Fööör trött!

Jag är för tillfället för trött för vad jag än kan komma på att göra. Jag orkar inte ens gå ochlägga mig. Skulle jag göra det så skulle jag i sånt fall vara tvungen att fixa videon och spela in Grey's. Och sen måset jag försöka få tid att titta på det i morgon. lika bra att kolla på det idag alltså.

Igår var jag över till grannen igen. han har börjat borra med slagborren sent på kvällarna igen. Jag tyckte minsann att han sa att han var färdig med allt oljud för bra många veckor sedan. Jag börjar faktiskt bli riktigt less på det här nu! Igår satte han igång klockan tio över nio. Idag höll han på mellan halv åtta och åtta någon gång. Kruxet är ju bara att man inte vet om han är färdig eller ej.

Det här borrandet har förstört våran läggningsrutin med PBP som vi hade fått till att fungera så himla bra. Nu är hon ofta rädd när hon ska gå och lägga sig. Detta pga att hon har blivit väckt av att ngn har kört in slagborren i väggen precis när hon har börjat slumra till.
Vissa dagar har vi ju hållt henne uppe för att hon ska slippa detta, men det känns inte hållbart att hålla henne uppe till tiotiden varje kväll bara för att grannen ev kommer att borra några utav sina typ tre miljarder hål. Det skulle nämligen medföra att hela dagarna blir konstiga. Ändring av mattiderna. Inte hinna gå till öppna förskolan som hon älskar osv osv.
Jag är så jäklarn TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT på den här skitrenoveringen nu! Hoppas han är klar tills det att nästa barn kommer!

Idag var vi till kungsbyn och köpte lite billigt kött. De har fläskvecka nu. PBP blir som galen när vi är där! Hon älskar att titta på alla saker de har och framför allt att springa omkring som en tok i affären. Till slut fick hon gå ut tillsammans med sin far. De tittade på några kossor och getter. Tyvär så hade inte djurparken öppnat för säsongen än så det blev bara på håll, men hon var nöjd och glad i iaf!

Var ute på en långpromenad idag. När jag inte är så hemskt gravid så skulle jag väl kanske inte kalla det för en långpromenad, men för tillfället så är det så långt som jag orkar ta mig fram. Det är ju sjukt att när man verkligen behöver röra ordentligt på sig, så gör det bara ont. men jag försöker att se det positiva med förvärkar, sammandragningar och hugg i de nedre regionerna. Jag tänker som så att förra gången så mådde jag ju hur bra som helst och det gjorde aldrig ont att gå. Förlossningen gick oxå lite sisådär kan man kanske säga.
Den här gången känns det som att kroppen övar upp sig som bara den inför förlossningen. Hoppas verkligen att min teori stämmer. Försöker även att profylaxandas och tänka bort smärtan så gott det går under promenaderna. Det funkar väl så där, men jag försöker iaf...

Jo visst det ja! Nu har vätskan börjat ansamlas på riktigt i min kropp. Alltså går jag nu omkring med mina inte alltför sexiga stödstrumpor. :-)

Tillbaka i verkligheten.

Tjofs, pang, booom, så var man tillbaka till verkligheten igen då. Och det med besked! Sambon väckte mig halv fem imorse och frågade om han skulle ta upp PBP som antagligen hade bajsat ner sig totalt. Det luktade nämligen surbajs i hallen. Jag funderade starkt på att emmigrera eller möjligtvis spela död ett tag, men då klargjorde min underbara karl att han tänkte ta skiten. Kan man få en bättre present?

Efter en stund förstod jag dock att det var någonting ordentligt fel, eftersom det tog så lång tid och PBP grät som bara den. Det visade sig att större delen av sängen var smutsig om vi säger så och även halva lilltjejen. Det blev bad och rengöring. Tvättmaskinen kommer nog att få gå några gånger under dagen. Visst är det konstigt att skit kan vara så frätande. PBP var alldeles knallröd på ben, mage och underliv. Det sved jättemkt! När vi alla var sanerade så tog vi oss tillbaka till sängen och jag och PBP snusade gott till klockan åtta. Väldigt skönt!

Nu till den avgörande frågan: Vad är det som är fel. Är det så att hon har åkt på ytterligare en magsjuka, eller är det så att hon har ätit ngt olämpligt hos sin farmor och farfar? Jag hoppas lite på det sista måste jag säga. Det är väl bara att vänta och se. Än så länge så har det inte kommit någonting mera och det talar ju för det sista. Förtsätter det så här så vågar vi oss nog på enliten promenad före lunchen.

Det vore skönt att kunna gå ut, för det är så himla svårt att underhålla den lilla flickan inomhus!

Resan var jättemysig. Visst fick jag svåra sömnproblem och fruktansvärt ont i kroppen av sängen. Jag får ju det så himla lätt nu för tiden. Jag ser verkligen fram emot att få ut den här ungen och bli mig själv snart! Båten var inte den roligaste vi har åkt med, men hytten var fin, maten var god och jag hade trevligt sällskap. En lyckad resa alltså!

Tjohoo!

Nu åker vi! Hoppas ni får en toppenmåndag. Det tänker jag ha!

Vilken härlig dag!

Gud vilket härligt väder det var idag. Iaf på förmiddagen när vi var ute. Vi hade bestämt träff med Camilla och Linus på lekplatsen. Det tyckte PBP var en riktig höjdare kan jag berätta!

Vi avslutade vår lilla "date" med en glass på torget i solskenet. Snacka om att få äkta vårkänslor då!

