Influensan.

Blir man riktigt klok på allt som skrivs om den här svininfluensan?

Från början så skulle alla riskgrupper vaccineras först. Det lät ju bra eftersom det innebar att äldre och små barn skulle få vaccinet först och främst. Ja och de som hade kroniska sjukdommar och sånt oxå. Det kändes oxå bra då jag har en faster som har MS.

Nu ska inte vaccinet vara godkänt för de under 18 år förrän i sklutet av somaren. Sen blir det godkänt för de från två år i början av hösten. Alltså blir det ingen vaccinering för PBP än på ett tag då hon bara är ett år i augusti. Visst är det bra att de inte sprutar in vad som hälst i våra barn, men man hadeju kunnat önska att de fick vara bland de första att få vaccinet. Inte heller de gamla ska få vaccinet för ev så har de ett skydd från en influensa tidigare i deras liv. Hoppas bara att det är så oxå!

Såg även att de avrådde planerade graviditeter i England. Här i Sverige gör de inte det än. Har dock inte fått klarhet i varför de avråder folk från att skaffa barn. Är det större risk för missfall eller skador på varnet om man får influensan, eller löper mamman större risk att bli svårt sjuk? Ska nog ta och googla lite och se varför de avråder folk från att skaffa barn. Det känns som att det är en ganska så stor karusell som vi drar igång i höst. En ganska så dyr karusell dessutom så om det ökar riskerna för att ngt ska gå snett så kanske vi skjuter upp det.

Sen låter det på vissa experter som att det är livsfarligt att få influensan och på andra låter det som att det inte är värre än en vanlig förkylning. Vad jag har förstått så är den här influensan väldigt mkt mer smittsam än den vanliga, men att dödligheten inte är mer än för den vanliga influensan. Varför den här hysterin om massvaccinering om det inte är så farligt. Missförstå mig rätt här. Jag tycker att man ska vaccinera sig och sina barn om det är det som experterna tycker att man ska göra. Är vaccineringen till för att inte hela landet ska falla samman när halva befolkningen ligger sjuka, eller är det ngt som man inte får veta? Ibland kan det kännas så när "experter" talar emot varandra!

Tänkte även ta och ringa sjukvårdsupplysningen när det börjar närma sig skolstart och höra vad de har fått för riktlinjer när det gäller ovaccinerade småbarn och grupper. Tänker först och främst på öppna förskolan.
 
Som sagt så blir jag inte riktigt klok på hur man ska förhålla sig till influensan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0