Kladd.

Jag tror ärligt talat att jag håller på att förvandlas till en stor hög med kladd. Det är så fruktansvärt varm nu! Jag, mamma och pitbullpaddan tog en promenad och var hemma i god tid före klockan hade hunnit bli nio. Men ändå var vi alldeles klibbiga och allmänt ofrächa alla tre! Så nu blir det ut till poolen för PBP.

Eskilstuna.

Ja, då har man tillbringat dagen i Eskilstuna med systeryster och mamma. Jättetrevligt har det varit! Vi började med ett besök på barnens hus. Däe blev det en klänning, ett par solglasögon med rem runt huvudet och simdynor till PBP. Tack för presenterna!

Sen gick vi till café Sylvia. Så himla mysigt! Ät en jättegod toast med kyckling och bbq-sås bland annat. Sen en chailatte. Mmmmm!!!! Supergott!!!! PBP hittade en kille att flirta med, precis som förra gången vi var där. Fast den här gången var den en liten kille i hennes egen ålder. Jättesöt var han. Han kunde inte heller ta ögonen ifrån henne. De var så söta! Det märks att hon saknar andra barn nu när vi inte är på öppna förskolan längre.

Sen var det stan som gällde. Vincent och barnaffären brevid. Så mkt fina saker! Nya bikinisar på Stadium. Skönt med ngt nytt att visa sig i på stranden. Lite valkar får man nog tyvärr räkna med att de syns. Förhoppningsvis blir de lite mindre nu under somaren iaf. Hittade två fina toppar på Vero Moda oxå. Fast när vi var där så hade PBP tröttnat ihop helt och blev otröstlig. Det var alldeles för varmt för henne! Det var bara till att gå till bilen, sätta igång ACn och åka hem till mamma och pappa. Väl där så fick PBP bada i sin nya pool. Det var jätteroligt!

En rolig dag och imorgon kommer PBPs gammelmormor hit så då stannar vi nog kvar till em iaf.

Vakna till liv.

Klockan är nu snart 19.30 och jag börjar precis vakna till liv. Det är ju sjukt hur lång tid det tar och återhämta sig nu för tiden! Undrar om det beror på åldern eller på att man inte är ute lika ofta längre. Eller kanske för att man inte kan ligga och sova hela förmiddagen när man har smått i huset? Kan ju vara en kombination av allt...

Gårdagen var jättetrevlig iaf! Anna och systeryster kom hit och vi lagade lite tacos, gjorde oss iordning och snackade skit. Mysigt! Det är ju så himla sällan som vi träffas så här. Sen åkte vi taxi till Fanna där vi var på fest hos en av mammorna från Sandras mammagrupp. Riktigt roligt med många sköna människor och ölspel. Jag hade råkat glömma spriten hemma. Var dock väldigt noga med att packa ner frysta hallon och sprite. Vi fick ngr öl av snälla Nina. Så här i efterhand så var det nog lika bra att vi inte började grogga igång ordentligt jag och Anna, för då vet man aldrig var det hade slutat. Det räckte så bra det som var iaf! Sen var det ner till hamnfestivalen som gällde. Blev förvånad när det var svågern som körde, men trevligt att träffa honom ngr minuter!

Vi missade Alcazar. Suprise! NOT!!! Klart att vi inte skulle koma dit i tid till det. Lite trist, men det gjorde inte så mkt, för det var jäklarns trevligt iaf! När de stängde festivalområdet, så bar det av till Joar. Mkt flok som ville svänga sina lurviga. Skitroligt! Synd att de  inte hade öppet lite längre bara!

Vaknade i morse med den vanliga känslan, aldrig igen... Men, men, det brukar ju låta så. Ge mig ngr dagar så är jag nog snart på hugget igen. Det bestämdes att det är dags att göra Eskilstuna med systeryster och Anna ngn gång under sommaren. Det ska bli roligt! Skulle även vilja hinna med  ett besök i Uppsala. Skulle vara roligt att ta med sig lite folk härifrån stan och åka!

I morgon åker vi till Eskilstuna. Det ska inhandlas badkläder till PBP och ett par solglasögon med rem runt huvudet. Det gick ju så himla bra med att få PBP att vilja ha solglasögonen på sig i början, men nu har hon kommit på att det kanske inte är så himla kul att ha dem på sig iaf... Detgör att det bara blir en massa tjafs när vi är ute och går och det är inge roligt tycker jag!

Det börjar bli lite jobbigt med värmen nu för PBP. Hon har jättesvårt att komma till ro för att kunna somna. Hon är även alldeles klibbig dagtid, så nu är det klädsel blöja och trosor som gäller. Det blir även ett svalt bad innan hon ska gå och lägga sig. Vet inte riktigt vad man ska göra för att skydda henne från värmen, förutom att hålla sig inomhus under dygnets varmaste timmar och ge henne mkt att dricka. Vi  har en fläkt i hennes sovrum. Ngr tips om vad mer som kan hjälpa?

I helgen bär det av till Karlstad. Vi ska på dop. Det ska bli roligt att träffa lilla Alfred för första gången. Han är så söt på kortet som vi har fått! Det är så konstigt det där. Innan jag själv fick barn så tyckte jag att typ 97% av alla bebisar var allmänt fula. Nu när jag har fått barn så är siffran omvänd och det kanske bara är runt 3% av bebisarna jag ser som inte är så väldigt söta. Det måste ju vara ngn hormonrubbning som man får på köpet när man skaffar barn. Det tror jag iaf.

Fick mess om att de från gamla jobbet skulle ordna fest nästa helg. Jag som verkligen har sett fram emot det. Och så är jag borta då. Vi som typ aldrig är hemifrån ska vara i Sthlms skärgård precis den veckan. Är det inte typiskt?!? Men, förhoppningsvis så blir jag väl ditbjuden ngn mer gång. Att allt roligt alltid ska vara på samma gång...

Kände mig riktigt fin igår iaf när jag hade gjort mig iordning! Det är så himla roligt att göra sig fin inför en partykväll så där! I morse däremot så höll jag på att dö av shock när jag såg mig i spegeln! Hur tusan kan det bli så jättestor skillnad på bara ngr timmar? Visst att håret står åt alla håll och kanter. det kan jag ta, för jag ligger ju och gnuggar huvudet mot kudden hela natten. Eller iaf de typ fyra timmarna som jag sov. Men ögonlocken är alldeles uppsvullna, sminket som satt så snyggt igår ser ut som ngt som skulle passa riktigt bra i spökhuset på grönan... Är det så att man har nyktrat till och ser hur man egentligen såg ut, eller gör verkligen de där få timmarna med sömn verkligen så himla mkt negativt med utseendet? Om det är så, då kanske man skulle sluta att sova och bli snyggare för varje minut som går... Synd bara att jag är en sån jäklarns trött person bara!

Det var så fruktansvärt skönt att sminka av sig och ta en lång skön dusch och sen strutta runt i lägenheten i bara underkläderna resten av dagen! Som jag sagt förut typ hundra gånger så tycker jag verkligen om att känna mig ren!

Eftersom vi ska till eskilstuna i morgon så blir det ju ingen jogging då. Men jag har bokat in tisdagen till det. Det kanske blir tisdag, tosdag och fredag den här veckan. Sen ska jag bättra mig med sminket och plattningen av håret. Skärpning!

Hoppas det blir ngt svalare i morgon så vi slipper åka bil i den värsta värmen!

Party!

Nu är det städat och fixat. Väntar bara på sista gästen. Hon är på väg. Får se när hon kommer. Sen blir det tacos, dricka och pladder. Systeryster har sovit en stund i soffan. Förhoppningsvis kan hon nu hålla sig vaken tills Alcazar spelar i kväll vid nio! :-) Sitter med mysbyxor fortfarande. Kan vara dags att byta om snart. Men, men, det är ju bara närmaste närmaste som kommer så det kanske blir mysbyxor tills efter vi har ätit, så kanske jag kan undvika att spilla på fina klänningen. Den som lever får se...

Hittade förresten en fin klänning/lång blus på Åhéns idag. Jag som typ aldrig hittar ngr kläder. Köpte strumpbyxor och leggings oxå. Så nu vet ni det... Trevligt att hitta lite kläder. Ska shoppa lite till på måndag har jag tänkt när jag och PBP ska till mamma och systeryster i E-tuna.

Stolt!

Ja, då är man lite så där stolt över sig själv nu då! Sprang femman i morse före frukosten. Bara vaknade och tog cykeln till spåret. Och sen sprang jag i stort sätt hela femman. Sniglarna sprang säkert om mig på ngr ställen, men så länge fläsket skumpar så tror jag att man bränner mer än om man bara går iaf. Enda stället som jag gick på, förutom i början innan man kommer in i skogen, så var det från straxt efter spyan till dess att man kommer in i skogen igen. När man kommit förbi hagarna där ni vet. Och för er som inte vet så kan jag tala om att det inte är så himla långt. Blev omsprungen en gång, men det var en sån där överhurtig människa som knappt vet hur man svettas. Men jag sprang oxå om ett par. Iof så var de ute och gick, men det kändes ganska så bra iaf! Tiden var väl inte direkt ngt att skryta med, men nu vet jag att jag kan klara hela femman utan att behöva gå och det gör mkt för det fortsatta träningssjälvförtroendet.

Tänkte öka på sträckan lite nästa gång jag springer ensam. Det borde bli till nästa helg skulle jag tro. Då tänkte jag ta den där minirundan som blir om man bara håller till vänster när man har kommit upp i spåret. Måste nog ta och öka lite i taget nu för att få in sträckan i benen. Nu känns inte fem kilometer så fruktansvärt långt längre, men en mil låter typ som om jag skulle försöka mig på att springa ett varv runt jorden.

Den här gågen börjar jag inte motionera enbart för att bli smal och snygg, eller för att orka ta mig runt tjejmilen. Nej, nu är det viktigare saker på G. I höst börjar vi om med IVF-behandling igen. Hoppas på att det ska gå lite lättare den här gången. Det är ju bevisat att det är svårare att bli med barn om man är tjock och därför så är det ju en extra morot till att springa och bli smal. Eller åtminstonde lite mindre. Det ska kanske tilläggas att IVF-behandlingen kostar 22000:- per gång, vilket gör att vi inte har råd med hur många försök som helst. Ja, ja, jag vet att man skulle kunna tro att vi är gjorda av pengar, men jag ska berätta en hemlighet: Det är vi inte... ;-) En spännande höst blir det iaf. Om ni vil får ni gärna hålla tummarna för oss! Det kommer jag att göra iaf!

Vet ni vad? Jag ska nog få en sån där cykelkärra/joggingvagn som jag har pratat om. Hittade precis en sån som jag vill ha. Eller som vi vill ha kanske jag ska säga. Tror att Aros baby ska vara återförsäljare till sånna, så jag pratade med sambon och vi kom fram till att det kommer att vara värt för oss att lägga ner ngr tusen extra och få en sån som vi vill ha. Den kommer att bli använd mkt eftersom vi helst inte tar bilen inom Enköping och eftersom det kommer att vara sambon som antagligen hämtar på förskolan när det blir dags för sånt och han har ju liktsom inget körkort. Alltså värt att lägga pengar på en som känns bra! Titta gärna på dem. Sorten heter chariot.

Vilket vädet vi har framför oss! Tittade på TVn och såg att värmen skulle hålla i sig och tom stiga de närmaste dagarna. Sjukt varmt är det. Nu börjar det bli lite för varmt för mig och PBP. För att inte tala om sambon som måste jobba i hettan. Men bara så ni vet så närmar sig v. 28 med stormsteg.

Ska komma ihåg att ringa och fråga om PBP skulle behöva pass om vi åker på kryssning till Tallin. Bra att veta. De hade så himla billiga hytter nu så att jag nästan skulle kunna åka själv. Får se om det blir med systeryster kanske. Vi ska kolla upp finanserna först...

Hamnfestivalen i kväll!

Fusk!

Måste erkänna att jag har fuskat den här veckan. Jag har inte plattat håret eller sminkat mig. Och inte känner jag mig så himla snygg heller. Det är bara till att skylla sig själv. Jag har ngr bortförklaringar. Om ni inte vill läsa dem så är det bara att sluta läsa nu. Sminkningen beror på att mitt sminkborttagningsmedel tog slut innan pengarna rullade in igen. Jag blir så himla torr om jag försöker tvätta bort mascaran med tvål och vatten. Sen så har jag haft ont i halsen efter att rösten bestämde sig för att emigrerea från mina stämband. Den är tillbaka nu. Dock inte med full styrka och med en envis hosta nattetid. Sen så har PBP sovit lite sämre nu i en period oxå. Visst, man kan ha hur mkt bortförklaringar som helst, men ska man må bättre så spelar det ju ingen roll om man har förklaringar för det man gör eller inte gör. Det är skit samma rent ut sagt.

Borttagningsmedel är inhandlat och jag är uppladdad till tusen nu! Uppiffningen får sig en omstart med början imorgon. Akta er om ni tänker vara i närheten, för imorgon ska jag vara snygg, ta mig tusan!  Så det så!!! :-)

A night of passion.

Vem vill inte ha a night of passion?

Kollade runt lite på nätet efter drinkar och hittade den här. Kunde inte låta bli att lägga ut den på bloggen. Får man en night of passion efter att man har druckit den här, eller är den istället för? Återkommer med svaret när jag har provat den. Om ngn av er hinner före så kan ni väl berätta hur det gick för er!

 

A Night of Passion


3 cl Bacardi Grand Melón
passionsfruktjuice

Häll ingredienserna i en shaker.
Skaka och häll över is i ett highballglas.




Enkel att göra var den iaf!


Drinkar.

Jag skulle gärna vilja ha tips på enkla, goda drinkar. Ska kanske klargöra att med goda menar jag söta drinkar. Har inte vuxit ifrån dem än... 

Här får ni ngt som jag som inte är en kaffedrickare tyckte om att värma mig med på midsommarafton:
1 glas varm mjölk
Oboj pulver efter tycke och smak
Lite kakao
1 skvätt rom (större skvätt ju senare det blir...)
Toppa med grädde

Skitgott! Drick gärna med sugrör.

Annars brukar jag fixa till en bacardidrink:

Blanda en fyra, sexa, åtta (Ja hur full du nu vill bli... ;-) ) bacardi razz med sprite och lite pressad lime. Mkt is ska det vara i oxå. Skitgod och väldigt enkel. Vill man så kan man säkert ha i lite mynta eller ännu bättre citronmeliss i för lite fint utseende och smak. Men det är kanske att överbarbeta den lite. ;-) Enkelhet varar längst. Shit, jag glömde ju att säga att man ska ha en hel del frysta hallon i den oxå! Glöm inte det! Det är de som gör hela drinken!

Hittade den här på nätet. Lät god!

Apple RAZZ


2 cl Bacardi Apple
2 cl Bacardi RAZZ
guanabanajuice

Häll ingredienserna i en shaker.
Skaka och servera i ett highballglas fyllt med krossad is.
Toppa med Sprite.
Garnera med hallon.





Kom gärna med tips på goda drinkar som sagt var. Man fastnar så lätt i de gamla vanliga och det blir lite trist i längden!

Platt-TV.

Har nu gett karln klartecken på att han får köpa en platt-TV. Har tyckt att det har varit en onödig utgift om man har en vanlig TV som fungerar. Men nu såg jag att Media markt har erbjudande med upp till 30 månaders räntefri delbetalning. Perfekt. En liten utgift varje månad. Kanske kan smyga in ett guitarr hero där oxå, eller vad tror ni? I sånt fall får ni får vi nog ta och ordna en spelkväll med Wii sports och guitarr hero. Skulle inte det vara ngt? Det gäller att träna lite först bara så att man inte blir sämst. Det kan ju vara lite småpinsamt om man nu äger spelen...

Nu gäller det iaf bara att vänta. Jag har nog ungefär en månad med undersökningar om olika TV-apparater och annat krafs framför mig. Inte för att jag ska kolla undersökningar och sånt, men sambon lär göra det och jag lär få lyssna oavsett om jag vill eller inte. Jag är tillräckligt ointresserad av alla tekniska termer och förkortningar som jag inte förstår för att lita helt och fullt på att han hittar en TV som är helt ok! Sen har han ju vänner som jag tror har lite koll som säkert kommer att bli utfrågade... Om det är ngn av er som läser så vet ni vad ni har att se fram emot. :-)

Michael Jackson har ju som säkert alla vet vid det här laget lämnat jordelivet och förhoppningsvis kommit någonstans där han kan finna lugn och harmoni i själen. En av de största musikikonerna genom tiderna. Han har gjort stora avtryck både inom musiken och dansen. Själv har jag inte varit ngt direkt fan, även om jag har respekterat hans arbete. Men sambon som har varit ett riktigt fan tidigare är lite nerstämd idag! Han tycker att det känns lite konstigt och tomt! Jag kan inte annat än att hålla med. Det påverkade mig mer än vad jag hade trott att det skulle göra.

Är det inte konstigt att så många konstnärliga genier verkar dö unga? De verkar ofta ha själar som inte riktigt kommer till ro. Det bidrar antagligen till deras storhet, samtidigt som det kan göra det jobbigt att leva. Hoppas verkligen att Michael har kommit till ett bättre ställe. RIP!

Vilken värme!

Herre Gud! Vilken värme som har kommit hit! Och den har bestämt sig för att stanna ett tag verkar det som! Jag och PBP var ute och gick på fm och man var ju alldeles svettig fast klockan inte hade hunnit bli så mkt än.

Om inte vädergudarna har förstått vad jag har menat förut så är det sånt här väder som jag vill ha vecka 28! Snacka om härligt det skulle vara om solen visade sig på det här viset. Ute med båten, kristallklart vatten (hoppas inte algblomningen har börjat bara), solvarma klippor. Ååååååh vad jag längtar!

Imorgon blir det fest. Det blir nog till att leta fram de gamla pajrecepten. Det blir gott! Nu är bara frågan vad man ska bjuda på till efterätt. Själv tycker jag ju att jordgubbar är det bästa som finns! Så vem vet, det kanske blir ngr röda gubbar på faten. Sen hade jag tänkt att bjuda på rosa pantern drinkar. Kanske ska tilläggas. Först måste jag leta i minnet om vad som skulle vara i. Har fått det berättat för mig typ tusen gånger minst, men inte alltid i nyktert tillstånd och då lagras informationen på inte alltid så lättåtkommliga ställen uppe i hjärnan. Men jag tror nog att jag kommer på det snart. Om jag inte kommer på det så kan jag ju alltid bjuda bort min bacardi lemon. Har bara en liter kvar nu plus ngr deciliter viru valge citron. Tror nog att det ska räcka till mina tre gäster och mig... Undrar om vi tar oss ner till hamnen sen... :-)

Idag ska jag göra sallad med räkor och ägg. Jag förstår inte hur mkt godare det är med sallad på sommaren än på vintern. Det är som med en riktigt god, mustig gryta. Den passar ju bara på hösten. Är det inte himla konstigt igentligen?

Igår kom kläderna som jag hade skickat efter från lilla w. De var ju till PBP så klart. Jättefina saker. Alting köpt på superrea! Tyvär så var ett linne från ubang lite för litet, så det gav vi till Agnes. Hoppas hon gillar det! Favoriten var en kjol. En ballongkjol i jeanstyg. Så himla fin var den! Även fina kläder från tutta, H.J.O.R.T. och Gaia & co. Gillade allt! Och lilla w kändes väldigt personligt och varorna kom fort utan ngr problem. Betalade in i förskott och det tycker jag kan kännas lite nervöst ibland, men det var verkligen inga problem. Kan rekommendera affären!

Måste berätta att PBP nu reser sig mot saker och går längs med dem! Hon är så duktig min lilla tjej!

Död, eller?

Jo. Vaknade vid fem i morse och tittade till PBP på skärmen. hon låg alldeles jättestilla. Skönt tänkte jag och somnade om. Vaknade tjugo i sju!!!! Hon sov fortfarande och låg i samma ställning som gången innan jag tittade till henne. Då var det nästan så jag började bli lite orolig. Hon sover ju aldrig så här länge och så var vi ju ute i solen en massa igår så jag tänkte att hon kanske hade fått värmeslag eller något liknande. Men jag ville ju inte direkt gå in och peta på henne när hon för en gångs skull gav sig själv en sovmorgon.

Hon vaknade tio minuter senare. Glad och pigg som vanligt. Vilken tur att man låter den logiska hjärnan och inte den där ologiska som skriker panik direk bestämma! Annars så hade jag nog helt klart haft en ngt mindre glad tjej under morgontimmarna.