Efter middagsluren verkade PBP lite mera lättstött än vad hon brukar vara direkt efter att ha sovit. Hon åt bara en liten bit äpple och när hennes far kom hem och det var dags för att äta, så ville hon inte alls ha mkt mat. Jag kände på henne och hon kändes lite varm. Det visade sig att hon hade 38,1 grader. Inte mkt, men iaf... Hon håller på att få några kindtänder, så jag hoppas att det är de som spökar och inte en omgång till med hög feber. Speciellt inte nu när vi ska vara borta söndag till måndag! Hon har ju inte haft några problem med tidigare tänder, men det aknske de inte behöver ha varje gång. Vad vet jag...

Jag känner mig verkligen helt slut! Kanske kan bero på att mitt järnvärde var lite i lägsta laget sist jag testade det. Blir kanske så illa tvungen att käka några järntabletter. Inte vad min mage vill ha, men vad gör man inte för att inte behöva känna att man vill sova hela dagarna. Bäst att prova några dagar och se om det hjälper någonting.

Slut i huvudet=Slut på inlägget.

Snart går även denna dag mot sitt slut.

Vaknade av tidningsbudet som klampade i trappan straxt före halv sex. Det gjorde inte så mkt eftersom det var totaldistrubition så fick ju även vi våra två sidor av EP. Det var ganska så mysigt att gå och lägga sig i sängen igen och läsa den en liten stund innan PBP vaknade!

Lämpade av liltjejen hos hennes farmor och farfar och åkte sedan iväg till det efterlängtade besöket på MVC. Bebisen hade sjunkit ner ordentligt och är nu fixerad. Jag har kännt att den har sjunkit, förjag kan nu sitta någolunda bra på golvet, andas nästan som vanligt och röra mig ja, så pass obehindrat som man kan när man väger typ 20 kg mer än man brukar.

Vad sa hon mera...
Jo! Jag berättade om UL och att även denna bebis kommer att bli en "liten" klump och att vi inte hade fått någon annan hjälp i Uppsala än just det. Hon tyckte att det var synd, men var inte alltför förvånad. Tydligen så brukar de "missa" eller kanske strunta i det som barnmorskorna skriver i sina journaler. Det känns ju bra att veta. NOT!

Jag berättade att jag absolut inte vill gå över tiden. Det förstod hon. Hon kom med följande förslag: Om det inte har hänt ngt vid mitt sista besök hos henne så ska hon skicka mig på någon slags koll i Uppsala. Hon erbjöd sig även att göra en vaginalundersökning då sista gången då hon skulle försöka mjuka upp livmodertappen lite och på så sätt försöka trigga igång förlossningen.

Jag måste säga att det känns verkligen som att vi har MVC-barnmorskan på "våran sida". Hon gör så pass mycket som hon kan. Det är värt mycket tycker jag! Frågan är ju bara hur de i Uppsala är. Det märker vi väl när vi kommer dit antar jag. Vi skrev iaf en väldigt bra sammanfattning tillsammans som de på förlossningen kan läsa. Hoppas nu bara att de gör det!

Jag kan tänka mig att sista veckan före BF kommer att vara fullspäckad med färdknäppar, spring i trappor, lavemang, bröstknådning och allt annat som sägs sätta igång en förlossning.
Om det är någon som har några tips när det gäller detta så tveka inte att dela med er! Helst ska de vara beprövade.


Annars har det väl inte hänt alltför mycket idag.

Jag gjorde en jättegod middag som bestod av apelsinkyckling med en svamprisotto. Fantastiskt gott var det!

Hoppas att PBP har somnat ordentligt nu. Tänkte nämligen försöka mig på att stänga till hennes dörr helt.

Ha en toppenkväll!

Vilket väder!

Herre min Gud vad det snöar! Det är snart slutet av april och snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken... Jag antar att det är det här som kallas för just aprilväder. Sol, regn, hagel och snö om vart annat.

Men nu är det snart maj och då ska vi väl förhoppningsvis slippa snön åtminstonde.

Ska snart hoppa in i duschen, för jag måste packa ihop oss och åka upp till svärföräldrarna där PBP ska vara i några timmar medan jag är på MVC samt passar på att ringa några samtal som jag behöver ringa. Sånt är ju stört omöjligt att göra när lilltjejen är hemma. Hon förvandlas till ett litet monster så fort någon av oss sätter telefonen vid örat. :-) Skönt att få det gjort utan något störningsmoment i närheten!

Nu är det bara några få dagar kvar till kryssningen. Det där med att sitta på däck och mysa känns ju inte alltför lockande just idag om jag ska vara ärlig, men resten av resan ser jag verkligen fram emot!

Nehepp, duschen var det visst...

Det blir alltid värre framåt natten...

Det blir bara svårare och svårare att lägga PBP nu igen. Idag har det fram till nu tagit två timmar!!! Även desenaste dagarna har hon varit otroligt lättväckt när man ska stänga hennes dörr. Hoppas att det är en liten kort fas som hon snabbt kommer igenom!

Idag kan jag tapå mig lite av skulden. Hon sov middag länge idag. Jag fick väcka henne efter 2½ timmar. Skulle ha gjort det betydligt tidigare, men det var så skönt att få lite tid för mig själv! Vissa dagar verkar det som att hon behöver sova så där länge oxå, för då somnar hon hur lätt som helst på kvällen med. Tänk om man kunde få reda på vilken sorts dag det är i förväg. Men i vilket fall som helst så får det nog inte bli så långa sovstunder på ett tag framöver.

