Blodbad.

I går kväll straxt före PBP skulle gå och lägga sig så hade vi blodbad här hemma. Hon hade tömt ut alla saker ur sin leksakslåda och hade tänkt sig att gå ner i den. Jag och sambon hade väl inte full koll på vad hon höll på med, men helt plötsligt välter hon och lådan. Som vanligt så tar hon emot sig med läppen och tänderna... Ingen höjdare direkt.

Blodet rann och PBP skrek! Vad hemskt det känns när sånna saker händer! Fast efter en stunds tröstning, avtvättning och allmän genomgående av skadans omfattning så kom vi fram till att det inte var så farligt. Jag är en sån där som alltid tror det värsta när någonting händer. Speciellt när det är blod inblandat. Jag var helt inställd på att vi skulle få åka upp till akuten och sy några stygn. Inte så att jag får panik eller blir hysterisk på något sätt. Nej, jag blir lugn när hon gör illa sig, men planerar ändå för det värsta liktsom.

Nu var det ju ingen större fara. Ett litet jack i läppen som slutade blöda efter bara en liten stund. Inte heller var det några tänder som blev lösa. Skönt! Däremot svullnade läppen upp ganska så ordentligt. Även idag har lilltjejen en ståtlig fläskläpp.


Idag märks det att PBP är helt återställd igen. Hon är rastlös och vill ha någonting roligt att göra. Det är skönt att hon är som vanligt! Dock har jag lite svårt att komma på saker som man kan göra när man är inne. Jag tar tacksamt emot förslag. Vi kommer nämligen att hålla oss inne även idag eftersom jag har haft ytterligare en liten blödning. Ingenting stort och säkerligen ingen fara med det,men iaf... Den kom efter att jag hade burit hem PBP från öppna förskolan eftersom hon inte orkade gå med över 39 graders feber i kroppen. Ofta är hon duktig uppför trapporna, men hon kan lika gärna få för sig att hon ska vägra gå och då skulle jag ju vara tvungen att bära henne uppför och det väntar jag gärna med ett par dagar till.

Tips på inomhusaktiviteter mottages alltså väldigt gärna. Ska passa till en 17 månaders tjej. Vi har pusslat, ritat, tittat en stund på teletubbies, som by the way inte alls trollbinder som den brukade göra... Bakar gör vi ju lite så och då, men det vill jag helst inte göra allt för ofta heller. Det är nämligen ingen höjdare för våra vackra figurer här hemma...

Är det någon som har tips på snabba, lättlagade luncher så tas även det emot med öppna armar. Den fruktansvärda mattristessen har kommit över mig igen. Det finns ju miljontals recept här i världen. Varför kommer jag bara på typ tio stycken. Hur länge jag än sitter och funderar så kommer det inte fram någon inspiration över huvud taget. Längtar till i vår när jag kommer att börja bli sugen på sallad igen. Jag är nämligen en sån där person som vill vara sugen på det jag ska äta. Det har lett till att sambon liktsom har tappat lusten för att föreslå saker oxå, eftersom jag ofta säger. Neeeeej, det är inte jag sugen på, när han väl kommer med något förslag.

Konstigt nog så går middagarna bättre att planera just nu. Visst, jag skulle ju kunna spara mat från middagen till lunchen dagen efter. Men nu är det så att jag har en slaskhink till karl. Är det något kvar så äter han upp det. Jag kan göra nästan hur mkt som helst. Finns det mat så äter han liktsom... Sen så tycker jag att det är fruktansvärt tråkigt att alltid äta samma mat till lunch som man åt till middag dagen innan!

Nu har någon ruttnat ihop här hemma igen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0