BVC.

Idag var jag på bvc med lillasyster i familjen. Det var dags för vaccinering samt vägning och mätning. Gissa om jag var nyfiken på att se hur mycket hon har gått upp i vikt. Det var ju för en och halv vecka sedan som jag självmant var där och vägde henne och upptäckte att hon inte hade gått upp ett enda gram den senaste månaden.

Vi började så klar med just vikten. Lilltjejen hade gått upp från 5550g till 6110g på dessa tio dagar. Ingen dålig ökning va!?! :-) Det syns faktiskt på henne att hon har gått upp. Hon har blivit rundare i ansiktet, lagt sig till med en liten dubbelhaka och revbenen är inte alls så markerade som de var förut. Det enda som inte har lagt på sig någonting direkt är benen. Jag vet inte alls vems barn det är som jag har fått. Hon verkar inte brås på mig eller sin far iaf. Vi har ju inte direkt pinnsmala ben någon av oss. Fast hon behöver ju inte direkt vara ledsen för det. Smala ben är ju snyggt på en tjej, så det kan hon ju vara glad för!

När hon låg där på vågen så passade hon på att pinka ur sig lite. Eller lite var kanske fel ord. Hela vågen blev full med kiss. Hon var sjöblöt från huvudet ner till hälarna. Och vad gör hon när vi kommer på henne med det? Jo hon sätter igång och skrattar. Unge! :-)

Men gud, vad hon inte gillade sprutorna! Hon tjöt hur länge som helst efter att hon hade fått dem. Får se hur starkt hon reagerar på dem. Med PBP har det inte direkt varit några problem efter vaccinationer. Lillasyster har iaf fått lite feber som jag har gett alvedon emot. Hoppas att det inte blir värre än så!

Nepp, nu är det nog dags för mig att packa ihop mig och gå till sängs. Nab vet nämligen aldrig hur lite man får sova i den här familjen... Senaste natten var inte rolig! Mer om det kanske jag berättar en annan gång.

Mobil.

Jag sitter här och försöker komma på vad jag skulle vilja ha för en telefon. Någon som har förslag. Det behöver absolut inte vara den nyaste, soolaste, dyraste. Den ska gå bra att ringa och messa med. ROligt om den har en hyfsad kamera!

Annat bra från så ska det låta.Ok, kanske lite för lite att göra på en fredagskväll... Kan bara konstatera att vissa gillar trummisar, andra de som spelar gitarr. Jag är dock en sucker för karlar med en ordentlig pipa! ;-)

Fredrik Swahn.

Jag verkligen älskar den här karln! Skulle jag inte ha min egen karl så skulle jag lugnt försöka lägga vantarna på denna! ;-)


Var ett tag sedan nu...

Jag tyckte inte att det var så himla länge sedan som jag uppdaterade här, men tydligen var det en hel vecka sedan... Kanske dags att skriva lite alltså.

Vad har hänt den här veckan då? Ja, PBP har ju varit på dagis. Hon skriker som en stucken gris när jag går och jag måste säga att det blir lite kramp i hjärtat när man bara ska gå ifrån henne när hon är så ledsen. Fast jag vet ju att det går över efter en liten stund och då har hon jätteroligt där! Hon har tom börjat berätta om en tjejkompis som hon har fått där. Hon heter Ida och sitter vid PBPs bord när de äter. Tydligen så busar hon gårnet med PBP då! Hon busar och min lilla tjej skrattar så hon kiknar, berättade fröknarna.

Det som känns riktigt bra är att PBP inte vill gå hem när jag kommer och hämtar henne. det måste ju betyda att hon trivs!

Igår fyllde denna lilla tjej två år! Vi firade tillsammans med hennes farmor, farfar, faster och favoritkusinen Maja. Herre min Gud vad de röjer hon och Maja! PBP blir alldeles galen när Maja är här. Hon blir alldeles som hög. Kanske kan det vara så att tårtan och saften hjälpte till igår, men det är sjukt att se hur hon drar fram som en tornado. Till slut orkade inte ens kusinen hålla tempot.

Idag kom kompisen Akon förbi med lillasyster Alma och mamma Tiii, som PBP säger. :-) Hon blir så glad när man säger att hon ska få träffa Anton! Självklart blev det tårta även idag. Nallen som hon fick i present skulle naturligtvis sova brevid henne nu i natt, så det var en uppskattad present!