Gav PBP rivna morötter till lunchen idag. Kan bara säga att om ni har en IKEA barnstol. En sån där i vit plast, ni vet. Om ni inte vill att det ska bli orange så hoppa över de rivna morötterna! Våran har nu stora orangea fläckar överallt. Men den lär väl inte bli vackrare med tiden kan jag tänka och sen är det ju inte direkt så att man gråter blod över ngt så billigt, för det var dem verkligen!

Idag har det lossnat reält för PBP när det kommer till att ställa sig upp. Hon reser sig mot allt och börjar sen skrika efter en stund då hon inte vågar ta sig därifrån. Det är så roligt med alla framsteg hon gör!

För alla er som undrar om jag över huvud taget kan röra mig, så kan jag berätta att jag inte har ngn träningsvärk alls!

Duktiga!

Ja, herrejävlarns vad duktiga vi var i spåret! Vi sprang som små gaseller, eller kanske älgar eller ngt annat mindre smidigt. Men sprang gjorde vi och vi gjorde det sjukt bra! det är så skönt efteråt när man har klarat av det!

Tidigare på dagen så var vi ett gäng mammor som var nere på stranden. Jag gick dit och hem. Vet inte riktigt hur långt det är, men det blir nog närmare en mil sammanlagt. Därför känner jag mig typ sjukt duktig nu när jag sitter nyduschad och fräsch. Jag kan inte sluta tjata om det här, men det finns ingen skönare känsla än den jag har just nu. Man är helt utpumpad efter att ha ansträngt kroppen så mkt det går. Sen har man kommit hem och tagit typ världens längsta dusch mrd kropp- och ansiktspeeling och tvättat håret. Man känner sig så himla ren!

Imorgon blir det vila, men på fredag ska jag till spåret igen. Då blir det nog antagligen så att jag springer själv, men det går ju det med. Tänkte även springa på lördag morgon. Risken finns att mina knän tycker att det blir för mkt så här i början, så jag funderar på att bara springa på lördag. Vi får väl se hur det blir.

Jo, jag skrev ju om älgar här tidigare. Vet ni vad jag såg när jag gick hem från stranden? En gigantisk älgtjur som står och betar bara en liten pluttbit bort. De är riktigt maffiga de där. Stannade vagnen så att PBP fick titta och stod där och pekade som ett fån. Då kommer det ngr och cyklar om mig. De stannar längre fram och ger sig ut på fältet samtidigt som de försöker ta kort på den stackars älgen. Den lunkar så sakteliga in i salixen. Ville väl inte vara obetald fotomodell bara så där. Jag menar, hur många bra bilder finns det på en när man äter? Jag kan tala om hur mång det finns på mig. NADA!!! NOLL!!! Det roligase var att när jag kommer fram till de här karlarna som nog är ungefär i min ålder så pratar de tyska! Är det inte fruktansvärt roligt! Det spädde på mina fördommar om tyskar! Vet ni att det finns ett ställe uppe i norr där de sälger älgbajs som ligger i små fina burkar. De sälger ju andra saker oxå, men bland annat dessa. Tydligen så finns det en marknad för det här bland tyska och japanska turister. Visst är det spännande att se vilda djur, men inte skulle jag köpa en stor hög med elefantskit när jag är nere i Afrika på safari. Var gör man av den liktsom? Ställer man den i bokhyllan där alla kan se den så att man kan berätta  varför man har en gigantisk elefantskit i bokhyllan, eller? Eller lägger man den i en låda på vinden och glömmer bort den? Tänk er barnens min när de ska städa ur huset sen 40 år senare när man ska flytta till hemmet och hittar den här bautaskiten i sin glasburk. Skulle inte tro att det blir slagsmål om det arvet, va?!?

Vad har hänt mer här hemma hos oss? Inte mkt. PBP har fortsatt att bajsa och kissa på pottan när jag erbjuder den. Det är inte alltid som det kommer ngt, men hon är duktig tycker jag! Över huvud taget så kissar hon väldigt lite nu när det är så varmt. Erbjuder vatten jätteofta och har börjat ge fil som mellanmål. Vill helst inte börja ge fruktjuicer, för jag är rädd att hon kommer att rata vatten sen. Och nu har vi äntligen fått henne att dricka vatten. Funderar på att köpa vattenmelon som hon kan få. Det tycker ju hela familjen om oxå. Det ska jag nog göra!

Nu hoppas jag bara på att det här underbara vädret stannar till på lördag oxå.

Tom.

Idag är det en sån där dag som jag bara är alldeles blank uppe i hjärnkontoret. Är det inte konstigt att man vissa dagar kan ha hur mycket tankar och funderingar som helst som flyger omkring. Jag brukar inte ens komma ihåg allt när jag väl ska sätta mig ner och skriva av mig alltsammans. Medan dagar som den här så har jag svårt att ens komma på en rubrik. Och det behövs ju inte direkt många ord till en sån... Ändå har jag behovet av att skriva av mig ngt iaf, så idag kommer det nog mest bara vara babbel om allt och inget. Mest inget skulle jag tro!

Satt och funderade på lördagen. det blir ju som jag säkert har tjatat om tidigare en tjejkväll. Vi blir nog inte så himla många den här gången, men då blir det ju litet och intimt på ett annat sätt istället. Oavsett hur många som kommer så ska jag ju bjuda på ngn mat. Blev tipsad om att jag gör rätt så goda pajer, men det känns som att jag alltid gör paj. Fast kommer jag inte på ngt annat så blir det väl det gamla vanliga. Funderade ett tag på om vi skulle grilla. Men då är man ju lite mer beroende av vädret... Sen var jag inne på tacos, med alla dess tillbehör inkl.tequila som är given tillsammans med tacos. Är dock kanske inte så himla sugen på tequila efter förra helgen... Ngt som jag absolut inte är sugen på är aquavit (eller hur tusan det stavas) Fy sjutton vad äkligt det är! Det kan inte vara bra att dricka sånt rävgift! Förstår inte ens att det finns folk som köper det! Men nu var det inte riktigt det jag höll på att skriva om.

Så här fungerar min hjärna. Jag börjar tänka på en sak. Följer en linje, sen blir det helt plötsligt en avstickare längs en annan linje. Det ena leder till det andra och helt plötsligt är hela huvudet fullt med linjer. Det blir ett helt stort trasselsudd. Och innan man vet ordet av så har man glömt bort var man började någonstans. Borde kanske försöka struturera upp tankarna på ngt vettigt sätt, men jag vet inte riktigt hur. Eller så får jag helt enkelt bara acceptera att jag är lite tankspridd och smått senil emellanåt. Det lutar nog åt det hållet.

Jag kan tänka mig att jag kan verka virrig ibland på krogen oxå. Jag har ju lite dålig hörsel. Har väldigt svårt att uppfatta vad folk säger om det är ljud i bakgrunden. När man då är mkt folk på samma ställe så hör jag inte ett smack. Även vid en lite större middag, eller kanske en kafferast så kan det vara likadant. Jag behöver koncentrera mig och titta på läpparna på den som pratar för att uppfatta vad personen säger. Inte så lätt om flera personer tycker att man ska uppfatta vad de säger. Det är lite pinsamt oxå. Speciellt när man har sagt va typ tre gånger och fortfarande inte hör den fjärde gången då personen oftast även skriker in i örat på en, vilket inte hjälper, utan bara gör ont! Till slut så lådsas man att man har hört och nickar lite medhållande och hoppas på att det passar till det som sades. Det här är nog en bridragande orsak till varför jag helst dansar när jag är på krogen. Inte så himla roligt att sitta och titta på personer som pratar med varandra och mig, utan att höra vad de säger. Fast å andra sidan så är det ju så sjukt roligt att dansa oxå! Inte speciellt vackert att se på kanske, men fruktansvärt roligt! Dansar dock aldrig nykter. Försökte en gång som gravid, men det var ingen höjdare direkt. Krogen är så sjukt mkt roligare när man är lika packad som alla andra som är där! Kanske ska ta och jobba på det där med att dansa nykter. Det blir en riktig utmaning i sånt fall!

På tal om att dansa så har jag velat gå och lära mig dansa salsa eller ngn annan rolig dans. Vet inte riktigt hur det där fungerar om man ska gå en kurs. Har de karlar på lager som man kan få låna, ungefär som man får låna skor i bowlinghallen? Eller måste man gå som par? Jag har ju ingen lust att dansa med en av de andra överblivna tjejerna i gruppen. Jag är ju inte där ör att lära mig killsteg. Har försökt få sambon till att gå på en danskurs med mig. Det är som att prata med en bergvägg! Han vill fortfarande inte efter typ fem, sex år av övertalningsförsök. Har börjat ge upp det nu. Det kanske är lika bra förresten. Vi skulle nog mest bli osams kan jag tänka mig. Hmmm, lika bra att gå själv. Och om jag skulle få arslet ur vagnen och ta mig till en sån där danskurs så kanske han skulle ändra sig och följa med på kursen efter, vem vet? Är det ngn som kan tänka sig att gå och lära sig dansa med mig? Kanske ska ta och sätta ut en liten kontaktannons. Den skulle kanske se ut ngt sånt här: Smårund, snart  30årig (hu!!!) tjej, med fötter som springer sin väg så fort de får se ett par högklackde, söker karl att svänga sina lurviga med. Du bör ej vara under 175 cm och inte lukta alltför mkt svett. (Det vill man ju inte om man ska snurra runt där i närheten av armhålan...) Du bör ej heller ha alltför känsliga fötter. Stålhätta kan vara att föredra! Svar till, "har aldrig dansat nykter". Tror ni den gör succé?

Men är det inte salsa de dansar de här fjäderprydda damerna i Rio? Högklackat, fjädrar och lite paljetter på stringtrosan. I sånt fall kan man ju dansa själv. Det e ju bra träning och så... Kom igen nu alla tjejer! Nu tar vi och klistrar på ngr paljetter på tuttarna drar på oss våra finaste string, rycker fjädrarna av påstpyntet och tar oss till en dansstudie fortast möjligt! Här ska shejkas på mammafläsket!

BVC.

Jaha. Då har jag äntligen fått arslet ur och ringt till BVC och frågat varför de inte har hört av sig till oss om tider för PBP nästkommande besök. Förut har det fungerat ganska bra att de ringer upp och säger när man ska komma. Nu var nästa träff ett hembesök när PBP var 10½ mån. Eftersom att hon alldeles straxt blir tio månader så tyckte jag att det kanske var dags att ringa och höra om de har glömt bort oss helt,eller?

Det visar sig att vi har fått byta BVC-tant. Det gör inte så mkt för jag älskade inte direkt den andra. Det var väl inga jättefel på henne, men några små sådär som man har gått och retat sig på. Nu ska vi iaf få en ny. Eftersom PBPs 10½ månaders besök skulle inträffa på sommaren så blir det inget sånt. Det skulle vara ngt sånt där test. Är det inte konstigt att de inte kan kläcka ur sig det lite tidigare. Sista besöket, när PBP var 6 mån så sa våran tant att, ja då ses vi på hembesöket vid 10½ mån då. Jag hade kunnat berätta att hon skulle vara 10½ mån på sommaren. Inte så himla svårt att räkna ut om man vet att barnet är fött i slutet av augusti. Jag ville ju se hur ett sånt där test går till. Undra om hon får göra ett når hon är ett år istället, för det var då de skulle kalla nästa gång.

Sen skulle vi ha en tid till optiologen igen. Det skulle vi oxå få så småningom.

För min del så kan jag gärna ringa för att få tider till sånna här besök, MEN då vill jag veta om att jag ska göra det oxå. Jag vill inte att de ska säga att de hör av sig. NEJ! Då kan de bara be mig snällt att jag kan ringa om ett par månader för att få tiden. Har hört att det är likadant för folk som väntar på provsvar från sjukhusen oxå. Även riktigt allvarliga provsvar. De glöms bort och det slutar med att de själva eller ngn anhörig får sitta och ringa runt för att leta efter provsvaren. Ok att sjukhusen förmodligen har alldeles för lite personal för att hinna med allt, men kan man inte bara säga på en gång att man själv får ta och ringa för att få reda på hur man mår, eller för att få läkartider.

Var ärliga för tusan och säg som det är!

Sovmorgon.

Ja, då har man fått sovmorgon idag då. PBP sov till 05.11 för att vara exakt. Det kändes som att hon sov for ever om man jämförde med gårdagen! Riktigt skönt var det! Jag gick och la mig vid 20.15 igår, för att jag skulle klara ett väldigt tidigt uppvaknande, men har som sagt lite svårt med att komma till ro nu för tiden. Sista gången jag tittade på klockan s var hon närmare tio iaf. Sen var det till att gå upp vid tjugo i elva när PBP antagligen drömde ngt läskigt. Men i det dtora hela en helt ok natt!

Igår var jag ju alltså ute och sprang. Det gick riktigt bra! Kanske inte riktigt duracellkanin, men en bit på väg iaf! Sprang stora delan av femman. Måste nog säga att det var tack vare att Sara var med och gav tips och peppade. Ett stort tack till dig Sara! Det var bra att ha ngn med som har bättre kondis än man själv. Inte lika lätt att bara ge upp efter ngr meter när det börjar bli jobbigt. Nu när vi har en grund och vet vad vi ska utgå ifrån så får vi köra hårt Sandra!

Det luktar nu lite suspekt här i rummet, så det är nog bäst att gå och tvätta en liten rumpa.

Ut och spring!

Ja nu är det dags att ta på sig de nya löpardojjorna och ge sig ut i spåret. Otroligt fint väder har vi iaf idag. Vi får se hur det blir med tiden idag. Kanske blir jag så där extremt övertrött som barn kan bli och bara susar runt spåret som värsta duracellkaninen. Vem vet? Jag skulle kanske inte sätta mina sista slantar på det, men en ytterst liten chans finns det nog...

Såg på en bekants blogg att det var 69 dgr kvar till tjejmilen. Shit! Först kändes det som att det var låååång tid kvar, men sen tänkte jag efter och började räkna träningstillfällen och då blev det ju tusanimej inte så himla långt kvar helt plötsligt.
Skulle verklingen vilja ha en sån där cykel- och joggingvagn. Det vore sjukt bra att ha nu, för då kunde ju jag och PBP ta oss ut på ngr träningspass på morgonen innan det blir för varmt. Som det är nu så måste vi vänta till klockan är runt sex-halvsju och då kan det vara oliiidligt varmt ute fortfarande! Vi får väl se vad vi kan ta och skramla ihop till. Återkommer ang det.

Nu är det hög tid att snöra på sig de superfina skorna och ge sig ut. Kom försent förra gången vi skulle träna och vill halst inte göra det igen.

En lång dag.

Dagen började ju väldigt tidigt idag, eller i natt. Hur man nu väljer att tolka det. Fick sova i ca 45 min på morgonen vid sextiden. Tur att vi har så fina vänner! Vi fick komma upp till Sandra och Agnes som bjöd på en jättegod sallad! Det var verkligen värt jättemkt, för att försöka underhålla en trött PBP när man själv typ inte skulle ngt hellre än att krypa ner i sängen är inge roligt! Nu när öppna förskolan har stängt så är det svårare att ge henne den stimulans hon behöver! Hon vill träffa barn och leka med barn i stort sätt varje dag. Det märks att hon har en massa energi som hon inte riktigt vet vad hon ska göra av om hon inte har fått leka av sig på fm. Det ska bli skönt när hon börjar gå. För nu vill hon inte ens sitta stilla i vagnen när man går, utan försöker att klättra ur och ställa sig upp. Selen är en superb uppfinning! Om hon börjar gå, så kan hon ju gå vissa sträckor på promenaderna och kanske bli lite trött på så sätt. Sen så öppnas det ju en helt annan värd när man får gå själv och kan titta på buskar, gräs och smådjur. Det är nog mkt roligt som kommer att hända inom de närmaste månaderna när det gäller PBPs utveckling! Hoppas bara att jag själv hinner med.

I kväll är det dags för löparrundan nr 2. Hoppas jag orkar springa lite längre än förra gången! Vi får satsa på en tid som är ngn minut bättre än den vi hade förra gången iaf!

Nepp, nu måste jag gå till min plats vid spisen, där jag hör hemma! ;-)

Idag var inte alls långt från igår.

Idag bestämde sig PBP för att hon inte ville sova längre än till kl 02.00!!! Det är helt enkelt för tidigt för min smak. Jag menar det var ju nästan igår när hon bestämde sig för att komma upp... Som tur är, både för hennes och för min skull, så somnade hon om vid 05.20 och sov om än lite oroligt fram till 07.10. Själv sov jag väl kanske 45 min av den där tiden. Det tar ett tag att varva ner. Sen har vi de där tre katterna som det är skottpengar på idag. De ställer sig och jamar högt i hallen. Då brukar jag ta och slänga ut dem i köket. Tror ni att de jamar alla tre på en gång. det kan jag berätta för er att det gör de inte. Om man har slängt ut en i köket så sätter nästa igång lagom tills man har somnat om...

Och idag är det inte heller mkt till röst. I natt så känndes det som halsen höll på och sprängas, men nu känns det bra. Om ni är känsliga så läs inte längre. Jag tror att det blev bättre när jag fick upp nattens skörd av halsslem eller vad man nu ska kalla det för. Mår alltså relativt bra nu bortsätt från röstbortfallet och tröttheten.

PBP är piggare än någonsin. Hon är nog glad att vara tillbaka hemma. far omkring som en tok och jagar katterna... Skönt att hon är på bra humör iaf. Annars så hade vi nog inte haft det roligt idag...

Fint väder är det oxå. Börjar nog piggna till lite och kunna se positiva saker med dagen!


Vänner.

Blev precis klar med att ha sköljt och skurit typ tio kilo rabarber. Fick en stor blåsa på pekfingret på köpet, men det är det värt! :-) Älskar ju bararber! När man står och gör ngt som inte kräver speciellt mkt hjärnaktivitet så kan man lätt vandra iväg i tanken.

Den här gången funderade jag på vänner. Vad är det som definierar en bra vän. Jag tror att det är ngt som alla skulle svara olika på. För mig är det ngn som finns där för mig. Det betyder inte att personen i fråga måste finnas där och klappa mig på ryggen och hålla mig i handen när jag har ramlat ner i ett utav mina svarta hål. Det har jag märkt att inte alla vill och å andra sidan så är inte det vad jag vill ha från alla vänner heller. Jag har full förståelse om man har svårt att hantera att andra personer mår dåligt. Det kan jag själv oxå ha. Man vet liktsom inte riktigt hur man ska närma sig och kanske inte heller om personen vill prata om det eller bara vara i fred. Betyder det att men inte är nära vänner om man inte kan eller vill prata om sina innersta spöken med varandra? För mig betyder det inte alls det. Jag har vänner som jag räknar som nära, men som jag väljer att inte prata demoner med. Det betyder bara att jag har dessa vänner för att tillfredsställa andra behov som jag har och jag ser inget fel i det. Olika människor har man helt enkelt till olika saker. Det bästa jag har gjort när jag mådde som sämst var faktist att gå till en kurator och prata av mig. Det var så fruktansvärt befriande att kunna ösa ur sig all skit till ngn som faktist har det som jobb, som jag kan säga precis allt till utan att behöva tänka på om personen själv kanske kommer må dåligt av att höra hur dåligt jag faktist mår, vilket kan bli fallet speciellt om man pratar med familjemedlemmar. Jag behövde inte heller tänka på om det skulle föras vidare då kuratorn hade tystnadsplikt. Jag kan verkligen rekommendera att man går och pratar med ett proffs när man har problem. Dels för att de kan se på saker och ting utifrån utan ngr förutfattade meningar och dels för att slippa tynga ner vännerna allt för mkt. De behöver inte alltid veta precis all skit som rör sig där inne.


Vissa vänner behöver man hålla kontakt med ofta för att man ska kunna fortsätta att umgås. Andra kan man bara höra av ibland och ändå känns det som att man pratade igår när man väl träffas. Min erfarenhet är att de vännerna är de som man har kvar länge här i livet. De är sånna människor som man bara klaffar med helt enkelt. Man kan träffas efter ett uppehåll på kanske ett halvår och prata som det var igår. Lättsamt och allvarligt blandas på ett skönt sätt.

