Ont

Idag var tanken en lätt jogg till och från Bresse för att få in milen i benen. Vägen dit är på asfalt och gissa vem som får ont efter bara en liten bit... Moi! Det känns lite tröstlöst eftersom både å-varvet och tjejmilen till största delen går på just asfalt... Jag hoppas på att det bara är för att jag är ovan att springa på just ett sånt hårt underlag, så jag kommer att försöka vänja kroppen vid det genom att springa något pass i veckan ute på asfalt. Håll tummarna för att det blir bättre!

Det blev istället en mil jogg, lunk, pw och gång. Bättre än ingenting iaf!

Imorgon jobbar jag 7-16 så det får bli en vilodag. På måndag jobbar jag kväll så då hinner jag träna på fm.

Idag har jag anmält vårt lag till tjejmilen. Det var bara det loppet som var kvar att anmäla i år. Måste säga att det nog kommer att kännas trist att ha ett helt halvår utan något lopp att se fram emot sen i höst! Fast å andra sidan så är det ju väldigt spännande att se hur formen utvecklar sig under vinterhalvåret inne på gymmet! Man kanske skulle ta och börja åka skidor...
Tycker ni att jag ligger lite väl långt fram i planeringen så är det helt enkelt bara sån jag är! :-)


Spåret

Idag träffade jag Sandra vid spåret. Vi sprang trean och körde backträning. Idag orkade jag fyra gånger uppför backen. Tanken är nog att öka minst en gång vid varje backträningstillfälle.

Vi sprang lite snabbare än vanligt idag, vilket känns bra! Jag har ju sån tur som har Sandra som drar runt mig!

Jag kände att jag tog i ordentligt på gymmet igår. Har nämligen finfin träningsvärk idag! :-) älskar't!!!

Är lite trött idag efter en natt med bara lite drygt tre timmars sömn... Men men, bara köra på så somnar jag väl som vanligt i soffan vid halv åtta... ;-)

Imorgon tror jag att det får ta och bli ett pass på gymmet igen. Om det inte är jättefint väder. Då vill jag kanske springa en runda istället.


Äntligen

Nu har jag äntligen lyckats ta mig till gymmet igen. Har inte tränat sedan i lördags och då var det ju loppet. Det var väl en vecka sedan jag var på gymmet sist och det känns som en evighet!!!

Jag är inne i någon sorts downperiod igen då det känns jobbigt både med kost och motion. Men det kändes faktiskt bättre när jag varit och tränat, så jag antar att det bara är att träna sig ur den här perioden.

Idag började jag med pw på löpbandet som uppvärmning. Det övergick sedan till intervaller 4/12 med lutning 0.5. Inte mycket lutning, men bättre än ingen tänkte jag. Avslutade med 15% lutning och gång i några minuter. Det suger verkligen musten ur benen! Har ni inte provat det, så gör det!
Efter det blev det ett varv i milon. Det var ett bra tag sen sist, men jag ökade ett kilo på alla maskiner iaf. Tror nog att jag får hoppa över ökningarna nästa gång, för det var riktigt jäklarns tungt idag!
Sen lite fria vikter, plankor och benövningar. Härligt trött sen och väl värd en smoothie när jag kom hem!


Måndag

Idag var planeringen att jag skulle plugga, träna och sen jobba 15-22. Det blev ändrade planer då största tjejen kräktes när vi kom till dagis. Bara vända och gå hem igen. Jag är sååå sjukt less på alla sjukdomar nu!!!

Det blir istället en lugn dag med tv-tittande och kräktorkande. Sen jobb ikväll. Hoppas verkligen att det är en lightvariant som inte smuttar resten av familjen!

Håller tummarna för att jag ska kunna gå och träna imorgon!


Några bilder till


Spring cross

Hemma igen efter loppet. Jobbigare bana än jag trodde att det skulle vara och rejält geggigt på många ställen! Jag tog mig runt och var inte sist i mål, men tiden var inte den bästa, men ändå under den måltiden som vi hade satt, så jag får väl vara nöjd antar jag... :-)


God morgon

En pigg och glad tjej kom in till oss klockan 5. Liiiite jobbigt med blixten tyckte vi båda två så här tidigt på morgonen!


Prio 1 är idag sömnen

Jag skrev ju igår att jag tänkte ta en promenad idag, men efter att ha åkt hem från jobbet i snöblandat regn så ställer jag fram väckningen en timme. Idag testar jag knepet att vila sig i form. :-) Har jag lite flyt nu så kan jag hinna med att sova hela fem timmar idag.

Hoppas verkligen att vädret är aningens bättre imorgon! Känns inte som jag ser fram emot att springa i skogen i snöblask...


