Feberfri!

Ja, i morse när jag tof tempen så var lilltjejen feberfri. Tjohooo! Hoppas nu bara att det håller i sig!

Nu får ni inte missförstå mig, men det har varit ganska så skönt att bara vara hemma nu när hon har haft feber. I vanliga fall när vi bara går hemma så blir PBP ett monster! Hon tycker att det är skittråkigt rent ut sagt och man måste hitta på nyasaker att göra hela tiden.

De här dagarna har hon varit nöjd med att gå och pula för sig själv och lyssna på sagor lite då och då. Idag har jag tom tagit mig ett litet minibad och under den tiden roade hon sig själv. Hoppas verkligen att det håller i sig.

Nu kanske det här låter jättesjälviskt, men de som har träffat PBP har antagligen även hört att hon har en röst som heter duga. Att höra den rösten uppskruvad på högsta volym i flera timmar per dag kan göra de flesta ganska trötat. Nu har jag alltså fått vila öronen i ett par dagar och känner mig utvilad och redo för nya tag! Nästa vecka har vi ju öppna förskolan att gå til igen och förhoppningsvis så håller min lilla älskling sig frisk ett tag nu!

PBP älskar för närvarade att hjälpa till med saker. Hon dukar bordet, dukar av, torkar upp när hon har spillt någonting, skär grönsaker (med hjälp så klart. Bäst att säga det innan ngn får en hjärtattack...), har ut majs ur burken, tar mat själv, plockar ut ur diskmaskinen och damsuger (hon har en egen liten sugare). Allt detta gör hon med världens största leende på läpparna. Det är helt underbart att se hur mycket hon utvecklas och verkligen vill lära sig hela tiden!

Vi håller även på med att hon ska försöka ta på och av sig kläderna till stor del själv. Man kan säga att det går lite så där... :-) Pyamasen är hon väldigt duktig på att ta av sig! Även strumporna åker av fortare än kvickt. Trosorna och strumpbyxorna är hon väldigt duktig på att sätta på sig på huvudet. Kanske inte behöver gå in närmare på vem det är som har lärt henne att de ska sitta där. Kan ge en ledtråd-Det är inte jag... Fast hon är fruktansvärt söt när hon gör det! :-) Hon kan stoppa in armarna i tröjan samt dra upp sina byxor. Varje gång hon klarar av någonting så blir hon överlycklig!

En sak som vi har lagt märke till de senaste veckorna är dock att hon väldigt lätt blir svartsjuk här hemma om jag och sambon tex kramas, pussas eller som de senaste dagarna när sambon har lagt handen på magen för att försöka känna bebisen. Tur att han har ett knä och två händer så att båda kan vara med! Annars så älskar hon min mage just nu. Jag tror att hon har märkt att den har exploderat i storlek. Hon klappar den väldigt gärna. Vill oxå dra upp tröjan och ner byxorna så hon verkligen kan se hela runda, stora magen. Det händer även att hon pussar på den helt självmant. Jättemysigt! Finns nog dock viss risk för svartsjuka när bebisen. Då känns det skönt att veta att sambon kommer att vara hemma med oss i sex veckor, samt att det är sommar så mormor, morfar, moster, farmor och farfar är hemma och kan underlätta lite för alla oss i familjen lite då och då. Skönt att ha släkten relativt nära!

Ni får ursäkta att jag mest bara skriver om barnen just nu, men det är liktsom runt dem som hela mitt liv kretsar för tillfället. Snart kanske jag får åsikter om andra saker oxå, men just nu så får det inte plats med så mycket annat mellan mina öron...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0