Alla vänner behövs. Ju äldre jag blir desto färre ytliga kompisar har jag kvar. Alltså de som rörde sig i yttersta sfären. De som man en kunde ta en fika med, gå ut och festa med och prata lite lättsamt med. Ju äldre jag blir så värdesätter jag kvalitet framför kvantitet. När jag var yngre så tyckte jag att mamma och pappa nog måste vara typ planetens mest ensamma människor. Nu förstår jag att när man skaffar familj, hus, jobbar mkt osv, väljer att satsa ordentligt på de äkta relationerna istället. Att det är de sanna vännerna som blir kvar tillslut.


Aktiviteter.

Varför vill man göra så himla mkt saker och har så lite tid och framför allt pengar? Nu pratar jag inte ens om typ ngr längre utlandsresor eller så utan saker som finns någolunda i närheten.

Jag skulle vilja åka på kryssning. Jag vet, jag har tjatat om det tidigare coh kommer antagligen att göra det igen. Vill åka till åland, Tallin och Riga. Gärna en sån där kryssning med övernattning på SPA! Sen så skulle jag vilja åka till kolmården, skansen, junibarcken, grönan, liseberg. Bryr mig inte om att PBP är för liten för dessa ställen. Jag är ju inte det, eller hur?!? Och det ser bättre ut på några utav tidigare nämda resemål om man har småttingar med sig. Folk tittar så konstigt på en om man leker i Pippis hus utan ngt barn. Tro mig jag vet! Jag gillar även att hoppa i vattenpölar och stampa sönder is på vintern. Inte heller detta helt socialt accepterat. Längtar tills PBP är så stor att hon kan gå så vi kan göra sånt tillsammans! Men det var inte det jag ville göra nu...

Jag vill åka räkbåt. Älskar räkor mer än ngt annat! Om man pratar om mat vill säga. Annars så älskar jag så klart andra saker mer, men det förstår ni säkert! Skulle även vilja åka ner till Skagen eller Smögen ochäta alldeles nykokta skaldjur. Mums!!!

När vi ändå är där nere så skulle jag vilja åka till Köpenhamn. Längesen jag var där och sjukt skön avslappnad stämning i den stan! Legoland skulle jag oxå vilja åka till!

Jag skulle vilja åka båt när det är fint väder i Stockholms skärgård. Håll tummarna för att det blir fint väder v.28 så slår iaf den här drömmen in!

Sen skulle jag vilja hyra hus på Gotland i ngr veckor. Eller kanske ta en cyckelsemester på ön.

När vi är inne på att cykla så skulle jag vilja göra en lång cykelsemester. Sist cyklade vi ju bara en dag. Det var iof 15 mil, vilket jag tycker är ganska så längt, men jag skulle vilja vara ute i ngr veckor. Kanske cykla längs Göta kanal?!? Är det ngn som har förslagpå ngr fina cykelsträckor?

Jag skulle vilja ligga i en gammal eka och sola. Känna den lätta tjärdoften medan solen gassar på en och medan man hoppas att det inte ska vara ngn liten abborre som är sugen så en fet mask just nu, för man har för mysigt för att orka resa sig upp och hala in fisken. Underbart, eller hur!?! Vi hade en gammal eka förut. Eller rättare sagt mamma och pappa har den fortfarande, men nu för tiden ligger den nedanför deras altan och är fylld med blommor, eller kanske rättare sagt ogräs, men vi kan säga blommor så låter det lite bättre...
Den här ekan hade vi mkt roligt med när vi var yngre. Jag har aldrig rott en båt som låg så perfekt i vattnet och som var så otroligt lättrodd. Kommer nog heller aldrig att få göra det heller, men man ska väl aldrig ge upp hoppet.

Nu till nästa sak jag vill göra...

Jag skulle vilja åka till Munchen (tror jag att det är) där det är en sjukt stor julmarknad varje år. Eller vänta, det är väl där den stora ölfestivalen är varje år. Oavsett vilket jippo som är där så skulle jag vilja åka dit. 

Har faktist varit på en ölfestival. I Erlangen var det. Om det mot all förmodan skulle vara ngn som var med på den resan som läser detta så vill jag bara säga att det som händer utomlands inte gills... Hmmmm. Jäkligt roligt hade jag iaf. Åtminstonde det jag kommer ihåg. Och har jag glömt bort ngt tråkigt så spelar inte det ngn större roll. 

Märkte precis att jag har letat mig en bra bit utanför Sveriges gränser nu. Men, men ska genast försöka ta mig tillbaka.

Jag skulle vilja hyra häst och vagn för att åka runt i skogarna i ngn vecka. Finns det ngt mer rogivande än att höra en hästs klipp-ete-klopp-ete-klipp-ete-klopp-ete. Eller hur tusan det nu låter når de skrittar läns en grusväg. Och se hur hästrumpan gungar fram och tillbaka. Antagligen i takt med min egna rumpa, men den pratar vi inte så mkt om här,va?  Rogivande är det iaf, att se hästrumpan alltså!

Nej, nu börjar det nästan bli pinsamt. Vidare till nästa sak jag vill göra.

Jag skulle vilja köpa mig en liten hundvalp. Kollade nyss på annonser och det finns ju hur många sötnosar som helst. Men om jag ska välja hund så ska jag inte gå efter utseende. Visst, jag kan nog tänka mig att välja bort ett par raser pga utssendet, men annars så är det ju först och främst psyket som ska passa mig och resten av familjen. Vi får se. Om ngr år kanske det kan hända att vi skaffar oss en ny liten familjemedlem. Just nu känns det nog som att vi har fullt upp med de familjemedlemmar vi har.

Nu tror jag att jag har fått med de flesta sakerna som fladdrar runt i huvudet på mig. Men vem vet snart kanske jag kommer på ytterligare saker som vore roligt att hitta på. Till dess så tar jag gärna emot förslag från andra på roliga aktiviteter.

Sjukt!

Helt sjukt hur trött man kan vara! Vaknade precis. Jag hade somnat sittandes i soffan, medan PBP diskuterade högljutt med sambon precis brevid tydligen.

Jo, jag måste skryta lite till. Idag har PBP bajsat på sin fina röda potta för första gången. Visst är hon duktig! Jag vet att det här kanske inte är sånt som man som normal människa skriker ut till alla man träffar. Men jag är inte helt normal. Jag är ju mamma och då är allt som ens lilla solstråle gör det bästa som har hänt i hela världen. Allt inklusive bajsandet! Duktig som tusan är hon iaf och så himla glad blir hon när jag och sambon tjuter av glädje när hon gör ngt på pottan. Hon verkligen älskar pottan och blir glad varje gång vi tar fram den! Nepp, nu får det vara slut på skitsnacket!

Har suttit och kollat på sånna där cykelkärror/joggingvagnar. Hittade en sort som var jättebillig. Jag blir alltid lite misstänksam när saker är för billiga för att vara sant. Den här var nedsatt ngr hundralappar och skulle kosta typ 1600:- De andra kostade mellan 4000:- och 10000:- Visst verkar den första vara lite för billig? Skulle ni nappa på det eller bli misstänksamma? De här vagnarna skickade man dessutom efter på internet och jag vill gärna känna och klämma lite på saker som jag köper för att sen gissa mig till om de verkar bra eller inte. Den här vagnen ska dessutom köras i trafiken, så det ska ju inte direkt kunna trilla delar från den. Den ska vara stabil och bra med skydd för regn, sol och insekter. Undra om PBP kanske kan önska sig en i födelsedagspresent, eller iaf bidrag till en. Fast iof så vore det ju bra att ha en nu till sommaren. Hon fyller ju på sensommaren och då är det nästan lite sent! Vi får väl se vad det blir för ngt.

Gjorde förresten inte alls som jag sa och lät bli att höra av mig till joggingkompanjonen. Jag är ju sån där som tycker om att ha dagarna planerade så jag skickade ett medd iaf. Som tur var så var hon inne på precis samma linje. Vi skjöt upp det till imorgon istället. Hoppas det blir fint väder bara!

By the way. Vi var ju som sagt ute på landet på midsommarafton. De erbjöd så snällt att vi kunde få myggmedel. Men tror ni att jag tackade och tog emot? Inte! Jag tyckte inte att det var så farligt mycket mygg och de som fanns kunde jag ju mota iväg eller slå ihjäl. Man skulle ju kunna tycka att myggen kunde låta bli mig då jag helst inte slår ihjäl djur, men istället så uttnyttjar de min godhet. Nu sitter jag här och har tom lyckats få ett myggbett under foten! Det kliar sjukt mkt och inte kan man låta bli att nudda det heller, vilket är min strategi för alla de andra typ tusen myggbetten. Man går ju på det här hela tiden. Så kliar man lite försiktigt runt om. Bara för att få känna tillfredsställelsen med att åtminstonde vara i närheten och klia. Och sen plötsligt innan man vet ordet av så sitter man där och råkliar mitt på myggbettet. Jag har som sagt var inte mkt till självbehärskning och klia på myggbett är så sjuuuukt skönt! Nåja, imorgon ska vi ju ut i skogen och springa igen och då kanske jag lyckas få ett nytt bett som kliar ännu mer än det under foten och då kanske jag riktar in min energi på det istället.

Bloggsemester.

Ja, då har man haft sin första bloggsemester då. Inte helt frivillig dock, men inte blev det ngt bloggat iaf. Efter en trevlig midsommar firad ute på landet så tillbringade jag ca 99% utav gårdagen i soffan. Gick upp vid sextiden på morgonen och la mig i soffan. Gick tillbaka till sängen vid halv två på natten sedan. Ganska många timmar i soffan alltså. Tur att man har en sån söndersutten och skön soffa. Tänk om den hade varit hård och ny. Då hade jag haft så fruktansvärt ont i ryggen så jag antagligen inte hade kunnat röra mig idag.

By the way så tappade jag rösten på midsommarafton. Inte för att jag har skrikit eller så, utan det blir så vissa gånger när jag dricker alkohol och lets face it, på midsommarafton bara råkade det bli en hel del av den varan. Jag kan fortfarande inte prata. Får ut lite kraxande läten om jag verkligen tar i. Tror inte att det är så himla bra att anstränga rösten om den inte vill, så antagligen får sambon och PBP en väldigt tyst och lugn dag idag.

Jo, PBP har kommit hem nu. Våran älskade lilla tjej! Igår var vi nog båda ganska så glada att hon inte var hemma, men i morse när vi vaknade så var det helt klart ngt som fattades! Åååååh, vad mysigt det var att krama om denna lilla mystjej! Hon är ju så fruktansvärt underbar! Man kan inte annat än älska henne med hela hjärtat. Hon hade charmat mormor och morfar ordentligt oxå! De hade aft det jättetrevligt! Igår hade de varit på Grundby limpa och svettats i den ohyggliga värmen som kan bli där. PBP hade vunnit en massa saker. Bland annat en sån där blomma som sprutar vatten, som man kopplar in på vattenslangen. Nu vet vi vad hon kommer att roa sig med hos mormor och morfar i sommar! :-)

Fint väder blev det idag oxå. Får se om det blir ngn promenad senare i eftermiddag kanske. Nu har vi tvättstugan och kommer att vara upptagna fram till tretiden ungefär. Sen får vi väl se vad som händer. Har ett svagt minne av att vi bestämde att vi skulle ta en tur i spåret idag. Tänkte att de andra som skulle med får höra av sig. Är inte så himla sugen, men om de ska ut så kan jag följa med, men jag kommer inte vara den drivande idag. Jag hoppas på fint väder i veckan oxå så kan jag ta igen bristen på motion då. 

Fast jag cyklade iaf på midsommarafton. Det känns fortfarande i vissa delar av kroppen. Jag fattr inte att det kan göra så ont? Vi var ju duktiga och cyklade mkt för ett par år sedan. Nu har vi tänkt att ta upp det igen, men vi måste köpa en cykelkärra till PBP. Vill gärna ha en sån där som man även kan ha som vagn. Ska se om jag hittar en med ett bra pris. Vet en, men den kostar 10000:- Lite mkt för våran smak, även om jag gärna lägger lite extra för att få ngt jag verkligen vill ha istället för att köpa ngt halvbra till ett billigare pris. Oftast så ångrar man sig om man gör så. 

Ska ut och se vad jag hittar på google. 

Uppe med tuppen. Ytterligare en gång...





Ja, då var man uppe med tuppen idag igen. PBP bestämde sig för att det var dags att gå upp 04.30! Försökte att peta lite på sambon och fråga om han inte ville ta upp henne idag. Har får ju aldrig det där morgonmyset i veckorna som jag får. Men han bara snarkade vidare och vände lite på sig. Det var alltså bara för mig att pallra mig upp. Tog iaf in PBP till våran säng, så helt ifred fick sambon minsann inte vara. Tänker att ngn gång så kanske han kan lära sig att man kanske inte kan gå och lägga sig kl tre på natten om man har en liten tjej som vill upp en och en halv timme senare. Han kom iaf upp till kl sex och gjorde frukost medan jag packade PBPs saker som hon ska ha med sig till mormor och morfar.

Det kommer alltså och hämtar PBP idag vid tolvtiden och lämnar tillbaka henne på söndag. Det kommer att kännas väldigt tomt här hemma utan  henne! Förra gången vi hade barnvakt så var ju vi borta på kryssning och där är ju inte hon en självklarhet, även om vi saknade henne en hel del. Här hemma är ju hon minst lika självklar som någon av oss andra, så det kommer ju att bli lite tomt tror jag, men hon tycker ju att det är jätteroligt hos mormor och morfar, så det blir nog mer jag och sambon som kommer att ha lite problem med det. Inte PBP. Men ngn gång måste ju hon och vi kunna vara ifrån varandra ett tag iaf.

Tänk om vi inte hade haft möjlighet att stanna hemma med henne så pass länge som vi kan, utan var tvugna att sätta henne på förskolan när hon fyllde ett. Det skulle ju bara vara om två månader. Snacka om att man skulle ha separationsångest! Jag tycker ju fortfarande att hon är så liten. Fast jag måste ju erkänna att utvecklingen går i en rasande fart och hon blir duktigare och duktigare och utvecklar verkligen en egen person med mycket vilja och åsikter. Skulle jag vara tvungen att gå tillbaka till jobbet så hade jag ju varit inställd på det antar jag.

För tillfället springer hon omkring i sin gåstol iklädd blöja och sovkiplast och sjunger för full hals! Supersöt verkligen. Hon har börjat sjunga och snacka som bara den! Och jäklarns vilken fart hon har fått upp på krypandet. Vägen från hallen till matstolen i köket slog nog alla hastighetsrekord imorse när det vankades frukost! För att inte tala om når hon har siktat in sig på ngn utav katterna. Oftast Abby som inte springer därifrån så fort, utan brukar vänta tills PBP ligger på henne och leker ångvält. Man får verkligen vara snabb och se till att hon inte tar tag i katterna eller kliver på dem, så det blir avigt inställda till henne. Man vill ju inte gärna behöva ta bort någon av katterna för att de har attakerat PBP fast man skulle ha kunnat undvika det. Katterna var ju våra små bebisar fram till det att PBP kom för snart tio månader sedan. Måste säga att jag tycker att det har gått fruktansvärt bra mellan katterna och PBP iaf. Trodde att det skulle vara mer protester från katterna, men de accepterade henne så fort vi kom hem från BB. Visst de går gärna ut på balkongen när hon sätter igång och skrika, men å andra sidan, vem skulle inte vilja göra det för att slippa höra eländet? :-)










Här är våra älsklingar.
 

Läsarrekord!

Ville bara berätta att igår hade jag läsarrekord på bloggen. Maxantalet läsare har ökat med 40%. Ska kanske tillägga att jag inte har världens största läsarkrets. Jag tycker iaf att det är jätteroligt att så pass många människor har valt att läsa om mitt liv och mina funderingar!
 

 Det tar nog ett tag innan ni läsare är så här många iaf! :-)




Hoppas ni fortsätter att läsa mina stundtals snurriga funderingar och livsåskådningar blandat med vanligt blaj från min vardag.

Ett stort fång rosor till er alla. Hoppas ni får en underbar midsommar!


Hemma igen.

Nu är klockan 20.01 och jag har precis plockat klart med sakerna som vi inhandlade på IKEA.

För er som undrar om det äntligen blev några skor, så kan jag bara säga YES! Äntligen har jag ett par nya fina skor att jogga i. Synd bara att det blev sånt skitväder igen! Men jag hade väl inte förväntat mig så mycket annat. Det är ju faktist midsommar imorgon och då ska det ju bara regna helt enkelt. Men skorna är fina iaf! Det blev ett par nike som kostade 1400:-

Sen blev det ju då den efterlängtade buffén på kinaresturangen. Det var supergott, förutom sushin som jag provade. Det var inte god. Tog en med lax. Uuuuh. Jag ryser vid tanken... Men jag tycker inte om kallrökt eller gravad lax heller så jag var inte alltför förvånad. Sen provade jag en med sjögräs eller alger eller vad tusan det var runt den. Ännu mera uuuuh! Det smakade som att jag hade fått en kallsup i akvariet när det var som mest ostädat och råkat få med en guppy mellan tänderna. Fy tusan! Sen tog jag en bit som såg jättegod ut, men när jag  hade bitit av halva så var det ngt jäklarns algflarn gömt längst in i biten. Jag kunde ju inte spotta ut den heller för det var mkt folk på resturangen. Ju mer jag tuggade desto större blev biten. Känner ni igen känslan? Inte speciellt trevligt skulle jag vilja påstå. Den "vanliga" kinamaten var däremot jättegod! 
http://www.a1-gourmet.com/japanesefood/
Så om någon skulle vilja bjuda mig på middag, så släng hellre fram en blodig biff med pommes och bearnaisesås än sushi iaf. Det var verkligen ingen höjdare. Har hört att det ska vara jättebra för håret om man äter alger. Det ska bli tjockt och få en underbar lyster. Men jag tror ta mig tusan att jag hellre skulle ha tunnt och livlöst hår än att äta akvarierester varje dag. Fy!!!




Just det vi var ju på akademibokhandeln oxå. Jag skulle ju köpa upp mina presentkort på 200:- Sambon hittade en bok och jag hittade saker till PBP. Nu blev ni väl riktigt förvånade va... ;-)
Jättefina krokar till hennes rum, en sån där måttstock eller vad man nu ska kalla det för, oxå till hennes rum. Tillsist hittade jag även en jättefin vän där barnväska ni vet i typ hård kartong som vi oxå hade när vi var små. Det visade sig vara tre stycken i olika storlekar. Jag kanske inte behöver berätta att presentkortet inte räckte till på långa vägar. men jag fick iaf mer i rabatt än vad jag skulle få. Hade precis fått hem en rabattcheck på 20% som bara gällde på böcker, men kvinnan i kassan var så stressad då datasystemet bara krånglade och det var typ en mil kö bakom mig, så hon missade det och gav mig 20% på hela köpet. Det var bara att tacka och emot! 







K540 Väska Groda       R15011 Måttstock Hjärta    R15005 Krokar Blomma

Jättefina saker som går färg i färg. Och för er som undrar över färgvalet så kan jag säga att jag delvis har kommit över min fobi för rosa. Det här är mest tufft rosa och kommer att vara som små glada färgklickar i PBPs rum.

Sen åkte vi till det jättestora fina nya IKEA varuhuset i Uppsala. Jag som inte gillar IKEA  vanligtvis, tyckte att det var sjukt roligt idag! Med tanke på att vi i stort sett bara skulle ha en gåstol så köpte vi väldigt mycket saker! Vi kom till kassan med vagnen full ochdet var knappt så vi fick plats i bilen. Men nu har vi många fina nya saker här hemma!

Det är alltid så roligt att ha nya och fräscha saker hemma!





 

Hur fungerar det?

Jag funderar på hur det kan komma sig att PBP är så himla pigg och jag är så himla trött. Visst hon har sovit i elva timmar och jag i ca sex timmar. Kan bero på det. Jag har försökt få henne att sova en stund nu på morgonkvisten eftersom hon vaknade ganska så tidigt. Hon har varit gnällig och gråtig, så jag tänkte att hon kanske var trött. Tänker jag efter så vet jag ju att hon är gnällig för att jag är för trött för att orka engagera mig ordentligt. Hon får nog en tidig lunch så kanske jag hinner vila en stund innan jag ska köra till Uppsala.

Det är ju jättesmidigt på ett sätt om hon sover middag i bilen, men då får man ju själv ingen vila och det har jag ju blivit bortskämd med nu. Jag är ju en sån däe som behöver mina åtta timmars sömn per natt så när jag bara sover sex timmar så är det väldigt skönt både för mig och för resten av familjen, som slipper ett monster som ryter till höger och vänster, om jag får någon timme på dagen som jag kan vila på!