Var på öppna förskolan idag. Trevligt som vanligt! Det var bara det att det var många och högljudda barn där idag. Det brukar jag klara av, men eftersom mitt huvud ännu inte är helt friskt, utan fortfarande innehåller tio ton snor så har jag vissa problem med att orka med höga volymer. Men det är förhoppningsvis bättre till nästa vecka!

Nu har jag skrivit färdigt förlossningsplanen som jag ska ha med till förlossningen. Kan konstatera att den låter lite mera befallande den här gången. Det känns som att jag fick ner det som jag ville ha sagt och som kanske kan vara svårt att få fram när man ligger där i smärtor. Hade förra förlossningen varit problemfri så hade nog planen sett ganska så annorlunda ut, men men, de är nog vana vid det mesta där uppe skulle jag tro. :-)
Jag har oxå, eller jag kanske ska säga att VI har arbetat ut en liten plan för mig om hur jag ska kunna göra så bra ifrån mig som möjligt. Det känns ganska så tryggt att ha gått igenom allting!
Nu är det bara att vänta och se vad som händer framöver...

Barnbidrag=Shopping!

ja så blev det just den här månaden iaf. Jag fick ha pengarna på mitt konto och känna mig lite rik iaf under dagen. Efter maten gick vi nämligen och köpte nya skor till PBP. Två par blev det. Sen fick hon även ett par shorts och så köpte vi två bodys till nya bebisen. Sen kan jag säga att pengarna var tokslut! Ska se om jag ev kan få upp bilder på de nya skorna. Jag har inte fått mobilbloggningen att fungera på den här sidan nyår. Ska ta och försöka idag igen och hoppas på att det fungerar.

Jo, visst ja! Ni ska få höra en liten kommentar som jag fick av min käre sambo här i helgen. jag kom från duschen och solen sken, vilket gör att ljuset i lägenheten är så där underbart avslöjande. Då får man höra detta. -Men älskling, vad mycket sträck du har fått. För er som inte riktigt hängde med i svängarna så kan jag berätta att han syftade på alla de gräsliga bristningarna som jag har fått över precis hela magen den här graviditeten. Han sa det bara som ett enkelt konstaterande. Som om det var någonting jag hade missat, som skräp mellan tänderna, lite sås på kinden eller ett hål i en strumpa. Tror ni jag blev lycklig över att höra att även resten av världen lägger märke till min för tillfället helt gräsligt fula mage. NEJ, det blev jag inte!!! Man tycker ju att han kunde ha hållt det lite för sig själv, men å andra sidan så hade han ju rätt. Jag har ju fått många sträck på magen den här gången! Hoppas bara att de försvinner eller åtminstonde bleknar ordentligt när bebisen äntligen är ute!

        
karinlinneal.blogspot.com    alltombarn.se                 terese.wordpress.com

Googlade lite och såg att jag inte är den enda med magen full med bristningar.

God morgon på er alla!

Solen skiner som bara den och i huvudet bor det en liten gubbe som håller på att banka med en klubba på en gong-gong. Skúlle vara en perfekt dag om bara den lilla gubben kunde ta och sluta snart! Men man kan ju inte få allt här i världen, så jag har bestämt mig för att vara glad över det underbara vädret iaf!

Hade tänkt att gå till lekparken idag, men funderar nu starkt på att ta öppna förskolan istället. Finns för och nackdelar med båda. Lekparken är ju ute i solen och det är en ganska så låg ljudnivå. = Skönt för mitt huvud idag! På öppna förskolan underhåller PBP sig i stort sett själv och får leka med andra barn. = Skönt för mitt huvud idag!

Nu är det en liten tjej som har tröttnat på att jag sitter här. Jag har ju säkert gjort det i fem minuter eller så... Bäst att böka på oss kläderna och gå ut.

Hejsan!

Idag var första gången på riktigt länge som vi var på öppna förskolan. Det var verkligen med blandade känslor som jag gick dit! Det var ju ett sånt underbart väder ute! Då känns det lite så där att gå och sätta sig inomhus och uggla. Men jag tänkte som så att vi kan ju alltid gå till lekparken imorgon om det är fint väder.

Träffade Camilla och Linus på Pluto. Trevligt, trevligt! Ser ut som det kommer att bli en liten lekdate på fredag. Då packar vi ihop oss och går till öriket. PBP älskar att vara där och om hon är nöjd så är ju även jag lite mera nöjd. :-)

Var och halvstorhandlade idag. Lilltjejen var på ett strålande humör! Underbart! Jag tycker att det är lite smått stressande när hon bara skriker i affären. Visst satt hon och ropade efter mig när jag gick iväg och skulle hämta någonting, men det var ju inte på ett argt sätt. Det var mest bara gulligt! :-)

Nu är det mindre än en vecka kvar till kryssningen. Det ska bli sååååå jäklarns härligt! Hoppas det blir fint väder så man kan sitta ute på däck och njuta lite av solen oxå. I vilket fall som helst så ska det bli väldigt skönt att slippa laga mat och få sova precis närjag känner att jag behöver det! Och sen är det ju skönt att få lite ensamtid med gubben oxå så klart!

Har suttit och beställt lite barnkläder på lillawoutlet.se. Fick ett mail med en rabattkod, vilket gjorde hela köpet 25% billigare. Även de varor som redan var nedsatta. Sådant gillar jag! :-) Får se om sakerna passar när de kommer...

Jag ser verkligen fram emot besöket på MVC på torsdag. Hoppas jag verkligen kan få fram hur jag tänker och känner inför förlossningen nu! Vi får se hur det går.

