Nytt på balkongen

Idag fick tomaterna och basilikan sällskap av lavendel, något jag precis glömde namnet på, oregano och gräslök som tjejerna fick så i varsin kruka som Elsa valt.

När vi var på Coop bygg och köpte växterna så blev det strömavbrott så vi väntade kvar ett tag i affären för att kunna betala när strömmen kom tillbaka. Gissa om Elsa älskade det... Hon ville att vi skulle springa runt i de mörkaste gångarna i affären och som den snälla mamman jag är så ställde jag självklart upp på det. :-)


Schleeeeten

Vissa dagar känner man sig bara så sjukt sliten. Idag är en sån dag! Kan bara säga att det var tur att jag inte drack igår när vi hade avtackningsfest för en brutta på jobbet! Hade jag gjort det så hade jag garanterat inte tagit mig upp ur sängen...


Frukost

Idag blir det en proteinshake till frukost. Kanske inte optimalt, men det jag hinner och framför allt orkar få i mig.


Tulpaner på gården

Jag brukar inte vara så förtjust i gula och röda tulpaner men dessa är så maffiga att jag inte kan låta bli att älska dem. :-)


På vår balkong

Tomater och basilika som snart ska få sällskap av lite blommor.


Och till sist...


Det kommer mera...


Gårdagens shopping


Dagens träning

Har precis lagt mig efter ett träningspass med den obligatoriska långduschen efter. Det är aldrig så skönt att duscha som efter träningen!

Hade tänkt att springa lite längre idag. Det var ju några veckor sen sist. Började med 5 min uppvärmning sim vanligt och började sen köra på med löpning på 10:an. Har tänkt att springa på den hastigheten nu ett tag eftersom det är målet för milen. Kändes segt men ok till en början. Efter 10 min kände jag av ljumsken och efter ytterligare 5 min vågade jag inte springa längre så då blev det milon istället. 1,5 varv och sen några extra styrkeövningar med fria vikter efter det.

Jag är rätt nöjd med dagens träning, men är sjukt besviken på att ljumsken inte klarar mer än den gör! Hoppas den är ok till 1/9 när tjejmilen är, för till Å-varvet den 16/6 har den väl knappast hunnit kurera sig helt...

Det blir lite lugnt med träningen den här veckan eftersom jag har praktik och jobbar. Samtidigt ska jag även hinna ikapp med pluggandet. En del att göra under veckan alltså!

God natt önskar en med snygg solbränna och några ögonbryn för mycket! :-)


Solbränd eller solBRÄND

Idag har jag varit ute i solen en hel del på jobbet. Självklart så hade jag inte smort in mig med solskyddsfaktor. Nej, varför lära sig utav tidigare misstag när man kan upprepa ett och samma misstag var eviga år...? Jag vet att jag har känslig hud och blir röd som en kräfta av minsta lilla solsken. Nu ser jag ut som en gris och kommer ha svinont i några dagar.

Imorgon får det bli en tur till apoteket och köpa några lotions i olika styrkor. Kanske bäst att köpa något svalkande som man kan ha på efter att man har fått en överdos av solsken.

Jag tog en bild på eländet, men den visar inte riktigt hur illa det är. Är dock för trött för att orka ta en ny bild så den får duga...

Ta det lugnt i solen! :-)


Kvällens snacks


Fredag

Jag hade riktiga fredagskänslor igår. Karln ville äta pizza och tjejerna åkte till mormor och morfar, men tydligen säger de som vet att det var fredag först idag. :-)

Började praktiken kl 08:00 imorse. Fick sluta lite tidigare än beräknat så jag skulle hinna ha lite ledigt innan jag skulle jobba. Det tyckte tjejerna jag kunde behöva. Vet inte om jag verkar extra disträ och trött, eller om jag skött mig extra bra så de tyckte jag var värd det...? ;-)

