Jag hittade ett recept som lät gott!

Krämig pasta med spenat och kyckling i smal ostsås

Foto: Per Björn

• 4 pers • Tar 30 minuter • Svårighetsgrad Medel


Pasta med kyckling och spenat är en lyckad kombination. Den här rätten passar bra en fredagkväll. I stället för lätt crème fraiche, använd äkta vara och rör ut med lite lättmjölk eller vatten så slipper du alla tillsatser som finns i lättvarianten.

Du behöver:
280 g fullkornspasta
1 grillad kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 stor påse babyspenat, 250 g, sköljd och torkad
2 dl stark hönsbuljong
½ dl crème fraiche
1 msk lättmjölk
2 msk riven parmesanost
2-3 msk ljus Maizenaredning
rivet skal av 1 ekologisk citron (kan uteslutas)
salt och nymald svartpeppar
färsk basilika

Gör så här:
1. Koka pastan enligt paketet.
2. Plocka köttet från kycklingen och riv i mindre bitar.
3. Skala lök och vitlök och hacka det. Fräs det i oljan i en stor djup panna utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med en minut. Salta och peppra väl.
4. Häll i buljongen och låt det sjuda ihop ett par minuter.
5. Vispa ihop crème fraiche och mjölk och rör i tillsammans med osten. Red av med Maizenan. Krydda gärna med rivet citronskal.
6. Tillsätt kycklingköttet och låt allt bli varmt. Blanda i den kokta pastan och dra några varv med pepparkvarnen. Toppa med basilikablad och servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0