80-tals inspirerat.

Idag åt vi flygande jacob. Jag vet. Det är inte direkt hippt. Hade sin storhetstid på 80-talet tillsammans med bland annat glace au four, men det är ju så jäklarns gott!


Glace au four.

Vissa maträtter går aldrig ur tiden för att de är så himla goda! För mig är det bland annat flygande jacob, kroppkakor (mammas är så klart godast). En bortglömd rätt som skall ätas med skirat smör och lingonsylt. Fy tusan vad gott det är! En riktigt mör och väl tillagad köttbit. en som är så där alldeles på gränsen till för blodig sitter heller aldrig fel. Gratinerad fläskfilé med gräddsås och klyftpotatis. Jordgubbar en varm sommardag. Jordgubbstårta, frosen strawberry margaritas (ursäkta stavningen!) är oxå saker som jag kan gå och längta efter. Stekt fläsk med löksås, ugnsstekt gös med gräddsky, stekt abborre. Gärna fisk som jag fått upp själv, även om det nu för tiden händer extremt sällan! Rökt flundra!!! Jag menar finns det verkligen någonting godare än att äta en alldeles nyrökt flundra med bara fingrarna ute på klipporna i stockholms skärgård? Ok, jag erkänner att här kan det hända att smaken höjs av omgivningarna och nostalgin, men det är fruktansvärt gott iaf! 


Bilden är tagen på Nåttarö.

Jag behöver kanske inte säga att jag gillar mat... 

Glömde ju att säga att jag verkligen älskar räkor!!! Skulle kunna äta hur mycket som helst. Väldigt gott med rökta oxå! Fast vanliga är absolut godast. Ska ta och åka på en sån där räkbåt någon gång. Smabon var tveksam för han är så dålig på att skala. Lovade i ett svagt ögonblick att jag kunde skala åt honom oxå och då blev han mer positivt inställd. Får se när det blir av bara. Ni är välkomna att följa med, men då gäller det att ni kan äta snabbt för annars är risken att räkorna är slut innan ni anar...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0