Vilodag

Idag fick det bli en dag utan träning. Jag hade begravning och nattjobb på schemat. Träningen blev alltså bortprioriterad. Får se hur det blir imorgon. Jag vill ju känna mig fräsch i kroppen på lördag, så antagligen försöker jag sova en hel del och sen tar jag nog en promenad för att kroppen ska få röra sig lite åtminstone.

Nu hoppas jag att ni alla håller tummarna för att jag ska klara mig runt banan med livet i behåll på lördag. Själv ska jag hålla tummarna för en person jag känner, men det får jag göra på vägen upp till Sthlm.


Äntligen!!!

Nu har vågen äntligen börjat röra sig lite åt rätt håll igen. I morse visade den -6 kg. Bara fyra kilo kvar till första stora målet!

Härligt!!!! :-)


Svett

Har precis sprungit ett varv i spåret. Körde hem i bilen och fick syn på mig själv i backspegeln. Svettig kan man säga...


Inspiration

Tänkte lägga upp inspirationsbilder från Olgas blogg, men kan tyvärr inte ta bilderna därifrån. Därför får ni istället en länk att klicka på för att se hur man kan förändras på bara 10 månader.

Inspirationsbild

Hoppas ni blir lika inspirerade av hennes arbete som jag blir!

Less på vågen

Det händer absolut ingenting på vågen. Jag är sjukt less på det! Jag vill att kilona ska flyga av. Helst ska det synas med blotta ögat hur de slyger av mig!

Jag ledsnade så mycket att jag tog och mätte mig i morse. Inga supersiffroridag heller, men detgår sakta men säkert åt rätt håll. Sedan 1/3 så har jag minskat enligt följande:
 Lår -1cm, Rumpa -3cm, Höft -4cm, Mage -3cm, Under bröst -3cm, arm -1cm och slutligen hals -2 cm.

Jag är sjukt less på låren! Jag har gigantiska ben och har alltid haft det. Det är där det sätter sig först och försvinner sist. Men hallå, lite mer än i cm skulle jag väl kunna få tycker jag! Det är benen som jag helst vill minska! Jaja, bara träna vidare så ska väl även de bli mindre antar jag...

Extra less är jag säkert för att jag har ägglossning och är jätteöm i brösten. Det kan ju betyda att jag samlat på mig lite vätska också, men jag kan ju inte skylla på det. Nästa vecka får det bli mycket intervaller för att få upp efterförbränningen ordentligt! Sen kommer det bli dessa intervaller plus ett långlöp-pass i veckan. På det kommer det även bli styrketräning med tyngre vikter, för att chocka igång kroppen igen. Annars lär jag aldrig bli smal. Eller möjligtvis framåt pensionsåldern och så kan vi ju inte ha det... ;-)

Snart ut en runda i spåret.

Gånstaspåret

Imorgon är det dags för en tur i spåret igen. Sprang där igår och det gick lite snabbare än sist, men första km gick fasligt långsamt! Tror det beror på att jag inte var uppvärmd för fem öre när vi startade. Imorgon ska jag försöka vara det och se om det går bättre då...

Kollade filmer från spring cross som det är dags för på lördag och insåg att det bara var vältränade smalisar som sprang. Jaja, någon ska väl komma sist också... :-)

Imorgon blir det en pluggardag. Välbehövligt! Torsdag bli det sova, begravning och jobbnatt. Fredag går ju bort till viss del för sömnen, men jag funderar på om jag kanske ska ta mig till gymmet. Eller kanske bara en promenad. Beror på hur kroppen känns. Lördag blir det loppet och söndag blir det vila.


God natt

Tänkte bara titta in och säga god natt! Hoppas en del av träningsvärken går bort till imorgon. Då är det nämligen dags för en tur i spåret igen.

Håller tummarna för fint väder! Idag när jag skulle hämta tjejerna så visste nog inte vädergudarna riktigt vad de höll på med... Det började med strålande sol och klarblå himmel. Sen lite regnstänk som senare byttes till ordentliga skurar. Observera att detta bara var lite här och där. Helt plötsligt slutade det regna och solen sken från en blå himmel igen.
På vägen hem så var vi med om ovanstående plus både snö, snöblandat regn och stora hagel. Konstigt hur det kan vara ibland! Men är det april så är det...

Sov så gott!


Grym träningsvärk

Man kan ju lätt säga att jag har lite träningsvärk idag! Ingenting i överkroppen, men benen känner jag var de sitter om man säger så... :-) jag tycker det är en skön känsla för då vet jag att jag har tränat ordentligt. Efter kommande helg med loppet så ska jag fortsätta med en del av Sandras övningar. Jag känner ju att det behövs!

