akt och stannade till på en lekplats i närheten av hans jobb. Superroligt tyckte stora tjejen och ville inte alls sluta att gunga och åka rutschkana när jag tyckte att det räckte. Tydligen hade hon kört slut på sig själv, för på vägen hem så somnade hon i vagnen. Det händer inte ofta kan jag tala om... Desutom så fick jag inte liv i henne när vi kom hem, så det blev till att sitta och vänta ute i en halvtimme innan vi kunde ta oss upp till lägenheten. Lite svårt att bära två barn plus ett par väskor uppför två trappor.

Upp kom vi till sist iaf och sen försvann kvällen precis som kvällarna brukar göra här hemma hos oss.

Helgen.

Igår var vi ju i Nykvarn på kalas. Jättetrevligt och med massor av god mat! jag tror att det tog på krafterna på oss som var där. Jag har varit sjukt trött hela dagen, PBP har varit lite extra trött och gnällig och hennes lillasyster har inte gjort annat än att äta, sova och skit idag känns det som. Jag skyller allt på det trevliga sällskapet och all mat som man tryckt i sig. Är det bara jag som liktsom kan hämna i ett nästan komaliknande tillstånd när man äter för mycket?

Idag har det inte gått i många knop här hemma. Mamma tittade förbi en stund och fick sig lite mat samt resterna av blåbärspajen som vi gjorde i fredags. Inte ofta man träffas två dagar i rad. Det har varit tvättdag idag, så jag ska alldeles snart få krypa ner mellan nytvättade lakan. Härligt!

Imorgon blir det öppna förskolan för första gången efter sommaren. Hoppas att det blir bra på nya stället och att personalen trivs även där! Det brukar kunna märkas ganska så väl om personalen inte trivs på sitt jobb. Om inte så kommer ju vi dit och då kan de väl inte annat än att börja trivas. Vi är ju så himla härliga! ;-)

Nepp, nu måste jag nog hinna med lite FB innan det är dags att krypa till sängs...

Födelsedagskalas.

Imorgon är det dags igen. Hur kommer det sig att alla verkar fylla år ungefär under samma lilla period på året? Födelsedagsbarnen kommer klumpvis. Ett tag så firar men ingen alls och sen kommer fyra, fem pers på bara ett par veckor. Mysko, eller hur!?!

Imorgon åker vi alltså till Nykvarn. Det blir bara jag och tjejerna. Sambon känner sig så pass krasslig att jag tyckte att han kunde vara hemma. Då gäller det bara att hålla tjejerna glada under bilfärden, för det finns få saker som är så stressande som när båda skriker när man ska köra. Jag ar hittat Hello Kitty-tablettaskar med torkad frukt på Coop. Tänkte ta med mig ett par sånna till den äldre utav barnen. Minstingen får väl helt enkelt skrika tills hon blir trött. Låter kanske inte så snällt, men hon är lite för liten för att låta sig mutas. :-)

Jo föresten, höll på att glömma att berätta det som jag egentligen skulle berätta i det här inlägget.

Jag satt och pratade med PBP om vad vi ska göra imorgon. Så jag frågade om hon kom ihåg vilka vi skulle träffa imorgon. Angår (Ellinor), var det första hon sa. Och vam mer? Otter Ickard. Ja hon säger moster Rickard, men vi jobbar på att hon ska säga morbror, jag lovar Svensson! Iof så är det ju faktiskt ganska så roligt att hon kallar honom moster, men rätt ska väl vara rätt...

Ja, och så kommer mormor och morfar berättade jag och kanske gammelfaster Monika. Patte Nika, säger hon. Gissa om jag ligger halvt dubbelvikt nu...

Sören, säger jag och då helt plötsligt säger ungen Nga! Hon vet att Sören och Inga hör ihop! Ja, och Linda fortsäter jag. Sen så kommer nog Lena... Hinner inte säga mera förrän hon utbrister Ats (Mats alltså)! Och så kommer nog Fabian oxå avslutar jag. Jag hade inte en aning om att hon hade riktigt sån koll på släkten och vilka som hör ihop. När vi träffas så träffas vi ju alltid alla tillsammans.

Nu ska vi väl bara ta och plugga in resten av namnen och försöka ändra lite på patten och mostern så är allt perfekt sen! :-)

Öppna förskolan.

På måndag klockan 09.00 öppna öppna förskolan i sina nya lokaler i scoutstugan. Vi ska naturligtvis dit och kolla läget. Det blir lite extra spännande att se vem de har ersatt Yvonne med! Hoppas att det är någon som spelar gitarr! Ungarna tycker extra mycket om samlingarna om det är en gitarr med! Skönt oxå att ha någonstans att gå de dagarna som PBP är hemma.

Lättad!

Pratade med dagispersonalen idag och de hade inte en aning om var PBP kan ha fått det ifrån. Hon sa ju igår att fröknarna är arga på henne för att hon hade bitit någon. Tydligen hade hon inte bitit och det var ju verkligen en lättnad! De kunde inte heller komma ihåg att någon skulle ha blivit arg på henne. Tydligen så visar hon upp en ganska så väluppfostrad sida på dagis. Bara hoppas att det fortsätter så.

