Säkerheten först!

Läste precis om en farbror, Sigurd, 84 år gammal som inte fick en ny legitimation. Varför, kanske ni undrar nu? Jo, det var så att någon bröt sig in hemma hos honom och stal hans ID-kort och bankomatkort. För att få en ny legitimatin så måste man ha den gamla och visa upp. Detta kunde ju liktsom inte Sigurd göra. Men då kunde ngn anhörig intyga att han var den han var. Till saken hör att när man är 84 år gammal så kan de flesta släktingar ha trillat av pinn. Så var det i det här fallet. De som jobbade på banken och kände Sigurt som hade varit kund där i 50 år, de hade gått i pension eller slutat.
Till slut blev det det gamla körkortet från 50-talet som räd
Efter att ha försökt att få ut en legitimation under en lång tid så gick han väl tilslut till tidningarna och gissa vad som hände då? Jo, då kunde de minsan ordna så den stackars mannen kunde få en ny legitimation... Är det inte konstigt att en gammal man som tydligen var en sorts säkerhetsrisk, nu när tidningarna skrev om honom, nu ska kunna hämta ut legitimationen inom 14 dagar?!? Och är det inte tur att den här mannen hade ett lager med sin blodtryckssänkande medicin som han inte hade kunnat hämta ut utan ett leg?

Om det hade varit jag som var drabbad så skulle det minsann ha behövts mycket blodtryckssänkande. För jäklarns vad arg jag skulle vara!

Alltså, karln är 84 år gammal. Visst, han verkar ju klar i huvudet och så, men han såg ju inte ut att vara ngn större säkerhetsrisk direkt. Kan man inte göra ett liiiitet undantag när ngt sånt här händer? Tillslut var det iaf hans körkort från 50-talet som ska göra att han kan få sin efterlängtade legitimation. Man kan ju hoppas att de ser att det är han på bilden. Man skulle ju annars kunna misstänka att han kan ha stulit ett gammalt körkort från någon på hemmet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0