Imorgon blir det kalas för lite släktingar. Vi firar syrran samtidigt. Gör två flugor på smällen liksom... Det blir mat och fika. Hoppas det blir smaskigt. Tänkte köpa bröd på Fbian Flink's. Jag brukar alltid baka någonting, men i år så har vi lovat oss själva att göra så lite som möjligt och när man har ett sånt underbart bageri runt knuten (nästan iaf), så är det ju fruktansvärt dumt att inte handla där! Undra om de har det brödet som jag är ute efter. De bakar lite olika bröd olika dagar och jag kan ju inte komma ihåg vilken dag det är som vi har varit där och handlat förut. Men de kanske har någon hemsida där sånt står. Ska ta och kolla upp det om jag bara kommer ihåg.

På söndag så blir det minikalas. PBPs kompis Agnes med familj kommer hit. Sen ska det vara fördigfirat för den här gången. Ja, om man inte räknar på tisdag på dagis då...

På måndag så ska jag till BVC med lillasyster i familjen. Hon har tjockat på sig ordentligt sedan hon började på ersättning! Redan efter någon dag så sa hennes finkänsliga far att hon började bli plufsig i ansiktet. Jag sa åt honom att det var tur att han inte säger så om en sisådär elva år, utan nu när hon inte fattar vad han säger. Fast jag förstår vad han menar, för hennes kropp har verkligen sugit upp varenda lite droppe som hon har fått i sig. Nu börjar hon bli lite bebisrund och kanske kommer bebisvecken på armar och lår snart också. :-) Man kan ju anta att hon åtminstonde har ökat en del i vikt iaf.

Bebisen i familjen har fortsatt att somna själv i sängen. Inte varje kväll, men några gånger iaf. Det känns verkligen jätteskönt!


Sötnosar! :-)


Nu till lite roligare saker.

Igår samt nu i kväll så har minstingen i familjen somnat själv i sin säng. Hurra, hurra, hurra!
Hoppas att det flytet fortsätter!

Mina små sötnosar.


Då är det fredag igen.

Det är sjukt vad tiden går fort! Jag vet att jag ofta säger det, men tiden bara flyger förbi. Det känns som jag i vilken sekund som helst kommer att sitta gammal och gaggig på ett ålderdomshem någonstans.

Idag var vi förbi BVC och vägde lillastyster. Jag tycker ju att hon är lite smal. Å andra sidan har jag ju bara PBP att jämföra med och hon har ju aldrig varit mager direkt. Jag har även tyckt att hon har sovit mycket de senaste dagarna. Vi har gett lilltjejen ersättning lite sporadiskt och på senare tid allt mer sällan, för hon har verkat nöja sig med den mjölk som hon får av mig. Tidigare på BVC så har de sagt att hon växer bra och följer sin kurva.

Idag när jag vägde henne så vägde hon dock bara 5550g. Precis lika mycket som för en månad sedan. Inte så himla bra. Det är bara till att börja blanda ersättning igen.

Det är klart att det inte är hela världen att vi är tvugna att ge ersättning. Det är ju självklart att hon måste få i sig tillräckligt för att kunna växa och bli stor och stark. Men jag måste erkänna att det inte känns så bra. Jag har varit så glad och nöjd för att jag har kunnat ge mitt barn vad det behövde. Det kunde jag ju inte förra gången. Då började vi med ersättning redan efter tre veckor. Därför har det känts så bra att jag bara har kunnat amma den här gången. Det är ju liktsom det som är det naturligaste och visst borde man som mamma kunna ge sitt barn mat.

Här kommer den här vanliga konflikten mellan min hjärna och mina känslor. Hjärnan fattar det logiska. Ersättningarna som finns nu för tiden är väldigt bra, det går ingen nöd på det lilla flickebarnet bara för att jag inte kan amma fullt ut, det blir lättare för hennes pappa att hjälpa till, hon kommer antagligen att bli lite piggare och gladare när hon får ordentligt med mat. Allt detta och lite till förstår jag ju och kan resonera mig till.

Känslorna tycker däremot att det känns riktigt tungt att det inte fungerade den här gången heller! Som mamma så vill jag ju kunna ge mitt barn mat och den allra bästa maten är ju bröstmjölk. Jag har kännt en stolthet för att jg hr kunnat amma fullt ut den här gången och nu känner jag mig tillplattad och inte alls som en speciellt bra mamma när det inte fungerar.

Om ett par dagar så har jag antagligen smält det här och allt kommer att kännas bra, men det är ärligt talat en liten sorg att inte kunna fungera riktigt som man ska.


Lite tid över...

... och då är man så trött att man kan spy!

Men jag ska väl passa på att utnyttja de sista vakna minutrarna hade jag tänkt.