Vem tusan uppfann skillnaden mellan barnens och mammornas energi? Det måste helt enkelt ha varit en karl! ;-)



Uppe med tuppen. Igen....





Kan meddela alla att PBP vaknade kl 05.03 idag. Men det gör ingenting, för hon (och alltså även jag) har fått sova hela natten! Så nu ska jag väl käna mig utvilad antar jag... Men det kan jag säga att det är jag fetNOT!!! Råkade få syn på mig själv i spegeln på vägentill PBPs rum och har väl aldrig blivit så rädd ngn gång. Tvättade ju håret i går innan jag gick och lade mig så det står verkligen rakt ut åt alla håll! Sen ska vi väl inte ens ta upp hur gigantiska påsarna runt ögonen är. Jag ska nog vara glad att jag lyckades få upp ett par springor som jag kan titta igenom! Skyller så klart allt det här på joggingturen igår. Det kan verkligen inte vara bra att motionera om kroppen reagerar på det här sättet dagen efter... ;-) Nej, nu ska jag visa den, kroppen alltså, att det är jag som bestämmer när det ska motioneras och att jag minsann inte låter mig stoppas av extremt knullrufs(utan knull dock) och oigenkänligt ansikte. Kroppen får minsann ta och kommapå någonting bättre för att jag ska ge upp!

Idag jobbar sambon halv dag och kommer hem till oss strax efter kl 10.00. Då blir det till att packa ihop oss i bilen och ge oss av till Uppsala för att köpa joggingskor, ngt på akademibokhandeln (har inte använt mina presentkort som jag fick av jobbet i julklapp för några år sedan... Hoppas det fortfarande fungerar!), lära gå vagn, petskydd till eluttagen, ngn smart barnsäkring till våran stereohylla. Tror det var allt. Men antagligen kommer vi väl hem med en hel del annat superviktigt oxå. Det är lätt hänt om man ska göra ett besök på IKEA! 

 EKORRE lära-gå-vagn 

Har även fått sambon till att lova att vi ska äta kinamat. Han är aldrig sugen på det, utan vill hellre ha typ pizza eller äta på MAX när viär iväg någonstans. Men idag har jag som sagt övertalat honom.

I kväll ska jag och Sandra handla inför midsommar. Den gemensamma handlingen består t yp av potatis och sallad, men jag passar nog på att köpa ngt gott till grillen imorgon oxå. Det blir ju bäst om köttbiten får ligga ett bra tag i marinad och över natten är ju bäst. Så får det bli.Ska bara känna efter vad jag kan vara sugen på. Kanske ska unna oss lite svensk fläskfilé. Man vill ju inte gärna köpa dansk nu. Älskar ju grillad kyckling oxå. Och lamm har vi i frysen. Det är jättegott att grilla! Hmmm, det tåls att tänka på ett tag. Viktiga beslut närmar sig med stormsteg... ;-)

Så himla sugen.

Ibland kan jag bara få ett sånt himla sug efter vissa saker. Kanske ska klargöra att jag pratar om mat den här gången... Just nu är jag otrolit sugen på fetaost och inte vilken fetaost som helst utan den som de har på ett matställe i Uppsala. Har precis glömt bort vad det heter. De har iaf en salladsbar där man väljer själv vad man vill ha i sin sallad. Deras fetaost är iaf den utan tvekan godaste fetaost jag någonsin har smakat. Den är liktsom lite krämigare än vanlig och väldigt salt. den är helt underbar. Jag rekommenderar alla som läser detta att åka dit och prova. Det skulle kanske underlätta för er om jag kunde komma på vad resturangen heter, men tyvär så är det ganska tå tomt uppe i salladsdelen av hjärnan...

Jag återkommer med namnet en annan gång. Annars är risken den att jag får sitta här och klura och fundera resten av kvällen och natten. Och det vill jag ju inte!

Just det! Jag kom ju just på att vi ska åka till just Uppsala imorgon. Det är ju toppen! Då kan jag ju springa förbi och titta och förhoppningsvis oxå memorera vad resturangen heter. Vet inte hur maten är för övrigt. Men bara fetaosten är värt besöket!

Undrar om det var joggingturen som tog fram suget i mig. Jag börjar nämligen bli sugen på att äta grekiskt eller på trattoria commedia (eller hur det nu stavas). Så himlans gott! Och en god öl eller drink på balkongen i solskenet. Mmmmm...

Kanske ska ta och uppsöka sängen för att se om jag kanske kan föra in dessa underbara saker i nästa dröm. Vore underbart att sitta i värmen och smutta på en drink samtidigt som man äter lite god mat resten av natten. Fördelen med att njuta av maten på ett sånt sätt är ju att man inte går upp ett endaste gram heller! :-)

Jag ska avsluta med det bästa av allt: Tapenade!!!!! 


Tillbaka.

Nu har jag kommit tillbaka från spåret oxå. Det var första rundan inför tjejmilen. Ska jag vara ärlig så känns det som att jag har en låååång väg kvar innan jag är framme vid målet.

Så här kände jag mig idag.



I         
 I augusti ska jag känna mig så här hade jag tänkt.
Eller åtminstonde ha kommit en bit på väg till det här.

Det var jätteskönt att komma ut i skogen ett tag, men ska jag vara ärlig så gick vi mer än vad vi sprang. Men så här i början är det bara bra, för mina knän brukar tacka för sig om jag går ut för hårt i början. lika bra att ta det lugnt ett tag alltså. Sen är det ju helt underbart att komma hem och hoppa in i den varma duschen och skämma bort sig med peeling påkroppen och i ansiktet. Man känner sig så fruktansvärt ren efteråt! Kan jag verkligen rekommendera för alla er som vill känna er lite uppiggade!

Peeling ett par gånger i veckan och jogging tre gånger i veckan blir det nya som jag lägger till för nästa vecka. Då har jag plattångningen, mascaran, plockning av ögonbrynen, joggingen och peelingen att komma ihåg att göra nu. Det fungerar faktis riktigt bra att lägga till ett litet mål varje vecka. Jag kommer nog att vara en riktig brutta när sommaren är slut. Tror ni inte det?!? ;-)




Städa.

Jag tycker verkligen inte om att städa. Ser det mest som ett nödvändigt ont. Det är ju trevligt att ha ordning och reda och rent och snyggt omkring sig, men fy tusan vad vägen dit är trist!

Jag har tidigare tyckt att vi har haft det ganska ok på städfronten. Visst ibland har väl dammsugaren fått lite väl lång semester, men för det mesta så har jag tyckt att vi har skött det hela ganska så bra. Det har vi INTE kan jag säga. det syns nu när vi har en liten tösabit som krälar och kryper omkring på golvet mest hela dagarna. Om jag inte dammsuger minst en gång per dag så ser hon ut som en stor dammtuss hela hon. Inte roligt! Så nu är jag så illa tvungen att da en sväng om med dammsugaren VARJE dag. Fy tusan alltså! Ta de senaste dagarna som exempel. I förrgår så dammsög jag på eftermiddagen. Igår morse när vi kom upp så hittade jag dammelefanter lite här och där så jag körde lägenheten runt med miledamoppen. Trodde i min enfalld att det skulle räcka för dagen. Men nej, självklart inte. Var ju tvungen att dammsuga på eftermiddagen igen... Inte roligt alls, om ni frågar mig!




Vet inte riktigt vad jag ska göra för så här kan man väl inte hålla på resten av livet, eller kan man det? Visst, vi skulle ju kunna bli duktigare på att borsta katterna. På dagtid hinner jag inte, men skulle ju kunna göra det på min egentid på kvällen. Saken är bara den att när man borstar tre långhårskatter så flyger det hår precis överallt. Det bästa är att dammsuga direkt efter, men det vill jag ju inte göra när PBP sover. Jag kan ju inte göra det på morgonen innnan hon börjar krypa runt heller så där ngn gång mellan fem och sex på morgonen. Är ganska så säker på att grannarna skulle ha lite att invända mot det! Kanske skulle ta och raka av dem all päls... Men jag tycker ju inte att sånna där nakenkatter (sphynx) är speciellt fina, så kanske inte iaf.


Suanho´s Tutankhamen


Har pratat med sambon om att köpa en sån där självgående dammsugare som jag bara kan sätta igång när vi ska ut och gå PBP och jag. Han påstår att en sån inte skulle funka hos oss för att vi har för mkt saker. Visst, han har säkert rätt. Men skulle han verkligen säga likadant om det var han som var hemma och fick dammsuga ihjäl sig? Skulle inte satsa mina sista slantar på det, jag... När jag får ett jobb och tjänar lite egna pengar så ska jag köpa mig en sån i present för att jag har varit såååå duktig de här åren som jag går hemma och dammsuger och passar barn. Även om den kanske inte kommer in i alla hörnen så måste den väl kunna leta upp de största dammelefanterna och eliminera dem åtminstonde.




Nepp, man skulle ha en liten tomte inneboende som kunde gå omkring och städa hela dagarna. Vore inte helt fel, eller hur!?! Om det är ngn som vet var man får tag på en sån och om de tar mer betalt än mat och husrum så tveka inte att höra av er. ;-)


Ser det inte VÄLDIGT bra ut så säg!

Annars har jag väl inget annat val än att ta på mig städskruden igen och städa vidare...





Nu fungerar det tydligen...

Tydligen så fick bloggen för sig att fungera nu iaf. men tyvär lite för sent, så jag har inte hunnit skriva ngt. Ska ut i spåret nu med Sandra. Skriver kanske ngt när jag kommer tillbaka. Om jag kommer tillbaka kanske det ska stå. Hu, vad otränad jag är! Men det ska bli skönt att komma ut i skogen en stund!

Får se om ajg orkar röra fingrarna när jag kommer hem. Den som lever får se...

Blä!

Försökte göra nya inlägg på fm idag, men det fungerade inte. När jag skulle lägga upp det jag hade skrivit så försvann allt utom typ en och en halv mening. Det var rätt trist med tanke på att jag hade suttit och skrivit en hel del! Skrev om två gånger, men det försvann hur jag än gjorde. Sen skulle jag skriva ett helt nytt inlägg och berätta hur sjukt sur förbannad jag var för att det inte fungerade. Gissa vad som hände. Det gick inte att lägga upp det heller, utan det bara försvann.

Hoppas på bättre lycka den här gången!

Sol igen!

Hur härligt är det inte att vakna och se solen skymta in genom persiennen. Helt underbart!

Natten har väl varit så där. Varit uppe två gånger sammanlagt tog det ca 1 timme och 45 min att få PBP att somna om. Hon skriker till mycket i sömnen nu oxå och sover oroligt så jag tror att det är mardrömmar som spökar hos min lilla tjej på natten.

Kolla in det är klippet på en helt underbar 73åring. http://www.youtube.com/watch?v=HdUCkpzohHU
Man kan ju nara hoppas att man själv är så pigg och har glimten i ögat precis som den här brittiska mannen när man är så gammal.

Åldern spelar inte så stor roll. Det är hur man känner sig som är viktigt! Det kan nog vissa utav mina underbara ex arbetskamrater intyga! Kram på er!

Känns konstigt!

PBPs morfar ringde idag och undrade över våra planer för midsommar. Jag berättade vad vi hade tänkt oss och han undrade om vi ville ha barnvakt. Hörde på honom att frågan inte handlade om ifall vi ville ha barnvakt, utan om han och PBPs mormor fick vara barnvakter. Hörde efter med sambon och nu helt plötsligt så är vi utan barn på midsommar. Det känns lite konstigt eftersom hon var med i planerna liktsom. Det känns ändå rätt ok för i år förstår hon ju inte riktigt vad som händer. Men nästa år vill jag fira tillsammans med henne.

Sen är ju frågan hur vi gör med hämtning. Eftersom hon redan är i Eskilstuna så skulle det vara roligt att gå till Grundby limpasom vi alltid gjorde när vi var små. Där har de midsommarfirande på midsommardagen. Jättetrevligt minns jag det som iaf. Midsommarstång med musiker och sångare, lotteristånd och fiskdamm är annat roligt som iaf brukade finnas där. Jag vet ärligt talat inte ens om det här firandet fortfarande existerar.

Till saken hör att jag inte kör bil dagen efter jag har druckit alkohol. Eftersom att vi nu blev barnfria så vore det ju gott med några öl och kanske ett par glas vin, men då måste vi ta tåget för att hämta hem PBP. Lite krångligare och tar mkt längre tid! Nepp. Jag har ju min helg nästa vecka. Så jag tror att det kan bli en öl till maten, men inget mer. För då kan jag ju köra och vi kan åka till Grundby limpa om det fortfarande finns kvar vill säga.

På tal om midsommar. Tittade på vädret. Det skulle bli mulet med chans för sol och risk för regn. Snacka om att helgardera sig! Fast å andra sidan så är det ju lite så som vädret brukar vara på midsommarafton. Frågan är ju bara hur man ska klä sig. Bäst att packa mer varma kläder iaf!

Så är det ju snart hamnfesten. Hoppas verkligen att det uppehåll då! Nog för att det finns tält och så, men jag tycker bestämt att det vore skönare om regnet kunde hålla sig borta! Hoppas vädergudarna lyssnar på mig!

Ska nog passa på att vila ögonen en stund. man vet ju aldrig när PBP tänker vakna nu för tiden...

Tackar!

Tack så jättemycket Asse och Tessan för att vi får komma upp och plocka rabarber! Ni har räddat min sommar! :-)


Fortsättning.

Sen sov iaf PBP till halv två och då tyckte jag att det var för sent för att gå till parken. Så sen har vi varit hemma resten av dagen och myst. Det märks när sambon jobbar övertid, för jag och PBP har liktsom lite tröttnat på varandra så där runt halv fyra. Då behöver vi att hennes pappa kommer hem och får oss på bra humör igen. Fast idag h ar det gått väldigt bra. PBP var glad nästan fram till det att hon skulle gå och lägga sig och  man får faktist bli trött och ledsen vid läggdags.

Nu har jag ett par timmar kvar att slå ihjäl innan jag får sällskap, men det ska nog inte bli några större problem med det. Ominte annat så sitter jag väl här och svamlar ett tag till åtminstonde.

Inte som man tänkt sig.

Inte blev dagen så som jag hade planerat. Vi började med att ta en lånpromenad, som inte blev så lång. När vi hade kommit genom halva allén så tröttnade jag på att lyssna på PBP som bara skrek så vi gick till öppna förskolan. Och gissa vem som blev på strålande humör bara vi hade kommit dit... Hur ska somaren gå utan PBPs älskade öppna förskola? Sen gick vi och handlade. Skulle ha bananer och mjölk. de måste ha varit väldigt dyra, för i kassan skulle jag betala dryga 500:- Förstår inte ens varför jag bestämde mig ör att handla så mkt, för jag fick ju knappt hem sakerna. Var helt slut efter att ha släpat upp allt och PBP upp för trapporna. Puh!

Shit. Kom just på att jag glömde skötväskan nere i vagnen och den står i trapphuset. Måste ner och hämta den. Fortsätter snart.

Tro't om du vill.

Ja, tro't m du vill, men här skiner solen för fullt! Visst blir man glad när den äntligen tittar fram efter den här otroligt långa tiden då den har varit på semester eller något. Vågar man hoppas på att den stannar kvar till på fredag? Det kanske är att ta i, men jag är nöjd bara den skiner idag!

Nu på morgonen tror jag bestämt att det blir en promenad före öppna förskolan. Innan solen hinner gömma sig igen. Sen blir det till att sova middag, för PBP har varit vaken i natt oxå. Dock inte lika länge som de andra nätterna. Första gången vaknade hon vid 21.30. Då fick jag henne att somna om på 15 min, så det var ju inte så farligt. Andra gången vaknade hon vid 02.20 ca. Då tog det ungefär 40 min att övertala henne om att det inte var morgon riktigt än. Det värsta är ju att det är så svårt att koppla av och somna om igen när hon håller på så här. Bara hon eller sambon grymtar till eller vänder sig i sängen så är jag ju havvägs uppe ur sängen. Tänkte att jag kanske ska ta och sova lite middag precis när PBP har somnat in så jag orkar med ordentligt. Är nämligen väldigt känslig mot att sova för lite.

I dag jobbar sambon övertid till 20.00. De har infört ngt nytt skitsystem så chefen kan beodra övertid utan att man kan säga ifrån. Samtidigt har de sänkt övertidsersättningen. Bra personalpolitik, eller? Tror att alla där uppe älskar sin chef för tillfället... ibland vill man ju väldigt gärna komma hem i vanlig tid. Som idag tex närjag skulle behöva lite avlastning,men neeeej. Då sätter man sin personal till att jobba fram till 20.00 eftersom de bara jobbar halvdag på torsdag och alltså inte kan jobba ngr extratimmar då. Hoppas chefen har ett stort svart moln ovanför sig som bara vräker ur sig regn precis  hela sommaren!

Tror nog att dagen kommer att se ut ungefär så här. Först göra oss iordning, ta en promenad, Öppna förskolan, sova middag, gå och handla, äta middag, lägga PBP, sova lite igen och sen kommer han hem. Han med stort H alltså! :-)

När vädret är så här underbart och det blåser lite grann, kan man inte annat än att drömma sig bort till en sån här ser det inte härligt ut?!?




En skymt.



Tro't eller ej. Jag fick en skymt av sol och blå himmel för en stund sen. Tyvär ville de inte titta fram en sån lång stund, men den lilla stunden räckte för att jag skulle komma ihåg att efter regn kommer solsken. Det har liktsom kännts mer och mer hopplöst för varje jäklarns regnig dag. Med allt regn som har fallit uner de senaste dagarna, veckorna, månaderna, (kommer faktist inte ihåg när solen sken senast), så borde det bli riktigt mkt sol när det väl blir uppehåll. Här hemma hos oss så hoppas vi på solsken v.28 för då blir det skärgårdssemester. Den blir ju härligast om solen skiner, eller åtminstonde om inte regnet står som spön i backen iaf. 



By the way så hittade jag www.lillaw.se  idag. De hade jättemycket fina kläder och jag beställde en del till PBP. Tror jag missade att säga att de hade rea på en massa fina grejor. Hittade flera par shorts, men tyvär fanns det inte kvar några i PBPs storlek. Men hon fick en del annat istället. Vi får inte glömma att köpa nya lådor på IKEA när vi åker dit på torsdag, för jag måste börja packa ner kläderna i strl. 74. De börjar ju bli lite tighta i grenen, om man säger så. Vet inte riktigt vad vi ska få plats med alla kartonger, men sambon ska visst fixa till våran garderob så allt får plats där. Vi får väl se när det blir bara. Tror vi har pratat om det i ett halvår drygt, men den som väntar på ngt gott... För närvarande är iaf PBPs rum fullt av kartonger och annat bråte. Förhopningsvis har vi fixat till rummet till dess att somaren är slut iaf. Hon sover ju bara i rummet för tillfället, men ett tu tre så är hon väl så stor att hon vill vara där och busa och leka oxå.



Blev så sugen på rabarberpaj idag. Till min stora lycka så hittade jag en påse rabarber från förra året. Gud, det är ju såååå himla gott med rabarber! Det riktigt vattnas i munnen när jag tänker på alla läckerheter som man kan göra på just denna underbara växt. Det är nog bland det sämsta med att bo i lägenhet. Vi kan inte odla våra egna frukter och grönsaker. Är det någon som har ett överflöd av rabarber så köper jag gärna av er. Det är ju så himmelskt gott!


Kom just på att jag har missat halva programmet med Ceasar. Hög tid att föflytta sig till soffan alltså!


Hurra för PBP!

Vat ni vad PBP gjorde idag? Hon kissade på pottan för första gången. Visst är hon duktig!?! Hon förstod nog inte riktigt varför jag jublade och blev så glad, men är mamma glad så ska man nog vara det tänkte hon och skrattade för fullt hon med. Började idag med att sätta henne på pottan efter varje måltid. Tidigare har det bara varit ngn gång då och då för att hon ska vänja sig med att sitta på pottan en liten stund bara. Tänkte att det måste väl vara ungefär likadant att få hundar och ungar rumsrena. Och så satte vi igång ordentligt. Och nu har vi kommit till ruta ett iaf. Och det är inte dåligt det. Idag är jag en riktigt stolt mamma som har skickat kissmess till alla möjliga.

BABYBJÖRN Pottstol
En sån här fin potta har PBP. En röd.