Nu är bara frågan hur tusan hon kunde komma på den här historien. Var det så att en fröken kanske blivit arg på ett annat barn för att det hade bitit någon? Hon kan vara lite känslig för sånt. En av personalen föreslog att det kanske var PBP som hade blivit biten. Men vi ahr inte sett något märke iaf... Annars så har vi nog fått en författare/skådespelare till dotter, för det såg verkligen inte ut som hon skojade när hon berättade det. Sista alternativet är väl att hon har drömt någonting som hon tror är sant. Skulle ju kunna vara så att hon hittat på det för att få slippa gå till dagis, men det är hon väl aldeles för liten för att kunna göra, eller?

I vilket fall som helst så hade hon haft det jätteroligt när hon var på dagis idag! Det syntes verkligen på henne och hon sa även att det hade varit roligt under dagen! Personalen höll med och sa att det hade varit en riktig toppendag! Det känns så himla skönt att det går bättre och bättre!

Dagis.

Pratade idag med PBP om att hon ska till dagis imorgon. Det ville hon inte. Hon ville vara hemma sa hon. Ingenting konstigt med det. Hon brukar säga så trots att hon tycker om att vara på dagis när hon väl är där. Tänkte inte så mycket mera på det utan frågade om barnen på dagis är snälla och ja, det var de. Sen sa jag att fröknarna på dagis är väl snälla de med. Nej, sa hon då. Arga!

Då börjar jag fundera lite, men säger inte så mycket mera om det till PBP just då. Testade en stund senare, för ibland så säger hon ju saker som inte alltid är helt sanna. Men hon sa: Dagis nej, arga. Hon vill alltså inte til dagis för att fröknarna är arga.

Nu vet jag att min dotter inte är någon ängel, utan kan vara ordentligt busig och ibland lite smått trotsig... Dock brukar hon inte vara det så mycket när hon är borta. Och att hon verkligen inte vill gå till dagis för att fröknarna är arga så känns det ju inte så jättebra. Jag vet även att PBP kan bli rädd om man säger till någon annan på skarpen. Även det flög runt i huvudet.

Kanske ska tillägga här att jag litar helt på personalen och tror verkligen inte att de har gjort någonting fel, men jag vill veta vad PBPs oro grundar sig i.

Jag fortsätter att fundera på saken till sambon kommer hem. Tar då upp det med honom och vi sätter oss på golvet och pratar med PBP. Jag vet inte hur det är med tvååringar i vanliga fall, men PBP förstår väldigt mycket och börjar bli bättre och bättrepå att förklara saker för oss. Hon säger fortfarande att fröknarna är arga. Då frågar jag om de är arga på henne. Ja, det var de. Varför då, frågar vi? Bea, eller någonting sånt säger hon. Vi fattar nada, men försöker med att hon har bråkat eller busat, även om hon i vanliga fall är duktig på att säga just de orden. Nej bea, säger hon. Vi sitter fortfarande där som två stora frågetecken. Till slut säger min smarta karl till PBP att hon ska visa hur man gör 'bea'. Då biter hon sig själv i armen... Hmmm, inte så konstigt om fröknarna har varit arga på henne...

Nu vet jag inte om det stämmer, men jag ska ta och fråga dem imorgon. Fy, tänk om hon går omkring och biter de andra barnen. Fast jag tycker ju att de borde ha sagt någonting om det när jag kom och hämtade henne i tisdags, eller hur? Visst tar man upp sånt med föräldrarna så de vet om deras älsklingar går omkring och provsmakar på de andra barnen?

Hon har haft perioder tidigare då hon har bitit oss. Då har det varit när vi har suttit och myst och det liktsom blir för mysigt för henne. Då har hon tagit sig en tugga eller två. Det har dock gått över. Den senaste tiden har hon ibland när hon tycker att lillasyster har fått för mycket uppmärksamhet, försökt att bita lite i mitt ben för att dirigera om min uppmärksamhet. Men på dagis borde hon ju inte bita av den anledningen.

Jaja, jag får väl se imorgon hur det hela ligger till. Intressant ska det bli att höra vad de har att säga om det hela iaf!

Snark!!!!

Idag går jag omkring som en levande död. Förklaringen är lillasyster i familjen. Hon fick ju feber efter sprutorna och hade det kämpigt igår. Feberfri till kvällen dock och jag såg fram emot en skön natt. Gärna med en hel del sömn.

Så blev det dock inte... Hon har dragit på sig en förkylning som inte märks så himla mycket för tillfället, om man inte ser till den korta stubinen vill säga. Under natten har hon hostat och näsan har varit alldeles täppt. Det betyder snörvel, host och konstant napputputtande hela natten. Som tur är så bestämde sig min underbara stora tjej för att sova hela natten just den här natten. Jag är mkt tacksam för det gumman! Visst är det lite underligt att man är lycklig för att åtminstonde ett av barnen sov till kvart över fem... :-)

Tänkte försöka få till det så att PBP sover middag idag. Jag behöver verkligen sova igen någon timme!

Underbart väder idag förresten! Det blir nog en promenad efter vilan.

RSS 2.0