Jag längtar till nästa sommar! Då kommer jag vara sååååå jäklarns snygg! :-)


Gaaaah!!!

Ibland inträffar det saker som gör mig galen! En sådan sak är när saker inte blir som planerat. Nu menar jag lite större saker, inte typ att falukorven är slut och vi tvingas äta köttbullar till makaronerna istället. Nej lite större saker med flera inblandade. Det kan vara att folk drar sig ur någonting, skjuter upp det till långt senare eller helt enkelt ändrar någonting som de sagt tidigare. Sånt kan driva mig till vansinne! Just det har ganska nyligen hänt mig och när jag vid den här tiden på dygnet lider av en lättare sömnbrist så blåser jag upp det till stora proportioner. Jag vet att det kommer att kännas aningen bättre imorgon efter en natts sömn, men just det här beslutet kommer att påverka våran familj på ett sätt som vi inte riktigt hade räknat med. Men det kommer att lösa sig iaf, men på ett annat sätt. Det är jag säker på!

Nu känns det som det är dags att sova! God natt på er, så hoppas nog alla att det är en piggare och gladare jag som vaknar imorgon bitti! ;-)


Ett varmt bad

Just nu unnar jag mig ett varmt bad efter träningen. Det blev inte spåret idag som det var tänkt från början, utan 3km löpning på bandet och sen styrka på det.

Det kändes att kroppen var lite tröttare än vanligt, vilket inte är så konstigt efter bara tre timmars sömn efter att ha varit vaken i 28 timmar. Jaja, så blir det ibland och det är ju bara till att anpassa sig till dagsformen.

Jag testade ett av Sandras program idag. Jäklarns vad jobbigt! Jag tycker att jag är ganska så stark, men när man gör helt nya övningar och ska aktivera muskelgrupper som man inte är van att använda så känns det lite som att börja om på noll. Men samtidigt känns det som en utmaning och se hur mycket jag orkar. Det är jätteskönt att jag nu äntligen har kommit dit i min träning!

Så snart badet är slut så blir det plugg för hela slanten för mig. Så då vet ni vad jag sysslar med i kväll. :-)


Dålig karaktär

Just nu har jag dålig karaktär vad det gäller maten. Jag fuskade med chips, lite godis och påskmust idag. Det är fortfarande inga stora mängder, men jag blir lite trött på mig själv, för det är ju helt onödigt egentligen... Jag kan bli sån att jag äter när jag är stressad och idag har jag varit stressad. Rättare sagt så är jag konstant stressad, men idag var det lite extra. Då känner jag på något konstigt sätt att det är ok att äta onyttigt, för jag har det lite jobbigt just nu. Tröstätande på hög nivå!

Lite sjukt det där, för inte blir jag mindre stressad eller mår bättre av att äta skit! Nej, snarare tvärt om... Nu vet jag att de där extra kalorierna jag stoppade i mig kommer att ta några dagar på gymmet att få bort. Inte inehöll det någonting som är gynsamt för muskeluppbyggnaden heller. Nej, sånt här skit hjälper mig verkligen inte på något sätt alls. Bara att försöka inse det nästa gång jag blir sugen och så får jag väl resa mig ur soffan och göra en smoothie istället.

 


Mina nya skor

Jag fick lite pengar från mamma och pappa i födelsedagspresent och nu har jag skickat efter ett par skor som jag tänkte betala med de slantarna. Jag har aldrig köpt ett par skor på nätet tidigare. Anledningen är att jag har lite krångliga fötter som inte passar i vilka skor som helst. Nu hittade jag dessa som var ordentligt nedsatta, så jag tänkte att jag kunde testa. För tillfället springer jag i ett par skor från nike som ser lite liknande ut, så jag tog samma storlek och hoppas på att de passar. De hade väl inte snyggaste färgen, men jag tänkte att efter ett par rundor i skogen så tänker man inte så mycket på den underliggande färgen i alla fall... :-)

NIKE ZOOM ATLAS W
Löparskor/NIKE ZOOM ATLAS W från stadium.se


Nu längtar jag till imorgon då jag kan hämta ut dem!

Inte riktigt som jag hade tänkt mig...

I min planering ingick det att sova bort största delen av förmiddagen. Tror ni att det lyckades??? NEPP, kan jag meddela... Det blev ingen sömn alls. När jag väl kom hem efter snabbisen till Eskilstuna så trodde jag igen att jag skulle kunna somna ett par timmar, men ICKE!!! Nu sitter jag alltså här mitt i natten (klockan börjar närma sig 01.30) och jag är grymt trött. Inte så bra att gå upp 05.30 om man ska vara vaken till minst 08.00 dagen efter...