I natt hände det igen. PBP vaknade vid nio, då by the way, jag hade tänkt att gå och lägga mig för att få sova en stund om hon skulle krångla i natt igen. Hon vaknade alltså vid nio och somnade om igen vid halv tolv. Jag hade försökt få henne att somna i sängen i nästan en timmes tid. Även försökt att vagga henne till söms i famnen och sedan lägga ner henne, men då vaknade hon igen. Då tröttnade jag iaf och tog in henne till våran säng. Gick inte bättre det. Efter ett tag så sa sambon att han kunde ta henne ett tag och försöka. Det brukar nämligen alltid gå bättre när han lägger henne av någon konstig anledning. Vet inte vad jag gör för fel. Till en början verkade det som att hon skulle somna på en gång. Jag tjuvkikade i våran babymonitor för att se vad vi gjorde olika. Men helt plötslig kommer hon på att hon ska till och somna och sätter igång med att skrika för fullt. Håller på så tills sambon ber om en flaska välling vid halv tolv och efter det så somnar hon om rätt så fort. Vet inte riktigt vad hon har kommit in i för fas nu. Kanske det kan vara mardrömmar eller ngt liknande. Hoppas det går över snart bara. Det är inte min starka sida att vara vaken mitt i nätterna.






Men det här hade jag glömt bort eftersom min stora tjej har kissat på pottan idag!

Blev inget...

Tror ni att det blev ngr Uppsala för oss då? NEPP!!! När vi började bli klara här hemma för att åka så sov PBP fortfarande middag. Eftersom hon inte sov så bra i natt så ville hon tydligen sova extra länge mitt på dagen. Vi ville ju inte gärna väcka henne för där gäller det allt som oftast -väck inte den björn som sover. Vet inte vem hon har ärft det av... Hon är alltid lättare att tas med om hon h ar fått sova ut. Men klockan började oxå ticka på lite väl snabbt och vi ville ju komma till stan innan alla affärer hann stänga. Helt plötsligt kom jag på den sjukt smarta idén att vi faktist har internet och att man kan kolla öppetider på nätet. Snacka om att man är trög ibland! Hade ju kunat komma på det liiiite tidigare så hade vi sluppit diskutera hur tusan vi skulle göra med PBP. Iaf så kollade jag upp löplabbet och det visar sig att de inte ens har öppet på söndagar. Vad e det för skit va!?! Tur iaf att vi inte åkte dit i ösregnet för ingenting.

Har blivit lovad att vi ska åka dit på torsdag då sambon bara jobbar halvdag, till 10.00. Det vore toppen om det kunde vara så där skitfint väder så vi kunde sitta i parken och ha picnic. Det är såååå mysigt! Då hoppas jag att alla affärer vi aks till är öppna och att jag hittar ett par skor. Det är liktsom på tiden nu. Jag som lovade Sandra attvi skulle börja springa den här veckan. Förhoppningsvis är hon lika "lat" som jag brukar vara och kan tänka sig att vänta en vecka till, eller så kanske de gamla skorna håller ihop för ett par joggingpass. Det lär ju inte bli alltför lång sträckor med jogging så här i början iaf. Så de funkar nog den här veckan.

Hur motiverad blir man förresten att över huvud taget ta sig utanför dörren när regnet bara öser ner hela tiden. Jag kan bara svara för mig själv och det är: Inte motiverad för fem öre!!! Och ännu mindre motiverad är man ju att springa i alla dessa vattenpölar som vid det här laget antagligen snart komer att flyta ihop och bilda en gigantisk sjö just här där vi bor.

Sänder en tanke till mamma och pappa som skulle gräva avlopp idag. Undrar om det blev ngt gjort. I sånt fall skulle jag tro att precis hela tomten är en leråker. Man kör inte ostraffat en grävmaskin på gräsmatta i det här vädret.

Man tycker ju att regnandet inte kan pågå för evigt, men jag tror att det kommer att hålla i sig till fredag åtminstonde. Det regnar ju alltid på midsommarafton. Även om det inte spöregnar jämt så brukar det åtminstonde komma lite stänk. Men jag hoppas självklart på sol och värme! När jag ändå är inne på midsommar så har jag funderat på det här med att dansa runt stången och så. I år tycker jag att PBP är för liten och lika gärna kan vara utan, men till nästa år vill jag nog fira lite mer traditionsenligt. Pratade med sambon om det här för ett bra tag sen och han tyckte minsann inte att det var nödvändigt. Han har då inte åkt iväg och dansat runt någon stång på midsommarafton. Jag tycker att det är viktigt att PBP får lära sig svenska traditioner och inte bara tro att man festar till varje gång det är helgdag. Samma sak med tomte och julfirande och andra helgfirande. Man ska veta vad som ligger bakom helgerna och varför man firar. Visst, tomten finns inte och är det verkligen rätt att lura i barnen det osv. Men jag tycker att det hör barndomen till. Se till att träffa famlljen och ha ett mysigt firande helt enkelt.

Undrar hur det blir i år. Förra året blev vi, eler kanske mest sambon utskälld för att vi gick hem för tidigt på midsommar. Det var ju pga av att jag var ganska så reält gravid och helt enkelt inte orkade hur länge som helst. dessutom så hade festen gått på lågvarv ett tag och de flesta hade redan åkt hem. I år kommer vi antagligen vara bland de första som åker hem. Inte pga av mig den här gången, utan för att vi nu har barn och vi kan inte dra med oss PBP hur länge som helst på nätterna. Vi får väl se hur reaktionerna blir. Hoppas att det finns förståelse i år!

Det märks att umgänget ändras nu när de flesta har fått barn. Dels så är det väldigt mycket människor nu när vi träffas och livat på ett annat sätt än tidigare. Sen så kan inte hela kompisgänget supa till samtidigt för vi har ju barn att ta hand om. Vi träffas oxå ofta tidigare på dagen så det  inte är dags för barnen att lägga sig precis när man kommer. Det blir oxå lugnare för den av oss (iaf i våran familj) som dricker. För man måste ju upp på morgonen därpå igen. Man kan inte ligga och dra sig till tre på em liktsom.

Jag har löst det så fint att jag nu för tiden ordnar tjejfester. Skulle gärna ha med karlarna oxå, men nån måste ju sköta barnen. :-)
När jag har tjejfest så skickar jag upp PBP och hennes pappa till farmor och farfar. De får komma hem ngn gång runt lunch dagen efter. Detta för att jag ska kunna släppa loss utan att behöva tänka på om PBP har det bra eller inte. Visst sambon skulle väl kunna vara nykter, men jag skulle inte kunna släppa PBP helt om hon var med. Plus att jag inte vill att hon ska behöva umgås med alltför berusade vuxna. Barn har svårt att förstå varför de vuxna inte beter sig som de brukar och kan tycka att det är otäckt. därför har jag tjejkvällar. Det är så himla skönt att träffas och prata om ngt annat än kräk, bajs och annat härligt som ofta hör samtalen till när man pratar med andra mammor. Gör sig lite extra fin och gå ut och svänga sina lurviga. Det behöver iaf jag!

På tal om lurviga så är ju sommaren här, tro't eller ej! Det betyder att benen ska vara helt släta hela tiden. Ju äldre jag blir (är ju hela 26 år nu) :-) Ju äldre jag blir iaf, desto större problem får jag med att raka benen. Om jag rakar dem för tätt inpå efter varandra så känns det som att jag har rakat bort yttersta hudlagret. det gör skitont och svider i en hel dag. Eftersom mitt hår typ har världsrekord i att växa fort så behöver jag igentligen raka minst en gång om dagen. Det är helt omöjligt! Benen gör som sagt ont och de blir helt rödprickiga. Väldigt mycket mindre vackert om man säger så! Funderar på att ta upp vaxningen igen. Men det gör ju oxå ont. Fast dock inte lika länge som rakningen. Kruxet med vaxningen är ju att håret måste växa ut en del för att det ska fästa i vaxet. Inte trevligt. Har man otur så är det sjukt varmt när man måste gå med långbyxor för att benen behöver bli lite lurviga igen. Sen finns det ju sånna här krämer och skum. Men jag tycker inte att hårstråna går av precis vid huden. Man, eller jag iaf, blir stickig direkt efteråt igen. Vilka problem man har igentligen... Tur att det fungerar att raka resten av kroppen iaf! Försökte nämligen avv vaxa mig under armen en gång. Det var ingen vacker syn direkt! Det var svårt att hålla huden spänd och jag drog nog till lite för löst. Det började iaf att blöda ur typ alla hårsäckar som jag hade där under armen, samtidigt som vaxet lossnade från stripen och satte sig i armhålan. Det tog ett tag innan jag fick bort vaxet om man säger så! Inget jag rekommenderar. Men jag ska nog ta mig i kragen och köpa vax till benen iaf.

Den här veckan kommer jag lägga på att plocka ögonbrynen och hålla dem fina i fortsättningen. De växer ju som ogräs!Sen har vi ju mascaran och plattningen av håret sedan tidigare veckor. Blir så arg på mig själv att jag inte tar promenaderna som jag ska, men det är ju så fruktansvärt tråkigt väder! Men det ska bli skärpning på det!

V. 28 blir det semester med båten i Sthlms skärgård. Längtar otroligt mkt och hoppas verkligen på fint väder!

Grått.

Det är verkligen grått ute idag. PBP vaknade vid två inatt och somnade inte om förrän klockan var nästan halv fem. Jag somnade väl om sisådär en timme senare. Vid 06.05 tyckte hon att det var dags att vakna för dagen. Lyckligtvis så fick jag upp sambon då så jag fick sova vidare någon timme extra och det var riktigt skönt!

Idag blir det till att åka till Uppsala. Det blir löplabbet för nya träningsskor, IKEA och barnaffärerna där brevid för lära gå vagn och petskydd till eluttagen. Har jag riktigt tur så kanske jag kan ta och övertala sambon om att vi ska äta på kina. Deras buffé är så himla god! Kommer man på helgen oxå så har de nygjord sushi. Provade två sorter förra gången vi var där. Ska prova ngn mera sort nästa gång har jag bestämt mig för. Kanske en sån där sort med sjögräs runt. Vågade nämligen inte det sist.

Igår hade vi besök av PBPs mormor, morfar, farmor, farfar, faster, farbror och kusin. Det gick riktigt bra, trots att jag var med. Hon är alltid mer blyg i mitt sällskap. Roligast var det på slutet när farbror busade upp kusinen och kittlade henne. PBP visste inte riktigt på vilket ben hon skulle stå. hon skrattade och hoppade runt som en tok. Skitglad rent ut sagt! Hon älskar verkligen äldre barn! Sen när den familjen hade gått hem och det bara var mor- och farföräldrarna kvar så körde PBP en enmansshow. Hon njöt i fulla drag av att få all uppmärksamhet och spelade på sin underbara charm. Vi var sex personer som bara smälte när hon tittade på oss! Ögonen bara lyste av bus där hon kröp omkring. Roligt oxå att det gick så bra med farmor och farfar. Hon är lite skeptisk mot dem, kan man väl säga. Men igår gick det alltså riktigt bra!

Det går så otroligt fort nu med PBPs utveckling! Hon kryper fram som en liten raket. Reser sig mot allt möjligt. i förrgår klättrade hon på gåstolen. Det är fortfarande ostadigt när hon reser sig helt så att hon står på fötterna, men knästående har hon full koll på nu och jag tror inte att det tar alltför lång tid inan hon har koll på att stå ordentligt heller. Hon älskar att gå med en vagn på öppna förskolan, så vi tänkte att det kanske är dags för en lära gå vagn.

PBP fick sin bärstol/ryggsäck som hon ska sitta i när vi är på semester i sommar. Den var jättefin och såg inte ut att vara använd alls. Det som skvallrade om att förra ägarna faktist hade använt den någon gång var en bordskniv och några vykort som vi hittade i ett fack. Annasr så var den i nyskick. Tack så mkt mormor och morfar! PBP fick oxå en gunghäst av morfar som han hade når han var liten och som även jag och systeryster har använt när vi var små. Den är så söt, men har dock inte mkt till svans kvar... Men vad gör det. Man rider ju inte på svansen direkt.
  
Får se hur den här gråa dagen artar sig. Kanske blir den riktigt bra iaf, trots vädret.

Träning inför tjejmilen.

Här kommer ett förslag för alla er som liktson jag planerar att springa tjejmilen. Jag har tagit träningsschemat från www.aftonbladet.se

Det här schemat var ett förslag om man vill försöka ta sig runt på 60 min. Vi får väl se hur det går med den tiden för mig, men det är ju alltid ngt att sträva efter.

Startvecka

1 juni - 7 juni

Tisdag: 25 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Torsdag: 20 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg eller promenadintervaller.

Lördag: 20 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg eller promenadintervaller.

Vecka 2

8 juni - 14 juni

Tisdag: 25 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Torsdag: 20 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg eller promenadintervaller.

Lördag: 20 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg eller promenadintervaller.

Vecka 3

15 juni - 21 juni

Tisdag: 20 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg eller promenadintervaller.

Torsdag: 20 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Lördag:25 min Nivå: Hård

- Kuperad terräng. Jogga sista 5 min.

Vecka 4

22 juni - 28 juni

Tisdag: 20 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg eller promenadintervaller.

Torsdag: 20 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Lördag: 25 min Nivå: Hård

- Kuperad terräng. Jogga sista 5 min.

Vecka 5

29 juni - 5 juli

Tisdag: 20 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Torsdag: 20 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg eller promenadintervaller.

Lördag:35 min Nivå: Medel/Hård

- Fartlek ca 15 min

Vecka 6

6 juli - 12 juli

Tisdag: 20 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Torsdag: 20 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Lördag: 20 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Vecka 7

13 juli - 19 juli

Tisdag: 35 min Nivå: Medel/Hård

- Kuperad terräng. Lugn jogg sista 5 min.

Torsdag: 30 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Lördag:40 min Nivå: Medel/Hård

- Fartlek ca 20 min

Vecka 8

20 juli - 26 juli

Tisdag: 30 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Torsdag: 35 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg.

Lördag: 40 min Nivå: Hård

- Tempoträning, 20 min.

Vecka 9

27 juli - 2 augusti

Tisdag: 45 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg.

Torsdag: 30 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Lördag: 50 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg.

Vecka 10

3 augusti - 9 augusti

Tisdag: 50 min Nivå: Medel/Hård

- Kuperad terräng. Lugn jogg sista 5 min.

Torsdag: 30 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Lördag: 60 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg

Vecka 11

10 augusti - 16 augusti

Tisdag: 30 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Torsdag: 40 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg

Lördag: 60 min Nivå: Hård

- Fartlek: 20 min

Vecka 12

17 augusti - 23 augusti

Tisdag: 60 min Nivå: Medel

- Distans, lite högre tempo än vid jogg.

Torsdag: 30 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Lördag: 30 min Nivå: Hård

- Distans, lite högre tempo än vid jogg

Vecka 13

24 augusti - 30 augusti

Tisdag: 20 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Torsdag: 20 min Nivå: Lätt

- Lätt jogg

Söndag TJEJMILEN!!!!

60 minuter!


Mmmm...

Nu ska jag ta och göra en jordgubbstårta, för snart kommer gästerna. Medans ni väntar på bilder på den så får ni lite annat mums att lägga ögonen på.

Det här kallar jag ögongodis på hög nivå! ;-)



En sån här hade väl Eskilstuna kommun kunnat gömma stadshotellet under. Hade säkert åtminstonde halva befolkningen tyckt var en bättre investering än den som hänger där nu. Eller vad säger ni Eskilstunabor??? :-)





Tips.

Vill bara tipsa om att PO.P har sommarrea med upp till 30% rabatt.



Kolla in på www.polarnopyret.se

Grymt bra!

Kolla in http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article505318.ab?service=galleryFlash

Drömmar.

Är det inte konstigt med drömmar? Ibland förstår man varför man drömmer en viss sak. Som om man har sett någonting läskigt på tv eller läst en alldeles för spännande bok. Inte konstigt att drömmen influreras av dess handlingar.
Igår tittade jag på jordemödrarna eller vad det nu heter på 24an. Det är som svenska barnmorskorna helt enkelt. Det var en mamma som skulle föda ut ett barn som de hade sett var ganska stort. Hon hade det jättejobbigt! Tillslut blev det riktigt bråttom. Barnet fastnade med skuldrorna och de fick hjälpa till med sugklocka och tror även att de tryckte på hennes mage. Det slutade iaf bra. Flickan och hennes mamma mådde bra på slutet. Flickan vägde dryga 4 kg. Förlossningen var väldigt lik min och jag kände mig illa till mods när jag tittade på den och på slutet när det började gå illa så kunde jag inte låta bli att gråta. Det kändes som att uppleva min egen förlossning igen, fast stå brevid och ha ork nog att kunna se riskerna och vara rädd för att någonting skulle gå fel. Jag såg min egna lilla PBP i hennes barn blå och livlös till en början. Det var hemskt! Men det gick ju bra både för mig och mamman på TVn.

I natt förlöste jag den här mamman. Vi klarade av det tillsammans och det gick betydligt smidigare än för någon av oss tidigare. Det var väl min hjärnas sätt att bearbeta minnerna från min förlossning. Att jag kan känna att jag kan ha kontroll över en förlossning är nog bra om jag ska vilja gå igenom en till. Jag har inte tyckt att min förlossning var så farlig, men jag tror att jag var för trött på slutet för att förstå att det skulle kunna ha gått illa. Jag tänkte knappt på att de sprang ut ur rummet med PBP för att jag var så borta. Av trötthet just då, för jag hade inga smärtstillande på slutet. När de hade varit ute ett tag så kom jag på att jag kanske skulle fråga om det var ngt som var fel eftersom de hade sprungit iväg. det var helt klart värre att se förlossningen än att vara en del av den. Till nästa barn är jag iaf lovad att få gå på en extra kontroll där de uppskattar hur stort barnet är. Det skulle inte gå att få ut ngn som var ens grammet större än PBP's 4650g. Det känns väldigt sköntför de på MVC tog mig inte på allvar när jag sa att jag trodde att barnet var riktigt stort. Får se hur det går när det är dags igen...

Natten innan drömde jag om min kompis på dagis. Han har, som de flesta andra ändrat sig en hel del sedan dess. Våra familjer var iaf och kollade på hockey tillsammans. Jag kom precis ihåg hur hans mamma och pappa såg ut. Och när jag tänker efter så här i vaket tillstånd så mindes jag nog rätt i drömmen om deras utseende. Fast de hade inte ändras någonting på sisådär nästan 20 år. Vad den här drömmen kom ifrån har jag verkligen ingen aning om.

Sen är det konstigt hur djupt drömmarna berör. Har man drömt någonting riktigt läskigt så känns det ganska så skönt att tända lampan när man vaknar, eller iaf ligga och lyssna en stund så att det verkligen inte är någon som rör sig i sovrummet. Den kusliga känslan sitter kvar ett tag.  Har man drömt, hmm, låt oss säga ngt väldigt trevligt, så kan man vakna med en sån känsla och inte vilja annat än att somna om och komma in i drömmen igen precis där man lämnade den. Tyvär har jag märkt att det är lättare att komma tillbaka till en mardröm än en hmmm, trevlig dröm. Kan det vara så att lust- och skräckcentrat sitter på olika ställen och att det är typ motorväg till skräckcentrat så man lätt kan ta sig dit, medan det är som att vandra i en snårig skog för att försöka ta sig till lustcentrat? Om jag var en hjärna och en kropp. Vissa kanske skulle påpeka att det var precis det jag var, så låt mig säga så här: Om jag fick bestämma över en hjärna och en kropp när den sov så skulle jag ju hellre vilja att det drömdes trevliga drömmar. Kroppen borde ju vara mer utvilad efter en natt med trevliga drömmar än efter en natt med mardrömmar. Hmmm. Mycket att fundera på så här en fredagskväll.

Inte mycket till liv man har när man sitter och bloggar nu, eller? Sambon har tagit en simtur i vårat badkar och PBP sover sedan länge så jag har inte direkt mycket för mig och dåbörjar tankarna vandra iväg. Har du ngt knäppt som du funderar på? Skriv ner det så kanske jag oxå kan fundera lite. Du känner väl igen det gamla uttrycket: Ju fler som går och funderar desto bättre! Kanske inte var så gammalt. Typ sisådär 10 sekunder gammalt kanske, men klokt tycker jag nog att det låter iaf! :-)

Bäst att sluta svamla när man svamlar som bäst! 

Färs.

