Skulle inte velat vara i politiker-Görans skor idag...

Oj, oj, oj! Jäklarns vad upprörda mammorna och för all del de få papporna som var på öppna förskolan var idag! De ska ju som sagt stänga våran öppna förskola eftersom de har fått in så lite skattepengar pga finanskrisen.

På öppna förskolan finns det som en liten scen med draperier som man kan dra för. De var dragna åt sidan så att man skulle kunna se de två politikerna ordentligt. Jag och PBP satte oss på ett vad jag tyckte kändes som ett bra avstånd från scenen. Mammorna och papporna satte sig brevid och bakom oss. Det var lite så där halvskön stämning och alla ville höra vad karlarna hade att säga. Under tiden som de pratade så märkte man att folk blev mer och mer irriterade. Massan flyttade sig längre och längre framåt för varje fråga som karlarna lite halvlamt försökte svara på. Rösterna höjdes mer och mer och föräldrarna går närmre och närmre. Tillslut kommer jag på mig själv att inte längre riktigt lyssna på det som sades utan mer titta på hur mobben av föräldrar tvingar politikerna till att backa ett steg i taget... Tillslut stod en stor grupp mammor uppe på scenen och ena politikern har flyttat sig så långt att han står bakom draperiet. Båda karlarna står i försvarsställning med armarna hårt korsade framför bröstet och de ser lite osäkra ut.

Det blir antagligen våran öppna förskola som får stänga till slut iaf, men nu har de åtminstonde fått en inblick i hur fruktansvärt mycket den betyder för oss som går hemma. De sitter väl inte heller i en sådan rolig sits. De har sparkrav och måste hitta någonting att dra ner på och vad de än väljer så blir det väl högljudda protester kan jag väl tänka mig. Men det var bra att de kom dit och tog emot frågor och åsikter och berättade hur de tänkte.

Synd bara att inte alla som sagt att de skulle komma dök upp! De skulle ha behövt se hur många famlijer deras beslut verkligen påverkar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0