Jag använde den tiden till att gå till jobbet istället för att ta bilen. Skönt men varmt! Sen blev det så klart en promenad hem också vid 21:45 när jag slutade. Det hade mulnat på ordentligt till dess och det såg ut att bli ett riktigt åskväder! När jag gick så stänkte det en del, men jag hann nästan fram till porten innan det började ösa ner. Fick springa lite de sista tio metrarna. Skönt att jag inte gick från jobbet fem minuter tidigare. Då hade jag blivit riktigt våt! Ibland ska man ha turen på sin sida... :-)

Imorgon blir det plugg och jobb hela dagen. Man kan nog säga att det kommer vara dåligt med träning i stort sätt hela kommande vecka. Så kan det bli ibland, men jag ska göra mitt bästa för att det ska bli någon träning i alla fall!


Görngarnsrundan

Idag blev det rundan runt Gröngarnsåsen igen. Det är en lättlöpt och flack runda som passar min ljumske bra för tillfället. Rundan har bara ett stort minus och det är alla flugor och mygg som gillar att hänga där... Jaja, man kan inte få allt.

Vi sprang i 6:18- tempo, vilket jag tycker är ok. Ska väl försöka få ner det till 6:00 till att börja med. Det finns inom mig. Det är väl bara ge sig den på att det ska gå. Jag kunde spurta lite på slutet idag, vilket visar att jag inte var helt slutkörd och alltså inte hade gett riktigt allt. Även om jag trodde att jag gjorde det och tyckte att det var lite tungandat till och från. Men det är ju ingen ide att finjogga sin runda, för det ger ju ingenting.

Förresten så var det värsta polispådraget vid pauseparkeringen ikväll när vi skulle springa. Jag är sjuuuukt nyfiken vad det hela handlade om, så om någon vet det så berätta gärna!!!

Maten har jag fortfarande inte fått ordning på, men jag tar en sak i taget. Just nu är det mycket med skolan, APU och jobbet. Ja, också familjen så klart... Jag kan inte koncentrera mig på en sak till. Då kommer jag snart braka in i närmaste vägg... Måste se till att jag klarar av det jag har åtagit mig först och främst. Så länge som jag håller igång träningen så känns det i alla fall som jag har en bra grund att stå på. Matbiten ska nog falla på plats den med snart igen.


Glömde bilden till förra inlägget...


En jäkla ljumske

Jag har problem med en ljumske. Det började när jag sprang mina milar. Skit, är det rätta ordet för det! Det känns lite som ett slag i ansiktet nu när jag kommit igång och tränat ordentligt! Men det är klart att man ska lyssna på kroppen, så den här veckan kommer jag ta det ganska lugnt.

I söndags var jag och sprang runt Gröngarnsåsen och dyarna tillsammans med Sandra. Det var i ett lagom lugnt tempo och vi avslutade med backträning i, enligt mig, Enköpings jobbigaste sandbacke. Rätt ont i ljumsken i ca 12 timmar efter det.

Igår tog vi en kvällspromenad. Kändes lite i ljumsken, men ingenting ihållande. Det var skönt!

Idag har det varit en vilodag. Jag har passat på att titta på Estelles dop och nu tittar jag på ESC. Förkortas det så???


Kvällens lektyr


Länge sedan sist

Min mobil har varit paj och därför har det blivit ytterst dåligt med bloggande. Såg att det var nästan en vecka sedan sist. Nu har den fått ett nytt simkort oc hfungerar för tillfället som den ska. Håll tummarna för att det fortsätter så! 

Det har varit lite dåligt med träningen under de här dagarna. Jag sprang en mil på löpbandet i lördags. Lite snabbare än förra gången. Nu var jag uppe i 8,7 i hastighet. Det var så klart jobbigare, men å andra sidan så klarade jag av det och det är bra för självförtroendet! Nu är nästa mål att orka springa på 9:an och det lite mera långsiktiga målet att klara av att springa på 10:ans hastighet. Det målet hoppas jag att jag klarar av till det är dags för tjejmilen.