Jo just det. Jag skulle ha gått och klippt håret i fredags. Glömde bort det och frisören ringde. Bokade ny tid i dag. Gissa om jag kom ihåg den. NEPP! Snacka om piiinsamt! Nu fick hon vänta förgävels på mig en gång till. Ska nog ta en sväng förbi där imorgon och be så fruktansvärt mkt om ursäkt och boka en ny tid, igen... jag måste nog ställa telefonen på larm eller ngt sånt för att inte glömma bort även nästa tid.
Om jag på senare tid har glömt ngt som jag borde ha kommit ihåg så ber jag så hemskt mkt om ursäkt! Min hjärna existerar knappt för tillfället. Jag undrar verkligen hur länge det ska kunna fungera över huvud taget? Kommer jag att ha en hjärna när jag är 40 tex? Men det är ju så himlarns långt till dess, så då kanske de kan laga hjärnor med lite superlim, eller transplantera dit en ny, eller ngt annat fiffigt som de har kommit på då. ;-)

Tror att det är dags att ge den lilla fungerande hjärnbiten lite vila. Blev inte så mkt i natt nämligen. Drömde en massa konstiga drömmar. Sambon hade nämligen kollat på skräckfilm... Så pass lättpåverkad är jag just nu. :-)

V.35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Nu har jag börjat tröttna ordentligt på att vara gravid. Tycker bestämt att bebisen kunde ta en expressbiljett och komma ut NU! Men det är ju bara typ fem veckor kvar och det är ju faktiskt inte så himlarns lång tid.

Halsbrännan gör sig påmind i stort sätt varje dag. Det är väl det mest negativa just nu. Plus att det är så svårt att sitta. Framför allt på golvet. Magen var inte alls så här mkt i vägen förra gången. Konstigt det där!

I vilket fall som helst så kan jag nu berätta att även denna bebis beräknas att bli en baddare. Föds den på beräknat datum så bör den väga 4500g. Det var 20% mer än snittbebisen. Tydligen gick det någon gräns vid 22%. Vad det var för en gräns fick vi aldrig riktigt klarhet i.

Vi fick höra det vanliga om att det är lättare andra gången, att man inte får ett större barn än vad man klarar av... Ja, ni vet, det vanliga käbblet som jag även fick höra inför PBPs förlossning.

Ska nu avvakta till på torsdag då det är dags att träffa min barnmorska igen. Det är ju ingne idé att sitta och elda upp sig här hemma i onödan. Jag får spara på krutet till dess. Jag vill nämligen verkligen inte gå över tiden. I sånt fall vill jag bli igångsatt senast beräknat datum eller snittad.

Men som sagt. Mer om detta får ni nog höra tids nog.

Kort om helgen.

I lördags så var jag och PBP på mammaträff. Roligt att se hur stora alla barnen blivit! Jag måste nog säga att jag tror att PBP har hittat en favoritkarl, nämligen Henrik. Hon verkar gilla honom skarpt! :-) Tack så mkt för en trevlig fm! Sen fick vi besök av svärföräldrarna. De kom två timmar tidigare än vad de hade sagt, vilket medförde att PBPs sovstund mitt på dagen bara var att glömma. Till slut var hon så fruktansvärt trött att hon somnade i min famn. Det har hänt en gång förut och då hade hon över 39 graders feber. Hon var sjukt trött helt enkelt!

Hon blir inte riktigt av med hostan som hon har dragit på sig den här förkylningsomgången. Jag vet ju att just hosta kan sitta kvar i flera veckor och speciellt på PBP. Läkaren misstänkte ju att hon hade förkylningsastma och då blir lätt sånna här saker långdragna. Hoppas det går över snart bara.

Jag har en sak som jag har funderat lite kring. Tog upp det med sambon och vi kom fram till att det egentligen inte finns någonting direkt som man kan göra åt saken, fast man kanske skulle vilja lite... Låter kanske väldigt kryptiskt och så, men jag tror inte att jag vill skriva någonting om det just här. Anledningen till att jag ändå kanske skriver lite A och inte fortsätter med B är för att jag själv ska försöka komma ihåg att ta upp det med någon annan, för att se hur den personen tänker i frågan....

Idag har iaf min mor och far varit här. Alltid lika trevligt att träffa dem! De bjussade på mat och glass. Det tackar man ju aldrig nej till, eller hur?!? Tack så mkt!

Sen ska jag passa på att gratta min kära systeryster som har vunnit en mkt fin rosett på "sin" lilla pålle.

Visst har det varit sjukt väder idag! Det har verkligen varit ngt för alla smaker. Nästan iaf. Sol, molnigt, sol, regn, sol, blåst, sol, hagelstorm. Är det aprilväder i ett nötskal, eller?

Regn.

Vaknar upp nu på morgonen och det regnar ju för fullt. Gubbarna på sambons jobb hade alltså rätt när det gällde vädret. Det händer inte allt för ofta... :-)

Jag har faktiskt sett fram emot lite regn. Nu menar jag lite, inte skyfall hela helgen, utan lite lagom bara idag. Det har varit så himla dammigt och man håller på att dö en långsam kvävningsdöd varje gång en bil kör förbi en på gatan när man är ute och går. Hoppas på att lite blött ska kunna råda bot på det problemet.

Här hemma börjar vi tillfriskna lite. Eller rättare sagt, vi är näst intill helt återställda. Det känns så himla skönt!

Vad ska vi syssla med idag då? Ja, det var en himla bra fråga. Jag har verkligen ingen aning. Skulle behöva städa lite, men när det blir av beror helt på humöret på den lilla här hemma, samt om min huvudvärk blir bättre eller ej. Annars så tar vi väl oss en liten promenad i regnet. Ska även försöka mig på att komma på någonting gott att äta ikväll. Har totalt hjärnsläpp när det gäller maten!

