Äntligen bra!

Äntligen har huvudvärken försvunnit helt. Det krävdes bara att jag skulle sova middag två gånger, handla, äta mat och en hel ask med vindruvor först. Jag undrar vilken av dessa saker som till slut gjorde så att huvudvärken packade ihop och drog någon annan stans? Hoppas att det var vindruvorna. Det är ju så fruktansvärt gott med gröna, söta och kärnfria vindruvor. De är nog på min topp tio över favvosaker att äta. Även dessa saker älskar jag!

 Vindruvor.
 Färskpotatis.
 Tapenade.
 Fetaost.
 Lamm.
 Räkor.

Mums vad mycket gott det finns!
Är ni oxå sånna att ni blir sugna på en viss sorts mat en viss årstid?
På sommaren blir jag tex väldigt sugen på sallader, kräm och melon.
På hösten älskar jag att äta mustiga grytor. Min pappa gör världens godaste grytor! Även te hör ruggiga, regniga höstdagar till tycker jag. Svenska äpplen är ju oxå mumsigt!
Vintertid går man och längtar efter julbordet. Attans vad gott det är med en skinksmörgås med hemmalagad senap på. Det måste dock vara rätt sorts senap, annars kan det vara! Apelsiner hör ju oxå julen till.
På våren börjar primörerna komma. Mmmm! Första potatisen, första jordgubbarna, första svenska tomaterna osv.

Är det förresten någon som har ett bra recept på kladdkaka? Tro't eller ej. Jag har aldrig gjort en kladdkaka i hela mitt liv och när jag gör en vill jag att den ska vara underbart god och kladdig. Skriv gärna in receptet på kommentarer här under. Jag tänkte att det kanske kunde vara en bra sak att bjuda på när PBP fyller år.

Ja det där med att fira barn. Hon kommer att bli firad tre gånger. Först med mig, sambon och hans familj. Det blir samma dag som hon fyller år. Sen kommer min släkt på lördagen. De har lite längre att åka och har därför svårt att ta sig hit mitt i veckan. Då ska vi även fira systeryster som fyller 23 år fem dagar före PBP fyller ett. Sen blir det ytterligare ett kalas för vänner. Det har vi inte satt ngt datum för ännu. Då kommer vi bara att bjuda på fika, men de andra två gångerna ska jag komma på ngn mat att bjuda på. Jag funderar på om det ska bli fläskfilépanna när sambons familj kommer och sen har jag ingen aning vad vi ska bjuda på när min släkt kommer. Men då har jag ju systeryster som oxå kan hjälpa till att komma på bra saker. Sen är det ju efterrätt som ska till oxå. Kanske blir fruktsallad, för PBP älskar ju frukt! Eller känns det lite beige? Ja, ja, jag har ju en månad på mig att fundera ungefär. Men erfarenhetsmässigt så vet jag att jag behöver så pass lång tid för att komma på rätt saker oxå.

Ska nog kolla in på lite receptsidor för lite inspiration.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0