Nu har jag alltså inte tränat sen i lördags. Jag har haft sjukt ont i ljumsken efter det, så jag har behövt min återhämtning, men lite senare idag ska jag till gymmet igen. Jag längtar lite faktiskt. Skulle vilja prova på dryga milen igen,m en tror att kroppen behöver lite intervaller, backträning och styrka mer. Det blir till att spara milen till en annan dag. Kanske imorgon eller på fredag...

Nu börjar jag bli trött som en gnu, men det brukar jag alltid bli när klockan är runt fyra på morgonen, så det är ju ingenting konstigt med det...

Jag måste ta och skicka efter ett par nya skor ochså. Karln tvättade ju mina löparskor i 60 grader, så de är inte riktigt som de var innan om man säger så. Det blir helt enkelt till att inhandla ett par nya. Det gjorde inte mig så himla mycket om jag ska vara ärlig! De hade sett sina bästa dagar och jag var redan lite småsugen på att köpa nya. Men säg ingenting till gubben, ni som känner honom. Han kan gott våndas ett tag för att han inte följde mina tvättorder... ;-)

Slarv med maten

Det har varit dåligt på matfronten för mig nu ett tag. Det visar sig direkt på vågen och sänker ner mig i ett depphål! Och vad gör en person med ett så pass snedvridet sett att se på mat som jag har??? Jo, man äter ännu mer eftersom mat fungerar som tröst. Sjukt och inte logiskt för fem öre!

För att försöka ta mig ur deppen, så mätte jag mig runt buken imorse eftersom vågen visade på ett kilo plus sedan förra veckan. Jag hade trots allt minskat en cm och det kändes ju bra!

Det känns som jag har koll på träningen och tycker att det är skönt att gå till gymmet. Nu gäller det bara att känna likadant när det kommer till maten. Det får bli min läxa framöver.


Träningsdags

Idag blev det intervaller 4/14 i 20 min. Sen miljon och till slut lite kompletterande styrkeövningar.


Tisdag med mör kropp

Idag är jag lite smått mör i kroppen. Det har blivit en vilodag full med plugg. Det var välbehövligt det med!

Tänkte försöka komma iväg till gymmet för ett ordentligt styrkepass. Det känns som kroppen längtar efter det nu!

På torsdag morgon har jag en löpardate inbokad med Sandra. Ska bli trevligt!

Nu är det tv och resterna i min salta katten-ask från helgen som står på agendan.


Gårdagen

Vilken härlig eftermiddag vi hade igår! Jag hämtade tjejerna tidigare från dagis och så tog jag med dem till deras första besök hos frisören.

De var jätteduktiga och så stolta över figurerna som frisören sprayade i håret på dem! :-)

Sen gick vi till husläkarcentrum för att vaccinera oss mot tbe. När sköterskan frågade vem som skulle ta sprutan först så räcker båda upp händerna och skriker JA! Sen säger de inte ett pip när de får sprutorna. Jag hade tänkt att jag kunde ta sprutan först och föregå med gott exempel, men jag fick vackert sitta och vänta till sist... :-) Tror att det var jag som tyckte sprutan gjorde ondast också...

Sen, eftersom de hade varit så duktiga, så fick de välja vad vi skulle äta. Gissa vad det blev. MAX så klart!


Fynd

Igår var jag och fyndade lite kläder till tjejerna. Affären som är där liten var tidigare ska sluta med så mkt barnkläder, så hon har 40% rea på mycket utav kläderna. Lite roliga märken som man mig veterligen inte kan köpa någon annanstans här i Enköping.
Det blev en jacka från miniature till Elsa. Jag har tittat på en sån tidigare, men tyckt att de har varit för dyra.
Sen blev det varsin klänning till tjejerna. En med fjärilsmönster från duns och en röd från maxomorra.
Jag är nöjd med mina fynd! :-)


Virrpanna

Jag har noll koll på läget jag...