Hade två mini fraiche ikylen som hade gått ut igår. Man vill ju inte gärna slänga mat, så vad gör man? Jo, man plockar helt enkelt fram den helt underbara sojafärsen. Köps på hälsokostaffären och används som köttfärs. Fettsnålt, billigt och dryyyygt! :-) Man kan bland annat göra biffar, bullar och sås av den. Super! Och det är ju så smidigt att ha där i skafferiet och bara plocka fram när man får sig ett infall att göra lite köttfärssås tex. Eller jag kanske ska kalla det för sojafärssås.

Jag slängde bara i lök, färsen, vatten, tomatpuré, krossade tomater, chilisås, vitlök, buljongtärning, fraichen och lite kryddor. Just det, jag slängde ju i lite bönor oxå. Lät allt koka en stund och ett tu tre så har jag mat för flera dagar. Tog kanske 10 min inkl. lite hackande och pauser för att ge PBP lite rån. Helt suverän mat!



Har precis lagt PBP för att sova lunch en stund. Det blev tidigt idag, men det känns som att man bara vill skynda på dagen så att sambon kommer hem! Ringde och pratade med honom tidigare idag. Hade högtalaren på och PBP blev alldeles till sig. Hon snackade och skrattade och kom krypandes med en väldig fart. När jag la på så blev hon jätteledsen en stund. Hon ville ju prata mera med pappa. Det var första gången som hon reagerade så starkt på att höra honom i telefonen. Annars brukar hon lyssna och typ skratta till ngn gång och inte så mkt mer än så. Det är så himla roligt att följa alla hennes framsteg. Det känns så skönt att jag kommer att kunna vara hemma tills hon är två år! Då kommer jag att kunna vara med och se allt som händer. Och det är inte lite det. För tillfället går allt med en rasande fart. Idag tex så reste hon sig till stående mot sin gåstol. Sen när hon stod där så fick hon för sig att hon skulle klättra ner i den. Tur att det inte går så himla fort än, så man hinner fram och se till att hon inte ramlar och slår sig alltför hårt.

Sen hon börjat att resa sig mot saker och ting så tar nattningen betydligt längre tid. Även om hon är jättetrött så är det som att hennes kropp bara vill uppåt exakthela tiden. Hon kämpar sig upp i sången. Medan jag gång på gång lägger henne ner och säger att nu ska du sova och försöker att vagga lite som jag brukar. På två röda så är hon uppe och står igen. Hon är så uppe i varv och vet inte riktigt hur hon ska kunna koppla av. Det går bättre om man håller fast henne lite milt som för att hjälpa henne att vara stilla och koppla av.

PBP har ätit hela sin lunch sjäv idag. Det blev ju lite kladd eftersom hon inte kan använda bestick än, men jag städar ju så gärna upp efter henne! :-) Ni skulle ha sett hennes min. Hon var sååå lycklig! Det serverade köttbullar, makaroner och körsbärstomater. Först med väldig precision plockades köttbullarna ut se makaroner och tomater om vartannat. De var lite halare och knepigare att få upp. Men efter en stund var allt slut. Hon ger sig inte i första taget direkt när det gäller mat. Inte annars heller om det är ngt som hon har bestämt sig för...

Ska nog ta och passa på att ta en liten lur nu jag med.

Utvilad.

Känner mig riktigt utvilad idag. PBP sov till 06.05! Och snart är det helg oxå. Kan det bli så mycket bättre? Skönt att få hem sambon igen! PBP älskar när pappa är hemma och myser med henne! Hon kom precis körandes med sin gåstol och gav mig en puss med en sån härlig inlevelse at det ine är sant. Att den inkluderar öppen mun med tunga, tänder och dregel gör absolut ingenting när man har ngn som älskar en helt villkorslöst och visar det på ett så underbart sätt!

Tjoho!

Sambon kom just hem och han kan visst tänka sig att åka till Uppsala på söndag. Nya skor till mig alltså. Kan verkligen behövas! De gamla har snart mer hål än tyg. Det är ju sånna skor med nät, så man inte ska bli såsvettig om fötterna när man springer antar jag. Inte för att jag har märkt ngn skillnad, men iaf. nätet har liktsom börjat ge upp på sina ställen, så jag riktigt längtar efter ett nytt par. Det kanske ni har märkt eftersom att jag inte kan sluta tjata om dem.

Vem vet? Det kanske kan bli ngt gott att äta och kanske tom en sväng till PO.P i Uppsala. Det e skoj! De ska visst ha sommarrea där nu fick jag ett mail om nu i veckan.

Skolavslutning.

Idag har jag och PBP varit på skolavslutning på mitt gamla jobb. De hade gjort en superbra show! Det var nog den bästa jag har sett! PBP skötte sig exemplariskt! Hon dansade med när de sjöng och var glad största delen av dagen. Vi fick tårta. Jättemycket tårta! Jag vet inte riktigt hur många människor de hade beräknat skulle komma till avslutningen. Tårta fanns det iaf till typ 80 personer om inte ännu fler.

PBP har ju alltid varit lite blyg av sig, men den här veckan är det extremt! Hon har tyckt att det har varit väldigt jobbigt med andra människor än typ mig. Idag gick det dock helt ok. Hon tyckte att det gick bra att vara hos några andra en kort stund på em, när hon hade spanat in vad de var för människor egentligen under några timmar först. Hoppas att hon blir lite mer framåt senare!

Tänk att det blev sol tillslut idag. Det trodde jag verkligen inte i morse när vi gick hemifrån! Det verkligen öste ner, så jag struntade i att ta med vagnen. Jag tycker inte att det är ngn höjdare direkt att gå på stan om det öser ner. På stan behövde jag ju gå för att kunna införskaffa mig ett par träningsskor. Får se om jag kan locka med mig sambon till Uppsala på söndag kanske. Jag får väl muta honom med att han kan få vara på akademibokhandeln hur länge han vill. Han älskar det. Jag hatar det. Men ibland måste ju även mannen få som han vill. Just det, jag har ju presentkort där som vi fick i julklapp av jobbet för några år sedan. Hoppas de fortfarande gäller! Ännu mer att locka med. Kan nog tänkas att han följer med till slut.

Nästa vecka sätter jag igång med träningen. Joggingen, lunkandet eller vad det nu kan kallas för så här i början. Inte tusan ser det vackert ut när man försöker springa. Därför är det så himla bra att ha spåret så här nära. Inte lika många som ser en där. Sen kommer ni nog få höra om min träningsvärk. Om jag får träningsvärk i skinkorna av att göra absolut ingenting som i söndags, så kan jag ju tänka mig att jag kommer att vara typ halvt invalido efter några kilometer i träningsskorna. Men tänk så snygg jag kommer att bli! ;-)

På lördag är det dags att baka tårta igen. Vi ska fira sambon tillsammans med närmaste släkten. Gjorde jordgubbstårta förra lördagen när vännerna var här och de sa att den var så god så jag tar och gör den den här helgen oxå. Hoppas att de inte ljög bara. Men det tror jag inte, för jag tycker om den iaf. Världens enklaste. Men så är det ofta att det enklaste är bäst.


Glad!

Jag blev så glad idag. En mamma på öppna förskolan påpekade att jag hade fixat till mig. Det är roligt att någon märker att man försöker! Här hemma kan man väl inte riktigt säag samma sak. Du får se ut hur du vill. Du är fin i vilket fall. Visst, jättegulligt att säga så, men är det så himla svårt att säga: -Vad fin du är idag älskling! Jag menar det kostar väl inte på allt för mycket, eller. Men jag tror inte att sambon ens tänker på det. Han ser tex aldrig om jag har klippt mig eller köpt nya kläder eller ngt sånt. Det är inte så viktigt i hans värld och jag har väl lärt mig att leva med det. Men samtidigt kan man väl tycka att han skulle kunna ha lärt sig att anstränga sig ibland under alla dessa år. Jaja, mamman på öppna förskolan såg det ju iaf och jag tycker själv att jag ser lite piggare ut när jag är lite tillfixad!
Till er karlar som läser detta. Kom ihåg att säga att din kvinna är vacker ibland. Tror att du  vinner på det i längden! ;-)

Sjukt mkt folk på öppna förskolan idag. Det var bebisgrupp och jag gissar på att det var typ 50 mammor där. Helt fullt var det iaf. Det fanns inte mkt golvplats över när alla hade satt sig ner med barnen. Idag skulle det verkligen ha varit en politiker där och sett hur många som verkligen skulle drabbas av en nedläggning. Nu kommer de ju inte att lägga ner öf 2009, men det fanns risk för att det skulle kunna finnas ett sådant förslag i 2010 års budget. Hoppas verkligen inte det!

Den 27:e är det dags för tjejkväll igen. Hoppas att det blir lite folk som kommer! Kan man ha knytis, eller är det snålt? Jag känner inte riktigt för att stå och laga en massa mat. Vad tycker ni? Om det är lite snik, har ni några bra förslag på lättlagade, inte allt för dyra och supergoda maträtter? Skulle vara roligt att prova ngn ny drink då! Har ni ngt gott drinkrecept? Jag älskar söta drinkar. Gärna mjölkbaserade som rosa pantern och after eight! Skriv gärna tips i kommentarerna!

Den 27:e ska min kompis Anna komma hit. Saknar henne! Vi träffades på gymnasiet och hade skitkul! Det var genom henne som jag träffade sambon. Vi var lite halvgalna och hade en kort men intensiv partyperiod. Skulle verkligen vilja att vi kunde träffas oftare, men det hinns liktsom inte riktigt med när vi bor i olika städer med famlijer att anpassa oss efter. Men den 27:e så smäller det. Då blir det party Anna och Jag som raglar ner till Hamnfesten. Ska bli så jäklarns roligt. Så banga inte ur nu tjejen!

Nu hoppas jag att det blir en fin dag imorgon med sol och lite värme!

Listan.

1. Hur gammal är du om fem år? Hu! Vill inte tänka på det, men drygt 31 skulle jag tro.
2. Vem var den sista du träffade? Min sambo
3. Hur lång är du? 167 cm över havet.
4. Vilken var den senaste film du sett? Kommer inte ihåg. Brukar sova till filmerna sambon hyr.
5. Vem ringde du senast? Min smabo
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Tjoho! Öppna förskolan får vara kvar! På ett ungefär. Till Sandra.
7. Vad är dagens planer? Kolla lite på TV:n och äta en riskaka kanske. Oxå blogga såklart.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Helt klart skicka sms, men det går bättre och bättre att ring.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta sen snart 24 år tillbaka
10. När såg du senast din mamma? I lördags när hon och pappa kom förbi med PBP's nalle som hon hade glömt där.
11. Vilken ögonfärg har du? Brun-gröna
12. När vaknade du idag? 06.17
13. Har du någon gång hittat en katt? Inte en som inte har varit min egen.
14. Vilken är din favoritplats? I sängen på morgonen med en morgonmysig PBP. Eller på en solvarm klipphäll i sthols skärgård.
15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkarstolen!!!!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Här i stan någonstans. Förhoppningsvis i ett fint hus.
17. Vad skrämde dig som barn? Mörkret och andar.
18. Vem fick dig att skratta senast? PBP
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nepp. Jag har nog tre från det att jag var liten.
20. Har du stationär eller bärbar dator? En stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan. Om jag inte sover i tält för då har jag på mig så mkt som möjligt!
22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag har fyra sambon har två.
23. Hur många landskap har du bott i? sörmland
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Det maninte kommer ihåg har inte hänt. Eller... ;-) Jo då det har nog hänt nån gång.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Gillar strumpor, men utomhus vill jag gärna ha ett par skor oxå.
26. Är du social? Är ganska så blyg skulle jag nog säga! Är det dock i en jobbsituation så är jag social.
27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry's chokladglass med browniebitar i!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa mig ett hus. Eller en del av ett hus iaf.
29. Tycker du om kinamat? Japp!
30. Tycker du om kaffe? Nepp!
31. Vad dricker du till frukost? Just nu en Nutrilett. För ngt annat hinns inte med. Eller komms ihåg för den delen...
32. Sover du på någon särskild sida? På höger sida av sängen.
33. Kan du spela poker? Inte tillräckligt bra för att vinna och undviker det därför. Dålig förlorare!
34. Tycker du om att mysa? Japp!
35. Är du en beroendemänniska? Går igenom olika perioder med olika beroenden. Dock inget olagligt eller så.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Oj. Har svårt att komma ihåg födelsedagar, men om någon fyllde samma dag som jag så borde jag ha kommit ihåg det tycker jag. Så svaret får bli NEJ.
37. Vill du ha barn? Ja tack! Var kan man hämta ut dem?
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska så jag klarar mig och yttepyttelite franska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nepp.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet. Men pool om jag ska bada ngn längre stund.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat och kläder till PBP.
42. Äger du dyra smycken? Inte direkt.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nepp. Inte min grej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Hmmm. En bit riskaka kan vi säga...
45. Vem är den roligaste människan du känner?Just nu PBP.
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett stort på ryggen.
47. Vad har du för ringsignal? ring-ring eller vad man nu ska kalla den för. Låter som en telefon helt enkelt.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Inte vad jag vet.
49. Flirtar du mycket? Inte på allvar.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Kanske ska ta och skaffa mig en sån.
51. Kan du byta olja på bilen? Har aldrig provat, men det skulle jag nog kunna klura ut hur man gör.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nepp. Man får inte det om man inte kör för fort...
53. Vilken var den senaste bok du läste? Kommer inte ihåg. Senaste Harry Potter kanske. Hinner inte läsa nu för tiden.
54. Läser du dagstidningen? Bläddrar igenom EP.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Vi föräldrar och Amelia. Man fick så fina premier. Ska säga upp dem snart.
56. Dansar du i bilen? har för lågt i tak för det, men kan väl sita och sjunga och gunga med till musiken.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Voice. Om det räknas att man tittar på dem på TVn. Annars bandit.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Inköpslistan till idag.
59. När var du i kyrkan senast? När Agnes döptes.
60. Vilka personer utmanar du? De som känner för det.

Sovmorgon!

Idag fick jag, tro't eller ej sova fram till 06.12 då min lilla älskling vaknade. Vet inte om det kan ha varit pga att jag bytte en blöja på henne innan jag gick och lade mig, så hon inte behövde bli så blöt under natten. Eftersom hon sover ca tolv timmar i sträck så brukar blöjorna vara så tunga att man lätt skulle kunna slå ihjäl folk med dem! Idag var det inte så och det skulle ju vara väldigt skönt om jag har kommit på hur man får henne att sova en timme extra så här på morgonen!

En annan helt underbar sak med den här dagen är att politikerna har dragit tillbaka sitt förslag om att lägga ner våran öppna förskola. Så himla skönt! Nu kan vi se fram emot hösten då PBP kan leka med de andra barnen, ha roligt och utvecklas. De påpekade att ledläggningshotet kan komma tillbaka till år 2010s budget, men då hoppas jag verkligen att alla duktiga engagerade föräldrar orkar ta upp kampen igen! Nu får vi iaf njuta av sommaren och glädjas åt att öpnna förskolan får vara kvar ett tag till!

Regnar ute idag, men jag är på ett så bra humör så jag tror att det kan bli en promenad idag iaf. Kanske inte en jättelång, men en liten är ju bättre än ingen alls. Plattningen, sminkningen och borttagningen av sminket går alldeles utmärkt! Skönt att känna sig något finare på dagarna! Undra vad jag ska utöka med nästa vecka? Några förslag?

Imorgon ska jag och PBP till mitt gamla jobb och titta på deras avslutning. Det ska bli så mysigt! Roligt att träffa alla gamla arbetskamrater oxå! Efter det tar vi nog en lunch på stan och går och köper ett par nya joggingskor till mig. Så är planen iaf. Sen vet man ju aldrig riktigt vad som händer när man har en liten med sig. Ev kanske vi sjkuter upp shoppingen till söndag eller så, men det får vi se. När de väl är inköpta så kommer det en bild.

Kom på att det ju är återträff i höst, som jag har berättat tidigare. Jag har alltid varit den tjocka, inte allt för snygga tjejen direkt. Vore roligt att vara lite mindre till dess! Bra att komma på nya saker som kan motivera en! Ska anmäla mig till tjejmilen oxå. Kan nog kanske få ihop ett lag! Det vore roligt!

Mamma och pappa har varit så gulliga så de har köpt en sån där bärstol till PBP som hon ska kunna ha med sig i båten i sommar. Så vi slipper släpa vagnen. Det kan ju vara skönt! Med en sån kan man ju stanna på vilken ö man vill. Det behöver inte finnas vägar eller ens stigar. Vet inte vad det var för märke, men här kommer ett exempel på hur de kan se ut.



Nu hoppas jag bara på att det blir fint väder för alla barn som slutar skolan imorgon!


Nåttarö.

Nåttarö är en ö i Stockholms skärgård som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Familjen var där med båten ofta när jag var liten. Mamma tältade där och pappa jobbade där när de var unga. Jag har även återvänt dit vid flertalet tillfällen när jag har blivit lite äldre.

Senast var när jag fick med sambon på en cykeltur dit. Det är en sträcka på 15 mil från oss. Jag har aldrig varit så imponerad av mig själv som den gången. Jag cyklade 15 mil på en dag! Visst hade vi tränat en del innan dat var dags, men 15 mil var mer än jag igentligen trode att jag skulle klara av! Det var nog tur att sambon hade en tungt lastad cykelvagn bak på sin cykel, för då gick det i min takt. Vi stannde några gånger för att äta och sånt. En kisspaus på hela vägen för mig. Antar att jag svettades en hel del eftersom jag bara behövde en sådan paus. Som tur är så känner man väl inte riktigt sin egen stank och sen så var vi ju faktist ute i friska luften oxå. Det var skitbra för när vi kom till Nynäshamn så kunde vi ducha i gästhamnen. Toppen! Det var nog den skönaste duschen jag någonsin har tagit! Fast konstigt nog så var jag inte speciellt trött när vi kom fram. Det hade väl slagit över totalt som det kan göra med barn när de blir övertrötta.   

Det var konstigt, för det enda som jag hade ont i efteråt var de lite mer privata delarna som hadefått skavsår efter otaliga timmar på sadeln. Sånt får man ju räkna med tycker jag. Trodde inte att jag skulle kunna röra mig på flera dagar, men det kunde jag minsann!

Som sagt var. En utav de prestationerna jag är mest nöjd med här i livet. Jag kan bara jag ger mig sjutton på det! Här kommer några bilder från ön.













Fy, vad härligt! Jag längtar till  när jag, PBP, systeryster, mamma, och pappa ska packa ihop oss på båten och njuta av den svenska sommaren!

80-tals inspirerat.

Idag åt vi flygande jacob. Jag vet. Det är inte direkt hippt. Hade sin storhetstid på 80-talet tillsammans med bland annat glace au four, men det är ju så jäklarns gott!


Glace au four.

Vissa maträtter går aldrig ur tiden för att de är så himla goda! För mig är det bland annat flygande jacob, kroppkakor (mammas är så klart godast). En bortglömd rätt som skall ätas med skirat smör och lingonsylt. Fy tusan vad gott det är! En riktigt mör och väl tillagad köttbit. en som är så där alldeles på gränsen till för blodig sitter heller aldrig fel. Gratinerad fläskfilé med gräddsås och klyftpotatis. Jordgubbar en varm sommardag. Jordgubbstårta, frosen strawberry margaritas (ursäkta stavningen!) är oxå saker som jag kan gå och längta efter. Stekt fläsk med löksås, ugnsstekt gös med gräddsky, stekt abborre. Gärna fisk som jag fått upp själv, även om det nu för tiden händer extremt sällan! Rökt flundra!!! Jag menar finns det verkligen någonting godare än att äta en alldeles nyrökt flundra med bara fingrarna ute på klipporna i stockholms skärgård? Ok, jag erkänner att här kan det hända att smaken höjs av omgivningarna och nostalgin, men det är fruktansvärt gott iaf! 


Bilden är tagen på Nåttarö.

Jag behöver kanske inte säga att jag gillar mat... 

Glömde ju att säga att jag verkligen älskar räkor!!! Skulle kunna äta hur mycket som helst. Väldigt gott med rökta oxå! Fast vanliga är absolut godast. Ska ta och åka på en sån där räkbåt någon gång. Smabon var tveksam för han är så dålig på att skala. Lovade i ett svagt ögonblick att jag kunde skala åt honom oxå och då blev han mer positivt inställd. Får se när det blir av bara. Ni är välkomna att följa med, men då gäller det att ni kan äta snabbt för annars är risken att räkorna är slut innan ni anar...
 

