Hemma igen!

Ja, då var man hemma igen då. Såg att mobiinlägget hade kommit in här på bloggen. Synd bara att jag lyssnade på systeryster om hur man skulle hålla mobilen för att bilden skulle komma åt rätt håll... Men nu vet jag det till nästa gång. Antar att det kan vara olika på olika mobiler oxå.

Regn, regn och åter regn är vad vi har haft ute i den underbart vackra skärgården. Typiskt! Det regnar ALLTID när jag ska vara ute på sjön! Jag ska inte vara alltför negativ, för det var faktist sol en halv dag. Jag solade i typ en timme och lyckades bränna mig på ryggen och armarna, trots att jag smorde in mig två gånger under den tiden! Jag tror att min hud tror att den är albino eller ngt. Kan inte ngn vara så snäll och tala om för den att den inte alls behöver bli bränd. Vad ska jag göra om jag ska ligga ute i solen i ngr timmar? Låna PBPs solcreme med solskyddsfaktor 50, eller? det är nog bara att inse att mina dagar i solen är förbi. När jag var yngre kunde jag minsann ligga på stranden från tiotiden på morgonen till typ klockan fem på eftermiddagen och spana in boysen. Hade både tålamod och skinn som klarade av det. Nu när vi var ute med båten , så började jag tycka att det var långtråkigt efter typ en kvart... Var det bristen på ögongodis som gjorde det mån tro??? Får väl ta och packa med mig lite ögongodis nästa gång... Eller vänta det behövs ju inte, för nästa gång kommer ju sambon med, frågan är ju bara hur länge jag kan få honom till att ligga i solen...

Regnet till trots så var det jättemysigt att träffa familjen iaf! PBP njöt i fulla drag av att vara i centrum hela tiden. Lite skeptisk mot moster i början av veckan, men de sista dagarna så var det bara moster som gällde! Tror morfar, som blev nedpetad från favoritplatsen blev lite avis... Men sånt där går ju alltid i cykler, så hans storhetstid kommer nog igen skulle jag tro!

PBP matade måsarna och trutarna tillsammans med mormor. Det var nog bland det bästa på hela resan för henne! Hon stod där i aktern av båten i sin solhatt och det tuffa solbrillorna på sig och gav mormor finskorpor som hon skulle kasta till fåglarna. När mormor inte tittade på PBP så försökte hon att ta ett par tuggor av skorporna hon med, så tillslut fick mormor sätta i nappen i munnen på henne och då gick det bra att kasta alla skorporna minsann. Hon tyckte oxå att det var toppen att ro ut i gummibåten! En riktigt rolig semester för henne! Tror knappt att hon märkte av att det regnade hela tiden och att alla saker i båten var fuktiga. Skönt att vara liten ibland!

Jag köpte mig iaf en ny jacka i Nynäshamn. En sån där vindtät sak som även står emot lite duggregn. 199:- Som hittat! Jättebra var den, trots att den inte orkade stå emot skyfallet som var när vi var på en långpromenad för att hämta tampar.