Vilken tur jag hade. Min karl ringde precis och ville äta tacos. Hjärnan får nu vila ett tag till och tur är väl det, annars skulle det finnas en överhängande risk att det skulle lukta bränt över Enköping.

PBP har redan plockat fram sina stövlar och håller på att sätta på sig dem. Jag vill gärna hinna äta frukost och ta en ducsh innan vi går utanför dörren. Det har hon mindre förståelse för kan jag berätta... :-)

Imorgon blir det iaf mamma-barnträff för mig och PBP. Ska bli rikitgt trevligt att träffa alla igen. Det blir ju ganska så sällan nu när alla har börjat jobba igen.

Dags att sätta igång även med denna dag.

Sjuka.

Här hemma är vi nu alla mer eller mindre sjuka. Förhoppningsvis är feberperioden över, men förkylning, hängighet blandat med lite pollenallergi gör hemmet till ett inte alltför glatt ställe att vara på...

Jaja, det ska väl vara över snart hoppas jag!

Det är ju bara det att orken tryter och så. Det betyder att jag inte ens har kommit i närheten av datorn de senaste dagarna. Typ tusen olästa mail, en miljard uppdateringar på fb som jag har missat för att inte tala om allt som det har skrivits i bloggarna som jag följer. Självklart har det inte heller blivit någonting uppdaterat här på min egen blogg.

Jag hade tänkt att jag skulle skriva lite om hur det gick igår när vi var på tillväxtultraljudet, men jag är så trött att ögenen håller på att ploppa ut, så jag måste nog skjuta upp det någon dag eller så.

Hoppas att alla ni som läser håller er friska och krya i det fina vårvädret!

Läget just nu hemma hos oss.

PBP och vi andra har sovit hyfsat bra i natt. Väldigt skönt! Dock så var sängen nerkissad, så det blev bad och tvätt direkt på morgonen. Ganska så uppskattat hos den yngre av oss! :-) Faberfri var hon oxå. Hurra!!!!! Dock så börjar hon kännas lite varmare för var minut som går. Vi får väl se var det slutar någonstans...

Idag ser det iaf ut att bli fint väder, så det blir en långpromenad. Det ska bli riktigt skönt! Skulle även behöva städa lite här hemma, men det får nog vänta tills karln har kommit hem.

Nu är det duschen som gäller innan vi sticker ut.

Sjuk dotter.

Igår och idag har min lilla skrutt haft dryga 39 graders feber. Det är så synd om henne! Ont i halsen fick hon tydligen på köpet, för idag har det varit svårt med maten. Detta märktes väldigt mkt till frukosten då hon inte ens år osten på sin smörgås. För er sominte vet om det så kan jag tala om att PBP är en ostoman av högsta rang!
Det blev istället fil och välmosad banan.

fast tänker jag efter så märkte vi det redan igår eftersom hon inte ville ha räkor, ägg och smörgås till middag då heller. Inte så mkt iaf. Då blev räddningen nyponsoppa.

Idag har det verkligen inte varit samma regler som vanligt när det kommer till maten. Hon ratade tom vällingen som jag hade varit och köpt till henne. Då är hon dålig kan jag säga! Det har blivit proviva, vatten (som tydligen går väldigt bra!), tre skedar soppa, glass och kyckling til middag. Skönt att hon ville äta lite riktig mat oxå. Trodde att hon var i stort sätt feberfri vid middagen eftersom hon var så pigg. Hon hade dock 39,4 grader då... Konstigt hur olika hennes sinnesstämning kan vara fast hon har lika mkt feber.

Natten varrent ut sagt hemsk! Alvedonen hjälpte i drygt en timme sen ropade hon på  mig ungefär en gång i kvarten. Som tur är så har vi nu spjälsängen inne hos oss så hon kunde ligga där och sova. Det betyder att jag inte behöver springa upp varje gång och det är värt mkt! Det längsta hon sov var 30 minuter i ett sträck. Sov dock mellan klockan sju och tjugo över åtta i morse innan hon vaknade för dagen. Det tackar vi alla så mkt för! Tror att mkt utav vaknandet var pga hostan. Varje gång hon hostade till så gjorde det ont i halsen och hon ropade på mig. Stackars liten, eller hur!?!

Hoppas verkligen att febern har gått ner till imorgon! På tisdag är det ju dags för henne att åka till farmor och farfar igen och då kan det ju vara skönt att ha haft en feberfri dag emellan!

I vilket fall som helst så kan jag inte sluta förundras över hur pass pigga barn kan vara trots en ordentlig feber. Visst är det mkt gråt och gnäll, men inte i närheten av vad det skulle vara på mig och sambon med samma temp. Eller jag tar nog tillbaka det förresten, för med sama temp så vore vi halvt medvetslösa och skulle inte kunna komma upp ur sängen...

Kryssningen.

   

När jag ändå inte har så speciellt mkt för mig så kan jag ju passa på att lägga upp några bilder från den kommande kryssningen. Bilderna är tagna från tallinksilja.

  

Ok, kanske  inte är just de här som ska uppträda när vi åker, men vem vet kanske blir det ändringar i artistlistan... :-)Behöver kanske inte säga det en gång till, men jag LÄÄÄÄÄÄÄNGTAR!


V.34

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.