Uppe före tuppen idag.

Ja, tuppen låg nog och drömde sött när jag vaknade 04.42 av en skitglad och pigg PBP. Försökte att vara lugn och tyst och bara byta en blöja på henne och försökte vagga sängen lite så att hon skulle somna igen. Tror ni att det fungerade? Det kan jag berätta att det inte alls gjorde. Det är sådanna mornar som man önskar att man följde sina egna råd och gick och lade sig tidigt. Men men, förhoppningsvis så kan jag sova några minuter på fm. För visst borde väl PBP behöva sova en stund då. Tycker jag iaf. Det behöver verkligen inte betyda att hon tycker likadant. Snarare tvärt om. Det är när jag är som tröttast som hon är som piggast. Vi får se hur det går.

Lite uppdateringar gällande förändringarna här i livet. Igår plattade jag håret, målade på mascara, tog bort mascaran på kvällen samt tog en promenad. En ganska på bra dag alltså. På torsdag ska jag försöka ta mig till löplabbet oxå så jag kan börja ta mig ut i spåret. Sen hoppas vi på bra väder i några veckor oxå så jag hinner koma igång ordentligt.

Idag blir det väl till att gå till öppna förskolan när de öppnar om drygt tre timmar... Nästa vecka stänger de för sommaren och med största sannolikhet för alltid. Undrar vad jag och PBP ska hitta på på förmiddagarna då? Det är så bra att gå dit för då håller hon sig vaken fram till lunch. Är vi bara hemma så brukar hon vilja sova ett pass på fm. Det resulterar i att hon är för pigg för att sova efter lunchen, men för trött för att orka vara vaken hela dagen. Alltså vill hon sova ett pass på eftermiddagen oxå, vilket resulterar i att hon inte vill somna på kvällen när jag tycker att hon ska göra det. Det är lite pyssligt det dr med sovtiderna! 

Tror bestämt att det tänker börja regna snart. Det ser ganska så mörkt ut ute! Det betyder med ganska stor säkerhet att dagens promenad blir inställd. Måste ta och köpa mig ett regnställ så jag kan vara ute ordentligt i alla väder. Köpte mig ett par gummistövlar i höstas. Tror ni att jag har använt dem än? Nepp! Det har jag inte, för jag glömmer hela tiden bort att jag har dem. De är fina! Röda med mumintrollet på. Kankse ska ta på dem idag när vi går till öf och till coop för att handla. 

Nu är det en liten tjej som börjar bli trött på gåstolen. Bäst att ta henne därifrån! 

Jag som lovade mig själv att aldrig göra detta.



Jag erkänner det är pinsamt som tusan och jag hade lovat mig själv att absolut inte göra det. Jag kollar på mommy's boy. Det är en datingsåpa där den blivande svärmodern bor i samma hus som alla tjejerna och även har en hel del att säga till om när det kommer till val av blivande flickvän.

Idag var det dock en kille som gillade en utav tjejerna så pass mycket att han gjorde helt tvärt emot vad mamman tyckte och valde att ha kvar tjejen. Jag kommer inte ihåg om den här tjejen hade vikit ut sig eller inte. För mig skulle det inte ha spelat så himla stor roll, bara hon inte fortsätter när hon är tillsammans med min son. Det är flera utav tjejerna som har vikit ut sig. Jag tror att den här tjejen oxå hade gjrt det när jag tänker efter, men är som sagt inte helt säker. Det som skulle ha fått mig att dra öronen åt mig var att tjejen hade 137000 dollar i skulder. Inte för att hon hade betalat ngn tjusig utbildning eller så som hon hade betalat för, utan för att hon hade opererat bl.a. brösten två gånger, näsan. gjort en massa botoxinjektioner och gillade att shoppa!!! Hon försvarade det med att hon behövde en hel del underhåll och gillade att shoppa helt enkelt. Jag håller med mamman när hon sa att om hon behöver så mycket underhåll nu. Hur kommer det att bli när hon är lika gammal som jag?!?  Oj, jag har nog glömt att tala om att tjejen är hela 25 år gammal. Jag menar, hur mycket botox kan man behöva då liktsom???

Men, men om killen verkligen gillar den här tjejen för den hon är och tycker att den enorma skulden (med tanke på det hon köpt alltså) är ok så varför inte. 

Den ena mamman är verkligen, låt oss säga färgstark. Andra skulle kanske kalla henne för en elak kärring eller nåt. Jag tycker riktigt synd om den blivande svärdottern, samtidigt som jag har en känsla av att en hel del utav attityden är ett skydd mot omgivningen och att hon är trevligare hemma. Ingen tjej skulle nog duga åt hennes son. Hon hade en massa krav på tjejen som skulle ta hennes lilla pojke. Hon fick inte vara svart, asiat, tjock. Ja en hel massa saker som hon inte fick vara. Hon slutade listan med att den blivande svärdottern skulle vara som hon. Det var en tjej som var som mamman till sättet. Sa vad hon tyckte och så. Men hon var svart så mamman ratade henne innan hon ens hade så mycket som pratat med henne. De råkade i ett jättegräl redan första kvällen och sedan dess så hatade de varandra. Till saken hör att killen och hans mamma är inte alls är helamerikaner, om man nu kan säga att det finns några sådanna förutom indianer... När den här tjejen röstades ut så grät faktist mamman. Jag tror att hon gillade tjejen igentligen, men hon kunde inte se förbi färgen, eller ville inte eftersom hon hade sagt att svärdottern absolut inte fick vara svart. Inte lätt för sonen att hitta någon alltså. Om han vill att mamman ska gilla henne alltså.

Sen verkar mammorna ha ett väldigt problem med utvikningsbilderna som vissa utav tjejerna hade tagit. Vissa var ju helnakna, men det fanns smakfulla (i mitt tycke) bilder som man tom fick se trots att det är ett program från USA. Om killen tycker att det är ok att andra har sett häns flickvän näck så borde väl kanske även mammorna kunna tycka det.

Jag skulle nog ha svårt om PBP kom hem med en karl som hade gjort porr. Där går nog min gräns, men på samma gång så skulle ju det vara hennes val. Inte mitt. Men det skulle jag nog ha svårt för!

Vad är igentligen accepterat och vadär det inte. För mig, om jag skulle vara en utav mammorna så skulle väl inte jag bry mig om hur svärdottern såg ut. Hon skulle kunna vara piercad, tatuerad, tjock, smal, opererad, blonderad, rakad, eller låtit allt växa hej vilt! Det är väl inte det viktigste när man ska hitta någon att förhoppningsvis dela hela sitt liv med. Så länge man älskar varandra och behandlar varandra med respekt och ömhet så tycker jag att man borde få vara tillsammans utan att någon har några invändningar.





Jag såg på LA ink igår. Kats karl. Ååååh, kommer ju inte på vad han heter är ungefär lika snygg som hennes nakenkatt. Fast betydligt hårigare. Han är kanske inte en svärmorsdröm när det kommer till utseendet, men gud vad han och Kat passar bra tillsammans och älskar varandra. Han stöttade verkligen henne när hon gick igenom en operation för att få bort cystor som hon hade på äggledaren. Som tur är så var de godartade, by the way.
Om man skulle göra ett snygghetstest på dem så skulle Kat vinna med typ en miljard poäng (finns säkert de som inte håller med mig, men så tycker jag) men det är inte det som verkligen betyder något.

Hoppas verkligen att de här killarna hittar någon som passar dem perfekt och med lite tur även passar mamman. Men hur stor är chansen? Hur många hittar ett förhållande som varar länge när de är med i en dokusåpa? Men jag hoppas verkligen att någon utav dessa killar är den första.

Vänta! Kom just på att hag glömde bonde Magnus. Hoppas att jag kom ihåg rätt namn. Är aningens dålig på det liktsom... Han och hans Emma gifte sig väl och skulle de inte tom ha barn, eller är det något jag har drömt? Eller som se och hör har hittat på kanske??? Är det någon som vet om de fortfarande är gifta? Han var lite speciell om du frågar mig, men bara Emma gillar honom så...

Hoppas hon heter Emma! :-)

Så var det morgon igen.

Ja, nu är det morgon igen. Snart förmiddag för oss i den här famlijen. Sambon går upp 04.20 och idag gick jag och PBP upp vid 05.17 för att vara ganska exakt. Det brukar gå bra att gå upp så pass tidigt, men idag var jag helt dö! Jag är en sån där person som behöver mina åtta timmar med sömn för att orka dagen. Antagligen börjar den senaste veckan utan en enda sådan dag ta ut sin rätt. Jag får ta och lägga mig riktigt tidigt ikväll så kanske det är bättre till imorgon. Får hoppas på det! 

Nu är det snart dags för dagens promenad. Ska bara ta och duscha, platta håret och sminka mig först. På torsdag ska jag iväg till gamla jobbet och titta på deras avslutning. Ska bli roligt! Sen ska jag försöka ta mig in till stan där och köpa mig ett par löparskor så att träningen kan dra igång på allvar. Spåret-here I come! Det är ju så skönt när man väl har kommit igång. Varför tänker maninte på det när man går så här allmänt sladdrig och konstant trött. Jag brukar inte bli sp himla mycket piggare av att motionera direkt, men mn blir iaf trött på ett annat sätt. 
Sambon pratar om att även han ska sätta igång med träningen snart och det känns bra för då blir det mindre snacks och sånt hemma. Visst, man måste inte äta om det finns hemma. Men det är ju typ tusen gånger lättare att låta bli om man inte har något i skåpen!

Dags att påbörja dagen ordentligt nu. 

Barn.

Tittade lite kort på ett program om föräldrar som uppfostrar sina barn med utgångsläget att alltid vara väldigt nära dem.

En mamma bar alltid sitt barn i ett bärsele. Jag skulle nog gissa på att flickan var runt två-tre år gammal. Hon ville att flickan skulle kunna se det hon såg och ta del av alla upplevelser som hon hade. Samtidigt som hon fick trygghet från att vara nära mamman. Jag kan tycka att det är bra att man vill dela upplevelserna som man har under en dag med sitt barn och att man är nära barnet är ju oxå bra så att man kan prata med barnet om vad som händer så att det får hjälp med att bearbeta upplevelserna. Men kan barnet verkligen använda sig av sin medfödda nyfikenhet och upptäckarlust när det sitter fast på mamman? Och herre min Gud, hur i hela världen orkar man bära omkring på ett så pass stort barn hela dagarna?  Jag kanske ska tillägga att jag bara såg korta snuttar från programmet och kanske inte gör det rättvisa helt och hållet här. Men ni får ta del utav mina funderingar utifrån det jag såg. När får barnet träna sin motorik. Klättra, springa utvecklas socialt tillsammans med andra barn?

En annan mamma gick så långt att hon inte använde sig av blöjor alls till sina barn. Hon gjorde något sorts ljud när barnet kissade eller bajsade och tillslut så gjorde barnen sina behov när hon gjorde ljuden. Hennes yngsta var nio månader och ganska så duktig på det härmåste jag nog säga. Hon såg även på dem i ansiktet när det var dags att bajsa och så fick de göra det på pottan. Hon hade åtminstonde två barn och med den här yngsta upprepade hon den här kiss-och bajsrutualen 30 gånger om dagen (har jag för mig att hon sa) Hur ofta blir inte det om man har flera barn? Hur orkar man? Och hur hinner man göra någonting annat än just detta under en dag? Ska även tillägga att helt rumsrena var inte barnen. Det sista jag såg från denhär familjen var en gigantisk hög med löst bajs över deras halvtaskiga trägolv med springor överallt. Sa jag att killen hade trampat runt i bajset oxå?
Tror nog at PBP får gå i sina blöjor ett tag till. men hon har en potta som hon verkligen ÄLSKAR att sitta på! Det har aldrig kommit kiss eler bajs i den än, men gissa vilket party vi kommer att ha här hemma när det väl händer!

I den sista famlijen hade mamman bland annat valt att amma VÄLDIGT länge om du frågr mig. Hon hade två barn på två respektive fem år. Hon ammade båda två. Jag tycker att det ser närmast groteskt ut när ett så stort barn ställer sig framför mamman och tar sig en slurk. Jag är verkligen inte emot amning. Jag tycker att mammor ska kunna amma sina barn var de än är. Kanske inte vifta med pattarna hur som helst på fina resturanger och sånt, men har man t.ex. en filt eller en bra tröja som täcker tutten så ser jag inget problem med det. Om inte barnen är så här gamla. Nu brukade den här mamman bara amma hemma, men iaf. Om man håller på så här länge, är det verkligen för barnens skull då, eller är det mamman som inte vill släppa taget? Jag ammade själv i 5 månader. Hade gärna fortsatt ett tag till, men mjölken sinade och PBP fick sina första två sylvassa tänder när hon var fyra månader. Vi kämpade i en månad,men varken jag eller hon tyckte att det var trevligt längre så vi lade ner det projektet. Hoppas på att det fungerar lite längre med nästa barn, men inte i fem år. Inte ens i två år skulle jag nog hålla på. När mina barn blir så stora så kommer de att få dricka komjölk ur glas minsann. 

När är det lagom att sluta egentligen? Det är ju självklart upp till varje familj/mamma att bestämma. Man får ju en helt annan frihet när man inte är en mjölkmaskin längre och pappan kommer in i bilden på ett helt annat sätt.  Å andra sidan så får man inte den extrema närheten till barnet på samma sätt. Så kände jag iaf (Fick stödmata med ersättning då jag inte hade tillräckligt i brösten). Sen är det ju alla fördelar med skydd mot sjukdomar och mot allergier som bröstmjölken har. 

Jag hade gärna fortsatt ett par månader till, men dömmer ingen för att de väljer att sluta tidigare eller senare. Fast jag tycker nog att när det börjar krypa upp mot tvåårsåldern, för att inte tala om femårsåldern så kan det nog vara dags att sluta. Så kanske dömmer jag lite iaf om jag ska vara helt ärlig... 

Här kommer lite bilder från resan.

Här kommer en blandad kompott från våran kryssning.

Börjar med hytten. Som ni kommer att märka så är jag inte van att ta kort hela tiden utan kommer på det typ halvvägs in i middagen eller som nu när vi redan gjort oss hemmastadda i hytten.


En mysig hytt med fönster. Sängarna kunde ställas ihop till en dubbelsäng.

Sen en bild på min nya älskade plattång som användes flitigt på resan. Lite sämre med användningen idag måste jag nog erkänna! Det blev en OBH nordica till slut. Och jag är nöjd med den än så länge! Den kostade bara 250:- så vi får väl se hur länge den håller...
 



Den här fina väskan köpte jag på båten. Dragkedjan på min gamla har inte gått att dra igan ordentligt på ett par år sådär... Det var alltså hög tid för en ny! Det blev en svart från ESPRIT och den kostade knappt 500:- om jag minns rätt.



Eftersom jag är både glupsk och glömsk så kommer här lite mat och dryckesbilder där måltiderna så att säga redan är påbörjade.

Vi börjar med det väsentliga, drinkar från baren...



Sen har vi vinerna från buffén. Tänkte visa bilder på maten därifrån, men de såg inte så himla aptitliga ut. Lite svårt att se vad det var för sorts vin. Jag skulle visst ha ställt ner blixten. Visste inte ens att man kunde göra det. Kan inte påpeka det för många gånger, men jag är verkligen blond när det kommer till tekniska prylar som kameror t.ex. Har inte riktigt intresset. Jag tycker att det ska kunna bli en hyfsad bild bara man trycker på knappen, men uppenbarligen är det inte fallet. Här kommer iaf vinet: 



 Och så den helt underbara pepparsteken med potatisgratäng och konjakssås som vi åt på á la carten. Den var ljuvlig! Halväten och fin ligger den här på talriken:



Sist men absolut inte minst kommer här bilden på all efterätt som jag tog åt mig på efterrättsborden. Mmmm...


Träningsvärk.

Kan man få träningsvärk av att göra absolut ingenting. Eller av att titta på när andra tränar, kanske? Jag har nämligen en rejäl träningsvärk i båda skinkorna och det jobbigaste jag sysslade med igår var att baka tårta. Det tog iof tid, men inte så mycket energi är jag rädd. Eller kan det vara så att karlarnas Wii-spelande smittade av sig till mig som satt där brevid? Sambon har en ryslig träningsvärk i armar och rygg sedan igår. Hehehe! Han som inte riktigt trodde på mig när jag sa att det var jobbigt. Eller får man kanske träningsvärk av att äta för mycket. Det kanske är pizzan som jag smällde i mig efter tårtan och kaffebrödet som är boven i det här dramat?

Ja, inte vet jag varför, men ont i skinkorna har jag iaf!


Uppe med tuppen!

Ja, så var det en ny dag igen. Redan! Tänk vad fort nätterna går! Framförallt den här natten. Gick och lade mig vid tolvtiden igår tror jag att det blev. Sambon hade besök kvar i ytterligare några timmar. De hade väldigt trevligt oh var faktist riktigt duktiga på att hålla ljudnivån nere för det mesta. Men ni ve tnär man ligger och tänker att snart kommer det att gå över gränsen för vad PBP tycker är ok att sova i så kunde jag bara inte sova. Sen så spelade de Wii och jag tror att spelet störde våran babymonitor, så det blev fruktansvärda störningar. Till saken hör att jag måste ha den på för att över huvud taget ha en chans att höra PBP. Sen har katterna varit sjukt knäppa under natten. Är det fullmåne eller nå't? det har skrikits och krafsats på dörrarna natten igenom. Efter ett par timmar med att ha flyttat runt dem i olika rum och även låtit dem vara inne hos oss i sovrummet (vilket är en mycket ovanlig lyx för våra katter), så tog jag och sorayade typ en halv flaska med fyspray på köksdörren och satte in dem där. Vad tror ni hände. Förutom att det luktade väldigt mycket i vårat sovrum eftersom jag hade råkat trampa i sprayen så blev det ingen skillnad alls. Katterna försökte ta sig igenom dörren iaf... Det var riktigt skönt när PBP vaknade ett tag före sex, för då visste jag ju iaf att jag inte skulle få sova på några timmar.



Detta är alltså våra katter som är väldigt billiga för tillfället! ;-)

Jag ska inte klaga på att jag inte får sova. För det mesta så sover PBP väldigt bra och katterna uppför sig normalt. Sen så sover ju PBP middag fortfarande och då brukar jag ta igen den sömn som jag ev har förlorat. Iafnågon timme av den... Så jag har det ju ganska så bra igentligen!

Får se vad vi ska ta och hitta på idag. Vi har nästan en hel stor tårta kvar om det är någon som vill komma upp på rn födelsedagsfika. Undra om jag ska göra frukost till sambon nu, eller om han vill sova i några timmar till? Han gick ju inte och lade sig förrän vid fyra tror jag klockan var. Bäst att gå in och höra hur han vill ha det.

Bilder från kryssningen och lite annat.

Det kommer att komma bilder från kryssningen, men det bara skiter sig för mig. Jag kopierar bilder somjag ska komprimera för att lägga upp här, men tror ni inte att det är fel bilder som kopieras. Vet inte tusan hur jag ska göra. Sambon har lovat att hjälpa mig imorgon, så till imorgon kväll borde det kunna komma lite bilder.

Har frågat några vänner nu om det är någon som vill åka på kryssning med mig och det verkar finnas ett visst intresse iaf. Roligt! Jag känner att jag kommer att behöva komma iväg lite oftare nu när öppna förskolan stänger för sommaren oxå!

Nu har jag äntligen skramlat ihop pengar till ett par nya löparskor. Ska åka till löplabbet nästa vecka. Sen är det tjejmilen som gäller i augusti! Hoppas jag kan ta och träna så pass mycket så jag orkar springa den största delen av loppet iaf! Vi kanske kan lyckas få ihop en kvartett? Har för mig att det lottas ut lite andra vinster bland kvartetterna. Jag tror iaf att vi är tre som ska springa så en fjärde liten löpare (eller heter det löperska) borde man väl kunna hitta någonstans, eller hur?

Det har blivit dåligt med motionen den här veckan, men jag har varit duktig med plattången iaf. Och har faktist, tro't eller ej, börjat måla på mascara bara så där mitt i veckan utan egentlig anledning. Inte illa, va!?!