Sömnbristen gör också att jag inte får ihop någonting vettigt till skolarbetet. Jag blir totalt blåst i huvudet när jag inte har sovit! Ni som tror att jag redan var totalt blåst, ni har skulle se mig nu. Nu är jag på det stadiet att jag klarar av att skriva blaj som ploppar upp i min hjärna här på bloggen. Jag skulle också klara av att arbeta med kroppen, men att försöka använda de små grå som visst ska finnas någonstans i tomrummet där uppe, det går banne mig inte. Hårdplugg imorgon alltså!!!!

Ont

Träningen igår straffade sin lite. Jag vaknade om ont i höfterna och bäckenet. Det får alltså bli vila idag. Det var kanske lika bra det eftersom jag jobbar natt och ska köra tjejerna till mormor och morfar i em. Skönt att kunna sova en stund nu på fm!

Den helgen blir full med plugg och förhoppningsvis kan jag blanda upp det med en del träning.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!


Lite fart

Idag var det dags för gymmet igen. Hann inte med det igår eftersom jag jobbade 10-22.

Idag började jag i alla fall med intervaller på löpbandet. 4 som lägsta hastighet och sen växlade jag mellan 12 och 14 som högsta hastighet. Det känns skönt att äntligen komma upp i lite högre hastigheter!
Efter det blev det ett varv i milon och sen lite extra styrkeövningar som avslutning.

Idag var det en riktigt bra dag på gymmet! Jag kände att jag orkade ta i ordentligt och svetten sprutade åt alla håll och kanter. Superskönt!!! :-)

Sen hem för en heldag med plugg.


Lopp

Tänkte bjuda på lite filmer från mina kommande lopp. Det är väldigt inspirerande och motiverande för mig att se dessa filmer, så jag hoppas att kunna dela med mig av lite inspiration till er också.











Och nästa år är det dags för...


Påskhelgen

Den här helgen har jag inte tränat någonting och jag har ätit. Ja, jag har ätit allt som hör påsken till. En frihelg med andra ord. Från och med imorgon är det dags att fortsätta min bana på rätt spår igen. Det är ju mindre än två veckor kvar till spring cross och då ska jag minsann vara i så bra form jag kan!




Påskafton

Idag blir det träningsfritt för min del. Jag jobbar 11.00-21.00. Det får räcka. Jag vill ju träffa familjen ett par timmar också.

Jag har tänkt att jag får påsken som frikort. Det innebär att jag får äta det jag känner för helt enkelt. Det har blivit en del chips, godis och ett par glas läsk. Igår till middag blev det även ris och vitlöksbröd.
Det har väl varit trevligt medan jag ätit det, men jäklarns vad illa det smakar i munnen, magen känns konstig och vi ska inte ens prata om hur gasig jag blivit...
Var det verkligen så här jag mådde jämt förut och trodde att det var normalt? Jag har inte alls tänkt på hur mycket bättre jag mår förrän i morse när jag vaknade och kände igen känslan. Blä!!!
Det blir nog säkert ytterligare något fusk under helgen, men på tisdag är det definitivt tillbaka till det nya som gäller!

Hoppas ni får en underbar påskhelg!


Träning fredag

Även den här gången hade jag lite dåligt med tid... Det fick bli nästan 4 km löpning och sen lite styrkeövningar där jag främst koncentrerade mig på mage och ben.

På löpbandet sprang jag ganska länge på 9,3 och var uppe ett tag och sprang på 10. Men det senare orkade jag inte alltför länge i sträck. Jag tränade även en del med lutning. Jag märkte när jag var och sprang i spåret med Sandra att jag måste öka på farten och backträningen för att kunna hålla jämna steg med henne. Bra att ha någon som ser till att man måste öka på träningen hela tiden! Annars är det så lätt att känna sig bekväm på en viss nivå och stanna där eftersom det fungerar så bra. Men vill man bli bättre så är det bara att utmana sig själv som gäller!

Nu ser jag fram emot ett långpass på gymmet då jag kan testa att löpa milen med variation på fart och lutning!

Det är så skönt att träna nu så jag skulle vilja göra det varje dag. Jag blir frustrerad i hela kroppen de dagar som jag vilar. Men jag vet ju att kroppen behöver sina vilodagar. Både för uppbyggandet av muskler samt för viktnergången. Tur att jag jobbar hela dagen så jag inte behöver tänka på att jag inte gör någonting.


Gårdagen

Det blev inte mycket till bloggande igår inte... Jaja, så kan det vara ibland.