Idag var första dagen som PBP gick till förskolan efter inskolningen. Hon grät när vi gick, men sen så hade dagen gått utmärkt! Skönt att höra! Hon verkar gilla att vara där och leka och hon vill inte gå hem. Hon blev oxå väldigt sur när jag sa att hon inte skulle tillbaka imorgon, utan får vänta hela fyra dagar till nästa gång hon ska dit. det är ju en halv evighet för henne! Hon skulle nog vilja vara där varje dag. :-)

Vad finns det mer att skriva om ang mitt inte så händelserika liv... Jo, just det. Idag har jag tagit min första tur på motionscykeln på väldigt länge. Baken har inte sagt upp sig helt än, men man får väl vänta och se om den går att använda imorgon. Det är verkligen hemskt vadont man kan få av en cykelsadel när man inte har cyklat på länge. Jag har ju sagt att jag ska köra tjejvättern med en kompis nästa år, så det är väl hög tid att sätta igång och träna. Tännkte att det kunde vara bra att passa på att göra det de dagar som PBP är på dagis. Lillasyster sover ju oftast en lite längre period någon gång under de timmarna.

Har kommit in i en liten svacka med den här viktnergången... Förhoppningsvis sätter förbränningen igång lite mera om jag utökar motionsdelen med cyklingen. För tillfället sitter jag och proppar i mig äppelbåtar på kvällarna istället förgodis. Jag är barnsligt förtjust i äppelbåtar. Är det inte konstigt att det smakar så mycket bättre med äpple skuret i klyftor än att bara äta det rakt av?

Det låter som at någon av de små är på väg att vakna, så nu är det nog dags att säga god natt!

Inskolning.

Nu har PBPs första inskolningsdag tagit slut. Hon hade superroligt och var inte pappig över huvud taget. Det känns jättebra! Det enda som hon inte ville göra var att sova middag i vagnen. När jag kom och hämtade PBP och hennes far på dagiset så var hon så himla trött, men så himla glad! Hon visade mig runt på hennes avdelnig och visade sin plats där hon har sin jacka och korgen med extrakläder.

Imorgon är det dags igen. Hoppas att det fortsätter lika bra som det har börjat!

Baka baka liten kaka...

Hade absolut ingen aning om hur jag skulle hålla mina barn glada idag på förmiddagen. Karln jobbar nämligen övertid idag, vilket gör att det känns som jag är ensam med barnen väldigt länge!

Kom till slut på att vi kunde baka. Tråkigt nog så råkade jag säga att vi skulle göra sockerkaka. Sen kunde jag verkligen inte få PBP till att vilja göra en kladdkaka istället so jag kom på skulle vara lite extra gott just den här dagen. Så sockerkaka blev det. Det är tur för sockerkakorna att de har en sån fruktansvärt godsmet, annars skulle de noginte bli bakade så himla ofta. Fast de är ju riktigt goda precis när man har tagit ut dem ur ugnen oxå och de är så där lite varma fortfarande! Och med ett stort glas mjölk till, mums!!! :-)

Det stod i receptet att den skulle kunna klara sig i ytterligare tre dagar i påse. Min erfarenhet med sockerkakor säger dock att om man inte äter upp dem på bakdagen, så kan man nästan lika gärna mata fåglarna med dem. fast jag kanske är lite kinkig?

Gott var det iaf!

Tiden går så fort!

Nu är den här. Veckan som PBP börjar på dagis alltså. Jag har hela tiden tyckt att det är en bra bit kvar till dagisstarten, men nu är den snart här på riktigt... Ska bli spännande!

Själv tror jag att jag har haft en mild form av mjölkstockning. Jag hade feber och ont i ena bröstet igår och även en del idag, även om febern har gått ner. Det verkar som min kur bestående av värme och frekvent ammande har fungerat. Jag skulle kunna tänka mig att boven eller kanske bovarna i dramat kan vara för små BHar, samt att jag ligger och ammar väldigt mycket. När jag ligger så känns det inte som att hela bröstet töms liktsom. Gissa om det kändes jobbigt i natt att böhöva sitta och hålla sig vaken under hela tiden som amningen pågick??? Måste ta tag i det där med att köpa nya Bhar oxå.

Det är bland det värsta jag vet, att köpa BHar alltså. Det är ju en sån där sak som man verkligen måste prova i affären. Sen så passar de aldrig, är det vinter så måste man ta av sig 20 lagermed kläder innan man kan prova. Är det sommar så är man lite så där lagom klibbig så att det blir lite jobbigare att få av och på sig det man ska prova. Ännu värre blir det när man tänker på alla klibbiga människor som har provat kläderna innan... Sen så hittar man aldrig rätt storlek. Och hittar man en storlek som är bra så kan man vara säker på att det bara är just i den modellen som den storleken är den rätta...
Jag HATAR att prova BHar!!!!