Har upptäckt att jag har börjat samla på mig lite vätska och svullna i ben och så. Fanns inte heller så mkt att göra åt det. Drick mkt vatten och ha ingenting åtsittande på dig var råden jag fick. Ev kunde stödstrumpor hjälpa. Jag hoppas verkligen att jag inte samlar på mig lika mkt vätska som förra gången. Då blev det 11 kg sista månaden. Jag som snart väger lika mkt som jag gjorde dagen då PBP föddes, vill verkligen inte gå upp 11 kg till!!!!! Hör du det kroppen!?!

Som ni vet så ska vi på tillväxtultraljudet på tisdag. Eftersom jag börjar bli ordentligt trött på att vara gravid så vore det superskönt om de sa: oj vilken tidigt utvecklad unge. Den är färdig för att komma ut nu, så varför tar vi inte och gör det på en gång? Sen sker det som på film. Lite skrik, lite andning, klämma karlns hand och säga att allt är hans fel och två minuter senare är bebisen ute.
Troligt? Svar NEJ, men man kan väl få drömma lite. :-)

Uttråkad och lite ensam...

Därför sitter jag nu här framför datorn igen. PBP är nattad för ett bra tag sedan med alvedon i kroppen eftersom febern nu har intagit hennes lilla kropp. Karln ligger i badet och tänker nog göra så ett bra tag till. Han har skitont i ryggen nämligen... Jag har suttit och tittat på så ska det låta, ätit lite snacks och försökt ha det llite fredagsmysigt för mig själv. Är inte riktigt lika fredagsmysigt om man ska vara ensam och göra det. Men om jag bara försöker hålla mig vaken någon timme till så kommer nog sambon upp ur badet och håller mig sällskap.

Frågan är bara om det är värt det. I natt fick jag nämligen gå upp till lilltjejen flertalet gånger då hon vaknade. Jag vet inte om det är för att hon började bli sjuk som hon har vaknat och inte kunnat somna om själv de senaste dagarna, eller om det kan bero på att hennes kära mor läste bockarna bruse som hon fick i påskpresent med väldig inlevelse. Lilla tjejen tyckte att det var helt ok när jag förställde rösten när lilla bocken Bruse skulle över bron, men när jag tog i och la in all min skådespelartalang i tolkningen av trollet som bor under bron så blev hon livrädd!!! Hon grät och var nervös i säkert en kvart efteråt.
I går tog hon självmant fram boken igen. Jag fick läsa första sidan där det bara är getter. När jag vände blad och trollet syntes så blev hon rädd igen, slog ihop boken och sa nej. Sen låg boken framme i några timmar. Lite då och då gick PBP dit och sa dä-nej! Jag förstår nu att jag har förstört mitt barn för livet. Hon kommer aldrig att kunna se troll utan att tänka på denna traumatiska upplevelse som hennes egen mor utsatte henne för.

Jaja, det får hon ta upp med psykologen när hon blir större.

Skönt att det är fredag!

Kan lugnt säga att jag längtar efter att få hem min karl  idag. Här hemma sprutas det nämligen av sonr, slem från ostar och nysar, tårar och ett allmänt pisshumör om man får säga så. Även ett mkt frekvent och domderande MAMMMAAAAAAA får hon ur sig det lilla livet. Jag är HEEEEEELT slut!

Tänkte efter att vi hade varit på promenad att hon skulle vara trött och sova länge till middag. Jo tjena! Det kunde ju jag få tro. Hon sov 1,5 timmar som hon gör när hon är frisk och kry. Kan hon liktsom inte tycka att det är mysigt att ligga kvar i sängen och dra sig en stund sen? Mitt huvud behöver vila lite extra känner jag. Kanske är det så att hennes baciller även har hoppat till oss andra i familjen... Attans i sånt fall! Aldrig roligt att vara sjuk. Speciellt inte om de andra i familjen är sjuka. Då har man ju ingen som tycker lite extra synd om en... :-(

Just nu för tillfället har vi det faktiskt ganska så lugnt och skönt! PBP har äntligen hittat någonting som roar henne. Väldigt skönt måste jag säga.

Snart dags att börja med maten. Idag blir det stekt fisk med ris och saffransås. Hoppas det kommer att smaka bra!

Regn och rusk.

Vet inte riktigt om det har börjat regna än, men det ser då verkligen ut som att det är på G. Här hemma börjas det bli förkylt. Riktigt förkylt! Det är PBP som har fått ngn liten bacillusk. Hon hostar och rosslar och idag har näsan börjat rinna jättemkt! Ingen höjdare direkt. Vi som hade tänkt att åka till Kungsbyn i morgon och titta på djuren där. Men om vädret är likadant imorgon så gör det ju inte så mkt om hon är sjuk och vi håller oss hemma istället. Vi får se hur hon känner sig efter att ha sovit inatt.

Vi ska nog försöka oss på en långpromenad idag. PBP är nämligen inte på sitt bästa solskenshumör direkt. Hoppas verkligen det beror på förkylningen och inte på en ny trotsperiod! Fast jag vet ju hur hennes far brukar vara när han är lite småkrasslig. Men som han brukar säga: Jag har ju aldrig haft en manlig förkylning, så jag kan ju inte veta hur hemskt det är... Kanske kan det vara så att PBPs förkylningar liknar en karls. Då får man ju försöka ha överseende med humöret, för en sådan förkylning är ju inte att leka med... ;-)


Resan är bokad och klar.