Jag kunde smita ifrån tidigare igår och hann därför med att träna före maten. Hade tänkt att springa en lite längre distans, men då jag kände av båda knäna efter bara ett par minuter så fick det bli en pw som uppvärmning istället. Gick ju bra det med!
Sen blev det två varv i milon. Den här gången ökade jag på ett kilo på varje maskin. Så var ju tydligen tanken att man ska kunna göra varje gång. Ska testa det nu under en period så får vi var det tar stopp någonstans. Jag lär ju inte kunna öka med ett par kilo i veckan under hur lång tid som helst. Ge mig ett år och jag har ökat med 100 kg liksom. Skulle inte tro det va!?! :-)

Träningen gick i alla fall bra, fast jag märker ju att jag skulle kämpa mera om jag hade någon som stod bredvid och peppade mig.

Nu kanske ni undrar varför jag fick ont i knäna... Jo, det var så att jag och Sandra hade sprungit 5:an i Gånstaspåret dagen innan. Mina knän tyckte att det räckte! Det bästa man kan göra i ett sånt läge är att lyssna på sin kropp och ta det lite lugnare med övningar som belastar problemområdet. Jag har försökt att träna bort smärta förut och tro mig, det gör det INTE!!!!


Dagens lunch

Idag slängde jag ihop en omelett. Tog bara en kycklingfilé från frysen och stekte på. Slängde i gårdagens sallad som bestod av spenat, gurka, paprika och tomater (efter att ha petat ut gurkbitarna så klart), saltade och pepprade och i med ett par ägg. Riktigt gott, men det blev mycket, så nu står jag mig nog ett bra tag!


5 km

Känner mig för tillfället rätt nöjd med mig själv! Idag var det premiärlöpning i spåret. Jag och Sandra tog oss runt femman i ett lagom lugnt tempo för att vara första gången. Jag var tvungen att gå en bit i en av backarna, samt att sista backen gick riktigt jäkla segt. Men som sagt så är jag nöjd med min prestation. Nu har jag en tid att kämpa mot när det är dags för nästa gång.

Härligt var det att komma ut i naturen lite och väldigt trevligt med sällskap! :-)


Milon

Det blev 2 km löpning som uppvärmning och sen ett varv på milon. Jag hade lite tidspress idag, så det fick gå snabbt på gymmet. Avslutade med lite benövningar och plankor. Sneglade lite på en kille som tränade med en pt. Han fick en övning för magen som verkade skitjobbig. Ska testa den nästa gång jag går dit. Jag tyckte det skulle kännas lite knäppt att testa den när de bara var två meter bort... :-)

Tydligen ska man kunna öka på vikterna på milon med ett kilo per gång. Jag tycker det låter sjukt jobbigt, men jag får väl ta och testa.

Imorgon blir det promenader och en sväng i 5 km spåret i Gånsta. Ska bli spännande att se hur mycket jag orkar i terräng. Det blir ju lite annat än bara springa på ett rakt löpband.


Inte alltid som man tänker

Det blev ingen träning igår kväll. När karln väl kom hem vid 19.15 så var jag så trött att jag inte orkade ladda om och ta mig till gymmet.

Idag slutar han vanlig tid och då ska jag gå iväg direkt när han kommer hem. Funderar på ett par varv i milon. Jag behöver en riktig genomkörare idag!

Det verkar lugnt på bajseri fronten, vilket gör att jag tror att det bara var Astrids mage som krånglade som den faktiskt gör ibland, även om det var ett tag sedan nu. Fortsätter det likadant så ska jag nog försöka få barnvakt några timmar imorgon. Håll tummarna för det.


Träningen

Igår var det vilodag. Jag jobbade till tolv och sen var det korvgrillning och lek i Gånsta som gällde.

Idag hade jag tänkt att träna på morgonen, men eftersom jag fick hämta hem barnen så sket det sig... Micke jobbar till sju, så vi får se om jag hinner smita iväg en stund i kväll.

Det börjar bli fruktansvärt frustrerande att barnen blir sjuka hela tiden! Först och främst är det jobbigt för barnen, sen är det svårt att hålla rätt kost och motion. Men det största stressmomentet är att jag hamnar så himla långt efter med skolan. Jag försöker att plugga när jag är ensam med barnen, men det funkar helt enkelt inte. Gaaaaaaah!!!! Jag är så sjukt stressad över det!


Sjukstuga

Nu har vi sjukt barn här hemma igen. Fick hämta Astrid från fsk efter 40 min då hon hade bajsat ner sig totalt. Hoppas inte att det är någonting som smittar!!!


RSS 2.0