Jo förresten så har jag ju glömt att uppdatera hur det går med vikten. Jag har gått ner 2,1 kg än så länge. Hoppas kurvan fortsätter att gå i den riktingen!

Ny stol.

I kväll ska vi till Uppsala och inhandla en ny bilstol till PBP. Det blir en sån här:


Lite kan göra mycket!

För ett tag sedan så blev jag bjuden på en inflyttningsfest. Personen ifråga var det ganska länge sedan jag träffade och jag blev verkligen jätteglad för inbjudan!

Ibland vet ni kan man ruttna ihop lite på det man håller på med. Som tex byta blöjor, laga mat, umgås med allmänt vresig karl, försöka se ett tv-program och faktiskt förstå vad det handlar om, städa, handla, tjata, säga nej osv, osv. När man känner sig riktigt intrasslad i allt sånt här så kan en tanke på någonting trevligt göra att man känner att man lyckas trassla ur sig ur härvan för en liten stund. För närvarande är den här inflyttningsfesten min "goda tanke".

Jag ser verkligen fram emot några barnfria timmar med andra vuxna, nyklippt hår som inte sitter uppe med en småtrasig hårsnodd, kanske någonting fint på mig, ett glas vitt i handen. Ååååh, vad jag ser fram emot det! :-) Det vore trevligt om jag lyckades sminka mig lite oxå. Det brukar kunna höja självkänslan lite, men mitt smink är typ från stenåldern och borde nog ha kasserats för ganska så länge sedan, så vi får väl se hur det blir med just den biten...

Tack, tack, tack så mycket för inbjudan. Nu gäller det bara att hitta någonting nytt att se fram emot när festdatumet passerat.

Nu är den slut igen.

Vilken, kanske ni undrar? HELGEN så klart! De går så fortansvärt fort nu för tiden!

Jag känner mig lite stressad. Jag kan göra det när jag inte har några planer över huvud taget. Kan nämligen få krupp på att bara vara hemma ibland! Kanske skulle ta med mig barnen på en sväng till kungsbyn och titta på djuren. Fast det vill jag helst göra på fm och frågan är bara hur pass tidigt de öppnar...

Är det någon som har ett förslag på vad vi kan hitta på? Jag blir segare än vanligt i huvudet när det är sånt här väder ute.

Måste säga att den hör helgen har varit väldigt skön! Jag har bara haft en sån skön känsla i kroppen. Härligt! Hoppas nu bara att veckan fortsätter i samma tecken!

Mistluren har satt igång med kvällsskriket, så nu är det slutskrivet.

Helgen.

Igår blev det en heldag i Uppsala. Längsta tiden spenderades på IKEA. Tjejerna var jätteduktiga, så jag slapp få spunk och kunde gå lugnt och ha riktigt trevligt inne på affären istället för att jag bara springer ut snabbast möjligt. Det gör jag nämligen om barnen inte är glada. Jag har verkligen aldrig tyckt om att gå på IKEA, men har börjat gilla det mer och mer. Blir jag stressad så kommer dock den gamla Elin fram och som bara vill fly fältet så snabbt som möjligt. Men som sagt, igår gick det bra.

Vi var även på babyland och köpte upphöjning till stol, så nu sitter PBP på en vanlig stol när hon äter. Plötsligt så blev hon ännu större. :-) Bra om hon kan göra det, så slipper vi köpa en ny barnstol som bara skulle användas en liten stund.

Kollade även på en ny bilbarnstol. Hittade en till extrapris som vi antagligen kommer att köpa.

Sen en tur till coop. Fick ett ryck och blev sugen på kex med tapenade. Gud så gott det var!!!! Det var det bästa jag hade ätit på bra jäklarns länge! Smaken i munnen imorse var dock inte lika god...

Idag har vi inte gjort många knop direkt... Tvättat och plockat undan en massa kläder som PBP fått. Hon har dock  fått mer än vad hon har plats med. Det blir en ordentlig påse till mormor och morfar och mycket extrakläder på dagis. Måste bara komma ihåg att märka kläderna. Hon börjar ju om drygt en vecka. Våran lilla tjej blir stor och börjar dagis. :-)

Måste ta och dammsuga av lite. Barnens farmor och farfar kommer förbi med kusinen en stund.

RSS 2.0