Vinnare av kladdkake-SM.

Kladdkaka med kanel- och kardemummafudge

Ingredienser

Kaka
2 st  ägg
3 dl  strösocker
1,5 dl  vetemjöl
1 dl  kakao
1 tsk  vaniljsocker
0,25 tsk  salt
100 gram  smör, smält
Fudge
1,5 dl  vispgrädde
1 tsk  honung
2 st  kanelstång/stänger
1 tsk  kardemummakärnor
200 gram  mjölkchoklad


1. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna.

3. Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.

4. Servera med lättvispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0