Jag köpte mig en ny mascara på båten och jäklarns vilken skillnad! Min gamla var nog drygt två år gammal skulle jag tro. Läste någonstans att man ska byta mascara minst var tredje månad (tror jag att det var) pga bakterietillväxten som kan vara skadlig för ögonen. När man tänker på det så kan man nästan se det framför sig hur jag målade ögonen med lite svagt svartfärgade bakterier. Inte var den speciellt bra längre heller. Den hade väl torkat en del kan jag tänka mig... Den nya är som en dröm! Inga klumpar. Inga spindelben till ögonfransar och framför allt, inga kliande ögon. Jag har nämligen lite känsliga ögon. Har provat diverse allergimascaror, men inte hittat någon som var bra. En del utav problemet har varit att de smulade och "smulet" trillade ner i ögonen på mig och irriterade. Så jag började med vattenfast mascara från Christian Dior. Den är helt underbar tycker jag! Inte ett kli. Om man inte har en som är nästan 2½ år gammal så klart. Då kliar det iaf, men det är kanske inte så konstigt. Alla bakterierna måste ju ha ngt att göra när de väl har fått tittat ut ur den lilla mascaraburken och varför inte klia mig i ögonen då??? Så hade det nog varit oavsett vilket fabrikat det varit.

Den här veckan ska jag börja måla mascara och även ta bort den VARJE kväll, vilket jag är otroligt dålig på! Det får vara mina mål för den här veckan.

Dags för sängen. God natt på er alla!

Wii.

Köpte som jag har pratat om tidigare ett Wii som jag skulle ha för att träna med när jag inte orkade gå till gymmet. Det har stått och samlat damm ett bra tag nu. Men när sambons vänner var här råkade de se Wii't i skåpet och ville spela. Det har resulterat i att sambon som har varit en envis motståndare mot Wii''t nu har stått och spelat i flera timar och antagligen kommer att spela natten igenom. Tänk vad man kan ändra uppfattning bara så där... ;-) Han som är så FRUKTANSVÄRT envis. Men men, det är roligt att se att han kan ändra uppfattning. Undra bara om han erkänner hur roligt han tyckte att det var imorgon när han har nyktrat till??? Det återstår att se.

Nu ska jag bara köpa guitarhero, eller kanske hela det där set:et med trummor och allt. Och typ singstar (vet inte vad det heter till Wii) ska jag ju oxå skramla ihop till. Då kanske jag kan träna lite så jag kan slå systeryster, för det är inte det lättaste ska jag tala om. Hon är skitduktig på singstar! Det är inte så konstigt, för jag tror nog bestämt att hon övar flera timmar varje dag efter jobbet! Om inte annat så kanske jag kan öva upp mina färdigheter på guitarhero så jag åtminstonde kan slå henne där... :-) Inte för att jag är en dålig förloare eller så...

Eller kanske bara lite då.. :-)

Dåligt med uppdateringar.

Fick precis en liten pik om att det är dåligt med uppdateringar på bloggen och jag kan inte annat än att hålla med. Det har varit fullt upp sen vi kom hem från resan.

Idag har det varit kalas för sambon. Han fyller 35 år imorgon. Tänk vad gammal! På måndag är han närmare 40 än 30. Säg inte att jag sa det bara... Tror inte att han vill bli påmind om det. Han säger att han inte har någon åldersnojja, men vem vill fylla 40 liktsom... Jag fasar för att bli 30. Jag känner mig så fruktansvärt gammal när jag går ut med vännerna! De som är ute nu för tiden är typ max 23. Iaf de som jag har pratat med. Vad har hänt med alla de som oxå var 83or och var ute när jag var ute förut??? Har alla skaffat familj och låst in sig hemma? Inte för att jag är ute ofta direkt, så det kan ju hända att jag råkar gå ut precis den dagen då alla som är lite äldre har bestämt sig för att vara hemma, men det tror jag inte. Det måste vara så att de helt enkelt har blivit lite sämre på att ta sig ut, precis som jag. :-) Men vänta bara. Snart är det dags för hamnfesten och då laddar vi upp för en helkväll med tjejerna. Det ska bli så himla roligt! :-)

Ju längre tid jag går hemma, desto viktigare tycker jag att det är att passa på och gå ut och roa sig på egen hand när man har möjlighet!

Tillbaka.

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen. Och gud vad mysigt det har varit. Det är så härligt med en liten minisemesterså där ibalnd. Jag vet inte vad det är, men jag tycker att det är så fruktansvärt mysigt att åka båt. Även dessa megastora hotell på vatten. Jag tror att det har med vågrörelserna och maskinvibrationerna. Skönt oxå att komma bort från vardagen ett pat dagar!

Vi har haft det jättemysigt! Ruskigt dåligt väder. Spöregnat och blåst som sjutton har det gjort, så inga drinkar ute på däck direkt. Men, men... Jag klarade mig bra ändå, tro't eller ej. Det har serverats underbart god mat, varit bra underhållning och bra service på alla sätt och vis. Vi missade lite med frukostarna, men det tar jag och berättar om ngn annan gång.

Vi hade ju några timmar i Helsingfors igår. Regnet öste ner så det var bara att köpa sig ett paraply och traska vägen ner till stan. Det blåste fruktansvärt mycket. Motvind hade vi oxå. Ni vet sån där vind som blir som en vägg som man ska försöka skjuta framför sig. Det var inte så mysigt, men jag har inte lagt undan vantarna från vintern. Gissa om jag blev glad när jag hittade dem i fickan! Sambon däremot hade glömt att packa ner sin jacka. Han hade nog oxå tyckt att det varit skönt med vanar. Vi tog oss till merimekko och stockman. Så mycket fina saker det finns! Kollade på väskor och skor mest. GUD vad mycket fint, men lite över min budget! Så det blev inte något inhandlat tyvär. Var även på barn avdelningen. Nu blir det ett HERRE MIN GUD! Fullproppat med finfina saker! Hittade en jättefin jacka till PBP. Tyckte att den stackaren som blev lämnad hos mormor och morfar när mamma och pappa åkte och roade sig var värd en fin jacka! Eller kan det kanske ha varit så att hennes mamma bara ville ha en enledning till att shoppa lite... Nja, jag vet inte. Vad tror ni? Det var iaf en jacka från Burberry. Jättefin på alla sätt och vis. Sambon hade bara en invändning och det var hur prislappen såg ut... Den kostade nästan 1300:- Lite mycket för en jacka som hon kanske använder i max tre månader, men väldigt fin var den iaf! Som ni kanske förstår så blev det ingen jacka.

Det är så mysigt att komma iväg sådär. Man blir liktsom som nykär igen och det kan behövas! Jag och sambon har ju snart varit tillsammans i 7½ år! Shit vad tiden går snabbt!

Apropå att tiden går snabbt så är det 10 år sedan som jag gick ut nian. Tänk vad gammal jag är! ;-) Det ska bli återträff i september. Gå eller inte gå, det är frågan. Vi hade ingen som helst sammanhållning i klassen i stort, men det är vissa personer som jag jättegärna skulle vilja träffa igen och se vad de har gjort här i livet.  Frågan är ju bara om de tänker gå eller inte. Det kommer nog att sluta med att jag gå, för jag menar. Det är ju bara en kväll. Och skulle det inte komma några roliga personer så har man ju bara slösat bort en kväll och det känns ju som att det inte direkt spelar någon roll. Kvällar har jag gott om! Kommer däremot personerna som man vill träffa så kan det ju bli en superlyckad kväll och sådanna har man inte fullt lika gott om. Det lutar nog mot att jag kommer att gå iaf.

Godisskålen med bilder från kryssningsbåten står och väntar.
Kommer med flera inlägg och lite bilder från kryssningen när skålen är tom.

God morgon!

Så himla skönt! PBP sov till 06.40 idag. Själv vaknade jag straxt före kl sex utan att kunna somna om, men då hann jag fixa lite innan hon vaknade och det är ju så himla skönt!

Nu ska jag ta och skrubba lilla PBP så hon är ren och fin när morfar kommer och hämtar henne. Hon är förresten väldigt pigg och glad nu på morgonen vilket känns skönt! inte roligt att lämna ifrån sig ett sjukt barn.

Sen ska jag packa som bara den! Både til mig och till PBP. Jag gör ju aldrig sånt där i förväg... Sparar allt till sista sekunden. Men men jag har ju faktist flera timmar på mig under dagen. Det kanske skulle vara ett mål att ha lite längre fram. Att göra saker på en gång. Jag är väldigt duktig på att planera. Kan skriva listor på vad jag ska packa och så. Det underlättar ju själva packningen, men just den tråkiga biten med att stoppa i allting i väskorna skjuter jag gärna på! Ännu värre är det att packa upp väskorna när man kommer hem. Finns det ngt tråkigare. Klart att det finns saker som är tråkigare, men just när man står där och tittar på väskan som ska packas upp så känns det tom mera lockande att diska... Och att diska är RITIGT tråkigt. För att inte tala om att damma. Det är nog min minst favoritsysselsättning när det gäller städning!

Nepp, skrubba PBP var det ju dags för. Ska inte skjuta upp det iaf!

God natt!



                                                  


Nu ska jag gå och drömma lite. Tydligen ska det bli om god mat och Mumintrollet... (Hittade inte så många roliga bilder).
Kram och god natt!

Uppdatering.

Just det, jag skulle ju hålla er uppdaterade om hur det går med att få ordning på motion och kost och sånt. Jag köpte ju mig en plattång och har varit ganska så flitig med att använda den. Promenaderna har det gått ganska så bra med. Inte toppen, men inte heller botten.

Nu på kryssningen ska jag ta och köpa mig en ny mascara. Sen ska det bli till att sminka mig åtminstonde några dagar i veckan, fortsätta med plattången och ta tag i promenaderna riktigt ordentligt. Snabbare takt och utöka längden på dem lite. Detta får bli målen för nästa vecka.

Sambon kommer väl att tro att jag är otrogen eller nåt nu när jag ska ta och börja fixa till mig varje dag. Jag har anmält mig till en sminktävling på en bekants blogg. Hoppas verkligen att jag vinner för då har jag ju en massa nytt smink att testa oxå. Eftersom jag typ aldrig sminkar mig, så tar ju hellar aldrig sminket som jag har slut. Det resulterar i att jag har typ två olika sätt som jag sminkar mig på. Kanske ska ta och förnya mig även där.... Det får bli målet för en vecka lite längre fram.

Ska oxå börja springa i spåret snart. Ska bara ta mig till löplabbet och prova ut ett par nya skor först. De jag har håller på att falla sönder. De är VÄLDIGT välanvända. Dock inte alltid springandes.... Om det hade varit fallet så hade jag nog inte haft en sådan fluffig mage. Eller vad tror ni? :-)

Vi är några stycken som har pratat om att springa tjejmilen i år och det kan ju vara ett väldigt bra slutmål har jag kommit fram till! 

Mel B har tagit beach 2009 lite för seriöst...

Tiden går och sångerskan blir bara mer muskulös. Mel B 2009

Var inne och tittade på aftonbladet.se och fick syn på de här bilderna på Mel B. Måste bara säga att jag föredrar henne så som hon såg ut för 11 år sedan (bilden till höger). En sådan mage skulle jag kunna döda för. Den till vänster skulle jag, om jag får tycka som jag vill, passar bättre på en karl och då vara riktigt snygg!

Jag tillhor den där skaran som tycker att den perfekta kvinnomagen är platt och att man ev kan skymta magrutorna. När man kan räkna sexpacket lika lätt som på Mel B nu för tiden tycker jag att det blir för mycket!

Min egen mage är väl allt annat än perfekt mjuk och fluffig som den är, men den är iaf skön för resten av familjen att vila huvudet emot. :-)

Hehehe!!!


Längtar så in i norden till imorgon!

Imorgon åker vi iväg på kryssningen. Det ska bli såååå fruktansvärt skönt! Jag längtar! När man mest går hemma hela dagarna så uppskattar man att komma iväg så himla mycket!

Är det någon som vet vad set ska bli för väder? Jag hade längtat efter en god drink i solen ute på däck, men kollar jag ut genom fönstret nu så ser det ut som jag kan glömma det där med solen iaf! Men det gör ingenting. Jag skulle kunna ta den där drinken i maskinrummet om det nu skulle vara så. Jag ska ju på minisemester med min älskling! Tjoho!!!

Oturligt nog så har PBP dragit på sig en förkylning. Hon hade lite feber innan hon gick och lade sig men har för övrigt mått ganska så bra under dagen. Det känns helt ok att lämna henne till barnvakterna iaf. Som hennes mormor så klokt sa så har de haft hand om sjuka barn förut och hon har ju bara en förkylning. Vi var iaf och shopade loss på apoteket idag jag och PBP så hon har så hon klarar sig nu de här dagarna. Det blev alvedon, koksaltlösning, avsvällande näsdroppar, vätskeersättning, solkräm 50 och ett lypsyl till mig. Tror att vi ska klara oss nu, va!?!

Om någon har råkat missa det så ska jag på kryssning imorgon! :-)

Skulle inte velat vara i politiker-Görans skor idag...

Oj, oj, oj! Jäklarns vad upprörda mammorna och för all del de få papporna som var på öppna förskolan var idag! De ska ju som sagt stänga våran öppna förskola eftersom de har fått in så lite skattepengar pga finanskrisen.

På öppna förskolan finns det som en liten scen med draperier som man kan dra för. De var dragna åt sidan så att man skulle kunna se de två politikerna ordentligt. Jag och PBP satte oss på ett vad jag tyckte kändes som ett bra avstånd från scenen. Mammorna och papporna satte sig brevid och bakom oss. Det var lite så där halvskön stämning och alla ville höra vad karlarna hade att säga. Under tiden som de pratade så märkte man att folk blev mer och mer irriterade. Massan flyttade sig längre och längre framåt för varje fråga som karlarna lite halvlamt försökte svara på. Rösterna höjdes mer och mer och föräldrarna går närmre och närmre. Tillslut kommer jag på mig själv att inte längre riktigt lyssna på det som sades utan mer titta på hur mobben av föräldrar tvingar politikerna till att backa ett steg i taget... Tillslut stod en stor grupp mammor uppe på scenen och ena politikern har flyttat sig så långt att han står bakom draperiet. Båda karlarna står i försvarsställning med armarna hårt korsade framför bröstet och de ser lite osäkra ut.

Det blir antagligen våran öppna förskola som får stänga till slut iaf, men nu har de åtminstonde fått en inblick i hur fruktansvärt mycket den betyder för oss som går hemma. De sitter väl inte heller i en sådan rolig sits. De har sparkrav och måste hitta någonting att dra ner på och vad de än väljer så blir det väl högljudda protester kan jag väl tänka mig. Men det var bra att de kom dit och tog emot frågor och åsikter och berättade hur de tänkte.

Synd bara att inte alla som sagt att de skulle komma dök upp! De skulle ha behövt se hur många famlijer deras beslut verkligen påverkar!

Öppna förskolans vara eller icke vara.

Idag ska jag och PBP iväg och protestera. Politikerna vill nämligen lägga ner våran öppna förskola. Det tycker vi är SKITdumt!!!! Så idag kommer politker-Göran dit och förklara varför och kunna ta emot frågor och sånt så idag ska vi ladda för halv tre smäller det! Hoppas verkligen att mång kommer! Hoppas att riktigt många kommer så att de märker att vi behöver öppna förskolan.

För alla barn som är hemma länge med sina föräldrar så är ju öppna förskolan det enda bra stället där man kan träffas och barnen lära sig att umgås och interagera med andra barn. Lära sig att dela på leksaker, vänta på sin tur och att leka tillsammans. Jätteviktiga frågor om jag får tycka lite. Eftersom det är min blogg så får ju jag tycka precis så mycket jag vill och det kommer jag oxå att göra!

Även för oss mammor är det ett toppenställe att mötas på. Många utav mammorna som jag har träffat kommer liktsom jag från en annan stad och har inte ett jättestort kontaktnät. Många har inte heller fått vara med i någon mammagrupp. Det var mycket vanligare än jag trodde. Jag hade fått för mig att det bara var jag och några till som födde där under sommaren som inte hade fått någon grupp, men tydligen inte. Och det kan man ju oxå tycka är typ SKITdåligt! Antingen ska väl alla erbjudas en plats eller ingen. De skulle ju kunna ha sagt på föräldrautbildningen att vi kommer inte ha möjlighet att ordna med mamma, förlåt föräldragrupper. Det kan ju vara pappan som är hemma första tiden oxå. Då hade man ju kunnat ordna träff och byta telefonnummer med de som ville. Men men det har ju varit trevligt att vara hemma och jag har ju träffat många nya människor tack vare öppna förskolan.

Nu är tanken att det bara ska finnas en öppen förskola i stan. Det var det ett tag förut medans de fixade en vattenläcka på det andra stället. En dag hade de 125 besökare. det är alldeles för mycket. Det blir inte vettigt för barnen att ha det så. då tror jag att folk kommer att sluta söka sig till öppna förskolan eftersom det är för mycket folk där och därför bara blr stökigt. Men det kanske är det de är ute efter, vem vet???

Men men, i eftermiddag blir det alltså till att protestera mot nedläggningen av våan öppna förskola.

Kamera.

Det blev en ny kamera. Den gamla, eller gamla och gamla. Den var nog sisådär ett halvår gammal. Den skulle iaf behöva byta ut optiken och motorn. Personalen gissade på att det skulle kosta runt 1000:- så vi köpte oss en ny. De hade extrapris på en som sambon tyckte verkade ok. Jag tyckte att det var en fin färg. Den var nämligen svart. Hade jag fått välja helt så hade det blivit en annan sort som fanns i en jättesnygg rosa eller grön. Men men, eftersom jag är ganska så blond när det kommer till sånt där som har med teknik att göra så får sambon avgöra vilken kamera vi ska ha.

Nu har vi en ny iaf och det känns riktigt roligt!

Måste bara säga att Media Markt har typ sveriges trevligaste personal. Det är något som Elgiganten, OnOff och liknande kedjor kan ta efter tycker jag!

Hurra!

Man ska glädjas åt det lilla här i livet. Idag glädjs jag bla för att det ska öppnaen MAX restaurang här i stan. Tidigare har det bara funnits Mc Donalds och jag tycker verkligen int att deras mat är någonting att hurra för! Så idag hurrar jag för MAX som har svenskt nöt- och kycklingkött och som klimatkompenserar. Känns som en restaurang i tiden.

Idag blir det till att åka till V-ås för middag på MAX och för stt se om det går och sparka liv i våran kamera som har lagt av efter en olycka, eller om vi måste köpa en helt ny.

Försäkringskassan...

Ringde till försäkringskassan vid kvart över åtta imorse. Välkommen till försäkringskassan! Du är nummer 246 som ringer... Hurra vad roligt! Sitter och väntar i 18 minuter i telefonkön. Då har jag lyckats komma fram till sjunde plats i kön och riktiga signaler kommer fram. Hurra tänker jag då är det min tur nu! Då kopplas jag bort... SKIT OXÅ!!! Telefonen som har legat framme hela natten och lite till bestämmer sig för att dö straxt efter. Känner att jag måste få ur frustrationen ur kroppen så PBP och jag tar en rask promenad i solskenet. Skönt! Tänk vad lätt det är att bli på bra humör ibland!

Ringde sedan en gång till efter lunch. Då får jag sitta drygt 25 min i kön. Rätt lugnt den här gången eftersom PBP sover skönt vid den här tiden. Jag hann tom glömma bort att jag satt i telefonkön i typ en kvart då jag bland annat ringde sambon och pratade en stund.

Jag tror att tjejen hette Ulrika. Hon fixade så att jag får pengarna på onsdag. Hurra för henne! Tydligen så hade inte handläggarna hunnit kolla mitt ärende än. De har nog väldigt mycket att göra på försäkringskassan eftersom ärendet hade legat inne sedan 1:a april.

Man hinner tänka en hel del när man sitter i telefonkö oxå! Hur mycket klagomål och sånt får de inte per dag. Det måste vara jättedrygt att sitta där dit man ringer och få klagomål från arga och ledsna personer som inte får pengarna som de tycker att de ska få. För jag antar att de får ta skiten för det som någon annan har ställt till med. Hoppas de har ordentligt betalt iaf om läget nu är sånt. De har ju en konstant telefonkö på runt 200 personer och de har bra och långa öppetider varje dag. Hur många ärenden är inte det som har gått fel? Visst, en hel del utav dessa samtal är väl kanske bara vanliga frågor, men ändå... Man sitter ju inte direkt i telefonkö i 20 min för att berätta vilket underbart bra jobb de gör. Det har iaf inte jag gjort än.

Hoppas verkligen att pengarna kommer på onsdag för det är ganska skömt att kunna köpa mat och sånt!

RSS 2.0