Ska berätta om varför vi tog oss ut i ösregnet för att hitta ngr tampar. Det var så att vi låg i en jättefin vik som skulle ligga skyddat när vinden skulle vända och öka i styrka under natten. Till saken hör att vi fick in all sjögång iaf dit vi låg. Klockan 04.45 väckte min pappa mamma och systeryster för att vi var tvugna att förflytta oss. Det var hög sjögång, blåste som bara den och regnet stod som spön i backen. De hade inget annat val än att lossa tamparna från båten och låta dem vara kvar i land. Det gick liktsom inte att ta sig i land, så illa var det! Tur att man har klämt ut ett litet barn! Jag fick ligga och vakta henne i den relativt varma och sköna ruffen. Lite läskigt bara när vi skulle flytta oss. Det var ordentlig sjögång, men PBP har aldrig sovit bättre! Hon vaknade när vi kom in i en lugn vik på andra sidan ön. då slutade ju båten att hoppa upp och ner... Det var då vi andra unde börja slappna av liktsom.
Iaf så tog jag och min kära mor på oss att hämta tamparna som de hade varit tvugna att lämna kvar. Vi var där vid tiotiden. Då är det ngn jävel, ursäkta språket, men efter en timmes promenad i ösregn med en 10kg tung PBP i en bärryggsäck på ryggen så var verkligen den här personen en JÄVEL! Den jäveln hade tagit den finaste av tamparna. De andra två låg förtöjda åt ett annat håll och var mörkblåa, så antagligen så hade jäveln missat dessa två.
Jäklarns om vi hade träffat på karln, eller kvinnan för den delen. Det hade varit lika med halshuggning! Det är ju inte så att de bara har fina vägar på den här ön som man kan spatsera lite fint på, utan vi hade verkligen tagit oss fram i urskog vissa delar av vägen. Regnet öste ner precis som det hade gjort hela natten, så det hade bildats mindre insjöar och vattenfall som vi fick ta oss igenom för att hämta tamparna. Jag fattar inte varför ngn tar sig ut till ett ganska så ogästvänligt ställe ngn gång mellan klockan fem och tio på morgonen i hällande regn för att själa en sketen tamp. Visst den var värd jättemkt för oss, men inte direkt värt ngt i pengar. Vi var ordentligt irreterade kan man kanske milt uttrycka det!!!

På vägen tillbaka till båten köpte vi oss varsin kanelbulle. Tror tusan i mig att det var den godaste kanelbulle jag någonsin har ätit. Då hade vi varit ute och gått i spöregnet i sisådär en och en halv timme. Medans vi var inne i kiosken så slutade det även att regna. Tror det var tack vare bullen! Ska alltid ta med mig en kanelbulle när jag ska göra ngt jobbigt i fortsättningen, för det gick så himla mkt lättare att gå tillbaka sen!

Vi åkte hem på fredag morgon. Det var nog ganska lagon länge att umgås med familjen. Jag och pappa började gå varandra på nerverna. Tror att vädret kan ha spelat in en del här oxå! När det bara regnar så blir man ju tvungen att umgås så himla mkt närmre med varandra än vad man skulle ha gjort annars. Man har verkligen ingen annan stans att ta vägen, än att sitta ihopkurade i ruffen. det är jättemysigt ett tag, men inte i flera dagar, tro mig! Nu hoppas jag på ngt bättre väder när vi åker ut nästa helg igen! För det är inge trevligt om det blir en massa tjafs och arga känslor på semestern. Då kan jag lika gärna åka hem! Ja, ja, får hoppas på att vi lugnat ner oss lite till nästa vecka! Vi är alldeles för lika vi två och har svårt att svälja vissa kommentarer båda två!

Idag har jag sovit och bara tagit det lugnt. Det har varit jätteskönt, för jag har mått lite illa och inte känt mig helt kry. Tur att man har en sån underbar karl som sköter markservicen då! PBP tyckte att det var helt underbart att vara hemma igen! katterna blev jagade halva kvällen igår.

Ska berätta att PBP nu har stått fyra gånger utan stöd!!! Visst är hon duktig! Hon far omkring överallt nu och kan sitta och leka själv längre stunder nu. Det är så himla skönt!

Funderar på om vi ska åka och hälsa på gamla jobbet ngt de närmaste veckorna.... Hmmm, vi får se hur det blir med den saken. Bestämt är iaf att jag och PBP ska till Eskilstuna och hälsa på systersyster och hennes svärmor om två veckor. Kerstin är så himla gullig och brukar köpa presenter till PBP, trots att de inte är släkt, eller har träffats än. Men nu ska iaf PBP få träffa snälla Kerstin. Hoppas hon visar sig från sin bästa sida bara!

PBP alltså...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0