Nu äntligen är kryssningen bokad och betald! Det blev inte riktigt den hytten som jag hade tänkt från början, men det blev bra iaf. Vi kommer att åka med silja till Åbo på en dygnskryssning. Hytten blev inte en de luxe som jag hade tänkt, utan en A premium. Det skillde i storlek på hytten samt på ett kylskåp och att det ingick frukost i den första. Priset skillde det dock nästan 1200:- på! Detta tack vare att jag kunde använda intjänade bonuspoäng om jag bokade den billigare hytten. Dubbelsäng e det iaf och TV. Det känns som att det är det viktigaste. Byxpress och annat sånt använder jag inte så ofta om jag ska vara helt ärlig... :-)

Det ska iaf bli fruktansvärt skönt att komma bort hemifrån en liten stund! Det märkte jag tidigare idag när jag var ensam hemma i ett par timmar. Jag är verkligen aldrig ensam nu för tiden. Ibland kan det vara så himla skönt att bara ha en stund för sig själv och göra bara precis det som man själv tycker är viktigt. Det kan ju vara att ta ett bad, läsa en bok, städa, stryka eller bara pilla navelludd och tänka på absolut ingenting. Nu kommer jag inte att vara själv på kryssningen eftersom sambon kommer att vara med, men VI kommer att vara ensamma som par och det är precis lika viktigt!

Hoppas att det är fint väder när vi åker iväg! Det är ju så mysigt att sitta på däck och njuta av solen!

Jaja, nog pratat om min kryssning. Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

Torsdag.

Nu är det snart helg igen. Tjohooo!

Sitter för en gångs skull alldeles ensam här hemma. PBP är hos farmor och farfar och busar med kusinen Maja. Anledningen till detta är att jag har varit på MVC nu på morgonen.

Allt såg bra ut (om man blundar lite för viktendå rå....). Låg lite på gränsen när det gällde HB-värdet, men jag har ju tabletter hemma. Gäller bara att komma ihåg att ta dem. SF-måttet hade ökat mkt sedan förra gången tyckte BM så jag fick gå och göra ett litet ultraljud för att se efter så att barnet verkligen låg med huvudet nedåt. Det gjorde det. Så det var ju bra antar jag. Nu ligger jag precis på den översta sträckade linjen. men, men, men det betyder ju inte alls att barnet är stort påminde BM mig om. Den har lite mera plats att sjunka ner på. Vi får väl se... På tisdag är det iaf dags för tillväxtultraljudet. Ska bli spännande tycker jag! 

Ska ta och boka kryssningen nu när jag har tid att sitta alldeles själv och faktiskt tänka lite utan att bli avbruten. Roligt att ha någonting att se fram emot! 

Solen börjar så smått att titta fram och fåglarna kvittrar för fullt. Ser ut att bli en riktigt mysig dag! Kanske ska ta mig en promenad upp och hämta PBP. Frågan är bara om jag kommer att få sota för det senare... Kanske är lika bra att ta bilen och i sånt fall ta en kortare promenad på em. 

Mulet.

Visst är det konstigt hur mkt ens humör kan påverkas utav en sådan enkel sak som vädret! Idag är det grått ute och humöret är inte alls lika bra som det blev igår när jag tittadeut och bara såg en stor blå himmel. Men, men, man får väl vara glad så länge det inte snöar iaf!

Vet inte om jag har kommit ihåg att berätta det här på bloggen, men min fina lilla bil gick igenom besiktningen utan ett endaste litet fel. Fy tusan vad skönt! Nu är det bara skatten kvar att oroa sig lite för innan man vet om man har några som helst pengar kvar till sommaren eller inte... Det vore inte helt fel att få tillbaka en hel hög med pengar, men tyvärr så tror jag inte riktigt att det blir så. Jag har ju inte tjänat så mkt i år så det borde inte vara allt för mkt att betala tillbaka. Å inte kan jag göra några avdrag för bilresor heller i år. Det är där som jag brukar hämta mina pengar ifrån. Jaja, bara familjen i stort inte hamnar på allt för mkt minus så får man väl vara nöjd antar jag.

Jag borde nog ta och göra mig iordning så vi kan komma iväg till öppna förskolan någon gång. har en liten tjej brevid mig som är allt annat än glad för tillfället. Bäst att gå iväg så att hon får leka av sig lite...

Vilken härlig dag!

Vad sjukt skönt det är att vara hemma dagar som denna. När solen värmer med sina underbara vårstrålar blir man ju helt enkelt bara underbart lycklig!

Idag gick jag, PBP, Agnes och Sandra till en lekpark här i närheten. Tjejerna tyckte att det var jätteroligt! De sourtade upp i klätterställningen och åkte rutschkana ner, grävde i snön och gruset, kollade in alla de andra barnen och rullade runt i lerpölarna. Det sistnämda stod dock inte PBP för vilket jag är ganska så tacksam för! :-) Men huvudsaken är ju att barnen har roligt! Och det hade de! Det tog dock ordentligt på krafterna. Vi gick sen och åt lite lunch innan det var dags att gå hem och sova.
Gissa om det blev sova av... PBP sov i 2,5 timmar. Då fick jag gå in och väcka henne för att sambon snart skulle komma hem från jobbet. Lite svårare för henne att somna ikväll, hoppas bara att hon sover gott i natt.

Inga direkta planer för morgondagen än. Kanske öppna förskolan på fm. Men jag vet inte... Är det så här fint väder som det har varit idag så är det ju skönare med en promenad. Fast å andra sidan så behöver ju PBP träffa lite barn oxå. Jaja, jag har ju en hel natt kvar innan jag behöver bestämma mig.

Tror att vi har bestämt datum för den eventuella kryssningen nu. Ska bara vänta och se om karln får ledigt från jobbet då. Hoppas det!