Såg nyss att Astrid har läkartid imorgon. Oooops! Jag som trodde det var nästa vecka...

Sen bokade jag en löparträff med Sandra på onsdag morgon kl sju. Visade sig sen när jag kollade i almanackan att jag börjar kl sju på onsdag. Så kan det vara... Tur att jag kollade det ordentligt!

Hoppas verkligen att jag inte missat någonting mera den här veckan...


Nöjd och lite stolt

Idag sprang jag 10 km på löpbandet på gymmet. Kände redan från början att benen och orken kändes ok, så jag tänkte att nu jäklarns ska jag allt testa om jag klarar en mil. Det är ju bara en månad kvar till Å-varvet som är en kvarts mara.
Tänk att jag klarade det! Jag är riktigt stolt över mig själv! Så här långt har jag aldrig sprungit utan vila någon gång. Iof räknade jag in uppvärmningen och nedvarvningen, vilket betyder att jag gick sammanlagt en kilometer, men jag är lika nöjd med att ha sprungit nio km om jag ska vara ärlig!
Nu vet jag att jag kan och att jag har sträckan i benen. Nu är det bara lite ökning av fart kvar, samt att springa sträckan utomhus, vilket självklart är jobbigare.


Måndag igen

Idag blir det en tur till gymmet före lunch. Får se vad jag hittar på. Förhoppningsvis har jag lite mera ork idag.


Lördag

Idag jobbar jag 8-20, vilket betyder att det antagligen får bli en vilodag idag. De behövs ju de med...


Gårdagens träning

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det blev bara löpning i 30 min. Dock på 9,5 i hastighet. Anledningen till det var att jag var helt totalt slut. Jag fick svimningskänslor och tyckte att det var bäst att lyssna på kroppen. Det blev ett tufft varv i milon plus lite extra styrkeövningar.
Samma sak då, illamående och snurr i huvudet. Fick kämpa mig igenom det, men slutförde iaf.
Jag tror jag är lite slut som person just nu. Det är lite för mycket runt mig just nu...


Dagens träning

Idag tänkte jag försöka springa i minst en timme och lägga huvuddelen av träningstiden på det. Ska försöka hålla mig runt 9-10 på hastigheten, eftersom jag behöver få upp farten lite. Funderar på att kanske lägga in några spurter också.
Sen får vi se om tiden räcker till för en del styrka också.

Jag jobbar i helgen, så det kan bli lite svårt att få in så mycket träning då.


Ny vägning

Idag har jag gått ner 6,4 kg sedan 1/3-12. Det går inte speciellt fort, men hellre sakta och säkert än inte alls. Jag närmar mig -10 kg!!! :-)


Så var helgen slut

Vi har haft en jättemysig helg, men nu är vardagen tillbaka. Barnen är på dagis och jag ska ta och äta min frukost om två minuter när ägget är klart.

I natt är det dags för jobb, så jag tror att jag ska försöka få ett par timmars sömn nu direkt på morgonen. Jag är nämligen trött som en gnu!
Sen ska jag till gymmet. Idag blir det nog intervaller och milon skulle jag tro. Behöver ha det lite snabbt och effektivt idag.
Sen måste jag hinna plugga och handla oxå, men först och främst sömn!


Sista april

Jag jobbade kväll igår, så det blev ett väldigt lugnt valborgsfirande för mig.

På fm blev det en tur i spåret. 4,8 km. Det gick med en betydligt mycket bättre hastighet än vi haft tidigare! Skönt att se hur man utvecklas i sin träning! Fast jag kan erkänna att jag var bra slut sista biten!

Jag sprang med nya skor och kunde konstatera att jag har blåsor runt största delen av fötterna... Det är alltid så för mig. Jag kan inte köpa ett par nya skor utan att få skavsår och blåsor. Det är väl bara att härda ut ett tag så blir det nog bättre sen. :-)


RSS 2.0