Vinnare av kladdkake-SM.

Ingredienser
Kaka | ||
2 st ägg | ||
3 dl strösocker | ||
1,5 dl vetemjöl | ||
1 dl kakao | ||
1 tsk vaniljsocker | ||
0,25 tsk salt | ||
100 gram smör, smält |
Fudge | ||
1,5 dl vispgrädde | ||
1 tsk honung | ||
2 st kanelstång/stänger | ||
1 tsk kardemummakärnor | ||
200 gram mjölkchoklad |
1. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna.
3. Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.
4. Servera med lättvispad grädde.
Kommentarer
Trackback