Vet ni vad karl sa idag? Det var ngt i stil med: Ja, det är ju du som vill åka iväg och så. För min del behövs det inte alls.
Tack för den liksom....
Jag tycker att det ska bli jättemysigt att göra någonting tillsammans som par. Visst skulle vi kunna lämna PBP till en barnvakt och bara vara hemma ensamma en helg, men ärligt talat hur mkt gör man då tillsammans och hur mkt pratar man med varandra om då? Nej, då passar man på att göra sådant som man inte har hunnit med tidigare. Typ ta varsit lååååångt bad, städa ordentligt, fixa iordning på balkongen, hyra film och titta på helt utan störningsmoment osv osv... Ja, ni kanske förstår. Det är inte att umgås på riktigt och göra någonting tillsammans som par och inte tusan pratar man speciellt mkt med varandra när man tittar på TVn eller badar, tvättar eller städar. Snarare så att man blir stressade av allt som man vill hinna med och blir osams istället.
Nej, tacka vet jag att åka bort, få maten serverad och bara njuta av varandras sällskap i ett dygn. Man vet aldrig när man får chansen till det igen. I vårat fall kommer inte den möjligheten komma så himla snart iaf. Det är jag ganska så säker på! :-) Det blir till att släpa med karl på en resa vare sig han vill det eller inte. jag vet att han tycker om det när vi väl är där och framför allt så vet jag att han tycker om när jag är glad och nöjd och det blir jag garanterat av en liten tripp hemifrån.

Halsbrännan från helvetet.

Just den här halsbrännan har flyttat in i min kropp just nu. I natt har den varit riktigt gräslig! Antar att det kan ha att göra med allt som jag har ätit och druckit den här helgen. Man får ju skylla sig själv till viss del, men man måste ju få njuta lite oxå.

I natt har jag iaf bara kunnat liggahelt stilla på vänster sida. Varje gång jag rörde lite på mig, vilket jag måste göra eftersom jag får så sjukt ont i kroppen om jag ligger i samma ställning i mera än 20 minuter typ, så kom den igång. Vände jag mig helt över till min högra sida så kom det igång riktigt ordentligt. Fy F*n vad ont det gör! Detta har resulterat i att jag nu på morgonen har sjukt ont i halsen eftersom den har fräts sönder och är riktigt stel och har ont i kroppen efterom jag har haft en viss ovilja till att röra på mig under natten. Ska försöka skärpa mig lite med maten idag och se om det kanske blir bättre.

Men nu är det inte lång tid kvar tjohoooo! Om en vecka ska vi på tillväxtultraljudet och då får vi förhoppningsvis något sorts svar på när, var, hur och på vilket sätt våran nya lilla guldklimp ska komma till världen. Spännande! :-)


Fint väder! :-)

Det ser ut som det kommer att bli fint väder idag. Hurra, hurra, hurra!!! Hur härligt är det inte med vårsolen!?! Det luktar godare på våren (antagligen hundbajs som torkar blandat med vägdamm), solen värmer och man kan ta av sig tjockkläderna som man burit omkring på hela vintern.
Hurra för våren!

Idag ska vi träffa Sandra och Agnes. Ska bli trevligt! Promenad och lunch tror jag står på programmet.

Tänkte att vi skulle äta sallad ikväll. Pastasallad med lax. Otroligt gott och jag är konstant sugen på sallad nu när solen börjar titta fram.

Just det tänkte berätta lite om såpan med grannen som renoverar. Igår när vi kom hem så höll han på att bila eller borra. Vet inte riktigt vilket, men det lät jättehögt! Eftersom det var mitt på dagen (runt klockan 14 om jag kommer ihåg rätt) så tyckte vi självklart att han skulle få hålla på ifred, även om vi är sjukt trötta på allt oljud som har låtit sedan november...
Grannen under oss däremot tyckte inte alls att den nya grannen skulle få renovera så där mitt på dagen. Han öppnar sin dörr och står och gapar för full hals ut i trappan. SLUUUUUTA, LÄGG AAAAAAAAAAAV! Vi kan ju konstatera att han är lite lätt annorlunda våran granne. Tror han ärligt talat att någon som står med hörelskydd och borrar med slagborr eller bilar hör när han står i trappan och gastar? De som istället får äran att lyssna på hans smått sinnessjuka trappskrik är vi andra i trappuppgången som oxå är sjukt lessa på allt oljud. Jag hoppas verkligen att grannen börjar bli färdig nu så vi slipper de där skriken i trappan.
Jag tycker personligen att de är värre än borrandet, för jag bor hellre granne med någon som renoverar än någon som är labil i psyket. Kanske ska tillägga att det här inte är den ända gången som vi har hört grannen på diverse annorlunda sätt. Han sitter ofta och skriker på nätterna. skriker ut i trappan när han inte tycker om ngt som en granne gör osv osv... Jaja, vi får väl se hur den här såpan fortsätter.


V.33

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.

Lättare att andas. Svar ja!
Magproblemen försvinner. Svar nej! Hälsbränna och sura uppstötningar under de flesta av dygnets timmar. Kan tom vakna av skiten på nätterna. Ingen höjdare, men nu är det snart slut. Tjohoooo! :-)

Ordentlig torka här på bloggen!

Har tagit det här med påsken på fullaste allvar i år! Har bara ätit en massa, träffat nära och kära och absolut inte haft tid att sitta här och skriva någonting. Eller tid och tid. Man prioriterar helt enkelt lite annorlunda när man har hela familjen hemma.

Vi har i vilket fall som helst haft en jättemysig påsk! Hoppas att även ni har haft det!

Fick precis upp lilltjejen i knät, så det blir till att skriva med en hand. Ingen höjdare så därför blir det inte längre än så här...

RSS 2.0